Njegova starca

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 13. Okt. 2009 23:21

saj ni treba, da si tii tista, ki plačuje kredit. s tvojim živita v skupnosti, in tvoje delo šteje enako, kot njegova plača. četudi on prispeva za kredit, še to ne pomeni, da ti ne obdeluješ vrta, s katerim dobite solato in krompir, pa korenčka ali prineseš domov plače, s katero plačaš elektriko in kupiš mleko v trgovini(ali pomolzeš kravo, če hočeš). zadeva bo dosti lažje izvedljiva, če se tvoj strinja z odselitvijo ali zaprtjem nadstropja(verjemi, čimprej si zrihtajta še vhod, da te ne bo kako cvetlično korito ali kaj hujšega presenetilo). :lol:

me pa zanima nekaj drugega. pod kakimi % ste vpisani kot lastniki hiše? ker če je tvoj edini lastnik, vpisan v zemljiški knjigi lahko(če res hočeš iti na nož) tašči zagroziš, da ju bota ven vrgla ali jima zaračunaš najemnino. ampak to je res drastičen ukrep-se pa zavedaj, da imata sodno varstvo, tak da drugega učinka kot straha v njunuih kosteh ne pričakuj. ker ko bosta dokazala, da plačujeta kredit(če ga), bosta nazaj notri. če pa ničesar ne plačujeta, jima lahko zaračunaš najemnino in zahtevaš, da naj prispevata za stroške. verjemi, na sodiščih se najde še vse kaj bolj čudnega-vem iz lastnih izkušenj

drugače pa ti želim čimbolj mirno nosečnost, polno lepih trenutkov in podpore s strani partnerja

:)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 14. Okt. 2009 8:04

klupko javi se nam še čez par let ker me zanima kako se bo odvilo. jaz raj ne bom dala še kakšnega komentarja na to temo, ker mam slabe izkušnje s tako situacijo kot jo imata zdaj vidva, ampak ne bodimo pesimistični, če se imata rada bosta že zrihtala tko da bo vama ok.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 14. Okt. 2009 11:35

Če ni druge rešitve si uredita svoje nadstropje. Boljše je kot nič.

Vendar se sama nekaj bojim....poznam nekaj družin, kjer so živeli snaha in tašča skupaj, vendar se odnosi niso nikjer popravili dokler se ni nekdo odseli. Nočem biti pesimistična, vendar....

Svoje mame nisi nič omenila. Ali ti ona ne more kako pomagati. Mogoče samo toliko finančno, da si bi uredila kuhinjo. (kakšen hladilnik, štedilnik, pa omarice) Za začetek bi bilo vse boljše kot nič, saj ne rabiš najdražjih stvari. Pa tudi ko otrok pride potrebuješ štedilnik, da mu vsaj mleko segreješ, al pa kak čajček skuhaš.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 14. Okt. 2009 12:54

Odločitev glede kuhinje je že padla. Najina kuhinja bo tu še preden se štručka rodi. Postavla bova knauf steno pri stopnicah in zaprli svoj štuk. Ko si pa malo opomoremo seveda še pride na vrsto lasten vhod, ampak je to zaenkrat malo prevelik zalogaj.
Moja mami bo sigurno pristavila kej zraven, ker je pomagala tudi ko sm avto kupovala, za šolo..računam pa tudi na kašno božičnico pa tud kšn euro bomo probal ušparat. Konc koncev tud ne rabm kuhne za 10000€..itak je pa tud prostor dost majhen, tko da si ne bom kej preveč zmišljevala. :)
Sm pa odločena, da bom poskrbela za svojo družino tko k je treba in ne bom pustila nobenmu da se mi vmešava ne v vzgojo otroka ne v karkoli druzga. Niso še vidl mojih kremplčkov :box:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Okt. 2009 12:58

No, upam, da bosta s tem rešila problem in boste mirno zaživeli v troje. :wink: Pa poročaj pol kako se stvari odvijajo. :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 14. Okt. 2009 13:22

kiny napisal/-a:
klupko napisal/-a:Naredila si bova svojo kuhno in zaprla štuk, tko da bomo meli ločeni gospodinjstvi in sploh nočm nobenga opravka z njima.

No točno to bi ti js predlagala. Pa če vidiš eno rešitev pol je vse ok, se bo že nekako poštimal.

delusional a ti misliš da je splav kr tako narest? Kao ne zajebi si lajfa? A veš enim puncam mogoče ni to kr neki kot je to očitno tebi.
Vsak zna svoje precenit in če ma resnega tipa, če vrjame vanj..ne vem zakaj bi pol dopustila tašči da jo tolk zmanipulira da bo zart tega šla uboga punca še splav delat?

jz v takega tipa, ki si doma ne upa rečt ničesar in ma svoje starše za bogove, kot da jim je kej dolžen, oni pa tako pometajo z njim ter njegovo punco.. to ni ljubezn, in če delajo starši z njimi grdo in otežujejo situacijo..tako kot ti meni,jza tebi...pa nej si misljo karkoli pa fotr bolan itd.

Kok ne prenesem, da so starši bogovi in da majo edino prav in se jim noben ne upa postavit po robu, tut če nimajo prav..ker pač nočjo kregov, jah potem se pa tut ne bo nč spremenil. Sej pr mojmu si tut jz upam več rečt kot moj, pa še to se zadržujem, ker če se moj ne zna postavt zase,se pa tut jz ne bom zanjga.

Mislm da je podoben primer mela tudi moja mami, ker ni hotla živet tam kjer od fotra starši,ker ni bla za njih nikol dobra, zmer je bla naj hčerkica in gor in dol, vsiostali sinovi pa kot da jih ni, pol so pa še mojo mami tlačil v drek ker je mela boljšo službo kot njihova hčerka in se stalno pritoževal,češ,teb je težko ker si edinka.... in kukr poznam mojo mt, si misl svoje, pol pa ponori pa spakira pa gre in tko je blo pri njej :D pol so pa dobil mele, vnučko, je blo pa vse drugač, mogoče tut zato,ker sem nasploh edina vnučka :)

Drugače sm pa pozabila oment, verjetno to nista vi2, pa vseeno, moj fant ma 12 let starejšga brata, pa sta si s punco anrdila že od začetka svoj lastni uhod, potem pa pred mar mesci še brez da bi kej rekla stopniške zaprla s knaufom, tako da mata popolen mir. Niso nobeni baubavi od mojga, tut zlo prijazni in nobenmu nč nočjo, pa sta šezmer si nardila tko da mata res samo svoje.

good luck ;)
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 14. Okt. 2009 13:49

No, edino pravilno. Sej midva sva se tud pogovarjala o tem že preden sta ta dva neki začela pametna bit. Ampak zdej pa ni druge.
Komi čakam da si to urediva da lahko živiva normalen lajf. Na živce mi gre da kdaj ko sva oba popoldne v službi, pol dopoldne se itak stiskava pa cartava in pol je una vsa tečna zakaj ji noben ne pomaga kosila nardit. Če ti je težko, ni ti ga treba delat za naju. Bova pa šla vn jest pa delat, sam ne skači mi po glavi. To pogrešam, da lahko delam kar hočm in če mi sede ceu dan preležat, ga bom preležala in nimaš kej sikat da noben nč ne dela. Ti si tud lahk prvoščiš, sam k raje igraš mučenico. Ja boga si ja, usmiljenja vredno. :roll:
Kok sm pa js zlobna pa nehvaležna snaha, to svet ni vidu. :D
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 14. Okt. 2009 16:12

klupko
dobro, da je padla odločitev o lastni kuhinji in ločenem gospodinjstvu. sam me pa zanima, ali je tvoj bil tvoj za to, al si mogla kake ultimate v smislu mama ali jaz postavit?

aja, pa nič nisi sporočila, če babica in dedek že vesta za naraščaj? :D
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 14. Okt. 2009 16:27

Ja, itak že vesta...sva takoj povedala..
Sej pravim, da sva se že prej pogovarjala o lastni kuhinji in lastnem vhodu, ampak se nama pač ni zdelo nujno, pa tud finance ne blestijo..sva rekla ko bova lahko, bova to nardila... Zdej je pa to postala prioriteta in vsak euro ki ga bom lahko pršparala, ga bom za to, ne pa za božična darilca za starce al pa kej tazga. Aja, tastar ma naslednji tedn rojstni dan in se bom budalo nardila, še čestitala mu ne bom, ker si tud tega ne zasluži. Raje mu ne čestitam k da mu podam roko in zaželim vse najboljše z najbolj hinavskim obrazom ever. That's what he does.. :rolleyes:
Komaj čakam da mi ju ne bo treba gledat vsak božji dan.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 14. Okt. 2009 18:17

ni mi jasno kako misliš s takim odnosom živet v isti hiši z njegovimi starši cel lajf. sej nima veze, če imata svoj del bajte. dolgo tako ne bo šlo.

koliko si sploh stara?
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 14. Okt. 2009 19:00

Meni tud ne gre v glavo kako lahko tko živiš?

Jst bi znorela :?
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 14. Okt. 2009 19:20

Moja mami skos govori, da mlado in staro ne gre skupi. Poznam primere, ko so mele snaha pa tašča čist kul odnos in nobenih problemov, pol čez čas je pa vedno prišlo do kreganja, ponavadi glede vzgoje otrok ali preživljanja prostega časa.Sej ne rečem,prednosti je veliko (če se razumejo), predvsem je fajn met nekoga, ki ti lahko otročka popazi, ga gre iskat v vrtec, šolo itd, samo jst osebno ne bi za noben denar hotla bit pri njegovih starših, tudi pri svojih ne. Če imaš svoje stanovanje se noben ne more vtikat v tvoje zadeve.
Klupko ti pa ohrani to moč in vztrajnost, da si uredita kuhnico, potem pa res najboljše, da vsak €, ki ga bosta lahko prišparala, čeprav bo zaradi otročka to zelo težko, namenita svojemu fletu.Majhna garsonjerca, ki bo čisto in samo vajina oz vaša bo verjetno veliko boljša kot hiša, ki jo moraš deliti z njegovima. Pa probaj se čiiiiiim manj sekirat zaradi njiju, ker ta čas je pomembno preživeti čim bolj umirjeno in seveda tudi uživati v njem. pa veliko sreče ti želim :teddy:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 14. Okt. 2009 19:22

no, znori se ne tako hitro. dobra zvočna izolacija-da ne bo potem otrok skače, se žoga, hodita bosa... pa bo že. skupen vhod stane malo več kot kuhinja, ki jo z vsemi aparati dobiš že za kakih 1000€-resda temu primeran kvaliteta, ampak vseeno-poglej v ikeo, mi2 sma tam opremila celo stanovanje za 3500€-edino kuhinjo sma že imela v stanovanju.

glede tega rojstnega dneva pa bi mu na tvojem mestu vseeno čestitala. ne rabiš dati darila, ampak v nekem odnosu vseno boste, že zaradi otroka. ker ne vem, kak si to predstavljaš, še imata skupen vhod, živite v isti hiši(kljub ločenim stanovanjem)-a boš otroku rekla, da se ne pogavrjaš z dedijem? to mu lahko razložiš potem, ko bo starejši, dokelr pa je mali in dokler živite v isti hiši(pa čeprav čisto ločeni) je bolje imeti normalne odnose. sicer pa pišeš, da oba delata tudi popoldan. malo pomsili na taščo, da ti bo otroka pazila(ker tudi tvoja mama ne bo imela vedno časa). vrtci se zaprejo ob 16,30, izjemoma so odprti do 17. ure.
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 15. Okt. 2009 8:44

lahko je rečt js bi znorela...sej men se tud včasih meša..ampak ker se zavedam da zaenkrat nimava druzga izhoda, da ni varjante da kupva svoje stanovanje nekje posebi, se bova mogla prilagodit in živet tko kot se bo dalo. Že to, da se bo kuhalo posebi je velik...nočm da mi enkrat reče da sta mi onadva preživljala in hranla otroka. Ne bom pa otroka nikoli kej ščuvala proti njima al karkoli..
Sej sm tud sama razmišljala o tem rojstnem dnevu..stvari so se nekoliko polegle in se tud men zdi neumno da se nardim budalo ko da ne vem da ma rojstni dan..čestitala mu bom, magari čist uradno, ampak bom.
Še vedno smo pod isto streho in tud če se s sosedom v bloku ne razumeš, zna bit nerodno, kaj šele če so tej sosedje njegovi starši...
Neki bomo že pogruntali, konc koncev nismo tok nezreli, da se ničesar ne bi dalo zment..
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 15. Okt. 2009 9:24

saj, misli pozitivno. lahko, da se bodo zaradi otroka odnosi normalizirali. če pa ti tašča kaj reče in prizadene, pa ji povej, da v sebi nosiš njenega vnuka in da njeno sekiranje vpliva tudi nanj. saj verjetno si ne želi depresivnega vnuka? :D drugače pa tvojemu povej, da naj naredi red-za dobro vajinega otroka. glede na to, da je za kuhinjo in lasten vhod, je bolj na tvoji kot mamini strani.

saj bo, počasi se daleč pride

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov