Odgovornost do sočloveka
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Pomoje se v teh vaških gostilnah hitro ve kdo je pijan in kdo ne. Se itak vsi poznajo in se loči kdaj je oseba pijana in kdaj ne. In če nekdo že nevem kolk alkohola natanka vase bo pa kelnarca ja vedla, da zdaj ma pa več kot dost.
Nisem bla nkol kelnarca pa kar hitr prepoznam vinjene osebe.
Se pa strinjam, da bi tud policija mogla več nardit na tem področju, tud glede javnega reda in miru kot pravi *mala*. Sam če nekdo vpije okrog in škodo dela še zmer ne gre za ogrožanje življenja drugih.
Nisem bla nkol kelnarca pa kar hitr prepoznam vinjene osebe.
Se pa strinjam, da bi tud policija mogla več nardit na tem področju, tud glede javnega reda in miru kot pravi *mala*. Sam če nekdo vpije okrog in škodo dela še zmer ne gre za ogrožanje življenja drugih.
- neznankan
- Kofetarica
tor napisal/-a:Si imela pač srečo z lokalom.
Vse skupaj je žalostno, ja.
Jaz samo "branim" kelnarce, nič drugega.
A maš kelnarco.
Ne res je žalostno. Sam niso pa vsi lokali takšni. V nekaterih je ta problematka prevej večja kot v drugih.
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
neznankan napisal/-a:tor napisal/-a:Si imela pač srečo z lokalom.
Vse skupaj je žalostno, ja.
Jaz samo "branim" kelnarce, nič drugega.
A maš kelnarco.
Ne res je žalostno. Sam niso pa vsi lokali takšni. V nekaterih je ta problematka prevej večja kot v drugih.
nimam je.
Samo vidiš v praksi, kako je stanje.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Tud če je vaška gostilna ne pomeni, da je v vasi le ena. In ne veš kje je gost prej bil in koliko spil. Seveda se opazi, ko je oseba že precej pijana. Ampak a boš šele takrat mu nehal točit? A ni pol isto če po 2 litrih vina spije pa še 2 deci? Velik slabš pač ne more več bit...
Vaški pijančki pa itak ponavadi kar peš pridejo
Vaški pijančki pa itak ponavadi kar peš pridejo
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- neznankan
- Kofetarica
Kako je v kateri izmed omenjenih gostiln je sandra3 že povedala. Ne ni isto 2 litra vina kot 2 litra + še 2 deci. Enkrat se mora nehat. Sicer ne vem kako sploh lahko pride do 2 litrov.
Nisem se jaz spomnila tega zakona. Se pa strinjam, da je prav, da obstaja.
Smo pa lahko vsi pametni tlele. Če bi mel pa otroke, ki so zarad tega vsak dan ogrožen bi pa verjetn tud mi ukrepal.
In potem gre ta kelnarca še spodbujat pjance naj še več spijejo. Ja bože mili, človek ne more verjet.
Nisem se jaz spomnila tega zakona. Se pa strinjam, da je prav, da obstaja.
Smo pa lahko vsi pametni tlele. Če bi mel pa otroke, ki so zarad tega vsak dan ogrožen bi pa verjetn tud mi ukrepal.
In potem gre ta kelnarca še spodbujat pjance naj še več spijejo. Ja bože mili, človek ne more verjet.
- tor
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 7. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
neznankan napisal/-a:
To je pa res žalostno, dostikrat zelo resnično.
Pred leti, v lokalu blizu meen, je tedanja najemnica, ki je tudi kelnarila, proti koncu obratovanja na veliko nosila na mizo, tako , da je imel folk pijače že za vnaprej
-
*mala* - Cosmopsiho
Mah, če bi bili moji otroci vključeni nebi bla tak trapasta, da bi se bala poklicat policijo ali pa kogarkoli že. In to zato ker bi se bala, da bo začela lastnica kaj grdega o meni govort Jebeš anonimnost!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
..Evelyn.. napisal/-a:Itak, kakor niso krivi preprodajalci drog, orožja..Kje pa, niti kančka krivde ne nosijo. Pa kaj, če ne upoštevajo zakonov, samo poskušajo preživet(in ne mi zdj s pretiravanjem, namenoma karikiram, bistvo je enako).
Ne, ni čisto.
Tu gre za legalno službo v legalnem baru, kjer se zakon krši samo občasno. Pri preprodaji orožja in drog pa nič ni legalnega, pa tudi posledice so hujše
Boljši primer je, da si ti poklicna voznica, pa ti rečejo, da mora biti blago na cilju v x urah, sicer boš odpuščena, ti pa veš, da bi potem morala voziti ves čas ene 10 km/h več, kot je pa dovoljeno. Grem stavit, da ne bi dvakrat pomislila, ampak bi samo peljala.
Pač, mene tu ne moti toliko vprašanje (so)krive, kot pa to 'joj kako lahko krši zakon, a je nič vest ne peče, jaz že ne bi mogla ...'. Pač, vsi kdaj kršimo zakon in to običajno nima slabih posledic, bi jih pa lahko imelo. Če bi se kaj zgodilo, bi seveda bili do neke mere sokrivi ... ampak obsojati druge, ker delajo isto, sploh pod pritiskom delodajalca, mi je pa malo mimo. Zato mi tudi ni všeč, kako so se ljudje obesili na to natakarico, ko pa glavni problem še zdaleč ni ona, ampak njen delodajalec in pa vinjeni ljudje sami.
Every rose has its thorn
- sandra3
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2010
Nima ona delodajalca, ona sama je sebi delodajalec, ker je ona privatnica.
Sicer pa me je zanimalo samo to, če se to da kam anonimno prijaviti, da bi bil nadzor malo poostren, oziroma bi sploh kdaj bil. Ne mislim debate naprej razvijat.
Samo še *mali* en odgovor: jebeš anonimnost, ampak širitev laži, da ima soseda ljubimca pa tudi ni bila enostavna ne zanjo, še manj pa za njenega moža. Eni znajo bit res grozni.
Sicer pa me je zanimalo samo to, če se to da kam anonimno prijaviti, da bi bil nadzor malo poostren, oziroma bi sploh kdaj bil. Ne mislim debate naprej razvijat.
Samo še *mali* en odgovor: jebeš anonimnost, ampak širitev laži, da ima soseda ljubimca pa tudi ni bila enostavna ne zanjo, še manj pa za njenega moža. Eni znajo bit res grozni.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Seveda se da:sandra3 napisal/-a:Sicer pa me je zanimalo samo to, če se to da kam anonimno prijaviti
+ INŠPEKTORAT RS ZA DELOpurple_rain napisal/-a:"anonimni telefon" policije (080 1200)
Kar pogumno klicat in "zatožit", brez bojazni "kaj si bodo pa sosedje mislili" (:roll:).
-
*mala* - Cosmopsiho
sandra3 napisal/-a:Samo še *mali* en odgovor: jeb*š anonimnost, ampak širitev laži, da ima soseda ljubimca pa tudi ni bila enostavna ne zanjo, še manj pa za njenega moža. Eni znajo bit res grozni.
Pa koga to briga? Če moj mož ve, da imam samo njega, sem lahko za vse ostale največja kurba. In bom dala življenja mojih otrok pred govorice!
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
*mala* napisal/-a:sandra3 napisal/-a:Samo še *mali* en odgovor: jeb*š anonimnost, ampak širitev laži, da ima soseda ljubimca pa tudi ni bila enostavna ne zanjo, še manj pa za njenega moža. Eni znajo bit res grozni.
Pa koga to briga? Če moj mož ve, da imam samo njega, sem lahko za vse ostale največja kurba. In bom dala življenja mojih otrok pred govorice!
Točno tako. Pač, briga te. Zakaj bi se ukvarjala z ljudmi, ki nimajo boljšega za početi, kot da širijo govorice o drugih?
Every rose has its thorn
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov