Noseča in sama

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 15. Avg. 2009 8:34

.....
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 15. Avg. 2009 12:37

~NIA~, vsaka čast tvojima staršema, ampak moraš pa priznati, da je bilo malo drugače - sama praviš, da je tvoja mami že imela končano poklicno šolo in celo službo, tako da je imela vsaj nek svoj dohodek. Se mi zdi, da se je Atena bolj spotaknila ob mymoonino domnevno samostojnost, kot pa ob to, da je imela otroka pri teh letih. Jaz tudi ne zagovarjam splava iz razlogov, kot so 'nimam lastne hiše' ali 'nimam ogromne plače', ampak je pa drugo, če to pomeni da so starši obeh partnerjev pripravljeni pomagati in dobro situirani, partnerja pa imata nek svoj dohodek (delo, štipendija, ...), ali pa če to pomeni, da bodoča starša komaj skrbita zase, kaj šele za potencialnega otroka. Včasih je tudi veliko lažje biti mlad samohranilec in se nasloniti na starše, kot pa imeti otroka s partnerjem, ki ima bolj malo denarja in nobene podpore s strani svoje družine. Hočem samo reči, da obstaja skromnost, obstajajo pa razmere, ko tudi skromnost ni dovolj, da bi mladi družinici 'zneslo' skozi mesec.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 15. Avg. 2009 13:03

^^Jst pa ne razumem kako se je lahko Atena13 sploh vtaknila v to, ker mymoon ni nikjer (vsaj v tem postu ne) pisala kako ona dojema samostojnost. Kaj pa če s fantom stanujeta sama in ji starši ne pomagajo tok? Napadanje brez razloga.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 15. Avg. 2009 13:16

Če sem se kaj naučila od malega v družini, je to, da je vsekekor boljše biti samska mama, kot pa da si z nekom ki te ne ljubi in si otroka ni želel.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 15. Avg. 2009 14:00

Atena13, se niti slučajno ne strinjam s tabo.
Bravo tebi za tako ugotovitev-otrok je DAR takrat ko si ga resnično želiš-ne ko je spočet po pomoti ali ker te grabi nuja da obdržiš partnerja in kar tako malo zanosiš

Aja, a potem recimo jaz, ki sem bila spočeta "po nesreči", nisem dar?! Pa kaj, če je vmes stokrat pomislila, kaj je njej tega treba, njej se otrok zdi dar. Jaz sem tudi en teden nazaj jokala, da nočem otroka, ko sem čakala, da dobim menstruacijo, se spraševala, zakaj je meni tega treba, ampak sem 100% prepričana, da bi bilo na začetku nosečnosti zelo hudo, ampak otroka bi pa sigurno sprejela kot dar...
Pa kaj, če ne živi sama? Jaz tudi poznam dekle, ki je pri svojih 18ih letih rodilo, njen fant živi na drugem koncu Slovenije, ona zraven dela še srednjo šolo in živi pri starših, ki ji ogromno pomagajo, fant pa je pri njej med vikendom. Otroka nista načrtovala in sta se sigurno prestrašila, ko sta ugotovila, da bosta tako zgodaj starša, ampak sta punčko sprejela odprtih rok in vem, da je za njiju velik dar, čeprav situacija ni najlažja...
Veliko otrok ni načrtovanih (pa ne samo pri mladih starših, tudi pri poročenih zakoncih), pa to še ne pomeni, da jih starši nimajo radi in da o njih ne razmišljajo kot o daru.
mymoon, zelo sem vesela zate, da tako razmišljaš in da nisi naredila splava, čeprav kot vidim nekateri tega ne morejo razumet. :? Sem prepričana, da ti bo tvoja hčerkica prinesla še veliko veselja in ti poplačala za ves trud in odrekanje, da nimaš take mladosti, kot tvoje vrstnice...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Avg. 2009 14:04

Otrok je dar, dokler ne pride v puberteto...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 16. Avg. 2009 10:50

^^

Haha :lol:

Pomoje si že prej premisliš in ugotoviš, da dar izgine, ko se ti kot novorojenček dere celo noč ali pa najkasneje pri štirih letih, ko začne trmarit in se metat po tleh za vsako stvar.

~NIA~ napisal/-a:^^ ah dej. mene je mami imela pri 19ih. Takrat je imela že končano poklicno šolo in službo.

Ja, tvoja mami je imela 19 let IN končanao šolo IN službo. Kdo pa ima danes končano šolo in službo pri devetnajstih? Zelo redki, bi rekla. Ravno v tem je glavna razlika. Takrat je bilo drugače, drugačen način življenja in redki niso imeli pred 24 letom otrok. Danes pa poprečna devetnajst letnica konča srednjo šolo in pojma nima kaj naj sama s sabo. Življenjski potek se spreminja in otroci dalj časa ostajajo doma in so delno ali v celoti odvisni od svojih staršev. Ravno zato je povprečna starost mamic 29 let, očetje so pa stari mislim, da nekaj čez 32 let.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 16. Avg. 2009 10:58

---.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:33, skupaj popravljeno 1 krat.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 16. Avg. 2009 11:31

Ja, ampak takih s poklicno šolo je manj kot včasih. Pa tudi tisti s poklicnimi šolami so po večini manj zreli kot so bili zreli 19-letniki pred tridesetimi leti.

Ne pravim, da je nenormalno imeti danes otroka pri devetnajstih. Če si ga starši želijo in imajo vse možnosti za to, potem super. Ni pa to nikakor enako kot je bilo včasih. Samo to sem hotela povedat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 16. Avg. 2009 11:33

~NIA~ napisal/-a:v službi lahk napreduješ, hišo lahk zgradiš, zamenjaš starga klijota za nouga....tud če maš otroka že na svetu. vse se da če se hoče.

Hja, tole mene bolj na socializem spominja =) Dandanes lahko redkokdo zgradi hišo - še posebi z otrokom in 5. stopnjo izobrazbe. Včasih je blo drugač. Služba je bla garant, danes je pa prvo, kar te vprašajo na razgovoru, če imaš otroke ali jih pa načrtuješ. V teoriji je vse možno, ampak a res mislš, da lahko 19-letna samohranilka zgradi hišo? S čim, 600€ na mesec?
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 16. Avg. 2009 12:16

^to res bolj težko. že dva z srednješolsko izobrazbo in primerno plačo izobrazbi bi težko živela z otrokom in si gradila hišo v današnjem času.

Ampak vcasih, kot pravi NIA, je bilo dosti lažje. Ni bilo vse tako drago kot danes, takrat ko jo je njena mami imela, je bilo lažje dobiti katerokoli službo - samo da je, lažje se je bilo zaposlit z srednjo šolo, saj jo sedaj tudi dobiš vendar ti plača ne zadostuje za današnje potrebe.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 16. Avg. 2009 12:21

jest vem za kar nekaj punc,ki so imela otroka pri 20 letih, leto gor ali dol. jasno je,da tako mlad par nima ne vem kako dobrega finančnega položaja, ampak če jim gre zakaj pa ne? koga pa briga,če jim pomagajo starši ali kdorkoli že? naj se majo fajn in hvala bogu, da majo pomoč pa da niso vsepovprek skregani med seboj. sej čez par let bojo verjetno tud te punce že bolj finančno samostojne
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 17. Avg. 2009 8:09

~NIA~ napisal/-a:^^ recimo tisti ki delajo poklicno šolo (očitno taki še obstajajo, saj poklicne šole še zmeri obstajajo) se lahko pri 18ih že zaposli, saj je šola narjena.

in si prebrala kaj piše naprej? imela je slabo plačano službo, nič v povezavi z njenim poklicem, ampak je delala v tovarni kot navadn delavec. danes bi službo in plačo marsikdo izrabil kot izgovor zakaj si otroka ne želi in ne more imeti. ampak vse se da če se hoče. v službi lahk napreduješ, hišo lahk zgradiš, zamenjaš starga klijota za nouga....tud če maš otroka že na svetu. vse se da če se hoče.

če pa hočeš naprej kariero, fasado na hiši in zravn še bazen, avto iz salona, in če ti je vsak izgovor dobr da ne moreš met otroka, dokler ni use pošlihtan... ga pa imej pri 35ih ali kasneje..

Danes so drugačni časi kot so bili nekoč. Skoraj vsak gre na faks. In zase vem, da pred 35im sigurno ne bom imela otroka. Hišo še par let sigurno ne bog gradila, ker nimam niti za parcelo kaj šele za hišo. Kredita za stanovanje ne upam vzet, ker danes ni nikjer garancije, da te ne vržejo iz službe.

Drugače sem pa vesela za tvojo mami, da ji je uspelo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Avg. 2009 20:07

sončk napisal/-a:Otrok je dar, dokler ne pride v puberteto...
Sem čakala kdaj bo kdo tole ugotovil.. :)
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 17. Avg. 2009 22:03

sončk napisal/-a:Otrok je dar, dokler ne pride v puberteto...

:lol: :lol:
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov