obremenjevanje z vsako malo stvarjo

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

italian-girl*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a italian-girl* » 19. Mar. 2012 18:00

Živjo. Imam problem in ta je, da se obremenjujem z vsako majhno stvarjo. Bojim se tudi stvari, na katere ne morem vplivati in se posledično obremenjujem sama s seboj in s tem grem vedno bolj na živce svojim prijateljem, fantu, družini. Odnosi se vedno bolj slabšajo, prepiram se z vsemi po vrsti. Prej nisem imela nikoli takšnih problemov, zdi se mi, da se je vse začelo letos, ko sem malo zafurala faks. Če mi nekdo ni takoj na razpolago ali me nekdo ne pokliče po telefonu, takoj mislim, da je nekaj narobe in se začnem obremenjevati, kaj sem naredila narobe...Ima kdo kakšen nasvet, kako se manj obremenjevati s stvarmi in jih jemati bolj enostavno:/ Najlepša vam hvala za vse odgovore.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Mar. 2012 18:49

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 19. Mar. 2012 18:59

se strinjam s štručko. zaposli se z nečim, če preveč razmišljaš o tem je takole vedno takole.. zbrihtaj se, ker je vse samo v glavi ;)
hej norci :)
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 19. Mar. 2012 19:03

ko se zalotiš, da premišljuješ o takih stvareh, preprosto misli preusmeri drugam, v nekaj, kar te ne obremenjuje in ti vliva dobro voljo :D
in ja, posveti se faksu :)
italian-girl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a italian-girl* » 19. Mar. 2012 20:13

Torej, menite, da sama ustvarjam probleme v svoji glavi in da se mi ni potrebno obremenjevati, samo posvetim se naj pomembnim stvarem? Se da to sploh? Včasih, ko premišljujem o teh zadevah, se mi zdi,da zame ni več upanja. Vedno sem bila izredno uspešna, vedno sem vedela, kaj je pomembno in se posvetila temu. Zdi se mi, ko da postajam pravi psihič. Obremenjujem se z bedarijami, kaj dela v tem trenutku moja prijateljica ali fant, da me ne pokličeta. Vedno iščem probleme, tam kjer jih ni. Če je fant kdaj utrujen, pa mu ni toliko do čvekanja z menoj, že mislim, kaj sem naredila narobe. Joj, težko je to opisati.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Mar. 2012 20:21

preveč imaš prostega časa, premalo obveznosti, odgovornosti...
italian-girl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a italian-girl* » 19. Mar. 2012 20:24

Na žalost imaš prav. Nekaj bom mogla narediti na tem področju, sicer se mi bo zmešalo od preveč razmišljanja.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 19. Mar. 2012 20:30

meni se isto dogaja, od kar sem prišla v srednjo šolo in nisem več odličnakinja, kot sem bila celo oš. v vsaki stvari vidim negativne stvari, skos se za vse obremenjujem, ko mam fanta se vedno bojim, da me bo kar pustil, ko bo mimo prikorakala malo lepša punca. pa kot si že ti omenila, ko mi kdo ne odpiše, se mi zdi, da me ignorira, da sem naredila kaj narobe. tako da te popolnoma razumem. se je pa pri meni malenkost že izboljšalo stanje. vsi, ki vejo za mojo ''težavo'', so mi svetovali, da naj se čimbolj zaposlim, da ne razmišljam toliko o negativnih stvareh. ko pa mi spet začnejo kake negativne misli hoditi po glavi, pa jih enostavno potlačim in razmišljam o čem drugem, oz. na glas ''zavrnem'' negativno misel, ki sem jo pred tem ustvarila v glavi. in moram rečti, da mi je že malo lažje.. :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Mar. 2012 20:34

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:07, skupaj popravljeno 1 krat.
italian-girl*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a italian-girl* » 19. Mar. 2012 20:44

Mogoče bom malo nesramna izpadla, kar ni moj namen, ampak vsi govorite, zaposli se, misli odvrni, predvsem misel Sirove Štručke, da naj delam na samozavesti mi je dala mislit... ampak kako pa v realnem življenju to izpeljati? Vedno je enostavno govoriti, ampak kako pa se tako obnašati in začeti tako razmišljati v dejanskem?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Mar. 2012 20:48

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Mar. 2012 20:53

italian-girl* napisal/-a:Mogoče bom malo nesramna izpadla, kar ni moj namen, ampak vsi govorite, zaposli se, misli odvrni, predvsem misel Sirove Štručke, da naj delam na samozavesti mi je dala mislit... ampak kako pa v realnem življenju to izpeljati? Vedno je enostavno govoriti, ampak kako pa se tako obnašati in začeti tako razmišljati v dejanskem?

imeti moraš cilje...najprej majhne, ko jih izpolneš, začne samozavest rasti, postavljaš si čedalje večje itd, itd. ampak cilj ne more biti kako boš vsakih 5 minut pogledala na telefon, če si dobila sms, ampak takšni, s katerimi boš osrečila sebe in bližnje. skuhaj kosilo, speči pecivo, zlikaj kup perila, preberi knjigo, dobi lepo oceno, pomagaj ostareli sosedi pri nakupovanju...igraj se s cilji, zastavljaj si jih, izpolnjuj jih in zanimivo ti bo postalo... :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 19. Mar. 2012 20:54

nekaj si najdi, faks, hobi, preživi več časa s fantom.. zadaj si nek cilj, in bodi aktivna, ne da čakaš da se neki zgodi :)

npr, če nisi na faxu, kaj lahko narediš za to preden se vpišeš? vseeno lahko greš na predavaanja, si delaš kake zapiske, se učiš nekaj, da ti naslednje leto ne bo treba, itd..
hej norci :)
inaj
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a inaj » 19. Mar. 2012 21:07

Mislim, da si mogoče že sama nehote prišla do bistva problema. Rekla si:

...Vedno sem bila izredno uspešna, vedno sem vedela, kaj je pomembno in se posvetila temu...

...Prej nisem imela nikoli takšnih problemov, zdi se mi, da se je vse začelo letos, ko sem malo zafurala faks...

Lahko da se ti vse to dogaja, ker si "malo zafurala faks", to ima lahko močan vpliv na nekoga, ki je bil "vedno izredno uspešen". Predlagam ti, da začnes razmišljati o tem, zakaj si malo zafurala faks.
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 19. Mar. 2012 21:24

jaz pa predlagam, da bolj kot to, da si zafurala faks, se naučiš sprejemat poraze, predvsem v takšni meri, da ne vplivajo an tvojo samozavest

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov