Obsedena s svojim videzom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
Naj povem, da sem sama imela isti problem. Sicer nisem imela denarja na pretek pa tudi se nisem pretirano urejala, ampak se spominjam nazaj, na srednješolska leta, predvsem prvi in drugi letnik. Spomnim se kako sem se ličila in mi sedaj gre na smeh - da sem lahko nekaj takega počela. Potem pride problem z oblačili. Nikoli nisem imela veliko oblačil (ker pač nimamo toliko denarja pri hiši) in sem takrat, ko sem začela delati v trgovini (med poletnimi pred 2 letoma) tam zapravila POL svoje plače za oblačila drugo polovico pa na ostalih stvareh. Vedno ko sem prišla domov sem kakšno majico privleka zraven. In če nisem si vsaki mesec nekaj kupila, je bilo groza. prišparala nisem skoraj nič od celih 2500€ - samo za izlet ki me je prišel okrog 300€ z vsemi stroški (plačilo izleta in potem nekaj denarja za zraven). Seveda, zavedam se da sem bila bolana. In mi je žal vsaki dan že 1 leto odkar sem nehala delat. Sedaj pa komaj zlezem čez mesec z žepnino, ki ni velika (70).
In ko sem lani začela telovadit, sem se zelo zelo dobro počutla in nisem rabla vsaki mesec novih majic, pa ne make-upa etc. Ni bila potreba ampak obsedenost in občutek ko imaš enkrat v življenju dosti denarja in ne veš kam z njim. In z tem, ko sem začela telovadit, sem ugotovila, da sem se slabo počutla zaradi teže, ki sem jo imela. In sedaj imam omaro nabito polno, nevem kam z oblačili ki so mi premala ali pa mi niso več všeč. Prisilila sem se, da jih obdrzim in delam na tem, da pa le jih bom lahko spet spravila nase. Navsezadnje je šel moj denar zanje.
Ma pa sedaj moja sestra isti problem. Skoz jo vidim ko kaj privleče iz trgovine
Upam, da se nisem preveč razpisala. Če ne drugim, bom pomagala sebi z tem postom da začnem spet telovadit(se vsaki dan priganjam),da ne rabim velike količine oblačil in stvari da bom srečna in da ni samo avtorica z tem problem, ampak da nas je več takih.
LP
In ko sem lani začela telovadit, sem se zelo zelo dobro počutla in nisem rabla vsaki mesec novih majic, pa ne make-upa etc. Ni bila potreba ampak obsedenost in občutek ko imaš enkrat v življenju dosti denarja in ne veš kam z njim. In z tem, ko sem začela telovadit, sem ugotovila, da sem se slabo počutla zaradi teže, ki sem jo imela. In sedaj imam omaro nabito polno, nevem kam z oblačili ki so mi premala ali pa mi niso več všeč. Prisilila sem se, da jih obdrzim in delam na tem, da pa le jih bom lahko spet spravila nase. Navsezadnje je šel moj denar zanje.
Ma pa sedaj moja sestra isti problem. Skoz jo vidim ko kaj privleče iz trgovine
Upam, da se nisem preveč razpisala. Če ne drugim, bom pomagala sebi z tem postom da začnem spet telovadit(se vsaki dan priganjam),da ne rabim velike količine oblačil in stvari da bom srečna in da ni samo avtorica z tem problem, ampak da nas je več takih.
LP
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
A to sploh spada pod čustva?
Drugače pa enim so pomembne ene stvari drugim, druge. Enim so oblačila, drugim ličila, tretjim hrana, četrtim dopust. Tistemu kar prevlada namenimo denar. Če ne znaš pametno razpolagati z njim, ti ga za določene stvari zmanjka. Če ga imaš malo se pa tako ali tako ne moreš zmišljevat nekih neumnosti.
Drugače pa enim so pomembne ene stvari drugim, druge. Enim so oblačila, drugim ličila, tretjim hrana, četrtim dopust. Tistemu kar prevlada namenimo denar. Če ne znaš pametno razpolagati z njim, ti ga za določene stvari zmanjka. Če ga imaš malo se pa tako ali tako ne moreš zmišljevat nekih neumnosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov