Odrasli otroci "na svojem"
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Po prebiranju večih tem v katerih je govora o samostojnosti, odgovornosti, preživljanju, financiranju otrok in še čem, sem se odločila, da vam razkrijem zgodbo mojih sosedov, oz. sosede.
Torej pomeni živeti na svojem biti samostojen? Sploh ne.
Moja soseda je stara 75 let, njen mož pa 78. Imata dva odrasla otroka, ki živita "na svojem". Sin živi v Kopru. Hči živi na Gorenjskem, 5 km stran od svoje mame. No zgodba se bo nadaljevala o hčerki, ki živi "na svojem", torej je po vašem samostojna. Stara je 45 let, ima 3 otroke, hišo, službo, vrt,... torej kar precej odgovornosti bi človek mislil. Ja vse to res zahteva nekaj znanja in samostojnosti. Samostojna ženska in seveda njen mož, bi rekel vsakdo, ki družine ne pozna dovolj dobro. Njihovo življenje pa je v resnici takšno. Cela družina, torej 5 članov, pride vsak dan na kosilo k stari mami. Mlajšo deklico, ki je še v vrtcu, vsak dan gre v vrtec iskat nekdo od starih staršev. Perilo pride vsak teden zlikati stara mama za vseh 5 članov družine njene hčerke. Spotoma ji velikokrat še kaj pospravi ali opere. Vrt jim prav tako orejata stara starša, enako sadovnjak in vse okrog hiše. Torej pri svojih 75ih in 78ih letih skrbita za 5 člansko hčerino družino, ki živi 5 km stran od staršev. Se vam zdi, da je ta družina samostojna, ker živi na svojem. Meni ne, daleč od tega. Torej je živeti na svojem res merilo samostojnosti?
Za primerjavo omenim še zgodbo moje 28letne prijateljice, ki živi doma pri starših in ima v službi deljen delovni čas. Med tem časom, ko je frej vsak dan gre domov skuhat kosilo za svoja starša, stara starša, sebe in 2 mlajša brata. Poleg tega ona lika perilo za vseh 7 članov te družine in pospravlja vse prostore razen spalnic. Torej bi bila po vaše nesamostojna, ker ne živi na svojem?
Dragi moji jaz mislim, da merilo samostojnosti ni kje in s kom kdo živi, ampak kaj tam dela in kaj zna.
Povejte še sami svoje mnenje, ker jaz sem nad prvim primerom zgražena.
Torej pomeni živeti na svojem biti samostojen? Sploh ne.
Moja soseda je stara 75 let, njen mož pa 78. Imata dva odrasla otroka, ki živita "na svojem". Sin živi v Kopru. Hči živi na Gorenjskem, 5 km stran od svoje mame. No zgodba se bo nadaljevala o hčerki, ki živi "na svojem", torej je po vašem samostojna. Stara je 45 let, ima 3 otroke, hišo, službo, vrt,... torej kar precej odgovornosti bi človek mislil. Ja vse to res zahteva nekaj znanja in samostojnosti. Samostojna ženska in seveda njen mož, bi rekel vsakdo, ki družine ne pozna dovolj dobro. Njihovo življenje pa je v resnici takšno. Cela družina, torej 5 članov, pride vsak dan na kosilo k stari mami. Mlajšo deklico, ki je še v vrtcu, vsak dan gre v vrtec iskat nekdo od starih staršev. Perilo pride vsak teden zlikati stara mama za vseh 5 članov družine njene hčerke. Spotoma ji velikokrat še kaj pospravi ali opere. Vrt jim prav tako orejata stara starša, enako sadovnjak in vse okrog hiše. Torej pri svojih 75ih in 78ih letih skrbita za 5 člansko hčerino družino, ki živi 5 km stran od staršev. Se vam zdi, da je ta družina samostojna, ker živi na svojem. Meni ne, daleč od tega. Torej je živeti na svojem res merilo samostojnosti?
Za primerjavo omenim še zgodbo moje 28letne prijateljice, ki živi doma pri starših in ima v službi deljen delovni čas. Med tem časom, ko je frej vsak dan gre domov skuhat kosilo za svoja starša, stara starša, sebe in 2 mlajša brata. Poleg tega ona lika perilo za vseh 7 članov te družine in pospravlja vse prostore razen spalnic. Torej bi bila po vaše nesamostojna, ker ne živi na svojem?
Dragi moji jaz mislim, da merilo samostojnosti ni kje in s kom kdo živi, ampak kaj tam dela in kaj zna.
Povejte še sami svoje mnenje, ker jaz sem nad prvim primerom zgražena.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
Ko boš ti imela 3 otroke in službo, me zanima če boš zavračala vsakršno pomoč, samo da dokažeš da si samostojna!
ah dej, kako lahko folk sodi ljudi, če ni bil še v taki situaciji!
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Mislim, da je na to temo bilo že marsikaj povedanega, tako kot je že rekla ena pred mano. Logično je, da imamo različne poglede in predstave glede samostojnosti. Vska živi tak kot mu ustreza, in marsikdo izmed nas se pač ne ozira na to, kaj si drugi mislijo glede samostojnosti, ampak živimo in uživamo v življenju, tako kot nam paše, ne glede na to kaj pa drugi mislijo o nas.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
tole v prvem postu je mogoce res ze pretiravanje, ampak se mi zdi da ste ene na tem forumu prevec mnenja da ko pa gres na svoje, in da imas pravico izrect tisti famozni stavek da si ''samostojen'', da ti ne smejo starsi NIC vec pomagat. pa ce je to 1000€ ob vselitvi, 50€ na mesec, nov avto...
nekateri starsi imajo denar, zakaj ne bi pomagali otrokom se osamosvojit, vsaj delno? ne govorim o razvajenosti, pac pa o pomoci
vem da smo ze meli podobne teme v preteklosti, to je to cesar se spomnim
nekateri starsi imajo denar, zakaj ne bi pomagali otrokom se osamosvojit, vsaj delno? ne govorim o razvajenosti, pac pa o pomoci
vem da smo ze meli podobne teme v preteklosti, to je to cesar se spomnim
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
sanjanja, po opisanem je zame bolj samostojno drugo dekle.
In te "samostojnosti", kot je opisana v prvem primeru je polno....25 letni fantje, dekleta živijo sami...samo kako živijo? Pozno vstajanje, fax, delo, karkoli pač, hranjenje zunaj, zabava in spet spanje...večinoma na račun staršev in države...po drugi strani pa tisti, ki so še doma najbrž večkrat kaj poprimejo okoli hiše, pa še kaj prispevajo v družinske stroške.
In te "samostojnosti", kot je opisana v prvem primeru je polno....25 letni fantje, dekleta živijo sami...samo kako živijo? Pozno vstajanje, fax, delo, karkoli pač, hranjenje zunaj, zabava in spet spanje...večinoma na račun staršev in države...po drugi strani pa tisti, ki so še doma najbrž večkrat kaj poprimejo okoli hiše, pa še kaj prispevajo v družinske stroške.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
tor napisal/-a:25 letni fantje, dekleta živijo sami...samo kako živijo? Pozno vstajanje, fax, delo, karkoli pač, hranjenje zunaj, zabava in spet spanje...večinoma na račun staršev in države...
pa to je studenstko zivljenje. jaz temu ne bi rekla ravno zivljenje na svojem, ce hodis vsak vikend domov in cote tam peres in vse, in zivis s cimri in niti ne reces stanovanju ''dom'' ampak zacasno bivalisce za potrebe faksa. al pa sem te narobe razumela =)
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
red_rose napisal/-a:tor napisal/-a:25 letni fantje, dekleta živijo sami...samo kako živijo? Pozno vstajanje, fax, delo, karkoli pač, hranjenje zunaj, zabava in spet spanje...večinoma na račun staršev in države...
pa to je studenstko zivljenje. jaz temu ne bi rekla ravno zivljenje na svojem, ce hodis vsak vikend domov in cote tam peres in vse, in zivis s cimri in niti ne reces stanovanju ''dom'' ampak zacasno bivalisce za potrebe faksa. al pa sem te narobe razumela =)
Večinoma študenti ja, ki pa se prec pohvalijo , da so samostojni, ko jih spoznaš...pa najbrž še kofeta ne zna skuhat .
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
delusional napisal/-a:Ko boš ti imela 3 otroke in službo, me zanima če boš zavračala vsakršno pomoč, samo da dokažeš da si samostojna!
Oprosti, ampak še nisem slišala za primer, da bi svoji 45letni hčeri in njeni družini 365 dni na leto kuhala 75letna mama in ji pedenala vse po vrsti, ona pa afne guncala okrog. Pomoč je to, da pomagaš, ko je treba ne pa, da vse narediš namesto nekoga drugega.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
red_rose napisal/-a:tole v prvem postu je mogoce res ze pretiravanje, ampak se mi zdi da ste ene na tem forumu prevec mnenja da ko pa gres na svoje, in da imas pravico izrect tisti famozni stavek da si ''samostojen'', da ti ne smejo starsi NIC vec pomagat. pa ce je to 1000€ ob vselitvi, 50€ na mesec, nov avto...
Se strinjam s tem da ti starši pomagajo pri osamosvojitvi, ne če ne denarno ti pa tako nekako pomagajo, priskočijo na pomoč.
Ampak še vedno sm pa mišljenja da bi ženska pri 45 letih lahko vsaj zlikala sama za svojo družino.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov