obsedenost z spolnostjo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 05. Jan. 2013 18:19

Džeki napisal/-a:Moškemu je relativno lahko dostopna resna zveza z žensko povprečnega videza. Zato, ker na take ženske ni ful navala /.../

Ženskam je seks s krnekimi moškimi smešno lahko dosegljiv. Lahko dosegljiv jim je tudi seks s kvalitetnimi moškimi. Relativno težko dosegljiva pa jim je resna zveza s kvalitetnim moškim. Tukaj marsikatera lepotica ne pride skoz.

Resno? Lepe/povprečne/grde ženske proti kvalitetnim/krnekim moškim. Nikjer ne omenjaš katerekoli druge ženske kot njenega videza, hkrati pa vidiš moške kot kvalitetne/krneke.

Očitno sem brala narobe in kvaliteta pri moškem ni njegov videz. Moški je torej kvaliteten, če ima za ponudit neko drugo ''dobrino'', kvaliteta ženske pa se meri po njenem videzu ...

Poleg tega pa ne: samozavest ni stvar ODLOČITVE! Samozavest je podoba o samem sebi, ki se gradi skozi vsa leta življenja in je ne moreš spremenit, tako, da se odločiš, da bo drugačna, ker ne moreš spremenit celotne svoje zgodovine/vsega kar se ti je dogajalo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Jan. 2013 18:26

Dobro jutro, Abby. Ne, zunanjost pri moškem niti slučajno ni enakega pomena, kot pri ženski, torej ja, jaz trdim prav nasprotno od tega, kar si me obtožila, da trdim.

In ja, samozavest je stvar odločitve. Vse drugo je prelaganje odgovornosti drugam, jajcanje, zgovarjanje na starše, kolege, napačne vzorce, napačen dedni material..

Naš jurre hoče poseksat čimveč žensk. Njega ne bodo prepričali tvoji argumenti "važna je kvaliteta", tudi moji ne.

Torej je edina rešitev, da postane ultrasamozavesten moški.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 05. Jan. 2013 18:45

Mogoče sem se narobe izrazila, mislila sem na pomen videza pri obeh spolih (in torej tudi ostalih lastnosti), ker sama mislim, da je videz za uspeh pri seksualnih razmerjih za oboje enakega pomena.

1. Sam praviš, da je pri moškem pomembno predvsem, kakšen ima nastop. Tu se strinjava. Očitno je bolj malo pomembno, kako je videti.
2. Ženska povprečnega ali celo podpovprečnega videza bo za zgolj seks z lahkoto dobila moškega povprečnega ali celo malo nadpovprečnega videza. Tudi to si zapisal sam.
Torej: ne eni, ne drugi ne rabijo biti posebej lepi; ženska mora biti predvsem voljna, moški pa samozavesten. Če pa je tudi ženska samozavestna, je pa to samo še dodaten plus ... ;)

Kar se tiče zveze si pa tudi sam zapisal, da mnoge lepotice odpadejo in šteje predvsem značaj - s tem se strinjam.

Torej? Zakaj je za žensko videz pomemnješi?

Kar se pa tiče tega, da mora jurre predvsem pridobiti na samozavesti, če želi doseči svoj cilj: tudi s tem se strinjam, ampak vse kar naštevaš - starši, kolegi, napačni vzorci ... to gradi posameznikovo samozavest. In ne, ne moreš reči: ''Ja, ata me ni imel dovolj rad, zato sem takšen.'' in zaključit tu, ampak če hočeš bit resnično samozavesten, potem moraš s takimi stvarmi - odnos s starši, sošolci, ki so se ti posmehovali ipd., pač razčistit, v smislu tega, da se s tem soočiš in ugotoviš, da to nima več nobene resnične zveze s tem, oz. nima vpliva, na to, kar si ti kot oseba danes.

Poleg tega se pa meni zdi precej bolj problematično to, da jurre realnost doživlja popačeno. Dokler se ne bo zavedal, kako dejansko stojijo stvari, bo težko imel občutek, da je z njim vse okej. Ker iskreno rečeno: če bi bilo res tako, kot on vidi ta svet, potem bi imel vse razloge za to, da se počuti točno tako, kot se počuti.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Jan. 2013 19:01

Lepša, kot je ženska, več ponudbe ima. Vsakršnje. Če ima poleg zunanjosti še dober karakter , pa je popolna zmagovalka.

Pri moškem pa ni tako, da lepši kot je, več ponudbe ima, ker mora prve korake običajno delat tip in ne obratno in tukaj vizualni povprečnež z velikim gobcem, samozavestjo, ali pa šarmom povozi kakšnega pasivnega lepotca.

Na nasprotni strani pa bo celo popolnoma pasivna in karakterno nezanimiva lepotica od moških oblegana bolj, kot vizualno povprečna, a karakterno zanimiva punca.

To, da jurre realnost dojema popačeno, sem pa napisal tudi sam v svojem prvem postu v tej temi. Ampak lej. Ljudje vedno vidijo, kar želijo videti.

Če en tip vidi na plaži enega tipa s ful definiranim telesom in dobi komplekse, pol bo zastonj dopoevdovanje, da so taki tipi ful redki. Ampak bo, če bo dobil komplekse, še sam hotel bit tak.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 06. Jan. 2013 0:06

Koliko si ti star? Okoli 30, ne? Glej, med mlajšimi generacijami enostavno ni več tako. Moja sestra, stara 19 let mi že razlaga o tem, kako se je pri njih vse obrnilo. Čedni fantje čakajo, da jih bodo punce povabile ven, izbirajo med njimi ... skratka, podobno kot ti opisuješ, da počnemo/jo ženske.

Poleg tega pa poznam tudi nemalo punc svoje starosti, ki vizualno niso nikakor nič posebnega (dobro – da bi lahko vedela, o čem govoriva, bi morala vedet, kaj je zate ''povprečno'' in kaj ''lepo'', ampak vseeno), ampak imajo energičen in samozavesten nastop in okoli njih je več fantov kot okoli njihovih lepših, ampak bolj pasivnih prijateljic. Poleg tega ... ta kritetij zanimivega karakterja mi je izjemno zanimiv: kaj to zate pomeni? Bi rekla, da bi ti kot tako ocenil eno resno punco z jasnimi cilji, ki ima rada dobre filme, jo zanima politika in zgodovina in ima rada šport. Ne bi rekla, da je to (nujno) profil punce, ki je zanimiva večini populacije ...

Po mojem ni vse tako črno-belo ... odvisno je od starosti; prepričana sem, da je v krogih 16-19, 20-29, 30-39 ... precej različno to dojemanje moško-ženskih vlog in funkcij te ali one lastnosti.

Itak ... ljudje vidijo tisto, v kar so prepričani. Ampak če tipček zaradi tega razmišlja o samomoru, je mogoče čas, da poskuša spremenit svoja prepričanja ... vsaj po mojem.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 06. Jan. 2013 1:32

33. Sej ti verjamem, da imaš prav. Jaz sem že malo iz te najstniške scene. Samo, kolk pa je takih lepih fantov?

Moj tip ženske je moja punca, ki je 8 let mlajša od mene in me zdaj brca, naj se spravim v posteljo ( ravnokar sva se prikotalila iz pijačke ). In ja, v glavnem je taka, kot jo opisuješ, samo politika je ne zanima. Pri meni je bilo prvo sito vedno videz ženske+ njena energija ( moški pač ). Šele nato ostali dejavniki.

V glavnem, naš jurre bi rad seksal in tu pride v poštev samo to, da čimprej popravi sovjo samozavest, sam ali s strokovno pomočjo. Res nikakvim tipom rata pecat, ni hudič, da jurretu ne bi ratalo.

Drži se, jurre, glavo gor!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 06. Jan. 2013 2:52

Kaj vem ... najbrž jih je približno toliko kot ekstremno lepih punc.

Good, tudi jaz (kot ženska), sem za prvo sito vedno vzela videz in energijo. ;) Nismo si tako različni. (In tudi jaz grem zdaj počasi spat k svojemu fantu, ki je eno leto mlajši od mene. ;))

Ampak prav imaš, dovolj OT. Tudi jaz želim jurretu, da se mu stvari čim prej premaknejo. Na bolje. S samozavestjo, seksualnimi izkušnjami, pogledi na življenje ... vsem. :)
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Fatalna » 06. Jan. 2013 9:28

Na koncu se bo izkazalo, da želi jurre biti ženska :D
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 06. Jan. 2013 14:56

To o čemer se vidva "prepirata" je samozavest, kar pa ni moj glavni problem. Eno so problemi z samozavestjo, drugo pa je obremnevanje z stvarmi, ki se jih ne da popraviti, da bi bil enakovreden.

Kar se tiče samozavesti bi bila rešitev kak tečaj, če bi obstajal. Ali pač ena ženska, ki bi hotela pomagat (ne mislim seksa, ampak flirtanje). Nekomu takemu ne pomaga nobena prebrana teorija in izkušnje drugih, ampak samo praksa. Nekateri smo pač totalni anti talenti (pa čeprav je delno tudi posledica degradiranja skozi odraščanje in ničelne vzpodbude in podpore).

Ampak kot rečeno, tudi samozavest ne bi rešila ničvrednosti zaradi ničelne preteklosti in dejstva koliko dlje so vsi od mene in kaj so že vse doživeli. Konkurenca me je pač povozila in edino kar ostane je nosit posledice celo življenje in bit ničla ali pa umret :(
Eckhart
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eckhart » 06. Jan. 2013 15:33

Zbrisano.
Zadnjič spremenil Eckhart, dne 14. Mar. 2013 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 06. Jan. 2013 15:50

Sem videl, ampak to je kar nekaj, to so samo besede. Meni samo praksa lahko pomaga, ne pa gledanje nekih videjev ali branje.
Eckhart
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Eckhart » 06. Jan. 2013 16:05

Zbrisano.
Zadnjič spremenil Eckhart, dne 14. Mar. 2013 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 06. Jan. 2013 16:35

kaj si mu pa poslal?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 06. Jan. 2013 16:36

jurre napisal/-a:Zdi se mi, kot da se ne morem sprijaznit s tem, da ženske lahko tako odprtomiselno in na lahek način (brez čustev, v smislu parjenja kot živali) doživljajo seks in spoznavajo moške,

Tole je verjetn čist mim, ampak: Gej nisi, globoko v sebi? (resno vprašanje).
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 06. Jan. 2013 16:49

carrie_ napisal/-a:
jurre napisal/-a:Zdi se mi, kot da se ne morem sprijaznit s tem, da ženske lahko tako odprtomiselno in na lahek način (brez čustev, v smislu parjenja kot živali) doživljajo seks in spoznavajo moške,

Tole je verjetn čist mim, ampak: Gej nisi, globoko v sebi? (resno vprašanje).

Ne :) moško telo se mi gabi, v smislu da bi se ga dotikal, itd...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov