Njegova služba vs. moj umirajoči nono

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 19. Sep. 2008 17:45

Zvoncica sva se zmelna, da bo pršu u četrtek k meni pa ga ni blo, ker njegov sodelavec ni pršou na delo. Danes pa ga nisem do 10h dobila, ker je spau. Ni ga klicala kolegica, jz sm ga. Sam pol od šoka ( lahko se vam zdi, da pretiravam ampak jz sm zdej zmedena in se mi zdi, da ne ) nism mogla govorit več z nim, ko je reku, da tisti sodelavc, ki ga učeri ni blo delat, noče pridt zju3 delat.

Mravlca* On nima normalnega urnika, ker dela v gostinstvu v kuhinji samo z enim sodelavcem.

suspicious_ jz bi tekla k njemu, da se mu kej tazga zgodi. Ko mu je mama umrla nism bla sploh u šoli, ker me je rabu.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a missT* » 19. Sep. 2008 17:49

Tudi meni je pred 6imi leti zbolel dedek. In sem ga imela najbolj rada. In tudi on mene. In, ko je bil že čisto na koncu in ni več prepoznaval ljudi (zbolel je pa enako kot tvoj-pljučnica itd.), sem prišla ravno na obisk in me JE prepoznal in mi rekel:to je pa moja najljubša vnučka :) :cry:

Me je pa od nekdaj groza bolnišnic. In me je bilo tudi takrat, pa sem šla, čeprav bi kmalu padla skupaj (mravlinčaste in potne dlani, vrtenje v glavi,...). So mi dali sok...pa sem preživela ej!!!!

In mi ni žal, da sem šla, saj mi je dedek naslednji dan umrl. :(
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Sep. 2008 18:02

Razumem oba. Njega, ker ima službo, ki pomeni odgovornost in pač ne more kar tako ostati doma, in tebe, ki si želiš podpore in tolažbe s strani fanta.

Ampak vedeti moraš nekaj - takih situacij bo verjetno še kar nekaj in edino, kar bo večno res, je tole, da si v takih primerih sama. Lahko je okoli tebe kup ljudi ali pa nobeden - bolečina je tvoja in nikar ne pričakuj, da jo bodo zmeraj krotili ali pa razumeli tudi drugi. Tukaj smo sami in tvoj notranji svet je samo tvoj, fant te lahko potolaži, lahko vzame prosto, če gre, ampak soočiti pa se moraš na koncu sama. In tudi on ti lahko podporo izkaže kako drugače, ne le s tem, da bi dobil prosto - lahko te pokliče, ti pošlje kak vzpodbudni sms, ti nekako pač da vedeti, da četudi ga ni poleg, misli nate in drži pesti, da bo vse ok.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 19. Sep. 2008 18:15

res da je služba njegova odgovornost..vendar..to so čist drugačni trenutki(pričakovanje smrti).in takrat oseba potrebuje nekoga ob sebi. Sama(pika) bi verjetno če bi se njemu to zgodilo storila obratno...bi mu stala ob strani,saj bi jo potreboval..ne pa da se on tako obnaša. V težkih trenutkih potrebuješ nekoga..bi mu rad zaupal..se naslonil na njegovo ramo..vendar sponaš da si sam?..!...ni logike...tudi najboljši prijatelji te lahko pustijo na cedilu..vendar spoznaš da ta prijatelj nikakor ni tvoj najboljši...torej...kot tvoj fant bi se lahko malo drugače obnašal...in ti stal v hudih trenutkih ob tebi...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 19. Sep. 2008 18:19

:knuddel:

Sploh nimam nekega nasveta. Če ma nujno službo pol ga nekak razumem..čeprov ja tud jst bi v takih trenutkih prčakovala od svojga fanta da bi bil ob meni, jst bi ob mojmu definitivno bila.
Prosi ga še enkrat, povej mu kako se počutiš, da rabš eno oporo...mogoče si bo premislil.
Drgač pa: žal mi je za tvojga dedka :( . A da si pa opomore pa ni več šans?
Joj kok je mene strah takih podobnih trenutkov ki me še čakajo :( .
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 19. Sep. 2008 18:32

Ja, je še neki možnosti, ampak so minimalne. Ne bo pršu, ker je vikend in v tistem kraju, kjer dela majo neko prireditev ceu vikend in v kunhji delasta samo 2. Ne bom ga vidla najmanj do torka.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 19. Sep. 2008 18:33

Bila sem v podobno situaciji. Umrla pa je od moje mami teta. Ko sem takrat, danes bivšemu fantu, to povedala, mi je že takoj povedal, da ga ne bo na pogreb. To se mi je zdelo zelo grdo od njega (pa ni bil v službi v času pogreba in tudi drugih opravkov ni imel). Čeprav do te tete nisem čutila toliko naklonjenosti kot do ene druge (ta druga mi je bila kot stara mama), sem bivšega potrebovala ob sebi. Pa ga ni bilo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 19. Sep. 2008 18:34

^^ Kako si se odzvala ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 19. Sep. 2008 19:09

small_star napisal/-a:Bila sem v podobno situaciji. Umrla pa je od moje mami teta. Ko sem takrat, danes bivšemu fantu, to povedala, mi je že takoj povedal, da ga ne bo na pogreb. To se mi je zdelo zelo grdo od njega (pa ni bil v službi v času pogreba in tudi drugih opravkov ni imel). Čeprav do te tete nisem čutila toliko naklonjenosti kot do ene druge (ta druga mi je bila kot stara mama), sem bivšega potrebovala ob sebi. Pa ga ni bilo.

Joj to pa res ni lepo da ni šel na pogreb. No ja ampak ga ne bom obsojala, ker lahko da je mel kakšne travme al pa slabe spomine iz otroštva.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 19. Sep. 2008 20:29

p!ka napisal/-a:^^ Kako si se odzvala ?

Jezna sem bila nanj. Ker je to povedal z tako odločnim tonom. In niso bile travme iz otroštva. Enostavno se mu ni dalo prit, lenoba pač. Odgovor nekoga, ki mu pomeni vse drugo več, kot pa to, da ga njegova draga potrebuje ob sebi. Itak sva šla za čas največ 14 dni narazen potem. Zdajšnji fant bi, če ne bi imel službe takrat (dela 4 izmensko), takoj prišel. Ali pa vsaj prišel k meni ob prvi možni priložnosti. Bivši tega niti nakazal ni, kaj šele realiziral.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 19. Sep. 2008 20:32

Tysia napisal/-a:Morda pa se tvoj fant na smrt boji, ker je nekoč preživel podobno izkušnjo, ki je v njem pustila posledice - in sedaj se preko asociacij (verjetno nezavedno) spomni na to, in ga je strah.
Dej no. :lol: A si ti ne zdi, da te svoje teorije o strahu ne peljes predalec? Kr za vsako stvar je strah kriv. Model pac ni mogel najdet zamenjave.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2008 20:33

p!ka napisal/-a:Ja, mama mu je umrla 2 leti nazaj in mogoče se je res tako odzval zarad tega. Ne morem si pomagat, ampak počutim se kot, da bi me izdal in da me nima rad. Razmišljam celo, da bi končala zarad tega. Kaj sem nora, ker tko mislim ?
Ne, nočem gledat nonota na aparatih priključenega. Tud za nono, ko mi je umrla, je nisem šla nikoli pogledat. Na pogreb sm pršla šele, ko so zaprli krsto.

žok, razumem, hudo ti je ker ti umira nono, ampak to je tvoj nono in ne od fanta in on ne more kr tko službe pustit.
valda se lahko zmeniš, jutri imam to pa to, pojutrišnjem imam to pa to, ampak pridi zdaj takoj :? ...Tale lih ni tanajbolj pametna.
pač je služba služba in ma določena pravila in če ga zarad tega pustiš, potem pa res sam bog ti pomagaj, kaj bo šele ko bosta prišla do resničnih težav :?
skratka punca malo se pomiri, ker fant ni kriv da je tvoj dedek zbolel, vem pa da bi najraje v tem momentu koga obtožila in zvalila krivdo zaradi dedkove bolezni, ampak žal...
fant te ima sigurno rad, samo pač, šiht je še vseeno šiht, čeprav si vsi kdaj zaželimo da bi blo drugače.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 19. Sep. 2008 21:10

p!ka napisal/-a:Kaj sem nora, ker tko mislim ?

Ne da si samo nora, ti si nepredstavljivo nora!

Kako lahko od človeka zahtevaš, da namesto odhoda v službo pride tolažit tebe in TVOJO žalost. Popolnoma zgrešeno. Ženska, kje imaš glavo? A misliš, da si os sveta, in da bodo ljudje pridrveli k tebi, ko se ti bo sprdnilo? Skozi tvoje zahteve daješ vtis ene na veliko razvajene punčare, ki še ni izkusila življenja.

Žal mi je za tvojega "nonota", ampak pretiravat pa ti pri vsem tem ni treba. Spravi se k sebi.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suspicious_ » 19. Sep. 2008 21:12

cioccolatina* napisal/-a:
suspicious_ napisal/-a:nevem no tudi meni se zdi da ti pretiravaš...on bi moral takoj priteči k tebi, metdtem ko ti nočeš videt umirajočega dedka?se ti zdi pošteno vse kar si povedala?

veš, zelo je hudo videt ljudi, ko umirajo...
moja sestra je videla umirati 2 svoja kolega in ji je bilo zelo hudo.... še bolj kot nam ostalim... in hvala bogu da si želi da pride... sej je NJEN FANT!!!!! in v odnosu si moreš pomagat med sabo... ne pa se sam videvat ko je kul...
ne vem... kaj ti se vidiš s svojim tipom sam ko je dobre volje, če ne pa ga raje niti ne pogledaš??? ni šans...
oprosti, če zveni kot napadanje, ampak vem, da bi se v primeru pike počutla zelo slabo in vem, da bi bil edini človek, ki bi ga želela imeti zraven moj fant. ker on je edina oseba kateri lahko povem vse kar si mislim in kaj čutim.

ja saj, ampak če ne more iz službe pač ne more, a naj službo pusti da bo njo tolažil doma, medtem ko je njen dedek pravzaprav živ??saj je napisala v kakšni službi je njen fant in več kot očitno je da ne more kar oditi kdaj njemu paše...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Sep. 2008 21:16

miteq napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Kaj sem nora, ker tko mislim ?

Ne da si samo nora, ti si nepredstavljivo nora!

Kako lahko od človeka zahtevaš, da namesto odhoda v službo pride tolažit tebe in TVOJO žalost. Popolnoma zgrešeno. Ženska, kje imaš glavo? A misliš, da si os sveta, in da bodo ljudje pridrveli k tebi, ko se ti bo sprdnilo? Skozi tvoje zahteve daješ vtis ene na veliko razvajene punčare, ki še ni izkusila življenja.

Žal mi je za tvojega "nonota", ampak pretiravat pa ti pri vsem tem ni treba. Spravi se k sebi.

se strinjam s temle do zadnje pike.

jz bi tekla k njemu, da se mu kej tazga zgodi. Ko mu je mama umrla nism bla sploh u šoli, ker me je rabu.

kako lahko primerjaš šolo in šiht?Tega ne morem razumet.

in še neki.Kaj si pa tvoj nono zdej misl, da ga ne maraš ker ga sploh en prideš pogledat?stokrat hujši primer, kot pa tvoj s tvojim fantom ki sploh ni noben problem :wink: ti pejt rajš h nonotu preden zavedno zapanča in se ne obremenjuj zakaj tip ne more takoj h teb prletet.ko bo najhujše bo zihr ob tebi :wink:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov