obstoj veze z lažmi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Maj. 2018 13:20

Ja ta zveza ne deluje lih obetavno po prebranem. Eno je, da imaš z nekom neke skupne obveznosti, dejavnosti, si že vsaj nekajkrat poklepetal (v živo, ne dopisovanje) skupaj in se posledično tudi že malo poznaš, preden greš na pijačo in ni nujno samo zato, ker si tisti drugi osebi všeč/ želi spat s tabo, druga pa, da prav z nekimi neznanci dobivaš.. Mene bi me zadnji tip takoj nekam poslal, če bi ugotovil, da take stvari počnem (si dopisujem in dobivam z nekimi x tipi), ti si očitno kar tak popustljiv/prijazen do te punce, če se to dogaja že več časa..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 06. Maj. 2018 15:17

Ja saj verjetno kar velika večina ljudi, ki so v zvezah, tega ne bi tolerirali. :)
In ta punca to ve, zato se pa verjetno oklepa njega (avtorja teme torej), ker si želi koristiti oboje: prednosti resne zveze in prednosti rednega spoznavanja potencialni novih tipov (torej tist občutek, da še vedno si prisoten na trgu samskih, ki ga mnogi, ko so v zvezah, tako zelo pogrešajo). In ker ve, da ne bo zlahka dobila takega, ki bo toleriral to, da ga ima za rezervo, bo pač ostala z njim dokler bo lahko izkoriščala to, da on to sprejema.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
vprašalko
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 5. 5. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a vprašalko » 06. Maj. 2018 21:34

hvala za mnenja. Tega sem se najbolj bal kar pišete in si mislim isto ampak sem si probal zatiskati oči. Ampak kaj, ko me punca vedno prepričuje, da ni res, da si domišljam kako lahko sploh to o njej mislim " kake slabe stvari ". Ter pogovora v to sem sploh nemorem več speljati, ker se itak motim.

Mi je že dostikrat uspelo iti mimo takih bolečih stvari in pozabiti, ampak kaj pa, ko pa vsake toliko dobim novi strel v sebe. :(

Jaz sem bil njen prvi in stara je 21 let. Bi znalo kar tisto držat, da ni doživela dovolj in jo razganja.

:) :(
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 06. Maj. 2018 22:03

Ja, treba je postavit meje tudi v odnosih. To ne pomeni, da si posesiven ali zatežen ampak, da pričakuješ spoštovanje in fer odnos. Če oseba določenih mej ne upošteva se pokaže vrata.

Ja, mlada sta začela. Saj najstniške in take prve ljubezni so lepe in ljubke, ampak dejstvo je, da se zelo redko, res zelo redko obdržijo v odraslost.
vprašalko
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 5. 5. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a vprašalko » 13. Maj. 2018 2:17

Po slučaju sem še odkril eno neprijetnost.
Punca je vedno imela na fb-ju status " ni podatka o razmerju" sem 99,99% prepričan. Po novem slučajno odkrijem, da piše samska.


Ko jo vprašam o tem. Mi odgovori, da je tako vedno imela in nikoli ni spreminjala.
Se je začela jokat, da ji ne zaupam in bla bla bla.
No tukaj se je najina debata o stvari končala.


Moje mnenje: po moje ima simpatijo pri kateri hoče izpasti samsko.

Z mano ima nekaj slik na fb-ju, ampak na nobeni nisva sama in po nobeni se ne da sklepat, da je v razmerju z mano.

Je možno, da se me sramuje. Ker koliko vem, ne poznam para, ki nebi imel skupinsko sliko objavljeno. Vem, da ni vse na socialnih omrežjih ampak ona ni pristaš tega razmišljanja.


??
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Maj. 2018 6:01

Ma ne vem, odvisno kak tip človeka si, mogoče je za vas mlajše generacije bolj čudno, če nimaš skupne slike na fbju :D (sej ste 21 ne ? )

Jaz nisem nikoli imela skupnih slik s tipi na fbju ( pas sva imela kar nekaj lušnih skupnih slikic, samo jaz sem taka, da nimam potrebe, da bi jih nekje na spletu objavljala.. ), ma imam fb uglavnem za fax in zrd messengerja... Vse moje bližnje prijateljice so iste ali nimajo nobene ali pa tako 1, 2 slike s svojimi fanti, tako da meni to na fbju ne pomeni absolutno nič..

Glede statusa pa se mi ne zdi ok to, da ima, da je samska. Naj si spremeni v ' ni podatka', če je v zvezi s tabo, saj sploh noben ne vidi, da to spreminjaš? Čudno, da si ni to že spremenila, takoj, ko si jo opomnil..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7042
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Maj. 2018 8:49

Jaz bi rekla, da čisto odvisno od tega, če drugače objavlja ali ne in kako aktivna je.
Sicer sem za ločene profile in za zasebnost, ampak-tudi socialna omrežja so nek podaljšek tega, kar smo in kot kaj se predstavljamo.
Če bi ona kot punca v resni zvezi videla tvoje strahove in bi dejansko kaj dala na tvoje počutje, ne bi tega obrnila in se takoj začela delati žrtve, ampak bi z nekim normalnim pogovorom to želela vsaj omiliti, če ne popraviti. Mogoče res ni videla, če dopuščamo to možnost, bi pa potem popravila, če to tebi toliko pomeni. To so res takšne majhne, brezvezne stvari, ker imam občutek, da iščeš potrditev iz njene strani, ki je ne dobiš in ti je sila.
Se mi zdi, da se ti po napisanem sodeč odmika, ampak nikakor ne potegne črte on potem samo oba vlečeta na svojo stran. Mogoče še morata odrasti in to vsak zase, če ne gre skupaj. Mlada sta še, lahko si še postavita temelje za zdravo vezo. Če pa ti je ok, da si nekomu rezerva/navada, potem pa to tudi boš. Ker si/ji dovoliš.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 13. Maj. 2018 9:58

vprašalko napisal/-a:Je možno, da se me sramuje. Ker koliko vem, ne poznam para, ki nebi imel skupinsko sliko objavljeno. Vem, da ni vse na socialnih omrežjih ampak ona ni pristaš tega razmišljanja.


Jaz pa jih poznam veliko in zame to nima nobene povezave s kvaliteto partnerskega odnosa. Med njimi sem vedno bila tudi jaz, ker preprosto ne želim deliti svoje zasebnosti z drugimi. Fb imam izključno za ohranjanje stikov z ljudmi, s katerimi se sicer nimamo priložnosti videt (pa prej zaradi faxa).

Ne vem, kaj je point tega, da si še vedno z njo in sumičiš, kaj ona počne in kaj ne.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
vprašalko
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 10
Na forumu od: 5. 5. 2018

Neprebrana objavaNapisal/-a vprašalko » 12. Jun. 2018 23:56

živjo nazaj.

Pišem po 2 tednih, ker sem čustveno preboleval bolečino, ki mi je bila zadana.

Uspešno sem dobil punco v priznanje, ko sem si izmislil, da sem jo prevaral.
Punca mi je priznala, da me je prevarala z "tepcem" in vseh 5 mesecev to uspešno skrivala.
Boli me ker se spomnim, da mi je pokazala človeka, ki jo vabi na pijačo in jaz sem ji rekel, da naj kar gre in ga spozna.
Zdaj po 5 mesecih imam čudoviti čustveni rezultat. Punca trdi, da ne ve zakaj je to naredila in da ji v razmerju ni nič manjkalo in je bila srečna. Zgolj osamljenost, med študijem.

Ni mi jasno kako lahko čustveno stabilno žensko nategne budalo z pasjimi možgani. In ima fanta osla, ki se zna uspešno drsat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Jun. 2018 0:31

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 15. Jun. 2018 10:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 13. Jun. 2018 9:47

Vidim, da jo še vedno nazivaš s "punca" in ne "bivša punca". Osel gre samo enkrat na led?

Sicer pa ne bom rekla, da si ti kriv ampak nisem še slišala za zveze, kjer bi punce kazale potrebneže, ki jim pišejo in vabijo na pijače, njihov tip bi pa rekel "ja, kar pojdi na pijačo, spoznajta se". Wtf. Ne gre to tako. Pa sploh ni vprašanje ljubosumja in posesivnosti tu ampak preprosto nenapisano pravilo, kaj ljudje v resni zvezi počnejo in kaj pač NE počnejo. In to spada med stvari, ki se ne počnejo. (velja za obe strani situacije - zate in zanjo)

To da partnerja pripraviš do iskrenosti šele z manipulacijo tudi ni ravno idealno.

Če ostaneš z njo mislim, da si naiven in te bo v prihodnje še bolela glava. Če jo pustiš pa upam, da boš v prihodnji zvezi znal postavit meje že na začetku.

Budale s pasjimi možgani in bebavi beta kužki. Idealno za "čustveno stabilne" ženske. :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jun. 2018 13:22

Meni se zdi, da ti nimaš vseh kolesc najbolj skupaj sestavljenih. Varala te je (in to ne 1x, ampak po možnosti še več časa ) če prav razumem. Pač nimaš tukaj kaj početi razen, da tako zvezo takoj končaš in pustiš take stvari za sabo in naslednjič malo bolj pozorno punce izbiraš. Tukaj sploh nisi ti nič kriv za njena dejanja, takih stvari se ne dela, ko si v zvezi - kar je tvoja punca počela (razen če se par dogovori vnaprej za odprto zvezo, ampak to je zdaj čisto druga stvar..). Se ne gre za nobeno nategovanje s strani te 3. osebe, oseba ki gre v to, je sama odgovorna za vsa dejanja (tvoja punca). Meni zvestoba, da ne lažeš in spiš z drugim za hrbtom spada pod nekaj samoumevnega, kar bi moral vsak vedet/ čutit, če je v zvezi, ne vidim poante in smisla v 'postavljanju mej' .

Očitno imaš svoje samospoštovanje in dostojanstvo čisto na nuli, da sploh debatiraš o takih stvareh. Jaz še nisem bila s tipom, ki bi na tak način razmišljal in pisal kot tukaj ti, če bi kadarkoli naredila kaj takšega, bi samo letela skozi vrata v istem trenutku..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 13. Jun. 2018 14:13

Mej se ne postavlja le drugim ljudem ampak tudi (predvsem) samemu sebi. Kaj in koliko ter do katere točke boš nekaj toleriral. Ali boš pustil, da folk hodi po tebi in te ima za norca ali pa boš imel meje, ki bodo slej ko prej verbalno in nevrbalno jasne tudi ljudem s katerimi imaš odnose. In kaj se bo zgodilo, ko bodo prekoračene. Če se ne zgodi nič, ljudje to izkoriščajo.

Večina ljudi rabi meje, vsi jih tudi nezavedno preizkušamo tako in drugače v odnosih (pa ne le v odnosih), taka je človeška narava.

Ljudje okoli tebe sicer res imajo svobodno voljo, ti moraš imet pa samospoštovanje; kaj ja in kaj ne.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7532
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Jun. 2018 14:26

Eno so tujci in neki x ljudje, da moraš imet meje, da te ne prenašajo okoli v vsakodnevnih situacijah.. Drugo je pa partner, meni se je vedno zdela zvestoba in da ne lažeš, samoumevno. Tudi vedno je v mojem svetu v teoriji veljalo, da je lahko sram in je narobe ravnal tisti, ki je varal, ne tistega zraven, ker kao 'ni dobro pazil' ali postavil mej..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 13. Jun. 2018 14:40

Če je tebi/nam samoumevno, še ne pomeni, da je vsem.

Kriv je seveda tisti, ki prevara, samo, če pa nekdo popušča taki osebi v nedogled kljub vsem dokazom, potem pa mislim, da naj ne bo preveč presenečen, če se to še naprej izkorišča. Nisi kriv, izpadeš pa lolek, po domače povedano.
Saj smo vsi prebrali temo. Tip bi moral končat zvezo, če ima samospoštovanje.

To, da/če rečeš svoji punci/tipu, da ti ni všeč, da se hodi na pijače z neznanci, ki vabijo, se mi ne zdi neka blazna "meja", prej normalno.

Pustil je, da se dobiva s tipi, ki jim je všeč in jo vabijo na pijače. Ne vem kaj je pričakoval? Da bo s tem dobila best frend-ice za pogovor?

Če bi punca rekla "ne, vseeno bom hodila na pijače in se dobivala z drugimi tipi, ker se lahko" pa bi imel on vso pravico reči, da s tem kaže nespoštovanje do njega in njune zveze in zvezo končal (aka postavil "mejo" oz. pokazal kaj v zvezi tolerira in kaj ne). In si našel osebo, ki ji bo samoumevno, da se to v paru ne dela. Tudi, če bi vseeno ostala skupaj, bi ona po tem videla, da ga ne bo mogla kar tako vrtet okoli prsta.
Če pa bi mu bilo kul, da hodi, pa tudi ok...ampak potem smo spet tu - pri tej temi in temu do česa je taka "odprtost" pripeljala. :wink:


hayley napisal/-a:Mene bi me zadnji tip takoj nekam poslal, če bi ugotovil, da take stvari počnem (si dopisujem in dobivam z nekimi x tipi), ti si očitno kar tak popustljiv/prijazen do te punce, če se to dogaja že več časa..


No, to so meje o katerih govorim. (ne zapovedi, ki jih postaviš drugi osebi ampak tvoj odziv na določeno ravnanje oseb; tvoje meje, česa si ne dovoliš. In druga oseba ponavadi to ve.)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov