Oče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
No takole je, danes sem bila z fotrom zunaj na kosilu. Drugace ne zivimo skupaj. Skratka bilo je vse vredu in, ko sva pojedla sem vprasala, ce gre z mano v eno trgovino, ker sva sla ravno mimo, pogledat, ce imajo parfum, ki sem ga ze dolgo iskala. Rekel je, da ni problema. Ok, greva v trgovino, najdem parfum, vendar nisem imela dovolj denarja. Vprasala sem ga, ce mi doda in je rekel, da komot. Prideva ven iz trgovine pa zacne, da ima samo se 10eur. Sem rekla, da ce ne bi mogel dodati bi rekel ne. Ni pa hotel na bankomat, ces, da on ne dviga na bankomatu ampak samo na banki. No, po tem je bil tiho.
Ko sem pa cakala avtobus je zacel, da jst poslusam nekega "gospoda" in, da vse delam po njegovih navodilih in, da bo on tega "gospoda" prijavil na sodisce itd. Samo ta "gospod" sploh ne obstaja, to je v njegovi glavi, prisluhi itd. Takrat mi je pa pocil film in sem rekla, da ne mores prijavit nekoga, ki sploh ne obstaja in, da bojo v tem primeru njega dal v kaksno psihiatricno bolnico. In seveda je po tem zacel, da on pa ni nor itd...
Ne vem vec kaj naj naredim, zdaj me ima, da bi mu vrnila ves denar od parfuma, vse, ne samo tisto kar mi je dodal.
Glede teh prisluhov pa... tega imam ze tudi pocasi dovolj. Ne vem kaj naj. Saj tudi mami ve kako je, pa ne moremo nic.
Ko sem pa cakala avtobus je zacel, da jst poslusam nekega "gospoda" in, da vse delam po njegovih navodilih in, da bo on tega "gospoda" prijavil na sodisce itd. Samo ta "gospod" sploh ne obstaja, to je v njegovi glavi, prisluhi itd. Takrat mi je pa pocil film in sem rekla, da ne mores prijavit nekoga, ki sploh ne obstaja in, da bojo v tem primeru njega dal v kaksno psihiatricno bolnico. In seveda je po tem zacel, da on pa ni nor itd...
Ne vem vec kaj naj naredim, zdaj me ima, da bi mu vrnila ves denar od parfuma, vse, ne samo tisto kar mi je dodal.
Glede teh prisluhov pa... tega imam ze tudi pocasi dovolj. Ne vem kaj naj. Saj tudi mami ve kako je, pa ne moremo nic.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
hehe....jaz ne grem nikol nič kupovat če nimam dovolj denarja....pa čeprav grem zraven mama kupovat...in bi se mi potem zdelo da ona misli da sem načrtno to naredila da nimam dovolj...še posebej pa da bi mi kdo tak dal zraven nek denar...kar je več kot 10eurov....raje si ne kupim kot da morem nekomu rečt da mi posodi.
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Ni lepo,da si šla z očetom po parfum,še posebej,če nisi imela dovolj denarja.Če prav razumem,je oče poleg tega,da ima malo denarja,tudi bolan.
Ne razumem,zakaj je potem tebi počil film in takšna aroganca na njegovo stanje?
Res je,da so starši dolžni skrbeti za svoje otroke.Če pa to ni v njihovih zmožnostih,še posebno,če niso najbolj pri zdravju,potem smo mi dolžni na najbolši možni način poskrbeti zanje.
Zate imam občutek,da se je začelo in končalo pri parfumu (in ne pri kosilu),ter,da te skrbi,kako bi mu povrnila denar,da mu pokažeš svoj gnev.Medtem,ko si njegovih prisluhov sita do vrh glave,navkljub temu,da ne živite skupaj.
Z mami kontaktirajta njegovega zdravnika,ali psihiatra,da mu pomagajo in predpišejo ustrezna zdravila.
Ne razumem,zakaj je potem tebi počil film in takšna aroganca na njegovo stanje?
Res je,da so starši dolžni skrbeti za svoje otroke.Če pa to ni v njihovih zmožnostih,še posebno,če niso najbolj pri zdravju,potem smo mi dolžni na najbolši možni način poskrbeti zanje.
Zate imam občutek,da se je začelo in končalo pri parfumu (in ne pri kosilu),ter,da te skrbi,kako bi mu povrnila denar,da mu pokažeš svoj gnev.Medtem,ko si njegovih prisluhov sita do vrh glave,navkljub temu,da ne živite skupaj.
Z mami kontaktirajta njegovega zdravnika,ali psihiatra,da mu pomagajo in predpišejo ustrezna zdravila.
- funny baby
- Komunikatorka
Joanfaca ne, ne nimam ocima. Dobesedno blodnje so ja. Saj pravim, ta gospod sploh ne obstaja, samo v njegovi glavi je, slisi glasove in pravi, da mu po stanovanju postavljajo prisluskovalne naprave...
LoveLy* predvsem gre tukaj za te blodnje. Drugace mi foter da vedno denar tudi drugace, cisto tako sam od sebe. Pred leti mi je dal ful denarja ravno zaradi teh blodenj, seveda denarja nisem obdrzala takrat, sem mu ga kasneje dala nazaj.
LoveLy* predvsem gre tukaj za te blodnje. Drugace mi foter da vedno denar tudi drugace, cisto tako sam od sebe. Pred leti mi je dal ful denarja ravno zaradi teh blodenj, seveda denarja nisem obdrzala takrat, sem mu ga kasneje dala nazaj.
- funny baby
- Komunikatorka
PeggySue* ne sploh nisem vedela, da bom sla kaj kupovat, ker sploh nisem vedela, da je ta trgovina odprta. On sam mi je rekel, ce zelim se kaj in, ker je bila trgovina odprta sem rekla za parfum. Ker drugace mi vedno rece, da ne more, da trenutno nima denarja.
Tudi zdravila je ze imel ja, ampak jih ni jemal, ker on pravi, da z njim ni nic narobe
Tudi zdravila je ze imel ja, ampak jih ni jemal, ker on pravi, da z njim ni nic narobe
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Pomoje ma shizofrenijo... Take ljudi je ful težko prepričat, da so bolani, za njih je to resnično in resnično to vidijo, čutijo, VEJO, da se jim prisluškuje... Od kolegice oče ima to bolezen in živi z njo že dolga leta, ampak nujno rabi zdravila, ker omilijo simptome.
- Gost
Koliko pa je star? Kako dolgo že opažate spremembe v njegovem vedenju?
Če sam ne bo želel k zdravniku, ne morete nič razen tega, da počakate, da pride do kakšne neprijetne situacije, ki ga bo po sili naključij pripeljala do zdravnika, če je dejansko problem psihičnega izvora.
Če sam ne bo želel k zdravniku, ne morete nič razen tega, da počakate, da pride do kakšne neprijetne situacije, ki ga bo po sili naključij pripeljala do zdravnika, če je dejansko problem psihičnega izvora.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Mhm. Tole vleče na shizofrenijo. In to, da ne jemlje zdravil nikakor ni dobro. Na zanj, ne za vas. Blodnje se namreč znajo samo še večat in stopnjevat.
Se boš morala pogovorit z mamo, z njegovim osebnim zdravnikom in, če ne bo druge, začnite razmišljat o prisilni hospitalizaciji. Brez heca. Shizofrenija ni niti malo nedolžna zadeva.
Se boš morala pogovorit z mamo, z njegovim osebnim zdravnikom in, če ne bo druge, začnite razmišljat o prisilni hospitalizaciji. Brez heca. Shizofrenija ni niti malo nedolžna zadeva.
Imaš, da me vikaš!
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
moja babica ma isto prisluhe, privide, domišla si svega i svašta, tablet pa za nobeno ceno ne bo jedla.
ni nujno da je shizofrenija, lahko je tut blodnjavost, je pa res da sta si na prvi pogled zlo podobni bolezni. treba ga je prepričat da gre na zdravljenje in dobi tablete, te tablete zlo omilijo te znake. druge rešitve jst ne vidim, je pa problem da jih ne bi hotu jest.
ni nujno da je shizofrenija, lahko je tut blodnjavost, je pa res da sta si na prvi pogled zlo podobni bolezni. treba ga je prepričat da gre na zdravljenje in dobi tablete, te tablete zlo omilijo te znake. druge rešitve jst ne vidim, je pa problem da jih ne bi hotu jest.
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz pa ne bi rekla, da ima on kakršnekoli privide oz. da trpi za shizofrenijo... po moje gre tukaj za preprosto nesramnost s strani njega. Pač, verjetno mu gre v nos, ker ne živite več skupaj in to želi na nek provokativen način izpostavit.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
trapa napisal/-a:Se boš morala pogovorit z mamo, z njegovim osebnim zdravnikom in, če ne bo druge, začnite razmišljat o prisilni hospitalizaciji. Brez heca. Shizofrenija ni niti malo nedolžna zadeva.
Meni se to ne zdi ravno najbolj pametna ideja. Vš kakšen šok je to za očeta in za vas, če to gledate? Po moje ni lih najbolj prijetno in jaz bi res naredila vse, da bi se temu izognila na bolj miren način. Pogovor z ljudmi, ki so še v kontaktu z njim, (skoraj) vedno pomaga, da pridete do skupne rešitve problema, ugotovite, kaj je dobro narediti, kaj se še lahko zgodi, katerega strokovnjaka poklicati na pomoč...
Editiram:
Lopatka napisal/-a:Jaz pa ne bi rekla, da ima on kakršnekoli privide oz. da trpi za shizofrenijo... po moje gre tukaj za preprosto nesramnost s strani njega. Pač, verjetno mu gre v nos, ker ne živite več skupaj in to želi na nek provokativen način izpostavit.
Jaz ne bi vse označila za nesramnost. Tudi v največji nesramnosti se ne bi zmišljeval kar nekega gospoda, ne bi moril s tem, če bi vedel, da ni res.
- funny baby
- Komunikatorka
MsN napisal/-a:Koliko pa je star? Kako dolgo že opažate spremembe v njegovem vedenju?
Star je cez 60. Uf, dolgo ze, vec kot 10 let.
- funny baby
- Komunikatorka
Lopatka napisal/-a:Jaz pa ne bi rekla, da ima on kakršnekoli privide oz. da trpi za shizofrenijo... po moje gre tukaj za preprosto nesramnost s strani njega. Pač, verjetno mu gre v nos, ker ne živite več skupaj in to želi na nek provokativen način izpostavit.
Ja, res, tud to je mozno, ker veckrat omenja, da bi kupil hiso in, da bi skupaj ziveli.
Ampak vseeno gre po moje tudi za kaksne blodnje. Nisem pa pomislila na shizofrenijo, kot nekateri tukaj pravijo, da je to to.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
funny baby napisal/-a:Star je cez 60. Uf, dolgo ze, vec kot 10 let.
In kaj ste poskušali do sedaj? Ste ga peljali na kakšne preiskave (sklepam, da ja, če jemlje antibiotike)? Kdaj je bil nazadnje pri kakšnem zdravniku?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov