Njegova služba vs. moj umirajoči nono
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
pepelčica napisal/-a:Tisti, ki jo obsojate ker je hotela imeti fanta ob sebi imate pomoje vsi takšne partnerje, ki vam ne bi priskočli na pomoč, ko ga rabite. Glavno je da se fant potrudi. Logično je, daga hoče imet ob sebi. So pomembnejše stvari od službe, mogoče boste to ugotovili ko se vam bo kej hudega zgodilo. Najpomembnejše je, da se ima nekoga ki te potolaži ko ti je hudo. Boste vidli, ko ga bote potrebovali...
Js sm tut mela dedka u bolnc, pa nism zahtevala da zamenja izmeno.
Jo ne obsojam, ampak moje mnenje je da pač u službo moraš it...tko je...jebiga ane.
Brez službe in denarja bi pa težko preživel ane? Tut zdravil nebi mogl kupt tko za btw.
Live your life like you want
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
pepelčica napisal/-a:Tisti, ki jo obsojate ker je hotela imeti fanta ob sebi imate pomoje vsi takšne partnerje, ki vam ne bi priskočli na pomoč, ko ga rabite. Glavno je da se fant potrudi. Logično je, daga hoče imet ob sebi. So pomembnejše stvari od službe, mogoče boste to ugotovili ko se vam bo kej hudega zgodilo. Najpomembnejše je, da se ima nekoga ki te potolaži ko ti je hudo. Boste vidli, ko ga bote potrebovali...
na tvojem mestu ne bi obsojala, da mamo partnerje, ki nam ne priskočijo na pomoč, ko jih rabimo...ampak je pa ena meja, ki jo ene imamo pri tem, ko vemo kdaj poklicat pa kdaj ne...pa kdaj očitat pa kdaj ne...
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
freaky napisal/-a:pepelčica Ne govori na pamet. Sem bila tudi jaz v takšni situaciji, je bil ob meni (seveda ni prihitel v prvi sekundi, ko sem mu povedala), ampak če zaradi takšnih ali drugačnih nujnih obveznosti ne bi mogel biti, bi razumela.
In še enkrat nej poudarim. Lepo je, da imaš nekoga za tolažbo, da se lahko na nekoga nasloniš in zjokaš, vendar v življenju se je treba v prvi vrsti treba znat sam potolažt in se ne zanašat na druge, ker nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom.
Vem, da za vsako neumnost res ni treba pritečt, samo ene so jo napadle kot da je zahtevala da vrže iz 10.nadstropja. Službo se da zamenjat, osebe ki jo mamo radi pa nažalost ne.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Da se, ampak v tem konkretnem primeru fant ni mogel zamenjati. Zato se mi zdi njena reakcija pretirana. Ampak je že tako ali tako priznala napako.
In upam, da se z dedkom izteče dobro.
In upam, da se z dedkom izteče dobro.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Čisto pretirano je pričakovat od človeka, da zamenja izmeno in ne gre v službo, ker ga tisti moment potrebuješ. Razen če rojevaš, umiraš ali kaj podobno ekstremnega.
Hkrati mi pa ni čisto jasno, kakšen šiht ima tvoj tip, da bo šele v torek našel čas zate.
Mogoče sem jst nora, da bi v primeru, da bi me fant potreboval, pač šla na šiht (oziroma v mojem primeru na faks, če bi bilo resno nujno, sicer pač ne), ostale stvari, ki niso tako nujne (šport, kofetki,..) bi pa prestavila za nedoločen čas. Tudi kakšno uro manj bi bila pripravljena spat, če bi mu to pomagalo.
Ne zagovarjam p!kinega obnašanja, ker je čisto preveč histerično. Se pa čudim vsem vam, ki očitno zvezo pojmujete popolnoma drugače od mene. Ko imate čas se vidite, sicer pač ne, ne glede na to, kaj se dogaja.
Meni se definitivno zdijo medsebojna opora, pomoč in tolažba pomembni elementi partnerstva in to, da fanta v nekem momentu potrebuješ (in tukaj razlog sploh ni banalen), on ti pa reče, da pride čez 4 dni, je zame nesprejemljivo. Razen če živi na Bahamih in prej nima letalske povezave.
Hkrati mi pa ni čisto jasno, kakšen šiht ima tvoj tip, da bo šele v torek našel čas zate.
Mogoče sem jst nora, da bi v primeru, da bi me fant potreboval, pač šla na šiht (oziroma v mojem primeru na faks, če bi bilo resno nujno, sicer pač ne), ostale stvari, ki niso tako nujne (šport, kofetki,..) bi pa prestavila za nedoločen čas. Tudi kakšno uro manj bi bila pripravljena spat, če bi mu to pomagalo.
Ne zagovarjam p!kinega obnašanja, ker je čisto preveč histerično. Se pa čudim vsem vam, ki očitno zvezo pojmujete popolnoma drugače od mene. Ko imate čas se vidite, sicer pač ne, ne glede na to, kaj se dogaja.
Meni se definitivno zdijo medsebojna opora, pomoč in tolažba pomembni elementi partnerstva in to, da fanta v nekem momentu potrebuješ (in tukaj razlog sploh ni banalen), on ti pa reče, da pride čez 4 dni, je zame nesprejemljivo. Razen če živi na Bahamih in prej nima letalske povezave.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
pepelčica napisal/-a:freaky napisal/-a:pepelčica Ne govori na pamet. Sem bila tudi jaz v takšni situaciji, je bil ob meni (seveda ni prihitel v prvi sekundi, ko sem mu povedala), ampak če zaradi takšnih ali drugačnih nujnih obveznosti ne bi mogel biti, bi razumela.
In še enkrat nej poudarim. Lepo je, da imaš nekoga za tolažbo, da se lahko na nekoga nasloniš in zjokaš, vendar v življenju se je treba v prvi vrsti treba znat sam potolažt in se ne zanašat na druge, ker nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom.
Vem, da za vsako neumnost res ni treba pritečt, samo ene so jo napadle kot da je zahtevala da vrže iz 10.nadstropja. Službo se da zamenjat, osebe ki jo mamo radi pa nažalost ne.
no, tud služb nam ne mečejo kar pod noge, da bi jih lahko kar zamenjali vsakič ko bi blo kej tazga.Počakej mal, kako bi zgledalo, da bi fant vsakič pustil službo, ko bi bla ona žalostna in nebi mogu drugače do nje kot če da odpoved?
mislm nevem, ok, pač razumemo, žalost ker je dedek bolan in vse, ampak zahtevat od nekoga ki more v tem momentu na šiht naj pusti vse skupaj in pride, če to ni možno, enostavno ni normalna!
take zahteve pač niso, nevem no.
valda, da bi bil fant ob njej in vse, ampak tkole pač žal ne gre.In najbolj neumno pri vsemu temu se mi zdi še izjava, da bi končala zvezo zarad tega.sicer pomojem bi bilo bolje, ker take zahteve so pa mal tu mač res.In dekletu se vidi da je razvajena da hoče vse takoj imet, ampak v življenju se je treba naučit, da določene zadeve pač ne grejo tko kot bi sam hotel v tistem momentu, žal.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
kiny napisal/-a:pepelčica napisal/-a:Tisti, ki jo obsojate ker je hotela imeti fanta ob sebi imate pomoje vsi takšne partnerje, ki vam ne bi priskočli na pomoč, ko ga rabite. Glavno je da se fant potrudi. Logično je, daga hoče imet ob sebi. So pomembnejše stvari od službe, mogoče boste to ugotovili ko se vam bo kej hudega zgodilo. Najpomembnejše je, da se ima nekoga ki te potolaži ko ti je hudo. Boste vidli, ko ga bote potrebovali...
Jo ne obsojam, ampak moje mnenje je da pač u službo moraš it...tko je...jebiga ane.
Brez službe in denarja bi pa težko preživel ane? Tut zdravil nebi mogl kupt tko za btw.
Tut jest sm mel dedka v mrliški vežici pa se mi je zdel izpit bolj pomemben od pogreba.
-
kiny - Kofetarica
Pontifex Maximus napisal/-a:kiny napisal/-a:pepelčica napisal/-a:Tisti, ki jo obsojate ker je hotela imeti fanta ob sebi imate pomoje vsi takšne partnerje, ki vam ne bi priskočli na pomoč, ko ga rabite. Glavno je da se fant potrudi. Logično je, daga hoče imet ob sebi. So pomembnejše stvari od službe, mogoče boste to ugotovili ko se vam bo kej hudega zgodilo. Najpomembnejše je, da se ima nekoga ki te potolaži ko ti je hudo. Boste vidli, ko ga bote potrebovali...
Tut jest sm mel dedka v mrliški vežici pa se mi je zdel izpit bolj pomemben od pogreba.
no to mi pa nebi blo ravno tako pomembno kot pa pogreb, vsaj zam ne. Izpit lahko delaš kdaj drugič.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
MsN napisal/-a:Razumem oba. Njega, ker ima službo, ki pomeni odgovornost in pač ne more kar tako ostati doma, in tebe, ki si želiš podpore in tolažbe s strani fanta.
Ampak vedeti moraš nekaj - takih situacij bo verjetno še kar nekaj in edino, kar bo večno res, je tole, da si v takih primerih sama. Lahko je okoli tebe kup ljudi ali pa nobeden - bolečina je tvoja in nikar ne pričakuj, da jo bodo zmeraj krotili ali pa razumeli tudi drugi. Tukaj smo sami in tvoj notranji svet je samo tvoj, fant te lahko potolaži, lahko vzame prosto, če gre, ampak soočiti pa se moraš na koncu sama. In tudi on ti lahko podporo izkaže kako drugače, ne le s tem, da bi dobil prosto - lahko te pokliče, ti pošlje kak vzpodbudni sms, ti nekako pač da vedeti, da četudi ga ni poleg, misli nate in drži pesti, da bo vse ok.
Se podpišem pod tole.
Meni je 4 leta nazaj takole nona umirala. Imela sem jo raje kot mamo in sem se zavedala, da sem v bolečini sama. Najprej sem si še želela fanta, da bi mi bil v podporo, a je vsakič poiskal drugi izgovor.
Nato sem se zanašala samo še nase.
Fantina takrat potem ni niti na pogreb prišel, češ, da mu je hudo hodit na pogrebe. Tisto leto sva šla potem narazen.
Imaš, da me vikaš!
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
*purple* napisal/-a:In dekletu se vidi da je razvajena da hoče vse takoj imet, ampak v življenju se je treba naučit, da določene zadeve pač ne grejo tko kot bi sam hotel v tistem momentu, žal.
Evo, zdej pa si točno zadela bistvo mene. Tolko sm razvajena, da me morjo nosit okol, ker meni se ne ljubi.
Eni maste take izjave kot da vi pa nikol ne nardiste nič narobe, sami svetniki, ki vedno vejo kaj je prav in kaj ni. Samo vi funkcionirasre super fino fajn in usi ostali smrtniki pa nardimo napako ( napake ) in bi zarad tega mogli ostat brez fanta/punce. Ja, valda.
:angel:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
kiny - Kofetarica
Zakaj se jeziš p!ka?
Pač povedala je svoje mnenje. Res kle ne vidm razloga da bi bla ti zdj lahko užaljena.
Mogoče pa si mal razvajena, ker vidm da takoj ko edn nekj nasprotnga pove (kar pač teb ni všeč), se ti zjeziš in takoj napadaš naše komentarje...mogoč si pa navajena da so ti v življenju skos dajali prov in ti prikimaval na vse kar si ti rekla. Sam pol je brezveze da pišeš na forum, če ne znaš sprejemat mnenja drugih.
Pač povedala je svoje mnenje. Res kle ne vidm razloga da bi bla ti zdj lahko užaljena.
Mogoče pa si mal razvajena, ker vidm da takoj ko edn nekj nasprotnga pove (kar pač teb ni všeč), se ti zjeziš in takoj napadaš naše komentarje...mogoč si pa navajena da so ti v življenju skos dajali prov in ti prikimaval na vse kar si ti rekla. Sam pol je brezveze da pišeš na forum, če ne znaš sprejemat mnenja drugih.
-
_vampirk'ca - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2008
ljudje smo različni, zato se nekaterim zdi da so njihovi najdražji lahko zelo daleč ko se jim dogaja kaj slabega, drugi pa si želijo opore in pogovora, tolažbe...nekako nj bi bil partner tisti, ki je s tabo v slabem in v dobrem, zato menim, da je prav, da je tip z njo, ker je to, da je dedek hudo bolan zanjo resna zadeva in bi se rada oprla na nekoga.in čist jo zastopim, ker tut jz nism tko čustveno stabilna in bi v taki situaciji, ki bi me hudo prizadela želela, da bi bil moj z mano.ni pa treba pisat kdo je razvajen itd...to je pač stvar osebnosti, čustvene stabilnosti itd...nekateri se pač fino počutijo če so sami, drugi ne.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
*purple* napisal/-a:no, tud služb nam ne mečejo kar pod noge, da bi jih lahko kar zamenjali vsakič ko bi blo kej tazga.Počakej mal, kako bi zgledalo, da bi fant vsakič pustil službo, ko bi bla ona žalostna in nebi mogu drugače do nje kot če da odpoved?
mislm nevem, ok, pač razumemo, žalost ker je dedek bolan in vse, ampak zahtevat od nekoga ki more v tem momentu na šiht naj pusti vse skupaj in pride, če to ni možno, enostavno ni normalna!
take zahteve pač niso, nevem no.
valda, da bi bil fant ob njej in vse, ampak tkole pač žal ne gre.In najbolj neumno pri vsemu temu se mi zdi še izjava, da bi končala zvezo zarad tega.sicer pomojem bi bilo bolje, ker take zahteve so pa mal tu mač res.In dekletu se vidi da je razvajena da hoče vse takoj imet, ampak v življenju se je treba naučit, da določene zadeve pač ne grejo tko kot bi sam hotel v tistem momentu, žal.
kiny nism se prou nič užalla, sam zmotu me je način pisanja oz. napisanega.
Lej takih komentarjev kot sm jih tuki v moji temi zasledila ( Pontifex Maximus, delno *purple* ... ), že dougo nism brala. Ni da ne znam sprejemat tujega menja ( vem, da zato obstaja forum ), ampak mislim, da je smiselno met tud nek način izražanja. Tuki so eni komentirali čez meje ( mojega ) okusa. Evo, mojo obrambo.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema