obsedenost z spolnostjo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Ojej, ti pa res bedarije trosiš ... prvič; ego je nekaj, kar je prisotno v vsakem človeku, v psihoanalizi (in posledično praktično v vseh strokovnih psiholoških/filozofskih teorijah) pomeni približno toliko kot človekovo zavest, uravnavata ga pa superego (moralna avtoriteta) in id (nagoni). Tako, zelo preprosto in laično rečeno. Ego torej ni nekaj slabega, ni pa nikakor (!) ista stvar kot egoizem. Slednji pomeni osredotočenost nase in pogosto tudi nezmožnost empatije.
Sicer pa je tvoj način dojemanja ženske - všeč ti je ženstvena energija, ki ti služi za motivacijo - resnično natanko takšen, kot sem ga že opisala: ženske vidiš kot objekte, ki ti lahko nekaj nudijo ali zagotovijo, ne pa kot subjekte z lastnimi osebnostmi, značilnostmi itd. Ženska ti je nekaj drugega kot moški preprosto zato, ker je ženska in tvoj pogled ni zmožen seči tako daleč, da bi videl, da smo vsi enostavno ljudje. Individualni. Nas precej močneje kot spol opredeljuje kaj drugega.
Sicer pa je tvoj način dojemanja ženske - všeč ti je ženstvena energija, ki ti služi za motivacijo - resnično natanko takšen, kot sem ga že opisala: ženske vidiš kot objekte, ki ti lahko nekaj nudijo ali zagotovijo, ne pa kot subjekte z lastnimi osebnostmi, značilnostmi itd. Ženska ti je nekaj drugega kot moški preprosto zato, ker je ženska in tvoj pogled ni zmožen seči tako daleč, da bi videl, da smo vsi enostavno ljudje. Individualni. Nas precej močneje kot spol opredeljuje kaj drugega.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Jaz tudi nisem jezna, mislim samo, da nimaš pojma niti o medčloveških odnosih, niti o človeški psihologiji, niti o ženskah - o teh seveda še najmanj, ker jih takoj klasificiraš kot neko posebno skupino ljudi, ki jih najbolj od vsega opredeljuje lulika ... ampak da bi bila zaradi tega jezna?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov