obremenjevanje z vsako malo stvarjo

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 25. Jun. 2012 13:57

Ogromno je odvisno od tega, kaj študiraš. Sicer pa: jamranje te nikamor ne bo pripeljalo. Jaz sem družboslovka, pa aktivno delam en cel kup stvari s svojega področja. :wink: Enako moj fant ... samo ne piši bedarij, kot je ta, da dela ni. :roll: Delo je, samo najt ga moraš! Pripravljena moraš bit na to, da boš za dobro kariero v prihodnosti morala kdaj naredit tudi kaj za majhen denar in vsekakor: ti si tista, ki lahko kaj spremeni. Tvoje ideje so tiste, ki največ štejejo in pogum, da jih izpelješ. Se da. Ampak kar takole, ne da bi vsaj povedala, kaj študiraš ti bomo blazno težko kaj bolj konkretnega svetovali.
Uporabniški avatar
Next.road
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Next.road » 25. Jun. 2012 14:05

Vem, da jamranje nikamor ne pripelje, ampak tako pač spraznem ta svoj koš negativne energije :D

Drugače pa študiram geografijo&zgodovino in z dokončanim 1. letnikom - ja, res ne vem kje točno kam naj se obrnem.
Life's journey is not to come at the grave in a well preserved body but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting: '' Holly shit, what a ride!
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 25. Jun. 2012 14:45

Ne vem, kaj te bolj mika; akademska kariera ali učiteljevanje, ampak zdaj, čisto na hitro mi pade na pamet sodelovanje v zgodovinarskem društvu, ki vem, da je zelo močno, ne vem točno kaj iščejo, ampak vsekakor mislim, da bi tam lahko sodelovala in šla tudi v tej "strokovni smeri". Sicer lahko vedno poskusiš s pisanjem za kakšno strokovno revijo, na geografiji je ena zelo dobra, ampak ker nisem s te smeri, ne vem, kako je s pisanjem zanje ... vedno se lahko lotiš kakšne raziskave, se v kaj poglobiš, kaj preučiš, ponudiš kakšni reviji, daš v predogled profesorjem ... če te zanima pedagoška smer, potem mogoče ne bi bilo slabo poskusiti z delom varuške, da pridobiš izkušnje dela z otroci. Vsekakor pa samoiniciativno raziskovanje lahko veliko doprinese tako k tvoji izobrazbi, kot ti tudi lahko odpre poti v naprej. Ne vem, kaj bi rada delala, kar sem naštela so stvari, ki jih lahko počneš čisto sama, brez podpore neke ustanove, si lahko poiščeš pomoč na faksu ... če te zanima, ti lahko na ZS posredujem kontakt enega izmed vidnejših članov zg. društva ...

Jaz mislim, da je možnosti precej, samo malo moraš biti samoiniciativna, premislit, kaj si želiš v prihodnje in ugotovit, kje lahko začneš, da prideš tja. :wink:

Če bi pa rada bila finančno neodvisna (kateri študent pa ne bi bil rad?), pa je najhitrejša pot vsekakor delo za šankom ali kaj podobnega, žal. Druga možnost je, da si vzameš delavne počitnice in se učiš, spraviš vse ocene nad 9, bolje: skoraj vse na 10 in si "prislužiš" Zoisovo štipendijo.

Možnosti so, samo to, da ti bo denar padel z neba in kariera s cosmo foruma ni mogoče. :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov