Noseča in sama
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- delfinko
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 11. 2007
V bistvu je tako... glede zaščite... le ta je zatajila, sem jemala tabletke, pa ne v stilu, da sem pozabila vzeti kakšno, ampak sem imela še neke zdravstvene težave in sem jemala še ene tablete zraven, nisem pa niti pomislila na to, da bi lahko te tablete uničile učinek kontarcepcijskih tablet. Tako da glede na to, da sva bila skupaj komaj pol leta, to niti pod razno ni bilo načrtovano.
Kar se tiče pa stikov je pa tako, da sem mu povedala, da sem noseča in takrat je bil njegov odnos še kar normalen. Pač je bilo v stilu, da mora malo razmislit in da se dobiva in še naprej pogovarjava. No tistega, da se dobiva... to se ni zgodilo in se od takrat nisva videla in ne slišala. Edino par pogovorov po msn, ki jih je načel on. Potem pa sem dobila datum za pregled in sem ga vprašala, če bo šel zraven in se je odločil, da gre. In to je bil edini stik, kot pa sem že napisala je celo pot na pregled telefoniral, ko pa sva se peljala nazaj pa je bilo v stilu kaj pričakujem od njega in pa to, da on bo oče temu otroku.
In pri tem smo potem spet zaključili vse skupaj.
Mu je pa recimo popolnoma normalno, da mi vsak dan pošilja po mailu še vedno en kup filmčkov in for in vsega tega, pa v njegovem kraju že tudi vsi vedo, da bo oče, kar recimo jaz še vedno ne povem ravno vsem in vsakomur. Ne mislim zdej s tem, da se hvali, ampak tisti, ki ga poznajo mi pač povedo, da to pove s ponosom.
Ojej zdej pa sem se razpisala.
v bistvu mi je hudo, ker tale komunikacija med nama kar ne steče in njemu je vredu, tudi če bi se o teh stvareh pogovarjala kar po msn. Jaz pa sem tukaj res mogoče malo trmasta, saj se mi zdi, da so to življenjske stvari in o tem pač ne moreš govoriti po mailih.
Kar se tiče pa stikov je pa tako, da sem mu povedala, da sem noseča in takrat je bil njegov odnos še kar normalen. Pač je bilo v stilu, da mora malo razmislit in da se dobiva in še naprej pogovarjava. No tistega, da se dobiva... to se ni zgodilo in se od takrat nisva videla in ne slišala. Edino par pogovorov po msn, ki jih je načel on. Potem pa sem dobila datum za pregled in sem ga vprašala, če bo šel zraven in se je odločil, da gre. In to je bil edini stik, kot pa sem že napisala je celo pot na pregled telefoniral, ko pa sva se peljala nazaj pa je bilo v stilu kaj pričakujem od njega in pa to, da on bo oče temu otroku.
In pri tem smo potem spet zaključili vse skupaj.
Mu je pa recimo popolnoma normalno, da mi vsak dan pošilja po mailu še vedno en kup filmčkov in for in vsega tega, pa v njegovem kraju že tudi vsi vedo, da bo oče, kar recimo jaz še vedno ne povem ravno vsem in vsakomur. Ne mislim zdej s tem, da se hvali, ampak tisti, ki ga poznajo mi pač povedo, da to pove s ponosom.
Ojej zdej pa sem se razpisala.
v bistvu mi je hudo, ker tale komunikacija med nama kar ne steče in njemu je vredu, tudi če bi se o teh stvareh pogovarjala kar po msn. Jaz pa sem tukaj res mogoče malo trmasta, saj se mi zdi, da so to življenjske stvari in o tem pač ne moreš govoriti po mailih.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Na tvojem mestu bi se v tem trenutku zapelala do njega in bi mu rekla, nej se izjasne. Da v tebi raste otrok in da nej pove, kakšen oče hoče bit. Da tebe in tvojega otroka žali z njegovim molčanjem, telefonskimi pogovori v avtu in filmčki po mailih. In dala bi mu ultimat, da je mel dost časa za premišljevanje, da nej se v tistem trenutku odloči kaj sploh hoče, al pa vaju ne bo več vidu. Kok je njemu lepo, k si lahko vzame čas za premišljevanje. Zakaj že? Če se lahko ženska odloči v 2 mescih, če bo nardila splav al pa ne, se lahko tud moški odloči, če hoče priznat otroka al pa ne.
Aja, pa čist očitno je, da vidva nista za skup, mislm, po opisu sodeč je kreten in mu ni glih neki zate.
Aja, pa čist očitno je, da vidva nista za skup, mislm, po opisu sodeč je kreten in mu ni glih neki zate.
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
vprašaj se, če si želiš sama iti skozi vse to ... če želiš imeti tega otroka in koliko bi ti manjkala podpora moškega v tem primeru?
imaš pa seveda tudi opcijo, da imaš otroka z nekom, ki te ljubi, ki bi si želel otroka s teboj ... tudi to je možno
... p.s. tudi splav je edna od možnosti, ki jih imaš na razpolago
...
imaš pa seveda tudi opcijo, da imaš otroka z nekom, ki te ljubi, ki bi si želel otroka s teboj ... tudi to je možno
... p.s. tudi splav je edna od možnosti, ki jih imaš na razpolago
...
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
^^ ... ne zaključuj kr nekaj po svoje... če se izpostavi splav kot ena od možnosti, še ne pomeni, da vidim otroka kot smet.
p.s. in ravno otrok, bo imel največje posledice odnosa njega do nje.
p.s. in ravno otrok, bo imel največje posledice odnosa njega do nje.
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
glede na vajino starost je njegovo obnašanje skrajno neresno..ne razumem kako se niti ne slišita niti ne vidita..po kakem kopitu pa je vajina veza delovala prej?jaz bi fajn zaropotala, če bi se tako norčeval iz mene...
druga stvar, ki pa je pa je ta, da si jedla tablete...kaj pravi ginekolog v tem primeru, glede na to, da ne priporočajo, da če so v igri antibiotiki ipd. otroka donosit...da so lahko zapleti..
no..jaz upam, da bo vse v redu..in tudi, če ostaneš sama..kar bi najbrž po opisu sodeč bilo še najbolje...verjamem, da boš upsela, ker je otrok tako zaželjen s tvoje strani..
druga stvar, ki pa je pa je ta, da si jedla tablete...kaj pravi ginekolog v tem primeru, glede na to, da ne priporočajo, da če so v igri antibiotiki ipd. otroka donosit...da so lahko zapleti..
no..jaz upam, da bo vse v redu..in tudi, če ostaneš sama..kar bi najbrž po opisu sodeč bilo še najbolje...verjamem, da boš upsela, ker je otrok tako zaželjen s tvoje strani..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
little.girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 3. 2009
Mislim, da je najbolje, da se dobiš z njim in razčistita kaj bo bilo naprej. Ne moreš namreč vedet kako se počuti tudi on. Hvali se ves ponosen, da bo očka, a lahko je to samo ˇkrinka". Zdi se mi, da ga je strah prevzeti odgovornosti za nekaj, kar je tudi sam kriv.Nisi samo ti kriva, da si noseča. Moški se ponavadi radi izognejo pred odgovornostmi in če meniš, da bo otroku (in tebi) bolje brez njega, potem je čas, da greš naprej. Pomisli na otroka, ki se ga, kot praviš zelo veseliš. Daj mu možnost, da ima ob sebi ljubečega, odgovornega očeta, na pa nekoga, ki sploh ne ve kaj hoče in ni sposoben se normalno pogovoriti in narediti nek zaključek, kaj je za otroka in za vaju oba najbolje.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ne bo ne prva, ne zadnja ki bo otroka vzgajala sama.
Sam en nasvet - glede na to, da se on že ponaša z otrokom, je očitno, da je to sprejel, kar pa zna povzročit probleme. Še posebej, če se ti rodi fant in je oče iz bošnjaškega okolja...nočem žalit, sam dovolj sivih zgodb se je že napletlo iz tega.
Glej, jaz ne bi silila vanj. Možni so naslednji scenariji: da vaju rojstvo otroka poveže in bosta morda celo srečen par, kar bi bilo zelo lepo, kakšna je pa verjetnost takega razpleta, pa ti sama najbolj veš. Druga možnost je, da bo priznal otroka za svojega, vidva pa ne bosta ohranila odnosa. To je lahko dobro - otrok bo mel fotra, dobil bo preživnino; lahko je pa tudi slabo, če hoče foter to izkoristit, npr. da se ti maščuje za karkoli, si pridržuje preveč pravic. Tretja možnost je, da te z malim vred vrže na ignor, ne prizna očetovstva. Kar pa tudi ni tk slabo, kot se sliši. Dedcev je ko rib v morju
Sam en nasvet - glede na to, da se on že ponaša z otrokom, je očitno, da je to sprejel, kar pa zna povzročit probleme. Še posebej, če se ti rodi fant in je oče iz bošnjaškega okolja...nočem žalit, sam dovolj sivih zgodb se je že napletlo iz tega.
Glej, jaz ne bi silila vanj. Možni so naslednji scenariji: da vaju rojstvo otroka poveže in bosta morda celo srečen par, kar bi bilo zelo lepo, kakšna je pa verjetnost takega razpleta, pa ti sama najbolj veš. Druga možnost je, da bo priznal otroka za svojega, vidva pa ne bosta ohranila odnosa. To je lahko dobro - otrok bo mel fotra, dobil bo preživnino; lahko je pa tudi slabo, če hoče foter to izkoristit, npr. da se ti maščuje za karkoli, si pridržuje preveč pravic. Tretja možnost je, da te z malim vred vrže na ignor, ne prizna očetovstva. Kar pa tudi ni tk slabo, kot se sliši. Dedcev je ko rib v morju
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Mene pa zanima kak odnos sta imela predn si zanosila. A sta bla sploh par al sta se sestajala zarad seksa? Mislm, da bi že odgovor na to vprašanje lahko dosti povedal.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 8. 2004
Moja kolegica je zanosila, ko sta bila z dolgoletnim partnerjem še skupi. Preden se je otrok rodil, sta se razšla.
Ženska ima danes zdravega triletnega fantka in ji ni popolnoma nič žal, da nista z moškim skupaj in da je ostala sama z njim.
Čeprav tega nikoli ne rečem, je otrok eno bogastvo. Ni pa način, da bi nase priklenila moškega.
Če bi bila v tvoji situaciji, v tvojih letih (verjetno si tudi finančno samostojna in vse), bi otroka obdržala, sama (s pomočjo najbližjih) vzdrževala. Verjemi, da se bo našel moški, ki vaju bo oba sprejel in imel rad. Če vaju oče otroka noče, vaju bo nekdo drug.
Meni se to, kar se prebrala, zdi podobno 16-letnikoma, ne pa odraslima človekoma.
Ženska ima danes zdravega triletnega fantka in ji ni popolnoma nič žal, da nista z moškim skupaj in da je ostala sama z njim.
Čeprav tega nikoli ne rečem, je otrok eno bogastvo. Ni pa način, da bi nase priklenila moškega.
Če bi bila v tvoji situaciji, v tvojih letih (verjetno si tudi finančno samostojna in vse), bi otroka obdržala, sama (s pomočjo najbližjih) vzdrževala. Verjemi, da se bo našel moški, ki vaju bo oba sprejel in imel rad. Če vaju oče otroka noče, vaju bo nekdo drug.
Meni se to, kar se prebrala, zdi podobno 16-letnikoma, ne pa odraslima človekoma.
- foals
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2008
Mislim no...zakaj pa sploh morata biti skupaj?! Saj otroka lahko vzgajata tudi,če nista skupaj važen je kakšen odnos in medsebojno spoštovanje imata,če veselo okrog razlaga da bo oče je že en dober znak ne? Pač glede vajinega odnosa pa se morata prej kot slej usesti in se pogovoriti...samo bodi pripravljena da verjetno te ne bo zaprosil in mogoče je tako še bolje...predvsem pa postavi sebe in otroka na prvo mesto!
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Mrs Beauty napisal/-a:(okoli 30ih se vsem začne nekam muditi s poroko in družino)?
To pa sploh ni res, da vsem. Mogoče njej. Sem sama tud 30 pa se mi prav nikamor ne mudi. Pred 35im niti pomisliti nočem na otroka.
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
jagoda-malina napisal/-a:Mrs Beauty napisal/-a:(okoli 30ih se vsem začne nekam muditi s poroko in družino)?
To pa sploh ni res, da vsem. Mogoče njej. Sem sama tud 30 pa se mi prav nikamor ne mudi. Pred 35im niti pomisliti nočem na otroka.
Men se tud ne mudi...sploh v današnjem času, ko se meja za družino in familijo zeloooo pomika navzgor.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov