Noseča in sama
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
Smreka napisal/-a:jagoda-malina napisal/-a:Mrs Beauty napisal/-a:(okoli 30ih se vsem začne nekam muditi s poroko in družino)?
To pa sploh ni res, da vsem. Mogoče njej. Sem sama tud 30 pa se mi prav nikamor ne mudi. Pred 35im niti pomisliti nočem na otroka.
Men se tud ne mudi...sploh v današnjem času, ko se meja za družino in familijo zeloooo pomika navzgor.
Smo že tri. Čeprav včasih bi ga mogoče imela. No trenutno nimam niti fanta. Vsekakor sem pa načela najprej štalca, nato kravca, ker ne pričakujem, oz. nočem, da bi mi morali starši pomagati vzdrževati otroka.
V primeru avtorice te zgodbe, bi pa jaz šla k njemu naj se jasno opredeli kaj bi rad, ker tip deluje popolnoma otročje. In če ni resen, ti bo bolje brez njega. Srečno!
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
Meni se to, kar se prebrala, zdi podobno 16-letnikoma, ne pa odraslima človekoma.
Exactly. Že to da je s teboj 'prekinil' stike bi ti moglo vse povedat. In potem se hvali da bo oče. Pha. Bi ga poslala u 3pm.
Vzami si čas in premisli vse skupaj orng...in upam da bo končna misel pravilna. Step by step pa bo šlo. Tut brez dedca ki pr 32ih ne ve kaj bi sam s sabo (očitno), se da čisto odlično živet...tut z otročkom na poti
- delfinko
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
Hvala za vse vzpodbudne besede.
Naj povem, da sem tudi jaz do sedaj živela po tistem, da se meni prav tako nikamor ne mudi. Saj je res, da imam službo in svoje stanovanje, ampak nekako ni bilo neke hude potrebe in želje po otroku. Bolj mi je bilo delo in kariera in žuranje. No in potem se je zgodilo in sem res veliko premišljevala kaj in kako in na koncu prišla do sklepa, da pa sem mogoče res malo prestara, da bi šla delati splav. Tudi po pogovoru z ginekologinjo ni nevarnosti zaradi tabletk pri otroku, tako da sem potolažena in tudi vsi pregledi kažejo, da se otrok lepo razvija.
Glede najinega odnosa... težko bi rekla, da sva bila skupaj zaradi seksa, saj se je vse skupaj razvilo bolj iz prijateljstva. Nisva ravno celemu svetu kazala, da sva par, saj sva oba imela boleče izkušnje iz preteklosti in se nama ni nikamor mudilo. Res je, da sva oba kar precej zaposlena in da sva bila skupaj pač kot nama je dopuščal čas. Ampak imam pa občutek, da ni bil tukaj seks tisti, ki naju je povezoval. Na konec koncev, če bi bilo tako, bi se verjetno parkrat dobila in stvar zaključila, to pa je bilo bolj tako, da če se nisva videla, sva tudi po pol noči prebedela ob telefonu in čvekala imela pa sva tudi nekaj skupnih konjičkov, tako da sva se še tam družila.
Kaj narediti? Po eni strani bi tudi jaz najraje ga poslala nekam in vse skupaj zaključila, pa tega ne morem zaradi otroka. Na konec koncev če želi biti oče, ima vso pravico in jaz ga tukaj ne bom omejevala, čeprav pa se zavedam da mi je že sedaj hudo, ko pomislim, da če se bo odločil odigrati to vlogo, da bova veliko v stiku.
Ne vem pa zakaj res sama ne zberem toliko poguma in da mu sama predlagam, da se dobiva in pomeniva, ker tole, da se nič ne zgodi in da sva vsak na svojem koncu me ubija in to ni dobro niti za mojega otroka.
Naj povem, da sem tudi jaz do sedaj živela po tistem, da se meni prav tako nikamor ne mudi. Saj je res, da imam službo in svoje stanovanje, ampak nekako ni bilo neke hude potrebe in želje po otroku. Bolj mi je bilo delo in kariera in žuranje. No in potem se je zgodilo in sem res veliko premišljevala kaj in kako in na koncu prišla do sklepa, da pa sem mogoče res malo prestara, da bi šla delati splav. Tudi po pogovoru z ginekologinjo ni nevarnosti zaradi tabletk pri otroku, tako da sem potolažena in tudi vsi pregledi kažejo, da se otrok lepo razvija.
Glede najinega odnosa... težko bi rekla, da sva bila skupaj zaradi seksa, saj se je vse skupaj razvilo bolj iz prijateljstva. Nisva ravno celemu svetu kazala, da sva par, saj sva oba imela boleče izkušnje iz preteklosti in se nama ni nikamor mudilo. Res je, da sva oba kar precej zaposlena in da sva bila skupaj pač kot nama je dopuščal čas. Ampak imam pa občutek, da ni bil tukaj seks tisti, ki naju je povezoval. Na konec koncev, če bi bilo tako, bi se verjetno parkrat dobila in stvar zaključila, to pa je bilo bolj tako, da če se nisva videla, sva tudi po pol noči prebedela ob telefonu in čvekala imela pa sva tudi nekaj skupnih konjičkov, tako da sva se še tam družila.
Kaj narediti? Po eni strani bi tudi jaz najraje ga poslala nekam in vse skupaj zaključila, pa tega ne morem zaradi otroka. Na konec koncev če želi biti oče, ima vso pravico in jaz ga tukaj ne bom omejevala, čeprav pa se zavedam da mi je že sedaj hudo, ko pomislim, da če se bo odločil odigrati to vlogo, da bova veliko v stiku.
Ne vem pa zakaj res sama ne zberem toliko poguma in da mu sama predlagam, da se dobiva in pomeniva, ker tole, da se nič ne zgodi in da sva vsak na svojem koncu me ubija in to ni dobro niti za mojega otroka.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
delfinko napisal/-a:Ampak imam pa občutek, da ni bil tukaj seks tisti, ki naju je povezoval. Na konec koncev, če bi bilo tako, bi se verjetno parkrat dobila in stvar zaključila
Zakaj bi jo zaključila, če bi bil ta razlog in bi vama ugajalo. Pomoje je pa bi njemu sex tisti, ker sedaj ne sprejme odgovornosti.
Ta tip je navaden kreten.
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
kalanhoja napisal/-a:delfinko napisal/-a:Ampak imam pa občutek, da ni bil tukaj seks tisti, ki naju je povezoval. Na konec koncev, če bi bilo tako, bi se verjetno parkrat dobila in stvar zaključila
Zakaj bi jo zaključila, če bi bil ta razlog in bi vama ugajalo. Pomoje je pa bi njemu sex tisti, ker sedaj ne sprejme odgovornosti.
Ta tip je navaden kreten.
Mislim,da na teh straneh nismo upravičeni do tega,da tipa označimo za kretena,saj o njem ne vemo drugega,kot to,da bo postal oče.Njegovo vedenje je lahko tudi posledica strahu,negotovosti...Situacija je očitno presenetila oba in zdaj ne ona niti on ne najdeta primerne besede,s katero bi načela pogovor o prihodnosti.Morda se tip boji prav tega,da bi ga ona črtala iz njegovega in otrokovega življenja,saj se ona obnaša prav tako kot on-ne reče ničesar,ne pove ali si ga sploh želi v svoje življenje.
Težko je vedeti,kaj misli on,zato se mi zdijo take oznake neprimerne.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
delfinko napisal/-a:Ne vem pa zakaj res sama ne zberem toliko poguma in da mu sama predlagam, da se dobiva in pomeniva, ker tole, da se nič ne zgodi in da sva vsak na svojem koncu me ubija in to ni dobro niti za mojega otroka.
Jz mislim, da boš mogla zbrat pogum, da ga pokličeš in se zmeniš za eno kavo, kjer predelajta use kar masta, da si bosta oba na jasnem. Mislim, da to bo to dost lažje kt pa da te bo enkrat tvoj otrok prašau, da zakaj pa ma takšnega očka, ki ne živi skupej z mamico in se nit z njo ne pogovarja normalno. Kera situacija ti bo lažja- zdej zbrat pogum in si pridt na jasno al kasneje pojasnt otroku, da nisi mela poguma se pomenit z očkom ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
*teyci* - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 10. 2005
meni se je podobno zgodilo, s tem, pa še približno enako je star ko ta tvoj, s tem da sem jaz mlajša od tebe.
ne vem no, ampak jaz sem ravnala takrat drugače, nisem bila še pripravljena na to da bi sama ostala z otrokom, čeprav zdaj razmišljam drugače. vendar, jaz sem bila takrat odločena da če otroka obdržim, mu odvzamem vse pravice, vem da se sliši sebično, ampak mi je takrat dovolj hudega naredil.
ne vem kaj boš sicer nardila ti, ampak mislim da ne potrebuješ brezveznega obremenjevanja z njim- fantom, saj si sama rekla da si pripravljena, tako da ti lahko samo želim lepo nosečnost
njega pa odpiši-fanta...
lp
ne vem no, ampak jaz sem ravnala takrat drugače, nisem bila še pripravljena na to da bi sama ostala z otrokom, čeprav zdaj razmišljam drugače. vendar, jaz sem bila takrat odločena da če otroka obdržim, mu odvzamem vse pravice, vem da se sliši sebično, ampak mi je takrat dovolj hudega naredil.
ne vem kaj boš sicer nardila ti, ampak mislim da ne potrebuješ brezveznega obremenjevanja z njim- fantom, saj si sama rekla da si pripravljena, tako da ti lahko samo želim lepo nosečnost
njega pa odpiši-fanta...
lp
vsak dan je nov dan, zato se prebudi nasmejan, in probleme daj nastran!!
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
PeggySue* napisal/-a:Mislim,da na teh straneh nismo upravičeni do tega,da tipa označimo za kretena,saj o njem ne vemo drugega,kot to,da bo postal oče.Njegovo vedenje je lahko tudi posledica strahu,negotovosti...Situacija je očitno presenetila oba in zdaj ne ona niti on ne najdeta primerne besede,s katero bi načela pogovor o prihodnosti.Morda se tip boji prav tega,da bi ga ona črtala iz njegovega in otrokovega življenja,saj se ona obnaša prav tako kot on-ne reče ničesar,ne pove ali si ga sploh želi v svoje življenje.
Pa ravno na teh straneh sprašuje za naše mnenje. Če te pa pri teh letih takšna situacija toliko preseneti, da zbežiš stran? Sem bila sama nekoč na istem, a naju je ta dogodek še bolj združil, združil v tem smislu, da sva se začela resno pogovarjat, odločat. Za partnerja pa imaš vsekakor potem manj časa. Ampak nikakor se pa ne zbeži stran.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
PeggySue* napisal/-a:Mislim,da na teh straneh nismo upravičeni do tega,da tipa označimo za kretena,saj o njem ne vemo drugega,kot to,da bo postal oče.Njegovo vedenje je lahko tudi posledica strahu,negotovosti...Situacija je očitno presenetila oba in zdaj ne ona niti on ne najdeta primerne besede,s katero bi načela pogovor o prihodnosti.Morda se tip boji prav tega,da bi ga ona črtala iz njegovega in otrokovega življenja,saj se ona obnaša prav tako kot on-ne reče ničesar,ne pove ali si ga sploh želi v svoje življenje.
Pa ravno na teh straneh sprašuje za naše mnenje. Če te pa pri teh letih takšna situacija toliko preseneti, da zbežiš stran? Sem bila sama nekoč na istem, a naju je ta dogodek še bolj združil, združil v tem smislu, da sva se začela resno pogovarjat, odločat. Za partnerja pa imaš vsekakor potem manj časa. Ampak nikakor se pa ne zbeži stran.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
js sm vse skupaj prebrala in mislim, da sta verjetno ob tej novici oba (malo) zmedena. noben si nobenmu ne upa ničesar konkretnega rečt, ga vprašat ipd..., ker se bojita kakšen bo odgovor oz. odziv drugega. se mi zdi, da boš v kratkem to morala storit, da boš vsaj vedela pri čem si. sicer se mi pa zdi, da tipa, ne moreš kar izklučit iz vsega skupaj, sploh če vsem veselo razlaga, da bo očka in si otroka tudi želi in veseli. edino kar očitno tu ni jasno je to, kaj bo z vama. v bistvu nam sploh nisi povedala, ali si ti v tega tipa zaljubljena oz. ali z njim želiš zvezo? zdi se mi, da tega ne veš niti sama, on pa tudi ne (vsaj po besedah, ki si jih napisala). skratka, druge ni, kot da se pogovorita, kajti če sta bila sposobna naredit otroka, morata bit tut tok odgovorna, da se pogovorita (vsaj v dobro otroka). in ja, se mi zdi, da mi tu res ne mormo ocenjevat al je tip kreten al ni, ker kot sem opazila, se na forumu, vsakega tipa, ki ni čist opredeljen kaj hoče, označi za kretena. tule pa noben od vaju ne vse kaj hoče (no, očitno vsaj to vesta, da hočeta otroka).
upam, se se vse lepo razreši, pa lepo nosečnost
upam, se se vse lepo razreši, pa lepo nosečnost
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
se strinjam ja.O njem vemo le to, kar je povedala ona.Mogoče je lahko kakšen problem še kje drugje, da on ne želi več postelje delit z njo.Jst tud nebi označla tipa za kretena na podlagi treh besed napisanih na forumu od drugega dejavnika te zgodbe.Vsaka zgodba ima dve plati in če bi bilo use superfinofajn med njima, verjamem, da bi tud tip še vedno bil zraven nje.Lahko je pa tud preprosto kreten, ampak iz tehle stavkov jst nebi razbirala in obsojala.
predvsem bi se mogla pogovort,m v živo, na štiri oči, nasvezadnje je govora o VAJINEM otroku, ki prihaja, in mislm da MSN ni ravno primerno komunikacijsko sredstvo za pogovor o takih življenskih zadevah.
veš kje živi, oglasi se tam...Pč enkrat, če bo zbežal, potem vzemi to kot da je zbežal za vedno in živi sama dalje.
-
Mrs Beauty - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Glede hitenja s poroko in otroci (ali vsaj enim od teh dveh) je, kolikor opažam, kar nekaj takih primerov. Če se tukaj najde nekaj takih, ki ne spadajo v omenjeno skupino, to še ne pomeni, da taki ne obstajajo oz. so v manjšini. Pri problemu avtorice sem namreč pomislila izmed drugim tudi na to, ampak ona bo sama najbolje vedela kakšne namene ima. Drugače pa jaz tudi ne mislim hiteti z ustvarjanjem lastne družine, ker se mi najbolj logično in varno zdi najprej nekaj let posvetiti karieri, da zaštartam in se izkažem na delovnem mestu, šele potem (če bo, ker ne vem kaj bo takrat) se bom posvetila materinstvu oz. poglabljanju zveze s partnerjem. In čeprav bi se naj vedno bolj ta meja pomikala navzgor, še vedno opažam, da je kar dosti takih, ki so pri 30ih (leto gor ali dol) kot prestrašene ovce, ker (še) niso poročeni in nimajo otrok in potem posledično po nekaj mesecih "zveze" z nekom skočijo v zakon ali pred tem partnerja "priklenejo" nase z naraščajem. Takšna miselnost se mi zdi popolnoma zgrešena. Ampak, vsak naj dela kar hoče, četudi nekateri ne vedo ravno kaj točno sploh hočejo.
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
- mymoon
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 8. 2009
lelija napisal/-a:puma napisal/-a:vprašaj se, če si želiš sama iti skozi vse to ... če želiš imeti tega otroka in koliko bi ti manjkala podpora moškega v tem primeru?
imaš pa seveda tudi opcijo, da imaš otroka z nekom, ki te ljubi, ki bi si želel otroka s teboj ... tudi to je možno
... p.s. tudi splav je edna od možnosti, ki jih imaš na razpolago
...
saj je napisala, da je pripravljena na otroka in otrok je nekaj najlepšega in je pravo sonce, tako da ne razumem zakaj vidiš otroka kot neko smet.
Mislim, da je tukaj problem le v odnosu njega do nje in ne v otroku.
Bravo!!! Lažje je otroka nositi na rokah kakor na vesti. Sem veliko mlajša. Stara 18 let. Moja punčka ima zdaj že 4 mesece. Sicer je njen oče z mano. Ampak se počutim, kot da ga ne bi bilo. Sem samostojna, lahko rečem da za njo skrbim tako kot je treba. Najraje na svetu jo imam in nikoli mi ni in mi ne bo žal. Spremenila mi je življenje. Pa tudi šole nisem pustila. Letos grem v 4. letnik. Zate bo še toliko lažje, ker si starejša in imaš verjetno redno zaposlitev. Še vedno pa je lahko dober oče tudi če nista skupaj. Otrok je DAR.
-
Atena13 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 10. 2007
mymoon napisal/-a:lelija napisal/-a:puma napisal/-a:vprašaj se, če si želiš sama iti skozi vse to ... če želiš imeti tega otroka in koliko bi ti manjkala podpora moškega v tem primeru?
imaš pa seveda tudi opcijo, da imaš otroka z nekom, ki te ljubi, ki bi si želel otroka s teboj ... tudi to je možno
... p.s. tudi splav je edna od možnosti, ki jih imaš na razpolago
...
saj je napisala, da je pripravljena na otroka in otrok je nekaj najlepšega in je pravo sonce, tako da ne razumem zakaj vidiš otroka kot neko smet.
Mislim, da je tukaj problem le v odnosu njega do nje in ne v otroku.
Bravo!!! Lažje je otroka nositi na rokah kakor na vesti. Sem veliko mlajša. Stara 18 let. Moja punčka ima zdaj že 4 mesece. Sicer je njen oče z mano. Ampak se počutim, kot da ga ne bi bilo. Sem samostojna, lahko rečem da za njo skrbim tako kot je treba. Najraje na svetu jo imam in nikoli mi ni in mi ne bo žal. Spremenila mi je življenje. Pa tudi šole nisem pustila. Letos grem v 4. letnik. Zate bo še toliko lažje, ker si starejša in imaš verjetno redno zaposlitev. Še vedno pa je lahko dober oče tudi če nista skupaj. Otrok je DAR.
Sicer se mi ne bi bio treba spotakniti ob tale post, ampak se bom vseeno, ker enostavno ne morem držat prstov k sebi da ne bi napisala. Bravo tebi za tako ugotovitev-otrok je DAR takrat ko si ga resnično želiš-ne ko je spočet po pomoti ali ker te grabi nuja da obdržiš partnerja in kar tako malo zanosiš ali kaj drugega še bolj čudnega, ker na otroku pusti pač pečat vseee. Pa ne pravim da se pri tebi to dogaja. In ti predvidevam da si si želela otroka pri 18-ih ja? In vmes nisi stokrat pomislila---''zakaj mi je tega treba?'' Neee, tebi se je kar takoj zdelo fajn da si noseča in to je to. No, pa da ti še povem, pri 18-ih niti blizu nisi samostojnosti, četudi se tebi tako zdi, ker kdo pa skrbi zanj ko si v šoli? Predvidevam da še ne živiš sama. Otrok, otroku se tebi zdi dar? Vredu je punca.
Pravzaprav...nekaterim pa ga je lažje nositi na vesti, ker pač vedo da zanj nikakor ne morejo skrbeti in tako je resnično lažje imeti otroka na vesti kot v rokah. Pač, v tem svetu raje trikrat premisliš kdaj pa kako in predvsem S KOM, kot pa ga imaš ker ga je pač treba imeti. In pa...niso vse ženske ''narejene'' za rojevanje otrok, you know.
Haha, sedaj me bo še katera označila da ne maram otrok.
Nikoli ne zamudi priložnosti, da nekomu poveš da ga imaš rad...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]