Njegova služba vs. moj umirajoči nono
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Včeraj me je klicala mama, da je moj nono v bolnlišnici in da ima izredno hudo pljučnico+ostale težave. Zadel me je šok, ker sem upala, da do tega ne bo prišlo. Padla sem v histeričen jok, ker nočem izgubiti nonota saj imava že od majhnega neko posebno vez. Živi v isti hiši kot jaz in od malega sem jedla večerje pri njemu, se pogovarjala itd. Imam ga res rada. Ker sem rabla tolažbo sem klicala Mojega, da bi se rada dobila z njim, ko konča v službi. Je rekel, da ja nato se mu je sklopil telefon zaradi prazne baterije ( nikoli ne povni telefona kot je treba ). Kar ni in ni ga bilo k meni. Njegov oče mi je povedal, da se sodelavec, ki dela z njim, sploh ni pokazal v službi in da dela Moj namesto njega. Sem samo rekla OK in šla spat, čeprav me je malo jezilo, da mi ni sporočil, da ga ne čakam. Danes sem se spet pogovarjala z mamo. Rekla mi je, da nono umira in da je izredno malo možnosti, da preživi ter da so to njegovi zadnji trenutki. Kar zastav mi je dih. Spet sem padla v histeričen jok. Klicala sem Mojega naj posim pride k meni, ker ga rabim. Bila je 10 h. On pa je začel delat ob 11 h. Prosila in prosila sem ga naj zamenja izmeno, ker sem ga res potrebovala. Ni imel nobene številke kamor bi lahko poklical. Ker nisem mogla verejeti, da ne bo prišel k meni, se je kolegica pogovarjala z Njim. Je rekel, da gre do službe in da se bo zmenil, da nekdo dela namesto njega. Kasneje je klical, da ni nobenega, ki ga bi hotel zamenjat in ni prišel. Mene je strlo, ker sem ga res potrebovala.
Zanima me vaše mnenje o tem do kakšne meje je pomembna služba in do kakšne partner.
Jaz ne vem kaj naj si mislim o tem, da ga ni bilo. Tudi zato, ker jaz vem, da bi neglede na službo in vse tekla k njemu, ko bi me potreboval, če bi mu nekdo umiral.
Zanima me vaše mnenje o tem do kakšne meje je pomembna služba in do kakšne partner.
Jaz ne vem kaj naj si mislim o tem, da ga ni bilo. Tudi zato, ker jaz vem, da bi neglede na službo in vse tekla k njemu, ko bi me potreboval, če bi mu nekdo umiral.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Razumem te, da ga potrebuješ ...
Če res nima časa, raje ne drezaj vanj, da ti ne bo še huje v teh trenutkih.
Poleg tega nekateri nočejo "prevzemati" tujih težav na svoja pleča. Moj bivši npr. tudi ni maral, da sem ga obremenjevala s svojii težavami.
Ne misli, da te nima rad, če se tako obnaša.
Mogoče mu je tudi težko, ker je tvoj dedek v tako slabem stanju in se zato raje malo distancira. Lahko so to spomini na smrt kakšne osebe iz njegove bližine in bi mu bilo težko preživljati vse to ...
Upam, da se bo vse uredilo, veliko sreče želim tebi in tvojemu dedku!
Če res nima časa, raje ne drezaj vanj, da ti ne bo še huje v teh trenutkih.
Poleg tega nekateri nočejo "prevzemati" tujih težav na svoja pleča. Moj bivši npr. tudi ni maral, da sem ga obremenjevala s svojii težavami.
Ne misli, da te nima rad, če se tako obnaša.
Mogoče mu je tudi težko, ker je tvoj dedek v tako slabem stanju in se zato raje malo distancira. Lahko so to spomini na smrt kakšne osebe iz njegove bližine in bi mu bilo težko preživljati vse to ...
Upam, da se bo vse uredilo, veliko sreče želim tebi in tvojemu dedku!
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Ja nevem ali sem jaz čudna ali .... Pač jaz od mojega nikoli nebi zahtevala naj namesto v službo pride k meni. Služba je le služba in ne moreš se kar izmišljevati (če se lahko je to nekaj drugega). Pač ni dobil zamenjave in ti bi lahko to razumela.
Drugo bi bilo če bi lahko dobil zamenjavo in bi potem lahko prišel k tebi, a vseeno nebi.
Drugo bi bilo če bi lahko dobil zamenjavo in bi potem lahko prišel k tebi, a vseeno nebi.
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Morda pa se tvoj fant na smrt boji, ker je nekoč preživel podobno izkušnjo, ki je v njem pustila posledice - in sedaj se preko asociacij (verjetno nezavedno) spomni na to, in ga je strah. To seveda ni izgovor zanj, je pa ena možnost, ki ti lahko pomaga pri razumevanju. (odvisno tudi od tega, kakšen odnos imata na splošno in zadnje dneve, tedne,...)
Glede dedka: Pa če bi preživela ob njem zadnje trenutke? Naj te ne bo strah biti ob umirajočem, to so lahko eni izmed zelo lepih in iskrenih trenutkov, pa čeprav so boleči. Njemu pa bi verjetno to veliko pomenilo. Upam, da se vam vse poide tako, kot bi želeli.
Glede dedka: Pa če bi preživela ob njem zadnje trenutke? Naj te ne bo strah biti ob umirajočem, to so lahko eni izmed zelo lepih in iskrenih trenutkov, pa čeprav so boleči. Njemu pa bi verjetno to veliko pomenilo. Upam, da se vam vse poide tako, kot bi želeli.
-
p!ka - Cosmofrik
Ja, mama mu je umrla 2 leti nazaj in mogoče se je res tako odzval zarad tega. Ne morem si pomagat, ampak počutim se kot, da bi me izdal in da me nima rad. Razmišljam celo, da bi končala zarad tega. Kaj sem nora, ker tko mislim ?
Ne, nočem gledat nonota na aparatih priključenega. Tud za nono, ko mi je umrla, je nisem šla nikoli pogledat. Na pogreb sm pršla šele, ko so zaprli krsto.
Ne, nočem gledat nonota na aparatih priključenega. Tud za nono, ko mi je umrla, je nisem šla nikoli pogledat. Na pogreb sm pršla šele, ko so zaprli krsto.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
_vampirk'ca - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2008
hjah, težko ga je obsojat.res je da je zelo nesramno od njega da si ni našel zamenjave in vztrajal za vsako ceno, ker ko omeniš res hude težave vsaj normalni ljudje priskočijo na pomoč(njemu za zamenjavo službe).
če bi mu bilo res veliko do tebe in bi te zelo resno jemal bi našel pot da bi prišel k tebi.
ampak po drugi strani mogoče res ni šlo.mislim, da mu boš morala pač povedat da te to moti in da hočeš malo več podpore z njegove strani.
jaz bi mu povedala vse to...ampak na spravljiv način, v smeri da se poboljša ne da bi ga zapustila.res ni lepo od njega...
jaz sem mojemu rekla da me moti ker mi vedno ko ga kličem reče sori, zdej sm zunej/jem/grem vn/delam nevemkaj...vedno nekaj in pol reče še d me pokliče nazaj...in zanč sm jokala ker smo doma mel en prepir in se ni mogu pogovarjat z mano ker je bil na kavi s kolegi...res sem bila razočarana, tko d mislm d je to tvoje razočaranje k je še stokrat večje še hujš in rabta resen pogovor.mislm d te jemlje preveč na easy...kao-sej je moja punca sej mi bo odpustila...al pa si misl sej bo preživela, pač bova jutr skup....
pa držim pesti za nonota d bo ok!!!!!
če bi mu bilo res veliko do tebe in bi te zelo resno jemal bi našel pot da bi prišel k tebi.
ampak po drugi strani mogoče res ni šlo.mislim, da mu boš morala pač povedat da te to moti in da hočeš malo več podpore z njegove strani.
jaz bi mu povedala vse to...ampak na spravljiv način, v smeri da se poboljša ne da bi ga zapustila.res ni lepo od njega...
jaz sem mojemu rekla da me moti ker mi vedno ko ga kličem reče sori, zdej sm zunej/jem/grem vn/delam nevemkaj...vedno nekaj in pol reče še d me pokliče nazaj...in zanč sm jokala ker smo doma mel en prepir in se ni mogu pogovarjat z mano ker je bil na kavi s kolegi...res sem bila razočarana, tko d mislm d je to tvoje razočaranje k je še stokrat večje še hujš in rabta resen pogovor.mislm d te jemlje preveč na easy...kao-sej je moja punca sej mi bo odpustila...al pa si misl sej bo preživela, pač bova jutr skup....
pa držim pesti za nonota d bo ok!!!!!
-
p!ka - Cosmofrik
Sej mogoče bi mi blo malo manj hudo, če bi vedla, da ga vidim ju3. Ampak, če bo njegova služba dopuščala bo to šele v torek. Nono pa lahko usako sekundo umre.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
V bistvu je problem to, da ni šel k tebi, tisti trenutek, ko si ga rabila? Včasih je pač tako...kaj pa cel dan pred 10.uro? Pa prejšnji dan?
Ne vem...pomoje nimaš pravice zahtevati od njega in mu zameriti, če ni mogel priti... Pa ne štekam čisto. Zakaj ga je klicala kolegica in ne ti?
Pa zakaj ne greš pogledati dedka? Včasih je treba misliti na ostale, ne nase! Verjemi, dobro vem, ker sem bila do slabega leta nazaj v istem položaju.
Pomoje si ti tista, ki pretiravaš...
Pa z dedkom upam, da bo boljše.
Ne vem...pomoje nimaš pravice zahtevati od njega in mu zameriti, če ni mogel priti... Pa ne štekam čisto. Zakaj ga je klicala kolegica in ne ti?
Pa zakaj ne greš pogledati dedka? Včasih je treba misliti na ostale, ne nase! Verjemi, dobro vem, ker sem bila do slabega leta nazaj v istem položaju.
Pomoje si ti tista, ki pretiravaš...
Pa z dedkom upam, da bo boljše.
Zadnjič spremenil Zvoncica, dne 19. Sep. 2008 17:33, skupaj popravljeno 1 krat.
-
_vampirk'ca - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2008
ojoj pokliči ga in mu reci da se res slabo počutiš, da ne moreš več bit sama....in da naj ko bo le mel saj urco časa pride k tebi...
pridige mu boš pa pol držala, ko bo nono spet zdrav.
pridige mu boš pa pol držala, ko bo nono spet zdrav.
-
cioccolatina* - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2007
- Kraj: Obala in Ljubljana
joj, mi je hudo za tvojega nonota in popolnoma te razumem.
poskusi odmislit fanta in to njegovo obnašanje. prepričana sem da bi takoj pritekel k tebi, če bi le mogel, vendar je očitno da ne more menjat kar tako izmene ali pustit službe. fora je tudi v tem, da v primeru, da se to zgodi tvojemu sorodniku si lahko vzameš prosto, tako da mislim, da on si res ni mogel nikakor zrihtat...
ne ga pustit. boš videla kako se bo stvar razpletla in boš šele pol razmišljala kako naprej
poskusi odmislit fanta in to njegovo obnašanje. prepričana sem da bi takoj pritekel k tebi, če bi le mogel, vendar je očitno da ne more menjat kar tako izmene ali pustit službe. fora je tudi v tem, da v primeru, da se to zgodi tvojemu sorodniku si lahko vzameš prosto, tako da mislim, da on si res ni mogel nikakor zrihtat...
ne ga pustit. boš videla kako se bo stvar razpletla in boš šele pol razmišljala kako naprej
A natural good vibration
- Mravlca*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2007
Mogoče res ne jemlje resno te tvoje naveznosti na nonota. Pogosto mislimo, da nekdo potencira svoj strah, žalost ali kake druge občutke in ga ne jemljemo dovoljno resno. Ne poznam razdalje med vama, ampak ob normalni razdalji in normalnemu delovnemu času bi te komot prišel potolažit že danes. Pa tudi če ni doma čisto ob tebi bi se lahko potrudil in bil vsaj malo ob tebi. Pogovorita se!
Zadnjič spremenil Mravlca*, dne 19. Sep. 2008 17:36, skupaj popravljeno 1 krat.
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
nevem no tudi meni se zdi da ti pretiravaš...on bi moral takoj priteči k tebi, metdtem ko ti nočeš videt umirajočega dedka?se ti zdi pošteno vse kar si povedala?
-
cioccolatina* - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2007
- Kraj: Obala in Ljubljana
suspicious_ napisal/-a:nevem no tudi meni se zdi da ti pretiravaš...on bi moral takoj priteči k tebi, metdtem ko ti nočeš videt umirajočega dedka?se ti zdi pošteno vse kar si povedala?
veš, zelo je hudo videt ljudi, ko umirajo...
moja sestra je videla umirati 2 svoja kolega in ji je bilo zelo hudo.... še bolj kot nam ostalim... in hvala bogu da si želi da pride... sej je NJEN FANT!!!!! in v odnosu si moreš pomagat med sabo... ne pa se sam videvat ko je kul...
ne vem... kaj ti se vidiš s svojim tipom sam ko je dobre volje, če ne pa ga raje niti ne pogledaš??? ni šans...
oprosti, če zveni kot napadanje, ampak vem, da bi se v primeru pike počutla zelo slabo in vem, da bi bil edini človek, ki bi ga želela imeti zraven moj fant. ker on je edina oseba kateri lahko povem vse kar si mislim in kaj čutim.
A natural good vibration
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
"Ja, mama mu je umrla 2 leti nazaj in mogoče se je res tako odzval zarad tega. Ne morem si pomagat, ampak počutim se kot, da bi me izdal in da me nima rad. Razmišljam celo, da bi končala zarad tega. Kaj sem nora, ker tko mislim ?"
Ne, nisi nora. Ljudje veliko traparij naredimo zaradi strahu. Tako zelo nas je strah, da je kdaj videti celo, kot da nam je za zvezo, za osebo, ki jo imamo radi, vseeno.
Tudi ti verjetno čutiš to, kar čutiš zato, ker te je strah. Česa, veš sama. To, da misliš, da te nima dovolj rad, je verjetno nepravi vzrok.
Če bi se odločala namesto tebe, bi se z njim pogovorila. Mogoče čez čas, ko bosta oba "bolj mirna" - odvisno od tega, kakšen način delovanja imata.
"Ne, nočem gledat nonota na aparatih priključenega. Tud za nono, ko mi je umrla, je nisem šla nikoli pogledat. Na pogreb sm pršla šele, ko so zaprli krsto."
Tvoja odločitev. Jaz bi, kljub strahu, če bi nonota imela tako rada, kot praviš ti, da ga imaš, šla k njemu - če bi seveda tako želel. Vem pa, da zelo boli. Se pa tukaj nahaja tudi priložnost - da okrepiš sebe (kar je pomembno, saj bodo umirali ljudje okoli tebe). Morda pa tudi, da nonotu pomagaš preživeti lepe zadnje trenutke tukaj (toplina v srcu).
Ne, nisi nora. Ljudje veliko traparij naredimo zaradi strahu. Tako zelo nas je strah, da je kdaj videti celo, kot da nam je za zvezo, za osebo, ki jo imamo radi, vseeno.
Tudi ti verjetno čutiš to, kar čutiš zato, ker te je strah. Česa, veš sama. To, da misliš, da te nima dovolj rad, je verjetno nepravi vzrok.
Če bi se odločala namesto tebe, bi se z njim pogovorila. Mogoče čez čas, ko bosta oba "bolj mirna" - odvisno od tega, kakšen način delovanja imata.
"Ne, nočem gledat nonota na aparatih priključenega. Tud za nono, ko mi je umrla, je nisem šla nikoli pogledat. Na pogreb sm pršla šele, ko so zaprli krsto."
Tvoja odločitev. Jaz bi, kljub strahu, če bi nonota imela tako rada, kot praviš ti, da ga imaš, šla k njemu - če bi seveda tako želel. Vem pa, da zelo boli. Se pa tukaj nahaja tudi priložnost - da okrepiš sebe (kar je pomembno, saj bodo umirali ljudje okoli tebe). Morda pa tudi, da nonotu pomagaš preživeti lepe zadnje trenutke tukaj (toplina v srcu).
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Meni se tudi zdi, da ti pretiravaš. Če res ni mogel najti zamenjave, je pač ni mogel (1 uro pred začetkom dela, če prav razumem).
In tukaj se mi zdi, da res ne gre za tisto situacijo ''če bi me imel rad, bi že...''!
In tukaj se mi zdi, da res ne gre za tisto situacijo ''če bi me imel rad, bi že...''!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov