Nevoščljiva prijateljica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- breza28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2011
Tud jaz jo bom odpisala, ni vredna prijateljstva. Moti me edin to, ker se bova še naprej srečevale, ker imava par skupnih prijateljic. Sicer bo to malokrat, ker se do ostalih obnaša enako. Pač jo ne bom klicala in ji pošiljala smsov in se oglašala na njene klice, ko mi ne bo pasalo tako kot ona počne. Drugje pa jo lahko lepo pozdravim.
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
Ignor.
Ko se pa srečata, jo pozdravi in se do nje obnašaj kot da je ne poznaš, oz. jo spoznavaš.. Ne se pa grdo obnašat, ker kolegice (ki so zravn) ne rabijo poslušat kako se vidve kregata..... Če se mata kej za zment, se pa zmenta na samem.
Jaz bi tko naredila.
Ko se pa srečata, jo pozdravi in se do nje obnašaj kot da je ne poznaš, oz. jo spoznavaš.. Ne se pa grdo obnašat, ker kolegice (ki so zravn) ne rabijo poslušat kako se vidve kregata..... Če se mata kej za zment, se pa zmenta na samem.
Jaz bi tko naredila.
- miš^
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 9. 2010
Sama sem imela podobno "prijateljico"... Skupaj sva bili že od malih nog, ko pa je dobila fanta se je malce spremenila, ko pa sem še jaz spoznala svojega, pa je šlo vse samo še navzdol. Vse manj sva se družili (ker pač nisem več bila nonstop na voljo, ko se ji je zljubilo in njen dragi ni imel časa npr), večkrat mi je očitala, da nimam več časa zanjo... Moja povabila na kavo/kolo/sprehod je ignorirala. In se strinjam, da se je v takšnem primeru najboljše odmakniti, škoda živcev in volje, sploh če imaš sama "čisto vest".
- Forzicija86
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 6. 2011
- Kraj: Ljubljana
breza28, te popolnoma razumem, sama sem bila nedolgo nazaj v podobni situaciji. Jaz ti predlagam, da jo ignoriraš in res prekineš stike. S takimi ljudmi se nima smisla ukvarjat, vem pa da je težko nekoga kar tako skenslat, še posebej, če si bil prej dolgo časa v res dobrih prijateljskih odnosih. Slej kt prej pokažejo pravi obraz, zanimivo je to, da se je tudi meni zgodilo, ko sem dobila fanta
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Ponavadi se ta prijateljica tega zave šele, ko s fantom končata zvezo in ugotovi, da je zanemarila vse prijatelje in jih odrinila od sebe.. skušaj se pogovoriti z njo, popolnoma iskreno. Če sta bili tako dobri prijateljici in se toliko časa poznata, bi lahko na miren način s pogovorom lahko vse rešili.. če pa se situacija ne izboljša, na žalost ne vidim druge kot da se umakneš in ostaneš z njo v takšnih stikih kot jih ona "ohranja". Pač pozdraviš, če te kaj vpraša, normalno odgovoriš.. ampak se nekako umakneš in lahko le čudežno čakaš, da se spet vse vrne na "stare" poti.
-
¤Crysstal¤ - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2011
Mogoče je res to nevoščljiva prijateljica, morda pa je ljubosumna, posesivna? Navajaš tudi, da sebična in koristoljubna. Hm, tu se nabere že nekaj pojmov, ki nekako ne sodijo v okvir pravega prijateljstva.
Vsekakor se pogovori z njo, najbolje, da jo direktno vprašaš, kaj se dogaja in ji navržeš nekaj njenih ravnanj, ki kažejo na vse to. Sicer se bo le nabiralo, dokler ne bo od odnosa ostalo več nič, kar bi se dalo pokrpati in popraviti (če vendar ni navadna mrha, ampak gre za njeno čudno vedenje le zaradi tipa, ker je čustveno občutljivejša recimo), takrat pa utegne celo eksplodirati in povedati, kaj jo muči.
Nedvomno pa prava prijateljica privošči svoji prijateljici vso srečo, torej vključno z ljubezensko, morala bi deliti veselje zaradi tvoje pridobitve s tabo in pokazati interes, da tudi njega vključi v vajine urice, da kdaj preživite kakšno popoldne/večer skupaj in se imate fajn. Ker tako ravnajo prave prijateljice.
Vsekakor se pogovori z njo, najbolje, da jo direktno vprašaš, kaj se dogaja in ji navržeš nekaj njenih ravnanj, ki kažejo na vse to. Sicer se bo le nabiralo, dokler ne bo od odnosa ostalo več nič, kar bi se dalo pokrpati in popraviti (če vendar ni navadna mrha, ampak gre za njeno čudno vedenje le zaradi tipa, ker je čustveno občutljivejša recimo), takrat pa utegne celo eksplodirati in povedati, kaj jo muči.
Nedvomno pa prava prijateljica privošči svoji prijateljici vso srečo, torej vključno z ljubezensko, morala bi deliti veselje zaradi tvoje pridobitve s tabo in pokazati interes, da tudi njega vključi v vajine urice, da kdaj preživite kakšno popoldne/večer skupaj in se imate fajn. Ker tako ravnajo prave prijateljice.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov