Njegova služba vs. moj umirajoči nono

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a missT* » 20. Sep. 2008 11:37

missT* napisal/-a:Tudi meni je pred 6imi leti zbolel dedek. In sem ga imela najbolj rada. In tudi on mene. In, ko je bil že čisto na koncu in ni več prepoznaval ljudi (zbolel je pa enako kot tvoj-pljučnica itd.), sem prišla ravno na obisk in me JE prepoznal in mi rekel:to je pa moja najljubša vnučka :) :cry:

Me je pa od nekdaj groza bolnišnic. In me je bilo tudi takrat, pa sem šla, čeprav bi kmalu padla skupaj (mravlinčaste in potne dlani, vrtenje v glavi,...). So mi dali sok...pa sem preživela ej!!!!

In mi ni žal, da sem šla, saj mi je dedek naslednji dan umrl. :(

Kot sem že zgoraj omenila, pojdi na obisk k dedku, ker te potrebuje!! Ne boš imela nič slabe vesti pa misliš, da ti ne bo žal, ko ga enkrat ne bo več, da ga mogoče takrat nisi šla pogledat?? Verjemi zelooo te bo vesel... Ti pa premagaj strah in tesnobo pred bolnišnicami, ampak misli na to, kako boš osrečila svojega dedka. :)

Glede fanta pa...če ni mogel dobiti izmene, pač ni mogel priti. Verjamem pa, da ti bo stal ob strani in te podpiral v največji možni meri. :)
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 20. Sep. 2008 11:38

Dej ne ga srat.
Jočeš, pa stočeš, pa se smiliš sama sebi, pa si tolk kura, da nisi šla sama na obisk k dedeku. In decu moriš, da si naj fraj zrihta, ker mora h tebi prit (ja valda, ni problema, saj šiht se dobi danes z lahkoto ne).
Da sem ti jaz ded, pa da mi baba s tako pride ven, ma pošljem jo u kura* . Isto, če bi mi ded kaj takega prbiu - adijo!
Delo je delo in človek si more služit kruh in če si ne more dobit fraj, si ne more dobit fraj.
Ti razmišljaš, da bi ga pustila? On očitno sploh ne razmišlja :roll: .
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 20. Sep. 2008 11:59

zdj se najej pa pejt tm, čez eno uro se začnejo obiski, pa ne glupari in ne ludari. Spominjaš me na eno bedno špansko nadaljevanko...
Uporabniški avatar
Anja86
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Anja86 » 20. Sep. 2008 12:42

Težko je rečt... Po eni strani te razumem, saj vsaka opora v takem času pride prav, po drugi strani pa razumem tvojega fanta, saj ne more kar tako oditi iz dela. (p.s.: hvalabogu, če najde zamenjavo). Menim, da te nima nič manj rad. Samo glavo gor, ne se smilit sama sebi in pogumno naprej.
Kar te ne ubije, te naredi močnejšega!
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 20. Sep. 2008 12:54

"Dej no. lol A si ti ne zdi, da te svoje teorije o strahu ne peljes predalec? Kr za vsako stvar je strah kriv. Model pac ni mogel najdet zamenjave." (Mahagonij)

Dragi Mahagonij! :)

"Mojo teorijo o strahu" sem podala kot eno izmed možnosti, s pomočjo katere si p!ka lažje razlaga njegovo dejanje. Kako je v resnici, ne moreva vedeti ne ti ne jaz, ker p!ka govori s svojega stališča, torej subjektivno. Možnost, da dečko ni mogel najti zamenjave, seveda obstaja. Če pa je resnična, pa ne vem. Meni se zdi še zmeraj smiselna "teorija o strahu".

Veš, malo sem premišljevala in nekega dne prišla do tega, da se za večino "negativnih" dejanj verjetno skriva ali strah (po moje največkrat) ali pa globoka žalost (ki bi tudi lahko bila neke vrste strah). Glede na to, da je p!ka napisala, da se je (če sem prav dojela) njen fant malo čudno odzval (da tak način ni njun dogovor, je jasno zato, ker je p!ki to boleče) in da je njemu pred dvema letoma umrla mati, mislim, da bi strah lahko bil eden od zelo verjetnih razlogov.

Ps. Malo OT: Mahagonij, vse najboljše! :) Pa čimbolj sproščeno in s čimmanj strahu v novem letu tvojega življenja.
Uporabniški avatar
cioccolatina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2007
Kraj: Obala in Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a cioccolatina* » 20. Sep. 2008 13:32

pejdi k nonotu na obisk. ti povem, da boš v nasprotnem primeru celo življenje obžalovala, da tega nisi storila.

kaj sta zdej rešla s fantom?
A natural good vibration
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 20. Sep. 2008 13:35

jst zdaj ne razumem - a ti si šla pogledat dedka al samo doma na svojega čakaš?

jst razumem da službe ne more kar tako pustit. ampak tudi če on dela 10 ali 12 ur bi si moral vzet kakšno uro na dan zate, če je teb tolk hudo in če ti tolk pomeni. ne pa da te pusti 1 teden čakat, ko bo on na komot.

pa dejte nehat en čez druzga pi*dit. men se zdi čist normalno da bi po službi do nje prišel in jo potolažil, pa tud če je to o 2h zjutraj. ti pa obišči dedka, če ga še nisi.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 20. Sep. 2008 15:07

Meni se zdi da je to tvoja osebna stvar. Jaz nisem tak človek da bi od fanta zahtevala da pride k meni; osredotočla bi se na dedka; sej gre za odnos med tabo in dedkom in ne odnos met tabo+fantom ter dedkom.

Je pa res da smo ljudje različni in da v kriznih trenutkih potrebujemo drugačne stvari. Jaz bi se pač osredotočila na bolno osebo in nebi razmišlajala kako je meni hudo.

Ni sicer njegova obveznost da pride k tebi in da ne gre v službo zaradi tega, bi bilo pa lepo da bi te vsaj potolažil, če si tak človek da ti tolažba fanta veliko pomeni, in če potrebuješ njegovo ramo da se soočiš s težavami.

Moj fant ni prišel na pogreb od mojega strica, ampak še zdaleč nisem pomislila, da je njegova obveznost da pride... Izrazil mi je sožalje, in ker sem vedelada misli iskreno mi je veliko pomenilo... Bolezen, smrt in podobno so stvari, ki jih težko sprejmeš pri svojih bližnjih; prav tako pa je za posameznika boleče če mora spremljati take črne trenutke še drugot in podoživljati kakšne stare bolečine.

Kako je s tvojim dedkom? :( upam da se bo čim bolje izteklo... Žal mi je da se vam je to zgodilo; sploh ne najdem besed... :( Glavo pokonci pa ne obupat. Fant te ima valda vseeno rad; mogoče le ne ve kako bi pristopil in resnično mora v službo. :kleeblatt:
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 20. Sep. 2008 19:44

Danes sm bla pr nonotu in stanje se je za 1 % izboljšalo. So mu dali še neki časa za živet in če se bo borbeno odzval je majhna ( ampak je ! ) možnost, da preživi. Molim, da bo res. Slika Hvala usem, ki se izrazli željo, da ozdravi !

Ker ste me skor usi dokaj očitno napadli, sm tud sama razmišljala, da sm mogoče res preveč burno odreagirala. Ko se vi2 na 4 oči se bova pogovorila o usem tem.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 20. Sep. 2008 23:00

Super, da si ga šla pogledat :) Tudi, če so tako črno napovedali, čudeži se dogajajo. Ko je moj dedek doživel infarkt, pa je preživel, pa je šel na rehabilitacijo, so rekli, da za take ni programa, ker noben ne preživi. Srce mu je delalo z 20%, pa je vseeno živel pa hodil okrog še še 3 leta po tem, ko so nas spustili na intenivno nego, ker ga kao zadnjič vidimo...

Verjemi, njemu je to ogromno pomenilo... :)

S fantom se pa le pogovorita, pa sej bo še vse kul :)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 21. Sep. 2008 0:13

Ja js bi na tvojem mestu raje šla k dedku, če praviš da lahko vsak čas umre..in preživljala trenutke z njim, ne pa jih zabijala z fantom...
Moj dedek je bil tudi kakšen mesec nazaj v bolnici, pa sm si raje vzela čas za njega in bla pr njemu, ker mava tut posebno vezo.
In je moj fant počakal pač....
Sicer pa tko, služba je služba. Ne morš zahtevat da kr pusti službo in leti k tebi, zato ker je tvoj dedek šel v bolnico.
Osebno mislim, da to mal izkoriščaš v te namene da bi on prišel k tebi, ampak to je samo moje mnenje (ker poznam take vrste ljudi, k so na tak način izkoriščal). Ne rečem da si ti taka. Ampak glede na izkušnje....
Live your life like you want
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 21. Sep. 2008 7:40

Meni ni jasno ali tvoj fant skoz dela ali kaj in če živita 100km narazen, da se ne moreta niti za malo videti?
Sicer te razumem, da ga potrebuješ ob sebi, ampak po drugi strani moraš razumeti odgovornost do službe. Tudi jaz bi zelo težko vse pustila iz rok in zamenjala izmeno.. Pomoje bi bil dober kompromis z njegove strani, da si vsaj enkrat konkretno napolni telefon, tudi če tega ni vajen in da se vidita čimprej ko se lahko. Če tega ne želi oziroma ne zmore in ti tudi drugače ne namerava nuditi nobene podpore, se je mogoče pametno malo pogovoriti, drugače pa nek prevelik kažin ali celo konec zveze res ni potreben.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 21. Sep. 2008 14:24

kiny napisal/-a:Osebno mislim, da to mal izkoriščaš v te namene da bi on prišel k tebi, ampak to je samo moje mnenje (ker poznam take vrste ljudi, k so na tak način izkoriščal). Ne rečem da si ti taka. Ampak glede na izkušnje....

Glede na kakšne izkušnje ? A ker bi hotla met fanta ob sebi, da mam nekoga za objet in da me nekdo stisne, ko mi je fudo, to je izkoriščanje v moje dobro ?!
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 21. Sep. 2008 15:12

p!ka napisal/-a:
kiny napisal/-a:Osebno mislim, da to mal izkoriščaš v te namene da bi on prišel k tebi, ampak to je samo moje mnenje (ker poznam take vrste ljudi, k so na tak način izkoriščal). Ne rečem da si ti taka. Ampak glede na izkušnje....

Glede na kakšne izkušnje ? A ker bi hotla met fanta ob sebi, da mam nekoga za objet in da me nekdo stisne, ko mi je fudo, to je izkoriščanje v moje dobro ?!

Če bi ti blo tok za dedka, bi bla vrjetno raj pr njemu in izkoristla te trenutke z njim? A ni to bolj logično? Mislim vsaj js mislm da je....
Moj dedek je bil tut v bolnici kot sm že prej povedala, pa zart tega res nism delala take scene da bi moj mogu izmeno menjat in ne vem kaj še vse.
Ok ne rečem če bi tvoj dedek (pa upam da ne bo kmalu) umrl, da bi pol rekla če si lahko vzame frej in tko, sam dokler je pa še upanje, pa res ne vem zakaj bi on mogu službo zanemarjat.
Izkušnje???? Ni se šlo osebno zart tebe, ampak recimo od moje kolegice bivši tip je ma fotra k ma raka in ko ga je pač ona hotla zapustit, je on njej reku da se je njegovmu fotru stanje poslabšal, ker je to zvedu pa take fore.... to sm hotla povedat s tem k sm napisala da poznam take ljudi k so na ta način izkoriščal.
Live your life like you want
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 21. Sep. 2008 15:16

Ja, jz nonotom sva se zmelna, da igra umiranje sam zato, da je Moj z mano. :roll:
Ok, sm zastopla kaj si hotla povedat in upam, da je malo takih, ki majo podobno mnenje ko ti.
A ti nisi nit za 1 trenutek hotla met svojga fanta ob sebi, da te stisne in potolaži ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov