Nesramni odnosi med ljudmi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 24. Nov. 2008 13:55

joooj, sploh ne vem kje nej začnem...zadnji mesec, ko sm delala kot kelnarca sm spoznala kok znajo bit ljudje nesramni, kar me je zelo razočaralo in razžalostilo...

pa da povem kkšn primer...
1. ravno sm začela delat v lokalu, kjer so skos ene in iste stranke in mi je en hotu plačat s kartico (delala sm komi 3. dan) in se začnem js matrat s to kartico, tip je ratu že cel nervozen, tista kartica pa kr ni in ni potegnila nakar mu rečem da se opravičujem ampak da js tega očitno ne znam in če majo po kkšni možnosti gotovino. Tip se je začel čez cel lokal spravljat name, da bi njega šef že zdavnej odpustu in da kako se tega nism naučila in da on men zdej ne bo plaču itd. skratka, js nism mogla verjet kako lahko nekdo naredi tako sceno iz takega dogodka. No, na koncu ko sm bla že čist na koncu z živci, in ko je tip odšel in pustu tiste 3evre gotovine sm poklicala kolegico k je tm delala, ki mi je razložila da kartice v temu lokalu že lep čas ne delajo in da nej bi to vsi vedl...skratka, nesramnost za brezveze!potem me je pa čist presenetu en gospod, ki je tut sedel v lokalu in mal poklepetal z mano in reku nej se ne sekeram...:)

2. spet prigoda z istim modelom...so pršli mal pit in se jih je nabral ene 7 in lepo naročijo, js jim grem pa štimat pijačo...in medtem ko sm jim pripravljala za pit je prišel še en tip in prisedel h mizi (seveda ga nism vidla ker sm bla tistih 10sekund k nism gledala en mičken zaposlena) in se spet tist mejhn cefizl začne spravljat name da kok sm lena, da se mi nč ne da delat, da bi sam sedela pa v luft gledala (pa skos sm neki skakala okol njih kadar so pršli, tko da je blo to govoričenje popolnoma brez podlage)...če ne bi delala samo še 2 dni, bi mi popustile vse zavoru in bi tistmu škratu povedala vse in še več...pa še bonton bi mu kupila!

skratka, vse sorte ljudi spoznaš če si v taki službi, in morm rečt da so nekateri precej prijazni drugi so pa zelo razočaral, je pa na žalost tako da je bilo slednjih več
:?

aja, pa tut js sm delala kot anketar in morm rečt da se po tej izkušnji vedno usedem za tistih 5min in prijazno odgovarjam na anketo če imam čas :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 24. Nov. 2008 20:13

uf ja.. gostinstvo :) to je tut ena posebna izkušnja.. no js sm hvalabogu imela takga šefa, da ni veljalo pravilo "gost ima vedno prav" in če se je kdo spravu name, sm lepo povedala kar jim gre. so bli pa itak problemi vedno z enim in istim.. mi je tut letela flaša v glavo, ki pa je na srečo falila svoj cilj.. vse to zato, ker nisem upoštevala glasbene želje :roll:
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 24. Nov. 2008 23:31

jzt bi čist vsakega ki je nesramen dala delat:
-ankete
-na blagajno
-v šank
-... pa še kaj bi se našlo...

no da povem svojo izkušnjo..
delam v šanku, bil je en 5ek, dan prej sem ga žurala, ura je bla 15 do devetih (odpiram pa ob devetih) in sem lih kadila odzuni s sosedom... pa pridejo eni trije fantje, mi sosed pove da oni praznijo kante za ločevanje odpadkov pa če jim skuham kavico da jih on vabi... fantje vsi trije fuuuul prijazni, da naj kar v miru pokadim, ker vejo kok prvi čik pomeni, pa da še itaq nimam odprto da bojo že počakali, bla bla bla...

so se mi zdeli tok prijazni, da sem vgasnila un čik šla notr nardila kavico čvekala z njimi do pol desetih ko so morali iti...

no kaj je bistvo, pri nas so 3x na teden ko praznijo une zbiralce in vsakič ko pridejo si mahamo (kr jz ponavadi lih vrt postavljam) ko odhajajo mi pa še po mikrofonu zaželijo lep dan... pa se mi zdi fuuuuuul prijazno... :D

delala sem pa leto dni ankete po telefonu... kaj vse pa tle slišiš... to ni za verjet... kot da je tok težko povedat da ne boš odgovarjal... grr :? če me ti pošlješ v k***c te bomo klicali še enx!!! pa ne zato, ker sem jaz žleht ampak ker mam taka navodila in ker bom letela če bojo šefice ugotovle da ne delam tak kot bi morala...

da o folku ki misli, da bo kavo dobil 5sekund po tistem ko jo je naročil sploh ne govorim... in taki so ponavadi lih tastari... lej če mam jaz poln vrt pač ne morem v minuti postreči vsem... nekak nimam v šanku narjenih 50 kav da jih pol samo nosim na mize... sori! saj se itaq vedno vsi trudimo čim bolj pohiteti ampak včasih ne gre... in če mi hočeš zjutraj plačati kavo z 100evri tud to ne gre, ker enostavno nimam ob 9zjutraj več kot 100evrov v denarnici in ti ne morem dat vsega drobiža ki ga mam! sori...

na trolah je spet svoja zgodba... joooj tetkam niti pogojno ne odstopim sedeža, če je skje v bližini kaka tetka ki sedi na sedežu na sedežu poleg nje pa sedi njena vrečka... zakaj naj jaz vstanem? da bo loh torba sedela? oprost, tud jaz mam loh za sabo naporen dan in sem utrujena tud če nimam 70 let!!

drgač sem pa precej prijazen človk, nikoli se ne znašam nad nobenim ki ga ne poznam sam zato, ker mam slab dan...če mam slab dan se zaprem v bajto ali pa grem na čik ali tečt ali nekaj ali pa sproščam jezo na blogu ne pa na ljudeh ki jih sploh ne poznam in niso niti slučajno krivi za mojo slabo voljo... :D
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 25. Nov. 2008 9:01

Zanimivo je, koliko visoko izobraženih in premožnih ljudi je nesramnih. Verjetno zato, ker mislijo, da si s statusom in denarjem lahko vse privoščijo in se smatrajo za nedotakljive, pomembne in vsemogočne. Posledično si pač dovolijo vsakemu reči kar jim gre takoj, ko jim nekaj ne paše. Ne glede na žaljivke, obsojanja, zbadanja.. Seveda pa v nasprotnem primeru že kličejo svojega odvetnika.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 25. Nov. 2008 9:06

men se pa zdi da so lih ljudje na visokih položajih velik bolj prijazni...vsaj tko je bilo ko sm delala v lokalu :) vsi šefi so bli res prijazni, noben ni nič težil, medtem ko so tisti, ki so delali za šalterjem mel vedno kej za pripomnit...
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 25. Nov. 2008 9:10

Moje mišljenje izvira iz izkušenj, ko sem še 2 leti delala na upravni enoti, z vsemi mogočimi ljudmi..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 25. Nov. 2008 9:18

evo še enega tipa se zdaj spomnim, za moje pojme totalno nesramnega.. grem v H&M, vzamem kar mislim in grem proti blagajni. Za blagajno dela ta tip, poleg njega pa je bila še ena njegova sodelavka menda.. In se on z njo prepira pred mano in vsemi ostalimi, jo pošlje ne vem kam, vmes še 10x (najmanj) pošteno zakleje, ko končno rešita to stvar, me nekaj gleda, momlja in še kr naprej sam pri sebi nekaj kleje, pol pa z res veliko muko skasira tiste 2 stvari :roll: in ne, ni bil njegov slab dan, ker sem ga potem še enkrat videla na blagajni in je spet bil isto tečen, zdaj pa, ko ga vidim, se raje obrnem in grem :roll:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 25. Nov. 2008 9:47

Ma jst pa takim kr recem, da kaj jim ni jasno in da ce delajo z ljudmi naj se temu primerno tudi obnasajo..
En primer ki se je zgodil pred kratkim..
Sedimo v lokalu na vrtu, poleg nas sta bile zasedene dve mizce, in ko smo hoteli racun smo kelnarci ene 5x rekli ce lahko prinese racun, ona nas je pa kar ignorirala in na koncu se zasikala da se pride racun iskat noter. Grrr, kok me je pogrel, se posebej zato ker sem redna stranka v tem lokalu in so ostale kelnarce res nakulirane in prijazne, ta je pa ena navadna finoca. No in smo z druzbo vstali, sli za njo v lokal, pa ji povedal da se racun ven prinese, in da nismo dolzni placat ker ni hotela prinest racuna.. In je spet zacela sikat ene bedarije, no pa smo jo po hitrem postopku postavili na realna tla in ji rekli da ce se njej ne da delat naj ostane doma, ne pa da takole stranke buzerira. No cez dva dni ko sem bila spet tam, je delala ena ki sem bla z njo na uvajanju v temu lokalu, ful prijazna zenska, in sem ji vse povedala, nakoncu pa je ona povedala se sefu, ki je Gospodicno Naduto povabil na pogovor, katerga nauk je bil da se tako ne obnasa do strank in da naj tega nikoli vec ne ponovi. Sta oba rekla da ce se kaj takega se enkrat zgodi naj kar njemu povemo. In zdej, vedno ko kdo od nas pride, je cisto normalna in prijazna.
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mitkica » 25. Nov. 2008 11:01

Jaz sem delala slabi dve leti v trgovini in doživela ene par negativnih izkušenj, sem pa tudi spoznala da z nasmehom in lepo besedo spraviš marsikoga v dobro voljo in posledično potem tudi on tebe.
Dve negativni izkušnji sta mi ostali v spominu: za prvo sem bila priznam, kriva sama. Nekemu gospodu sem po pomoti zaračunala 3 poštne znamke namesto 1. Ta gospod se je vrnil nazaj po kakšni uri in me tako nazijal, da on točno ve, da sem ga hotela okrog prinesti in da smo vsi trgovci isti. kasiramo preveč in potem spravljamo v žep. naredila sem mu storno za vse tri znamke in mu vrnila denar z iskrenim opravičilom. pa ni nič zaleglo...še ko je šel skozi vrata je godrnjal :(
drugi primer pa je bil gospod, ki je hotel točno določeno škatlico za lističke in nisem takoj razumela kaj in kakšno točno hoče, pa sem mu ponudila eno napačno. Pa me je nazijal, da naj gremo trgovci v šolo, da nimamo pojma kaj prodajamo in je zahteval, naj ga peljem k šefici :) sem jo poklicala na telefon in ga ji prepustila :)
Vse ostalo pa mi je ostalo v lepem spominu. Ogromno ljudi, ki te že samo z nasmehom spravijo v dobro voljo.
Verjamem pa, da je delo v šanku ali pa pri anketah dosti bolj rizično za stresanje slabe volje nate!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 25. Nov. 2008 11:39

rije..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a mortisha » 25. Nov. 2008 14:19

Men gre najbl na k k grem vsako jutro pred šihtom v štacuno po malco in da ko sm na vrsti me niti ne pogleda prodajalka kaj šele pozdrav,aja pa če pač nimam drobiža pa mi začne "ja ne morm vm vrnt,a res nimate čis nč drobiža!" in to na ogabn prezirljiv način..ej sori bejba če bi mela drobiž bi ti ga dala ane?! in ni moja dolžnost met zmer drobiž a si že vidla bankomat k cekine vn meče??!pa pejt vn v trafiko zamenat krava ena :roll:
V lokalih mi pa živc stisne če pride kdo za mano v lokal pa njega prej postrežejo :evil: k ne morš niti pogleda ulovit in tut če tm maham k kreten ni nč iz tega. Pa na busu recmo se bo mamca z vrečkam zravn mene postavla k noče uspred sedet k je frej,matr a zdj si boš pa še zbirala zic..argh!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Nov. 2008 15:35

bolši si do drugih, bl jim pomagaš, bl si prjazn, strpn, še preveč ustrežljiv - prej jih dobiš po buči in nikoli nč v zameno
(ne da bi to hotu al pa prosu,ampk tko, ker se spodobi).
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 25. Nov. 2008 15:39

mortisha napisal/-a:Men gre najbl na k k grem vsako jutro pred šihtom v štacuno po malco in da ko sm na vrsti me niti ne pogleda prodajalka kaj šele pozdrav,aja pa če pač nimam drobiža pa mi začne "ja ne morm vm vrnt,a res nimate čis nč drobiža!"

zdle sm se spomnla na situacijo iz spara.

pred mano reče koelgici, če ma kejd robiža in reče ne nč. pridm na vrsto jz in vsa ponižna in res prjazna sama od sebe rečm, drobiža pa res nimam čist nč, upam da boste mel za vrnt. ona nč, ne trza šteje tm dnar in me tko pogleda gor, tko podmuklo in reče, A SM TE KEJ UPRAŠALA???? tko res zadrla se je ženska..mislm halooo..kaj ji ni jasn-..da ne rečm d je zgledala k na drogi, a naju s kolegico in vse ostale je gledala k da nismo pr seb.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 27. Nov. 2008 18:29

Na kasi res spoznaš, kako bedni, nesramni in nekulturni ljudje se klatijo po svetu. Večkrat nisem mogla verjet, kaj si eni dovolijo - od pošiljanja v pm, ker morajo (ne po moji krivdi) čakat ekstra 20 sekund, do spolnega nadlegovanja, ko sem že skoraj klicala policijo, zajebavanja za čist brez veze ... hvala bogu, da bom v službi delala samo z mrtvimi ljudmi. Te imam veliko raje kot žive.

Kar se pa tiče folka, ki ga srečujem v vsakdanjem življenju in meče ven primitivne izjave - no, takim se samo pomilovalno nasmehnem in si mislim svoje. Saj so že tako v glavi dovolj ubogi, s svojim kmetavzarskim in zahojenim načinom razmišljanja pač v življenju niso daleč prišli in frustracije stresajo na uspešnejše od sebe. Ravno zadnjič sem srečala bivšo sošolko iz oš, ki je zanosila pri 19-ih, da bi obdržala tipa, ima z velikim trudom končano poklicno izobrazbo, pri 25ih pa zgleda kot zgarana 40-letna gospodinja s 40 kg viška. Ko sem ji povedala o svojih kariernih načrtih (medtem me je premerila od glave do pete), se je prav videlo, kako jo je zbodlo in je začela z "saj je brez veze imet diplomo in se učit pa doktorat delat, saj si lahko samo rit s tem obrišeš ...". Zavist je kar sekala ven, se mi je skoraj fajn zdelo :D Če bi bla zlobna, bi jo povprašala, a ima mož že kako ljubico (glede na njen videz mu ne bi nič zamerila) in mimogrede navrgla, koliko poročenih moških je meni že namignilo, da so siti svojih prezgodaj postaranih predebelih žena in da bi bili še z eno, kot sem jaz, ki skrbi zase in za svoj videz ... ampak nisem. Saj bo kmalu sama izvedela, kako in kaj.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 28. Nov. 2008 8:21

Se trudim spomnit kake nesramnosti... ker vem, da sem jih doživela malo morje... pa kolkokrat sem ostala brez besed in šokirana.. pa ne gre. Glede teh zadev sem ko zlata ribica: slabe stvari takoj pozabim.
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov