Odgovornost do sočloveka

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 13. Nov. 2010 15:21

Se strinjam z Evelyn, krivde ne boš opran s tem, da se zagovarjaš da ti je drug tko reku.
Pa tist, ki doma pije tud ni tko nevarn, če ne gre potem na cesto. Tist z gostile pa marsikdo gre na cesto.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Nov. 2010 15:48

neznankan napisal/-a:Se strinjam z Evelyn, krivde ne boš opran s tem, da se zagovarjaš da ti je drug tko reku.
Pa tist, ki doma pije tud ni tko nevarn, če ne gre potem na cesto. Tist z gostile pa marsikdo gre na cesto.

Isto je, ali pije v gostilni, v parku ali pa doma.
Natakarice imajo res nehvaležno delo, saj se zavedajo, da ni prav da točijo vinjenim,,,,samo, kot sem že povedal, od tega živi šef, in on bo gledal na stranke...sicer gredo te drugam.
Kriv je tisti, ki pije in gre za volan. Ne pa neko mlado dekle, ki želi zaslužiti svoj denar . :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 13. Nov. 2010 16:38

Itak, kakor niso krivi preprodajalci drog, orožja..Kje pa, niti kančka krivde ne nosijo. Pa kaj, če ne upoštevajo zakonov, samo poskušajo preživet(in ne mi zdj s pretiravanjem, namenoma karikiram, bistvo je enako).
It was forever..but it didnt last long..
sandra3
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sandra3 » 13. Nov. 2010 17:06

Ne, ne, ne tu se ne gre za nobene mlade študentke. Študentke sploh ne hodijo več tja delat, ker so mele same slabe izkupšnje. So jih obsojali, da manjka denar v blagajni in jih oslovili brez plačila. Zaposlujejo tudi ne, ker nočejo imeti nobene odgovornosti do zaposlenih. Imajo pa dve pogodbeni natakarici. Ena je v službi drugje, druga pa je že v penziji. Tako, da kaj hudo izgubit ne bi mogla nobena, ker jih toliko poznam, da vem, da nista kakšni finančni problem.
No ampak največja težava je lastnica sama, ki tem osebam sama še dodatno ponuja alkohol. Takrat pomoje še največ proda, ker ve kako so osebe v tem stanju naivne. Češ boš pa ja še malo. Ali pa hiša časti ipd. V resnici pa vse zaračuna. Baje zelo rada tudi okrog kaj prinese te nerazsodne ljudi in tako še malo več pobere kot dejansko stane.
Se ne strinjam s tem, da je povsod tako, ker vem da ni. Imamo v bližini še eno gostilno, kjer osebam, ki so že opite ne strežejo več alkohola. Zakaj pa tam lahko rečejo ne? Pa zaradi tega še ne izgubijo strank.
Se mi zdi, da je bolj nevarna na cesti oseba, ki spije toliko, da je res že vredu opita kot tista, ki je komaj kaj. Tako, da ne enačit, da ni pomembno koliko kdo spije.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Nov. 2010 17:06

..Evelyn.. napisal/-a:Itak, kakor niso krivi preprodajalci drog, orožja..Kje pa, niti kančka krivde ne nosijo. Pa kaj, če ne upoštevajo zakonov, samo poskušajo preživet(in ne mi zdj s pretiravanjem, namenoma karikiram, bistvo je enako).

ne ni isto.
Alkohol v zmernih količinah je dovoljen.
Orožje, droge..ni ravno legalen posel.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Nov. 2010 17:12

sandra3- zakaj hudiča se pa ne pokliče policija na en lep sobotni večer? Parkrat naj obiskovalci vidijo policijo tam, pa bo tudi njih minilo.

..Evelyn..- predpostavimo, da se ga ti napiješ (če se ga nikol, se opravičujem :D)- kdo je kriv? Natakarica, ki ti je točila? Fant, ki je videl koliko piješ, pa ni nič rekel? Kolega, ki je rekel, da morata nazdravt? Itd...?

Nekako bi se moralo poskrbet za te osebe, ki preveč spijejo in hočejo potem za volan. Da jim kolega/znanec ključ avta vzame, kdo drug ponudi prevoz domov, itd...
Zadnjič spremenil *mala*, dne 13. Nov. 2010 17:13, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 13. Nov. 2010 17:12

tor napisal/-a:
neznankan napisal/-a:Se strinjam z Evelyn, krivde ne boš opran s tem, da se zagovarjaš da ti je drug tko reku.

Isto je, ali pije v gostilni, v parku ali pa doma.

To pa ni isto. Sem povdarla v primeru, da potem, ko pije doma, ne gre za volan. Medtem ko gostje v omenjeni problematiki se potem spravijo za volan.
sandra3
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a sandra3 » 13. Nov. 2010 17:22

No saj to je problem, ker policije ne upa nihče klicat, ker se teh zajebanih sosedov vsi bojijo. So zelo maščevalni. Zato me tudi zanima, če obstaja možnost kakšne anonimne prijave. Je že nekoč ena omenila tole policiji, a so samo dejali, da nimajo kaj ukrepat dokler se kaj ne zgodi. Samo, ko se bo zgodilo, bo že prepozno. Imam občutek, da ima tale mož od naše gostilničarke tako ali tako vse podkupljene v našem kraju. To bi morala priti kakšna inšpekcija iz kje drugje. Samo kaj, ko se mi zdi, da imajo pravico izvedeti kdo jih je prijavil.
No in po čudežu je tole omenjanje sosede policiji prišlo na ušesa tudi gostilničarki, ki je potem v maščevanje takoj nagajala tile sosedi in o njej širila okrog laži.

Ja vsak je sam kriv, če pije. A od treznih je moralno in pričakovati, da vsaj oni trezno ukrepajo, ko enkrat pijane osebe same niso več dovolj razsodne. Saj je vlomilec tudi sam kriv, če krade, a bi mu to gotovo preprečili, če bi ga zalotili pri delu.
Obstaja jasen zakon, da je vinjenim osebam prepovedano točiti alkohol, torej kdor se tega ne drži, ravno tako krši zakon.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 13. Nov. 2010 17:24

*mala* napisal/-a:
..Evelyn..- predpostavimo, da se ga ti napiješ (če se ga nikol, se opravičujem :D)- kdo je kriv? Natakarica, ki ti je točila?

Kriva sem jaz in če mi je ona stregla, ko sem bila jaz že vinjena, je prekršila zakon(ki je tu z razlogom, kakor je zgoraj sandra napisala, boljše bit manj pijan, kakor še več- si potem grožnja ne samo sebi temveč tudi drugim, vsaj jaz ločim med tisto stopnjo pijanosti, ko se še zavedaš veliko stvari, se lahko še dokaj normalno premikaš in tisto stopnjo pijanosti, ko se nasledn dan ničesar ne spomniš, ker si bil tok fucked up) in je ona sokriva. Jaz ne menim, da pijanček ni ničesar kriv in da je natakarca tista psica k mu zliva vino po grlu AMPAK če ona krši zakon, ki ima namen, je sokriva za dejanja, ki se bodo dogajala od tiste točke dalje, ko je pijanemu človeku dala še več za pit.

tor napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:Itak, kakor niso krivi preprodajalci drog, orožja..Kje pa, niti kančka krivde ne nosijo. Pa kaj, če ne upoštevajo zakonov, samo poskušajo preživet(in ne mi zdj s pretiravanjem, namenoma karikiram, bistvo je enako).

ne ni isto.

Sploh veš o čem poteka debata? Če ti strežeš alkohol vinjeni osebi je to nelegalno in ni zmerna količina.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 13. Nov. 2010 17:29

..Evelyn.. napisal/-a:Jaz ne menim, da pijanček ni ničesar kriv in da je natakarca tista psica k mu zliva vino po grlu AMPAK če ona krši zakon, ki ima namen, je sokriva za dejanja, ki se bodo dogajala od tiste točke dalje, ko je pijanemu človeku dala še več za pit.

Lepo povedan in še kako res.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Nov. 2010 17:29

..Evelyn.. napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
..Evelyn..- predpostavimo, da se ga ti napiješ (če se ga nikol, se opravičujem :D)- kdo je kriv? Natakarica, ki ti je točila?

Kriva sem jaz in če mi je ona stregla, ko sem bila jaz že vinjena, je prekršila zakon(ki je tu z razlogom, kakor je zgoraj sandra napisala, boljše bit manj pijan, kakor še več- si potem grožnja ne samo sebi temveč tudi drugim, vsaj jaz ločim med tisto stopnjo pijanosti, ko se še zavedaš veliko stvari, se lahko še dokaj normalno premikaš in tisto stopnjo pijanosti, ko se nasledn dan ničesar ne spomniš, ker si bil tok fucked up) in je ona sokriva. Jaz ne menim, da pijanček ni ničesar kriv in da je natakarca tista psica k mu zliva vino po grlu AMPAK če ona krši zakon, ki ima namen, je sokriva za dejanja, ki se bodo dogajala od tiste točke dalje, ko je pijanemu človeku dala še več za pit.

tor napisal/-a:

ne ni isto.

Sploh veš o čem potekata? Če ti strežeš alkohol vinjeni osebi je to nelegalno in ni zmerna količina.

Si delala kdaj kot natakarica?
Pojdi danes ponoči po lokalih, ti povem, da boš lahko iz vsakega klicala na policijo, in priavljala sokrive kelnarce.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 13. Nov. 2010 17:32

To ti jaz čist verjamem. Ampak povsod niso ogroženi otroci. In če je to tako pogost problem je pa sploh treba kaj nardit na tem. Samo kar berem je sandra3 omenjala, da majo še eno gostilno kjer se pa ta problem ne pojavla. Potem očitn ni povsod tko.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 13. Nov. 2010 17:34

Sem delala, k sreči v takšnem lokalu, kjer nismo bili odvisni od denarja pijancev in smo se zakonov držali. In nima veze koliko jih je sokrivih, sokrive so. To je kvečjemu žalostna informacija, ki si jo ravnokar navedel.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Nov. 2010 17:38

Zanimivo bi bilo definirat kdaj je oseba vinjena oz. od katerega trenutka naprej se ji nebi smelo več točit (in kako naj bi natakarica to sploh prepoznala; seveda koma pijanega človeka se hitro ugotovi ali nekoga ki se maje, drugače pa malce težje) :)
Ker meni se zdi že vinjena oseba (torej ko pride do trenutka, da se ni ne sme več točit), neprimerna za volan (v rahlem alkoholiziranem stanju še sebi nebi zaupala za volan).

Se pa čisto strinjam da bi se tale zakon bolj upoštevala, ker kar včasih vidim v naših krajih niso več ljudem podobna dejanja (od razbijanja stvari, pretepov, nadlegovanja natakarce). Se pa pač ne morem strinjat s tem, da natakarica sokriva za njegova nadaljna dejanja. Eni so pač budale in se ne odpovejo ključu za avto preden se napijejo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Nov. 2010 17:41

..Evelyn.. napisal/-a:Sem delala, k sreči v takšnem lokalu, kjer nismo bili odvisni od denarja pijancev in smo se zakonov držali. In nima veze koliko jih je sokrivih, sokrive so. To je kvečjemu žalostna informacija, ki si jo ravnokar navedel.

Si imela pač srečo z lokalom.
Vse skupaj je žalostno, ja.
Jaz samo "branim" kelnarce, nič drugega.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov