Oče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
*purple* napisal/-a:ashi napisal/-a:zapomnite si samo da pri psihičnih tezavah noben pogovor ne pomaga, sploh pa ne pri teh simptomih, ki jih je to dekle naštelo in, ki kazejo na shizofrenijo. pač je človek po vsej verjetnosti bolan.. in pomagalo mu ne bo nič drugega kot samo in edino zdravstvo, ki ga bo nafilalo s tabletami, ker je to hočeš nočeš.. edina rešitev.. to je pač bolezen kot bolezen.. nič takšnega.. pač udari na psiho.. nič sramotnega ni to dandanes.. vedno bolj razsirjeno.. ampak je tako pač, da je potrebna zdravniška pomoč in včasih tudi hospitalizacija.. to bo najboljša rešitev.. tu noben pogovor ne pomaga.. le v času zdravljenja bo pomagala podpora...
lp!
dokler ne preizkusimo usega ne mormo vedet kaj bi bla najboljša rešitev.in ker dekle nima vsakodnevnihs tikov s svojim očetom, ker ne pozna podrobneje njegovega načina žiulenja, čustev, občutkou,nebi jst tle rekla, da so ble že vse možnosti preizkušene.
Mislm, sej men je vseeno, vi lahko vaše starše v momentu zaprte v norišnice in pustite zdravljenje na njihov način, ampak jst zase vem, da bi use prej nardila kar bi lahko in kar bi mi padlo na pamet,preden bi koga od mojih staršev zaprla v norišnico.men pač starši pomenijo veliko in kej tazga, razen v skrajnem primeru jim res nebi kar tako privoščila.
Psigične bolezni so težke, ampak dostkrat imamo odgovor na plani,samo poiskat ga je treba.
prejšnji tedn smo imeli primer pri mojmu doma, ko so živci zagrabli enega od staršev.pa so pelal na urgenco pa nafilals tableti in use kar je blo od tega je to da je oseba tri dni prespala, ko se je zbidla je blo pa še use trikrat hujš.In zadevo rešujejo, tako da se doma od zdej naprej pogovarjajo o vseh možnih občutkih/težavah, o katerih se prej niso in katere je oseba tlačila vase.In morm rečt, da je stanje zavidljivo, glede na prej.po enem tednu je oseba sama od sebe opustila tablete,ker ji niso nardile nič dobrega, še jajca spečt si ni bla zmožna.Seveda zadeva ni končala, verjetno bo potreben čas, da se bo rešilo do potaknosti.ampak za začetek je uspeh viden in le čisto malo je bilo potrebno.
Skratka kukr sm rekla, vaše starše kar peljite s prisilnimi jopiči v Polje.Jst svojih nebi,dokler res nebi probala usega možnega.
in še nekej, ko sam nisi na tem je lahko blebetat tja v tri dni.Ko se pa tvojemu staršu kej takega rpipeti, me pa prav zanima kako bi reagirale.verjamem, da bi v tem primeru tud vam tale prisilni jopič prišel na kraj pameti šele v skrajnem primeru.
*purple* ne strinjam se cist s tabo. Mislim, da pri nas ne pridejo pote kar v prisilnem jopicu pa ajmo v norisnico.
Nekateri verjetno sploh ne vejo kaj je to psihiatricna bolnisnica in za to verjetno tudi nocejo na zdravljenje. Poznam kar nekaj ljudi, ki so bili v Polju, med drugimi tudi od kolegice oce, ki je bil tudi na zaprtem oddelku. Do tja pa so razni postopki, pogovori, osebni zdravnik,... Odprti oddelek pa sploh ni nic strasnega. Samo jst tega mojmu fotru ne morem dopovedat, noben mu ne mora.
- funny baby
- Komunikatorka
*purple* napisal/-a:in če mu ne morš povedat in če sam noče it in ne bo šel?
in kukr sm rekla.Tam se zdravi s kemijo, zdravi se posledice, škodo...vzroka se ne pozdravi in vzrok ostane.
sicer pa lahko pač nardiš kar te je bolja ane.
Spet se ne strinjam Na odprtem oddelku je vec pogovora, razne skupine, delavnice,... kot pa tablete.
Jst razmisljam, da bi ga enostavno ignorirala, ko bi imel kaksen tak izpad in bi mu pocasi mogoce postalo jasno, da nekaj ni vredu. Ampak ne vem, na splosno sploh ne znam ignorirat ljudi.
- funny baby
- Komunikatorka
Ne vem kaj bom naredila, ce ne bo hotel it. A sploh lahko kaj naredim? Do zdaj se ni nic uspelo.
Ja na odprtem oddelku vem, da je tako kot sem napisala. Ce pa te na urgenci nafilajo s tableti ali injekcijami je pa to drugo. Na odprtem oddelku imas samo tablete, ki jih jemljes tudi drugace in jih dobis od svojega zdravnika.
Ja na odprtem oddelku vem, da je tako kot sem napisala. Ce pa te na urgenci nafilajo s tableti ali injekcijami je pa to drugo. Na odprtem oddelku imas samo tablete, ki jih jemljes tudi drugace in jih dobis od svojega zdravnika.
-
ashi - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2007
*purple* če ma shizofrenijo.. to je pač le ena bolezen, ki pač udari na živce... ne gre se da bi fotra zaprla v takoimenovano po tvoje norišnico.. ampak gre se za to da se mu pomaga.. verjetno če bi tvoja mama imela npr. raka bi jo tudi dala na onkološkega, ali? skoraj isto je.. dejstvo je to, da če ma privide itd.. mu le v bolnici lahko pomagajo.. pa tudi če s tabletami.. čeprav.. tam je zelo malo kemije.. dejstvo je da je več delavnic, itd... kemija pa zal pri teh boleznih mora biti... tako je.. edino to pomaga..
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
gre se za to, da ne veš če ima shizofrenijo.ne veš kaj je vzrok ne kaj je diagnoza.zato se ne strinjam s kr neko hospitalizacijo, ker je med drugim vmes še precej možnosti.
skratka kukr sm rekla, njen oče je in naj sama pač presodi kaj bo naredila.vprašala je za nasvet, sem ji povedala kaj se meni zdi za začetek najbolje in kaj najslabše.kar bo pa naredila pa bo.
In še nekrat, ker še vedno nism dobila nobenga odgovora.če bi šlo za vaše starše, kaj bi storili?Bi se potrudili prej še kšno opcijo ubrat, probat stvari, al kar pod prisilo v norišnico?
skratka kukr sm rekla, njen oče je in naj sama pač presodi kaj bo naredila.vprašala je za nasvet, sem ji povedala kaj se meni zdi za začetek najbolje in kaj najslabše.kar bo pa naredila pa bo.
In še nekrat, ker še vedno nism dobila nobenga odgovora.če bi šlo za vaše starše, kaj bi storili?Bi se potrudili prej še kšno opcijo ubrat, probat stvari, al kar pod prisilo v norišnico?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*purple* napisal/-a:In še nekrat, ker še vedno nism dobila nobenga odgovora.če bi šlo za vaše starše, kaj bi storili?Bi se potrudili prej še kšno opcijo ubrat, probat stvari, al kar pod prisilo v norišnico?
V psihiatrično bolnišnico.
Lahko ti odgovorim s pomočjo analogije. Če bi se tvoji mami (bognedaj) pojavila bula na dojki, a bi jo peljala k zdravniku, a bi ji doma kurjo juhico kuhala?
-
*purple* - Cosmopsiho
julija, jst nisem nikjer rekla, da očeta nebi peljala h zdravniku oziroma psiihiatru.ampak da se mu dekle skuša mal bolje približat, se pogovorit, pridobit njegovo zaupanje, da ga lahko prepriča.obstaja možnost, da ga je samo osamljenost zdelala in lahko znake izboljšanja pokaže že hitro, vkolikor pa ne, pa skuša na tak način prepričat očeta da obišče zdravnika.
če bi moja mami zatipala bulo an dojki, bi sama prec laufala h zdravniku, je nebi rabla peljat niti v karkoli prepričevat.ampak tukaj se gre za telesno bolezen in taka bolezen je ob nezdravljenju lahko precej hitro smrtna, vkolikor je bula rakasta.Pri psihičnih boleznih oziroma psihično slabem počutju, pa je težko nekoga prepričat, ki misli da mu ni nič naj gre h psihiatru.Zato pa tako postopanje.treba je pač it počas,korak za korakom, ne pa takoj z očitki in prisilo neki brezmiselno narest.To mu lahko prej škodi kot koristi.In glede na to da je njen oče, bi jst pričakovala mal več sočutja, ona pa kukr sm dobila filing se brani na use kriplje in se ji zdi moj nasvet korak za korakom, neizvedljiv.tega pa pač ne razumem.
ashi...kako pa lahko veš da je najboljše za tvoje starše da jih zapreš v noriščnico (aja julija, norišnica, psihiatrična bolnišnica, umobolnica, to je eno in isto),če pa druge alternative sploh nisi sprobala?
in govorim o hospitalizaciji oziroma prisilni hospitalizaciji in ne o samem psihiatru,h kateremu bi oče odšel prostovoljno.
če bi moja mami zatipala bulo an dojki, bi sama prec laufala h zdravniku, je nebi rabla peljat niti v karkoli prepričevat.ampak tukaj se gre za telesno bolezen in taka bolezen je ob nezdravljenju lahko precej hitro smrtna, vkolikor je bula rakasta.Pri psihičnih boleznih oziroma psihično slabem počutju, pa je težko nekoga prepričat, ki misli da mu ni nič naj gre h psihiatru.Zato pa tako postopanje.treba je pač it počas,korak za korakom, ne pa takoj z očitki in prisilo neki brezmiselno narest.To mu lahko prej škodi kot koristi.In glede na to da je njen oče, bi jst pričakovala mal več sočutja, ona pa kukr sm dobila filing se brani na use kriplje in se ji zdi moj nasvet korak za korakom, neizvedljiv.tega pa pač ne razumem.
ashi...kako pa lahko veš da je najboljše za tvoje starše da jih zapreš v noriščnico (aja julija, norišnica, psihiatrična bolnišnica, umobolnica, to je eno in isto),če pa druge alternative sploh nisi sprobala?
in govorim o hospitalizaciji oziroma prisilni hospitalizaciji in ne o samem psihiatru,h kateremu bi oče odšel prostovoljno.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
*purple* napisal/-a:(aja julija, norišnica, psihiatrična bolnišnica, umobolnica, to je eno in isto)
Tako nekako kot Srb in čefur? Vsi vemo, o čem govorimo, ampak en izraz ima izrazito slabšalno noto, drugi je pa korekten in omogoča pogovor na nivoju, ne zgolj zgražanja nad zapiranjem staršev v norišnico.
- funny baby
- Komunikatorka
*purple* napisal/-a:julija, jst nisem nikjer rekla, da očeta nebi peljala h zdravniku oziroma psiihiatru.ampak da se mu dekle skuša mal bolje približat, se pogovorit, pridobit njegovo zaupanje, da ga lahko prepriča.obstaja možnost, da ga je samo osamljenost zdelala in lahko znake izboljšanja pokaže že hitro, vkolikor pa ne, pa skuša na tak način prepričat očeta da obišče zdravnika.
Moj oce ni osamljen, ima sluzbo in tam sodelavce, ima kolege, prijatelje,... ven hodi vec kot jst.
Jst se branim? Cesa? Probali smo ze vse, ze na zacetku. Imel je tablete, ni pojedel niti pol skatlice. Ko je jedel tablete je bilo boljse, ali pa se je delal?! Ko je nehal je bilo isto, vcasih se slabse.
Ce gre clovek s shizofrenijo k psihiatru ga skoraj 100% tudi hospitalizirajo sem brala nekje.
-
*purple* - Cosmopsiho
a ni lih par dni nekdo odprl teme, kako ima use, kar mu srce poželi, od prijateljev,denarja, materialnih dorbin, pa je še vedno "prazen" in ma še vedno čustven del žiulenja popolnoma osamel.
Nikjer ne piše, da če maš prijatelje, ga žuraš in nevemkaj, da ne moreš bit v sebi osamljen, da se ne moreš slabo počutit.Da se prikrit za tiste, ki ne razmislijo o tem, ampak načeloma lahko pa lih tko tak človek v sebi precej trpi.sem pa mnenja da tud pokaže,usaka oseba pokaže...Ampak vprašanje je, če znamo mi to spregledat?
nevem česa se braniš.mene tud zanima.Se braniš mal boljš približat očetu in mu na lep način skušat dopovedat stvari?Jst te res ne razumem, ker usak post ki napišeš je neki kontra.Mam občutek, da nimaš neke povezanosti z očetom.Jst vem., da bi za mojedva starša nardila vse in še več in ubrala us emožđne poti, preden bi se odločila za tanajbolj kruto.pri tebi, žal, nisem dobila tega občutka.
Če si prepričana, da ima shizofrenijo, potem zavrti 112 in pokliči reševalce naj ga pridejo iskat...kako bo zgledalo verjetno že veš, če pa ne pa upam, da ne boš obžalovala.
Nikjer ne piše, da če maš prijatelje, ga žuraš in nevemkaj, da ne moreš bit v sebi osamljen, da se ne moreš slabo počutit.Da se prikrit za tiste, ki ne razmislijo o tem, ampak načeloma lahko pa lih tko tak človek v sebi precej trpi.sem pa mnenja da tud pokaže,usaka oseba pokaže...Ampak vprašanje je, če znamo mi to spregledat?
nevem česa se braniš.mene tud zanima.Se braniš mal boljš približat očetu in mu na lep način skušat dopovedat stvari?Jst te res ne razumem, ker usak post ki napišeš je neki kontra.Mam občutek, da nimaš neke povezanosti z očetom.Jst vem., da bi za mojedva starša nardila vse in še več in ubrala us emožđne poti, preden bi se odločila za tanajbolj kruto.pri tebi, žal, nisem dobila tega občutka.
Če si prepričana, da ima shizofrenijo, potem zavrti 112 in pokliči reševalce naj ga pridejo iskat...kako bo zgledalo verjetno že veš, če pa ne pa upam, da ne boš obžalovala.
-
ashi - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2007
*purple* mislim...ti si res smešna.. prvo kot prvo... rak in shizofrenija... kot ti to poimenuješ oboje je telesna bolezen... in oboje rabi zdravnika.. ja valda da more najprej it sploh na pregled.. saj prisilna hospitalizacija kr tja v tri dni ni mozna... in ja zal v teh primerih je samo psihiatricna bolnica ustrezna.. da si človek sploh lahko pomaga.. s prisilno hospitalizacijo ali brez.. tako pač je.. in ja če bi bilo potrebno bi moje odpravila tudi v psihiatricno bolnico.. ker bi vedela da jim edino tam lahko pomagajo in ne moji pogovori blabla. tako pač je... aja.. tu pri teh boleznih pa zal nobena priblizevanja itd ne pomagajo.. ce ma privide je bolan!! in pač rabi zdravniško pomoč!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot], Majestic-12 [Bot]