Če je tebi/nam samoumevno, še ne pomeni, da je vsem.
Kriv je seveda tisti, ki prevara, samo, če pa nekdo popušča taki osebi v nedogled kljub vsem dokazom, potem pa mislim, da naj ne bo preveč presenečen, če se to še naprej izkorišča. Nisi kriv, izpadeš pa lolek, po domače povedano.
Saj smo vsi prebrali temo. Tip bi moral končat zvezo, če ima samospoštovanje.
To, da/če rečeš svoji punci/tipu, da ti ni všeč, da se hodi na pijače z neznanci, ki vabijo, se mi ne zdi neka blazna "meja", prej normalno.
Pustil je, da se dobiva s tipi, ki jim je všeč in jo vabijo na pijače. Ne vem kaj je pričakoval? Da bo s tem dobila best frend-ice za pogovor?
Če bi punca rekla "ne, vseeno bom hodila na pijače in se dobivala z drugimi tipi, ker se lahko" pa bi imel on vso pravico reči, da s tem kaže nespoštovanje do njega in njune zveze in zvezo končal (aka postavil "mejo" oz. pokazal kaj v zvezi tolerira in kaj ne). In si našel osebo, ki ji bo samoumevno, da se to v paru ne dela. Tudi, če bi vseeno ostala skupaj, bi ona po tem videla, da ga ne bo mogla kar tako vrtet okoli prsta.
Če pa bi mu bilo kul, da hodi, pa tudi ok...ampak potem smo spet tu - pri tej temi in temu do česa je taka "odprtost" pripeljala.

hayley napisal/-a:Mene bi me zadnji tip takoj nekam poslal, če bi ugotovil, da take stvari počnem (si dopisujem in dobivam z nekimi x tipi), ti si očitno kar tak popustljiv/prijazen do te punce, če se to dogaja že več časa..
No, to so meje o katerih govorim. (ne zapovedi, ki jih postaviš drugi osebi ampak tvoj odziv na določeno ravnanje oseb; tvoje meje, česa si ne dovoliš. In druga oseba ponavadi to ve.)