obsedenost z spolnostjo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- jurre
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2012
Kot prvo sem že napisal, da psiholog ne pride v poštev za nobeno ceno. Pogovor pač ni rešitev za mene. Zaradi pogovora ne bom spremenil svojih mnenj, pa tudi dejstva se ne bodo spremenila glede tega kako sem konkurenčen na trgu, na podlagi preteklosti.
Kot drugo pa sem napisal, da če si enkrat slabič boš vedno za tiste, ki te od prej poznajo, pa če tudi niso več del tvojega življenja in so v drugem kraju z svojim življenjem, ampak dovolj je, da se te spomnijo 1x na 5 let za 1 minuto in te imajo v spominu kot luzerja.
Kot drugo pa sem napisal, da če si enkrat slabič boš vedno za tiste, ki te od prej poznajo, pa če tudi niso več del tvojega življenja in so v drugem kraju z svojim življenjem, ampak dovolj je, da se te spomnijo 1x na 5 let za 1 minuto in te imajo v spominu kot luzerja.
- pirodoksin
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 9. 2012
A lahko pol vsaj direkt povedaš, kaj sploh pričakuješ od nas, če si že odprl temo?
- jurre
- Komunikatorka
pirodoksin napisal/-a:A lahko pol vsaj direkt povedaš, kaj sploh pričakuješ od nas, če si že odprl temo?
Sem že napisal. Potrditev žensk, ki hodijo vsak vikend žurat, da ne bi takega moškega nikoli imele (ne mislim karakterno, ampak glede na preteklost) in da ni enakovreden ostalim, ki imajo normalno preteklost za sabo in dosežke.
Samopomilujem pa se ne, ker potem bi govoril da nisem jaz kriv, da sem reva in za svojo preteklost. Govorim samo dejstva iz objektivnega vidika neke tretje osebe.
- pirodoksin
- Komunikatorka
No, in te potrditve nisi dobil.
In sem ti že rekel: s tem, ko pišeš iz vidika o sebe nisi objektiven, ampak se zgolj skušaš distancirati od problemov, jih narediti kot nekaj objektivna, glede česar ne moreš ničesar storiti. Pa lahko. Samopomiluješ se.
In sem ti že rekel: s tem, ko pišeš iz vidika o sebe nisi objektiven, ampak se zgolj skušaš distancirati od problemov, jih narediti kot nekaj objektivna, glede česar ne moreš ničesar storiti. Pa lahko. Samopomiluješ se.
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
^^Daj si preberi temo o nedolžnosti. Večine ne bi motilo, da si nedolžen, kaj šele da nisi položil polovice države. Ti sam rabiš nek izgovor, da ne rabiš svoje lene riti nikamor premaknit in se lahko še naprej smiliš sam sebi, ker je to itak najležje naredit. Večina bab se pofučka na spolno preteklost tipa, ki jim je všeč/v kerega so zaljubljene. Ampak glej, ti kar vztrajaj pri svojem...pa veliko sreče naslednjih 60 zagrenjenih let tvojega življenja.
- DonCarleone
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2012
Čedalje bolj se mi zdi, da je tale jure pravzaprav slovenc. Mogoče me občutek vara, ampak to je pri meni res redko.
-
g.AI.a - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 1. 2013
jurre napisal/-a:pirodoksin napisal/-a:A lahko pol vsaj direkt povedaš, kaj sploh pričakuješ od nas, če si že odprl temo?
Sem že napisal. Potrditev žensk, ki hodijo vsak vikend žurat, da ne bi takega moškega nikoli imele (ne mislim karakterno, ampak glede na preteklost) in da ni enakovreden ostalim, ki imajo normalno preteklost za sabo in dosežke.
Samopomilujem pa se ne, ker potem bi govoril da nisem jaz kriv, da sem reva in za svojo preteklost. Govorim samo dejstva iz objektivnega vidika neke tretje osebe.
Pomoje bi veliko več žensk motila tvoja nesamozavest, tvoja negativnost, tvoj pogled na svet (se pravi tvoj karakter), kot pa tvoja preteklost. Vsaj meni je veliko bolj pomemben karakter in vem, da je pri večini žensk tako. Bi mi bilo že bolj všeč to, da je moški nedolžen kakor pa, da je podrl že pol slovenije.
Definitivno tudi ne gledaš stvari iz realnega vidika, kakor si napisal, ampak si zapičen v to svoje napačno prepričanje in drugačnega (bolj realnega) mnenja niti nočeš sprejeti.
Pa glede teh potrditev.. Nobene/ga ne pogleda čisto vsak/a . Pa zaradi tega ne obupamo kar vsi po vrsti. Tako, da to ne more veljati kot potrditev.
Zakaj nočeš do psihoterapevta/psihologa? Ti ljudje so pomagali veliko ljudem, ki so imeli večje probleme kot jih imaš ti.
Jaz bi ti resnično svetovala obisk psihoterapevta in pa to, da začneš ven hodit! Če ne greš ven, boš zmeraj mislil tako kot misliš sedaj. Prepričana sem, da bi bila 1 bejba, ki bi jo dobil zadost, da bi si vsaj do neke mere popravil samozavest. Ne probavaj kar predvidevati kaj se bo zgodilo. Pojdi ven in se prepričaj! Pa, če ti v prvo ne bo uspelo, ne obupaj. Mogoče ti pa v drugo bo.
Zadnjič spremenil g.AI.a, dne 24. Jan. 2013 21:55, skupaj popravljeno 1 krat.
- jurre
- Komunikatorka
HuDoBa napisal/-a:^^Daj si preberi temo o nedolžnosti. Večine ne bi motilo, da si nedolžen, kaj šele da nisi položil polovice države. Ti sam rabiš nek izgovor, da ne rabiš svoje lene riti nikamor premaknit in se lahko še naprej smiliš sam sebi, ker je to itak najležje naredit. Večina bab se pofučka na spolno preteklost tipa, ki jim je všeč/v kerega so zaljubljene. Ampak glej, ti kar vztrajaj pri svojem...pa veliko sreče naslednjih 60 zagrenjenih let tvojega življenja.
Take ja, ki nimajo dosti izbire in niso optično večini tipov všeč. Jaz govorim o povprečni ženski, ki ima faks narejen in redno službo v javni upravi in ima dosti izbire pri fantih, ker dobro zgleda in o ženskah, ki vsak vikend žurajo po najelitnejših klubih v LJ, ne pa izjemah, ki imajo druge interese in so všeč tu ali tam kakšnemu tipu samo.
Normalna punca ima na vsakih nekaj metrov dobrega fanta, ki lahko vsaj nekaj nudi, ima kaj pokazat (optično ali materialno), ne rabi luzerja.
- Weilyi.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2012
A se ti sploh zavedaš, da si boš zapravil življenje zaradi takega mišljenja??
Se sploh zavedaš, da tvoje mišljenje ni realno, pa če še toliko trdiš da je. Rabiš pomoč in to je dejstvo!
In poznam dosti ljudi, ki so bili v preteklosti slabi, pa so se spremenili na boljše. Pa ne rečem nikoli, ta je bil pa v preteklosti tak pa tak, ni enakovreden ostalim. Katerim ostalim? Sploh ne moreš biti enakovreden nekomu, ker to ne obstaja. Vsak je drugačen, edinstven in da delaš to kar ti družba narekuje je še najbolj sfaljeno mišljenje in ne pravilo, ki bi ga moral izpolniti, da bi sploh lahko živel.
Vsak živi tako kot hoče in pod nobenim pogojem ne rabiš živeti, tako kot živijo "ostali".
In če želiš seksat pojdi veeen in uživaj! Ker če boš ostal za 4 stenami lahko samo še naprej ku*rac drkaš.
Se sploh zavedaš, da tvoje mišljenje ni realno, pa če še toliko trdiš da je. Rabiš pomoč in to je dejstvo!
In poznam dosti ljudi, ki so bili v preteklosti slabi, pa so se spremenili na boljše. Pa ne rečem nikoli, ta je bil pa v preteklosti tak pa tak, ni enakovreden ostalim. Katerim ostalim? Sploh ne moreš biti enakovreden nekomu, ker to ne obstaja. Vsak je drugačen, edinstven in da delaš to kar ti družba narekuje je še najbolj sfaljeno mišljenje in ne pravilo, ki bi ga moral izpolniti, da bi sploh lahko živel.
Vsak živi tako kot hoče in pod nobenim pogojem ne rabiš živeti, tako kot živijo "ostali".
In če želiš seksat pojdi veeen in uživaj! Ker če boš ostal za 4 stenami lahko samo še naprej ku*rac drkaš.
- jurre
- Komunikatorka
To je sprenevedanje. Če pride nek neizobražen romun ali albanec prvič v veliko mesto v Sloveniji, ne more bit za punce konkurenčen v primerjavi z ostalimi v nulo urejenimi fanti, ki zadnja leta živijo normalno življenje, imajo marsikaj. In mu ne koristi, če je dober po duši, ker pač vizualno in etično ni tržno zanimiv za večino. Enako je z mano in mojo konkurenčnostjo. To je realnost in dejstva, ki jih očitno pač ljudje, ki niste bili v taki situaciji niste sposobni razumet oz. se postavit v situacijo.
- pirodoksin
- Komunikatorka
Ma daj nehaj že s to svojo objektivnostjo - nihče ni popolnoma objektiven, ker to ne more biti. Objektivno pomeni, da je od tebe neodvisno. Objektivna dejstva so recimo, da si samski, da si Slovenec, da si zaprt za štirimi stenami. Ni pa objektivno, če rečeš, da nimaš možnosti, ker je to že sklepanje na podlagi nekih tvojih predstav. Nekdo drug bi v enaki situaciji rekel, da ima možnosti in bi poiskal pomoč (če jo rabi) in bi se nekaj dosegel.
To, da te neka naključna punca na ulici na pogleda je že neko pripisovanje misli drugim na podlagi nekih tvojih predstav. Ko sem imel jaz najhujše obdobje svoje socialne fobije sem imel občutek, da me ljudje stalno gledajo in ocenjujejo in ko so se smejali, sem imel občutek, da se smejijo meni (pa je dosti bolj smiselno realno, da so se pač smejali nekim svojim foram, med sabo). Milijon razlogov je, da te neka punca ne pogleda in moral bi vedeti, da ženskam izgled sploh ni tako pomemben - in tudi, če bi te katera pogledala, to ne bi nič pomenilo. Pogosto se samo spogledujejo ali pa koga opazujejo, pa je tega konec, ko greš recimo ven iz avtobusa in te ženske pol nikoli več ne srečaš in iz tega se sploh ne bi moglo nič razviti. Po drugi strani pa lahko razvijš odnos z žensko, s katero sploh nimaš takih pogledov. Lahko bi te opazovali tudi zaradi tega, ker bi bil čuden, ne samo, zato, ker bi bil lep. Lahko, da imajo svoje fante in se pač ne zanimajo za druge. Eni majo pa čist drugačne predstave - da vsakič, ko jih katera zgolj bežno pogleda, že razmišljajo, kako se zdijo tem ženskam privlačni. Itak da je vse to pripisovanje odvisno od vsakega posameznika.
Če pa misliš, da lahko bereš misli drugih ljudi, potem imaš zelo nerealne predstave na svet, med drugim pa so hujše oblike takega pripisovanja značilne za resne psihopatologije, kot je npr. shizofrenija (seveda pa je v določeni meri, to čisto običajno).
Pa res mi ni jasno, kako to, da si tako obseden s to konkurenčnostjo. Povprečnemu človeku je dovolj, da je "konkurenčen" toliko, da dobi ENO osebo, s katero razvije odnos, ne pa da menja partnerje kot po tekočem traku. Saj nisi kurba, da se prodajaš.
Dej malo opiši, kako se počutiš, ko greš recimo v trgovino - o čem takrat razmišljaš.
To, da te neka naključna punca na ulici na pogleda je že neko pripisovanje misli drugim na podlagi nekih tvojih predstav. Ko sem imel jaz najhujše obdobje svoje socialne fobije sem imel občutek, da me ljudje stalno gledajo in ocenjujejo in ko so se smejali, sem imel občutek, da se smejijo meni (pa je dosti bolj smiselno realno, da so se pač smejali nekim svojim foram, med sabo). Milijon razlogov je, da te neka punca ne pogleda in moral bi vedeti, da ženskam izgled sploh ni tako pomemben - in tudi, če bi te katera pogledala, to ne bi nič pomenilo. Pogosto se samo spogledujejo ali pa koga opazujejo, pa je tega konec, ko greš recimo ven iz avtobusa in te ženske pol nikoli več ne srečaš in iz tega se sploh ne bi moglo nič razviti. Po drugi strani pa lahko razvijš odnos z žensko, s katero sploh nimaš takih pogledov. Lahko bi te opazovali tudi zaradi tega, ker bi bil čuden, ne samo, zato, ker bi bil lep. Lahko, da imajo svoje fante in se pač ne zanimajo za druge. Eni majo pa čist drugačne predstave - da vsakič, ko jih katera zgolj bežno pogleda, že razmišljajo, kako se zdijo tem ženskam privlačni. Itak da je vse to pripisovanje odvisno od vsakega posameznika.
Če pa misliš, da lahko bereš misli drugih ljudi, potem imaš zelo nerealne predstave na svet, med drugim pa so hujše oblike takega pripisovanja značilne za resne psihopatologije, kot je npr. shizofrenija (seveda pa je v določeni meri, to čisto običajno).
Pa res mi ni jasno, kako to, da si tako obseden s to konkurenčnostjo. Povprečnemu človeku je dovolj, da je "konkurenčen" toliko, da dobi ENO osebo, s katero razvije odnos, ne pa da menja partnerje kot po tekočem traku. Saj nisi kurba, da se prodajaš.
Dej malo opiši, kako se počutiš, ko greš recimo v trgovino - o čem takrat razmišljaš.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov