Nikoli dovolj dobra

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 17. Apr. 2006 11:00

pozdravljene...

trenutno sem ful šokirana ker sem se zavedala, da mojmu lubiju enostavno nikoli ne bom dovolj dobra. Ful se mava rada in vse, skupaj sva že pol desetlejta, pomeniva si vse... itd.
zaradi njega sem se spremnila pomoje da v popolnoma drugo osebo kot sem bila preden sva bila skupaj. včasih sem kadila... pa sem nehala ker mu to ni blo všeč(ne veste kok sm mu hvaležna za to), bila sem nenormalno ljubosumna(priznam), zdej nisem več, čeprov se morem še zmer včasih ful potrudit. bla sem posesivna(samo z mano al pa nič) zdej nisem več. zdej rabim tut js svobodo in se dobr zavedam tega, da če bi bila non stop skupaj da bi blo to prej slabo kokr dobr. sploh ne morem vrjet da sem včasih hdila vn samo z njim... zdej si enostavno ne predstavlam življenja brez kolegov k gremo na vsake tolk sami vn. od kar sem z njim sem tok pridna v šoli/na faksu. vsi kolegi so mi rekli kok more bit moj tip neki posebnga ker sem se tko skulirala. nauču me je, da se ne smem sekirat glede tega, kaj si drugi mislijo (zdej mi je grozn kok sm se presekirala zard tega). doma se bolj štekamo odkar sem z njem. tut bolj komunikativna sm ratala (včasih sm bla tok tiha kadar kol mi je koga predstavu)... uglavnem ni ene stvari k bi lahko rekla, da je ta veza name negativno vplivala. zard teh stvari sem velik bolj samozavestna, odločna... pač zame absolutno bether person!
ampak dans sm ugotovila, da tega ne bo nikol konc ane. ravno sva se neki spičila in sem ugotovila, da bo na men vedno hotu neki spreobrnt na bolš. punce ne morte vrjet kok sm mu hvaležna za vse to, da sem pršla do določenih spoznanj. ampak po drugi strani pa bom mela z njim vedno občutek, da se morem dokazovat in podobno. vsaj tko se mi zdi zdej.

po en stran je ful čudn občutek ker ta veza oz. njegov pogled na svet mi pomaga, da postajam bolj zrela, samozavestna, odločna, samosvoja... in prou to, postala bom samosvoja in odšla od njega. ker bom sama s seboj tolk zadovoljna, da ne bom prenesla več kritik, k jim itak ne bo nikoli ne konca ne kraja. vedno bo na men neki, da bo povzročil napetost med nama.

punce hvaležna sem za vsako potko, k mi jo je ta veza osvetlila, veliko veliko sem se naučila. res je da se mormo učit cel življenje, ampak dovolj mi je tega filinga. kaj bi ve naredile v mojem primeru, če ste sploh razumele moj problem?

ps: pa ni treba pisat, da če bi me mel rad, da me ne bi hotu spremenit, ker hvala bogu mu zato, ker sem se tko spremenila, lahko kažem neko spoštovanje k ga čutm do njega, ne pa tko k včasih k sm ga s svojimi raznimi neumesnimi izjavami in dejanji žalila... ni fora v tem da si on misli: spremeni se al pa grem stran. :roll:
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 17. Apr. 2006 11:29

Razumem te. Tip je pač malo popravljal napake, ki si mu sedaj ti zaradi tega hvaležna. Sej tebe so tudi gotovo motile ali pa si vsaj pomislila, da bi jih nekoč lahko spremenila ane?
No te napake si popravila. To je lepo, da se sedaj lepo doma pogovarjaš,...no pa saj sama veš katere napake sta popravila oz. si jih popravila zaradi njega, ki ti je pomagu.

No malo te to moti ane? Povej in pogovorta se da te to sedaj moti in nisi "sproščena" in da veliko časa to premišljuješ... No če na sebi ne vidš nobene strvari več, ki bi jo bilo potrebno popraviti in se počutiš dobro v svoji koži ti ni treba več nič popravljati. No nobeden človek ni popoln aveš :wink:
Bodi kar si in ti ni treba sedaj nevem kako merkati al pa kej. Da se boš pa celo življenje sedaj njemu prilagajala to ni dobro ker ga boš razvadila na tak način ker mu boš vse ustregla. Kar pa ni dobr ane.
Mene je moj fant hotel spremeniti(naj bi hujšala,...) ampak mu ni uspelo in sva šla narazen.

Jaz mislim, da bo sedaj še kako stvar sigurno našel in jo bo želel da jo ti popraviš.
Če ti gre sedaj to na živce, ti ni treba v vsaki stvari ustrežt in se lepo pogovorta.

Drugače je zelo lepo, da se razumeta, da si se skulirala pa da ti je pomagu pr določenih stvareh...

Sam nekaj me zanima -> upam, da to delaš zaradi sebe in ne zaradi njega.
Zadnjič spremenil Tigi, dne 17. Apr. 2006 11:36, skupaj popravljeno 1 krat.
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 17. Apr. 2006 11:31

a si njemu povedala to da te mot to da se moraš skos spreminjat (kljub usem pozitivnim spremembam)? mislm da se morš usest z njim pa se pogovort in mu povedat kaj te muč, pol boš pa vidla kako naprej, mogoče se bo pa tud on glede tega spremenu.
Vagica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagica » 17. Apr. 2006 12:04

še predobro poznam tvojo situacijo...lahko, da bo vse ok, lahko pa gre za začetek konca :?

sama moraš presoditi....lahko pa rečem, da je bolje imeti nekoga ob sbi, ki ne 'išče' napak na tebi an pri katerem jih ti ne iščeš....sem sigurna, da obstajajo takšni partnerji :wink:
Uživajte poletje
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 17. Apr. 2006 12:44

*zeljka* napisal/-a:a si njemu povedala to da te mot to da se moraš skos spreminjat (kljub usem pozitivnim spremembam)? mislm da se morš usest z njim pa se pogovort in mu povedat kaj te muč, pol boš pa vidla kako naprej, mogoče se bo pa tud on glede tega spremenu.

ja...pa povej mu da naj te sprejme in ima rad takšno kot si...naj se še on kdaj prilagodi tebi, ne pa da se skos ti spreminjaš zanj. tko je v zvezi - eden drugemu se morta prilagajat pa se sprejemat z napakami vred. ni pa fer, da se ves čas prilagaja samo eden od partnerjev. to mu povej, ziher se bo zamisli.
pomoje se je on mal navadil na to da se te da oblikovat tko kot on hoče, pa ga morš samo odločno opomnit da si oseba z lastno voljo in značajem. ker se mata rada to pomoje ne bo noben problem, lepo se pogovorita pa bo :wink:
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 17. Apr. 2006 12:58

Vagica napisal/-a:še predobro poznam tvojo situacijo...lahko, da bo vse ok, lahko pa gre za začetek konca :?

sama moraš presoditi....lahko pa rečem, da je bolje imeti nekoga ob sbi, ki ne 'išče' napak na tebi an pri katerem jih ti ne iščeš....sem sigurna, da obstajajo takšni partnerji :wink:

Ja, se strinjam. Samo se mi zdi malo težko, da bi se tole lahko rešilo samo s pogovorm na izi, ker tale tip očitno to počne že dolga leta nekako neopazno, ti pa se pod njegovim vplivom spreminjaš.
Ne rečem, nekatere spremembe so tudi zate dobre, samo drugo pa je, ko je tega veliko, ko začenjaš sebe spreminjat po njegovih željah.
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 17. Apr. 2006 14:41

no sej tega se bojim. da se bo navadu al pa da se je že in da bo vedno hujše. povedala sem mu to pa se delno s tem strinja, ne strinja pa se s tem, da sem rekla, da se on ne prilagaja meni. ker pač njemu se zdi, da se ful trudi za naju in tut js to opažam pri njemu. je vedno bolj pozoren... postaja tak kot je bil ko sva se spoznala ko bi zame naredu vse. še sam pravi da je čist zaljubljen vame. ampak vseeno tle v njegovih dejanjih ne vidim kakega prilagajanja... vpliva name na tok prefinjen način k pomoje še on neve kako to vse skupi vpliva name. pa ko sem mu rekla, da mam ob njem občutek, da je vedno na men neki kar ni dovolj vredu in mi nazaj reče: ljubica ti si najboljša zame... ni je ženske čez tebe, te občudujem... pa oprosti, da imaš tak občutek... ampak zakaj ga mam? kr tko brez veze verjetno ne :(

in ja, vedno bolj mi je jasno, da pogovor ne bo zadosti... mogoče mu bom pa pokazala kolko odločnosti me je nauču in se mu ne bom dala :wink:

še sporočim kaj bo kej dans pa hvala vam za pomoč
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Apr. 2006 15:04

no kukr jst berem tvoje poste, še iz drugih tem, opažam da mata zlo uredu zvezo in odnoss..in res hvala bogu, da te je odvadu vseh navad slabega življenja....pomoje je to v njegovi podzavesti, da hoče bit tvoj zaščitnik-angel varuh in te poskuša, varovati na tak način...v tem ni nč slabega, fant te ma res neizmerno rad-v to sm prepričana......
zdej pa rekla si da se nočeš več spreminjat.jah, spreminjala se boš celo življenje, nekje na dobro stran, nekje na slabo...fajn je met tkole nekoga, ki ti lahko potem še fejst pomaga.......
zdej čist možno je da če ti njemu omeniš naj neha s tem, da ti bo fejst zameril, ker dela vse z velikim skrbstvom in ljubeznijo in ne bo dojel kako pa ti tega nočeš....
najbolš da mu poveš vse kar imaš, lepo počasi, in neočitajoče....
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 17. Apr. 2006 15:49

Js lahko zase povem, da sem se tudi precej spremenila v zadnjem letu in pol kar sva skupaj z mojim. Postala sem bolj zadovolja z življenjem, samozavestna, naučila sem se komunicirati brez trmanja in sklepati kompromise... In velik del tega je njegova zasluga.

Je pa res, da me to prav nič ne moti, ker vem, da tega ne počne načrtno ali karkoli ampak to počnem sama, ker hočem biti zanj boljša, najboljša... Za nikogar drugega se namreč nebi tako zelo potrudila. :P

cokolada, zanima me kaj te pri celotni zadevi tako moti? Prepričana sem, da bi opazila, če bi te res začel spreminjati zgolj v svoj prid...
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
cokolada
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cokolada » 17. Apr. 2006 18:13

sva se pogovorila. in mi je rekel, da je logično, da svoje spremembe (v katere gre moj trud) bolj občutim, opazim kot tiste, v katere on pri sebi vlaga svoj trud. je nekak logično... me pa tut jezi ker on pač vedno najde besede... :x hecam se... :) reku mi je tut, da sem zanj popolna taka k sm in da me ma najraj in ful ful mu je blo hudo ker tko čutm.

Maychy sej nevem kaj točno me moti. ker mi je direkt povedal kaj ga moti. mogoč to :?: js sm pa taka, da včasih tut mal potrpim pa ga sprejmem tazga kot je. pa tut če me kdaj užali al pa kej. js mu ne zamerim, ker vem kako je ko človek kej reče v jezi in pol mu je žal. ker mu tut je pol vedno, ampak se js ponavad ne namrdnem tko kot se on. mogoče pa jaz ne delam prav :roll:

ah ja... mam pa še en problemček... sem tak člowk, da nikakor ne morem človeka pohvalt. težko mi gre to iz ust, tut ko bi to rada rečem samo: tole je pa kr fajn al pa kej podobnega. vem, da mojmu ful pomen kadar ga js pohvalm, ker ve da se to ne dogaja pogosto, ampak to se mogoč zgodi ko preveč spijem :lol: nevem ful čudno... drugač sm ful čustvena, men velik pomen k me ljudje pohvaljo js pa tega ne znam...
(Mary Kay Ash)
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 17. Apr. 2006 19:35

Veš človek se spremeni sam če se sam hoče. Razmisli o tem. Če si ti vseh teh sprememb ne bi želela jih tudi nebi dosegla. Tako da...

Nič ni narobe, če je on odkrit in pove kaj ga moti. Mogoče bi mogla tudi ti to delat. Ne očitajoče, pač poveš. Ker del veze je tudi sklepanje kompromisov. Ne gre za to, da boš mogla vse spremenit, ampak da vsak malo popusti.

Še se pogovarjajta o tem, pa bosta vse uredila.

Kar se pa tiče pohval: po korakih..malo po malo in se boš naučila. Vsakič ti bo šlo lažje z jezika. Če si tok spremenila na boljš ti lahko tudi to uspe..
:wink:
Smarxy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smarxy » 17. Apr. 2006 20:27

*purple bitch* napisal/-a:no kukr jst berem tvoje poste, še iz drugih tem, opažam da mata zlo uredu zvezo in odnoss..in res hvala bogu, da te je odvadu vseh navad slabega življenja....pomoje je to v njegovi podzavesti, da hoče bit tvoj zaščitnik-angel varuh in te poskuša, varovati na tak način...v tem ni nč slabega, fant te ma res neizmerno rad-v to sm prepričana......
zdej pa rekla si da se nočeš več spreminjat.jah, spreminjala se boš celo življenje, nekje na dobro stran, nekje na slabo...fajn je met tkole nekoga, ki ti lahko potem še fejst pomaga.......
zdej čist možno je da če ti njemu omeniš naj neha s tem, da ti bo fejst zameril, ker dela vse z velikim skrbstvom in ljubeznijo in ne bo dojel kako pa ti tega nočeš....
najbolš da mu poveš vse kar imaš, lepo počasi, in neočitajoče....

No, tu se kar podpisem. Mislim, da clovek mora lociti med spreminjanjem nekoga sebi v prid ali pa partnerju. Če gre za zadnje, potem bodi samo srečna, da ga imaš. Noben se nebi z nikomer prav nič trudil, če ga nebi imel rad in bi ga ne razumel. :wink:

Kar se tiče pohval - boš morala vaditi. S spoštovanjem in cenjenjem partnerja pride samo po sebi ali pa ko se zavemo in včasih gre težko z jezika, ko pa enkrat rečemo tisto magični stavek, ki pride iz srca - je vse enostavneje ... Srečno!
BondJamesBond
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a BondJamesBond » 18. Apr. 2006 9:24

S stalnim spreminjanjem na boljse ni cisto nic narobe. Pazi samo, da bo res na boljse in ne zgolj njemu v vsecnost ;). Nic ni narobe s tem, da te opominja na pomanjkljivosti, da ti pomaga pri razvoju mocne osebnosti, ampak vedno moras to poceti samo zase. Nisi njegov izdelek, ampak si svoj izdelek.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 18. Apr. 2006 15:53

lej, jz bi tkole naredila na tvojem mestu: glede na to, da ti za vsako stvar nekak namigne kaj bi blo mogoce dobro, da bi ti naredila, mas se skoz moznost da mu reces ne, s tem se pa ne strinjam.

ce se ti zdi da bi bla to kar ti je predlagal sprememba na bolje, ga pac poslusaj. ce se ti zdi da ti neki za brezveze tecnar mu rec lej, men se pa to ne zdi tko, s tem ni nic narobe.

drugac se mi pa zdi glede na to kar si napisala ful ok par :wink:
skiing_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2006
Kraj: Doma

Neprebrana objavaNapisal/-a skiing_girl » 18. Apr. 2006 18:27

(Mary Kay Ash)

Čokoladka, vidiš tale verz? Imaš ga spodaj napisanega in je resničen, v njem vidim sebe, ker vem, da kadar imam v sebi voljo in ko si rečem,da nekaj zmorem, takrat zmorem, kadar pa se vdam v nekaj, da nisem sposobna, takrat mi tista stvar ne uspe.
Poglej, tvoj fant ti je pomagal se spremeniti na bolje, ker je verjel vate in tudi sama si verjela vase, mogoče nevede, ampak ko si postopoma pogledala v preteklost, si opazila, da si močno napredovala, ker si verjela, da zmoreš in si zmogla, nisi se vdala in verjela si v fantovo ljubezen, katera te je držala pokonci. Četudi se odločiš, da ga boš pustila, razmisli, ali ti bo kaj manjkalo v življenju? Ali ti bo mogoče manjkala neka oseba, zaradi katere nevede verjameš, da zmoreš?
Saj tudi moja starša sta tako, oče vedno najde neko ''napako'' na mami in isto moja mami, vendar se o tem pogovorita zakaj komu kaj ni všeč in težavico rešita. Verjamem, da če onadva ne bi bila toliko komunikativna, bi se ločila še prej, kot sta dobila mojega brata in to pred 24 leti. Verjela sta in še zdaj verjameta v njun zakon, čeprav so včasih njujna mnenja deljena, ampak najdeta nek kompromis, tudi če kdaj mami ni všeč, da se oče kdaj za na neko zabavo obleče v kavbojke ali pa v obleko ali obratno, da očetu ni všeč, kaj ima oblečeno mami ( kot primer ). Vendar kljub temu vsak pove svoje argumente zakaj tako in ne tako in zadevico rešita.

Skušam ti reči, da te tale fant gotovo ne vidi, kot manj vredno osebo, če ne bi bilo njega, ker verjamem, da tudi tebi na njemu kaj ne paše, zato mu povej, povejta si kaj komu na kateremu ne paše, ker na koncu je tako, da na forumu nas je polno in vsak vidi ta problem drugače, na koncu pa se gre za vaju in se sama najbolj poznata in najbolj vesta kaj je komu všeč in kaj ne.
Svetovala bi ti, da se še večkrat poskušaš odkrito pogovoriti z njemu in povej mu, da si mu nadvse hvaležna, da si se zaradi njega spremenila na boljšo osebo, kot si rekla, povej mu tudi kaj tebi ni všeč na njemu in, da če želiš ostati z njemu, da naj malce spremeni tale odnos do tebe. Rešitev je tudi, da si data teden dni pavze in da vsak pri sebi res premisle in bosta potem videla, koliko se bosta pogrešala.
Vem, da sem zdaj zafilozofirala, ampak želim ti povedati, da 3x, 10x premisli in si poskušaj predstavljati življenje brez njega, razen če veš oz. si popolnoma prepričana, da je ljubezen do njega ugasnila in da čutiš zgolj prijateljstvo.
Saj veš, če verjameš, da zmoreš, potem zmoreš! :wink:

Lp

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov