Nesramni odnosi med ljudmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
maaalaaa napisal/-a:mene pa tut pojezijo te telefonske ankete. pa mi mama vedno reče naj se jaz oglasim. ja haloo, men se pa da ukvarjat z njimi. pa sploh te ne vprašajo: a bi prosim odgovorili, ampak se kr vsuje iz njih, sploh se ne ustavijo, niti da bi zadihali, ti vse povejo, ti vmes narediš 100 stvari, sploh ne prideš do besede da bi rekel da nebi odgovarjal. in pol jim rečeš da ni nobenga doma in tut ko pridejo ne bo noben odgovarjal. pa kar še kličejo. sicer jaz vsem lepo odgovorim, ma včasih me pa prime da bi jih poslala v 3pm. to je tvoja zasebnost in prosti čas, nimajo pravice da se vtikajo vate s stvarmi, ki te ne zanimajo in ti jih vsiljujejo.
veš kaj je pa najbolj zanimivo?
da statistiko po anketah spremljate pa čist usi.spomnimo se kšnih volitev, kakšnega aktualnega stanja, kšne stvari ki vas je zanimala pa so iz tega delal anketo.A mnenja imate vsi čist negativna.
Ok, ni problema, če nočeš odgovarjat na anketo pač nočeš,tud jst učasih res nimam časa (se pa zmer zmenm za drugič) pa ne odgovarjam tist moment, ampak prijazno in kulturno se pa tud da odsloviti človeka.namreč tako kot usi ostali delate, tudi anketarji delajo za svoj denar.
Vsak ima svoje negativno mnenje o marsičem, ampak povejte mi, se tega res ne zna izrazit na nek lep način, al je najlažje kar use u pizdu mater poslat??
ko smo že pri telefonih, naj omenim tud to, da sm en let pa še mal delala v klicnem centru kabelskega operaterja.In kar si tam slišal tristopetdesetkrat na dan, to je bla pa groza.Dejansko so se drli na nas, nas pošilljali v vse možne variante, zmetali v nas kletvice, brez da bi sploh pomislili ali je operater dejansko kriv tega?Resda, smo zastopali tisto firmo, ampak useeno, s tehničnimi stvarmi nismo imeli veze, niti možnosti jih uredit, pa tud pokvarit ne!tak odnos folka mi je sam za kozlat
zanč je blo zanimivo, ko kolegica stoji pred službo in kadi.pa pride mimo en tuj gradbinec, jo lepo pogleda in ga ona pozdravi z "dobro jutro".Gospod nardi par korakov naprej, nakar se ustavi, se obrne in stopi nazaj proti njej in jo praša s čim si je to zaslužil.Pa mu pač pove, da ga je pozdravila ane, če se že usak dan zjutraj srečujeta, se ji zdi prav in lpo, da mu reče usaj dobro jutro.In pravi gospod, da ga v žiulenju noben ni takole pozdravil, še njegov delodajalec ne in da e popolnoma očaran nad tem.
čez par dni, pa jo je na njeni mizi v pisarni zjutraj čakala tavelika milka čokolada, s pripetim listkom "dobro jutro" (je gospod pustil v firmi zanjo, predn je prišla).
Ful lepa gesta in pravi pokazatej kako lahko ena sama taka majhna stvar človeku polepša dan in kako lep odnos presega use meje.
Ko bilo le več takih....
Boris...Čimbolj na kratko
sonček.....ja vem, učas mene tud kličejo taki, ki še prebrat z lista dobro ne znajo, ampak ok, jst skos odgovarjam.Ko sm jst delala ankete sem vedno razvila en dialog z ljudmi in se čist po domače pogovarjala, kot tudi sem sam pogovor ko se je človek oglasil, začela bolj po omače.In to mi j prineslo ful ful več anket, kot tistim ki so drdrale tja v tri dni.
čeprav če si ti delala ankete v episcentru se mi zdi to mal čudno...Namreč še sama Sonja, je skos govorila, da mormo razvijat dialog, kot pri terminih tudi pri anketah in z mano je bla skos ful zadovoljna ker sm tko delala.Itak pa drugač nebi mogla, ker nism tak člouk da bi drdrala neki s kompa dol.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Zadnjič grem v Spar, iščem nek osvežilec zraka in nikjer ne najdem. Vidim tri prodajalke/svetovalke ali karkoli pač že so. Stopim do njih, čakam, čakam, čakam, še vedno čakam, one še kr v svoji debati, pri kateri so eno žensko skritizirale do konca, pa mi je dekl dvignilo skoraj. Za mene je to nesramno, da jaz pridem, rabim nasvet, one so za to plačane, ampak neee, kje pa, kokoške bodo ta čas porabljale za čvek drugače pa me razjezi tudi, ko kdaj stojim na blagajni, pridem na vrsto, prodajalka se drži, kot da ji je ravnokar kdo umrl, ne reče ne mu ne u, mislim, ne vem kakšen odnos je to no
glede avtobusov pa, odstopim sedež res tistim starejšim, za katere vidim, da dejansko ne morejo stati ali kaj podobnega, ne nasedam na fore, ko nekaj glumijo eni.
Sem pa zadnjič bla na avtobusu, vidim en sedež fraj, menda v istem trenutku kot ena ženska (stara okoli 60, pomoje), obedve se 'zaženeva' proti stolu, ampak jaz je nisem videla. In se že skoraj usedem na sedež, ko vidim njo. Pa rečem, da naj se ona vsede. In me pogleda kot, da me bo s pogledom ubila pa nekaj zajamra, kot da sem ji jaz kriva da je nisem videla. Pa kot, da ji nisem sedeža ponudila potem. In potem obe stojiva, pride na avtobus 12letni mulc in se lepo vsede na ta sedež.
Toliko o hvaležnosti starejših
glede tistih anket preko telefona, pa jaz tudi ne morem razumet ljudi, ki se kr nekaj derejo, te pošiljajo ne vem kam. Konec koncev, tvoja služba je, da kličeš okrog in takšnih odnosov ne bi smelo bit. Ko so kdaj k nam klicali, so bili vedno vsi zelo prijazni, tak da ne vem, če lahko kdo reče, da tečnarijo ?! Sicer pa, jaz tudi ne rada odgovarjam na te ankete, razen če je res ne vem kaj zanimivega ( kar je redko ), drugače pa lepo vljudno, prijazno povem, da me ne zanima/nimam časa..
glede avtobusov pa, odstopim sedež res tistim starejšim, za katere vidim, da dejansko ne morejo stati ali kaj podobnega, ne nasedam na fore, ko nekaj glumijo eni.
Sem pa zadnjič bla na avtobusu, vidim en sedež fraj, menda v istem trenutku kot ena ženska (stara okoli 60, pomoje), obedve se 'zaženeva' proti stolu, ampak jaz je nisem videla. In se že skoraj usedem na sedež, ko vidim njo. Pa rečem, da naj se ona vsede. In me pogleda kot, da me bo s pogledom ubila pa nekaj zajamra, kot da sem ji jaz kriva da je nisem videla. Pa kot, da ji nisem sedeža ponudila potem. In potem obe stojiva, pride na avtobus 12letni mulc in se lepo vsede na ta sedež.
Toliko o hvaležnosti starejših
glede tistih anket preko telefona, pa jaz tudi ne morem razumet ljudi, ki se kr nekaj derejo, te pošiljajo ne vem kam. Konec koncev, tvoja služba je, da kličeš okrog in takšnih odnosov ne bi smelo bit. Ko so kdaj k nam klicali, so bili vedno vsi zelo prijazni, tak da ne vem, če lahko kdo reče, da tečnarijo ?! Sicer pa, jaz tudi ne rada odgovarjam na te ankete, razen če je res ne vem kaj zanimivega ( kar je redko ), drugače pa lepo vljudno, prijazno povem, da me ne zanima/nimam časa..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
Yazmeen napisal/-a: No sj jst nism misnla, da so vse prodajalke nesramne, vrjamem, da so tud kšne stranke nevljudne, pa se držijo, k da bi mele kol u rit! Ne cilam na nobenga posebi
ne sej to ni letelo nate, ampak sem pač povedala primer, ko niso samo prodajalke nevljudne ipd ampak tudi stranke. in eni res gredo preko meje. ko pa jih srečaš na cesti, se te pa še pogledat ne upajo ker smo si v enakem položaju
*purple* napisal/-a:veš kaj je pa najbolj zanimivo?
da statistiko po anketah spremljate pa čist usi.spomnimo se kšnih volitev, kakšnega aktualnega stanja, kšne stvari ki vas je zanimala pa so iz tega delal anketo.A mnenja imate vsi čist negativna.
Ok, ni problema, če nočeš odgovarjat na anketo pač nočeš,tud jst učasih res nimam časa (se pa zmer zmenm za drugič) pa ne odgovarjam tist moment, ampak prijazno in kulturno se pa tud da odsloviti človeka.namreč tako kot usi ostali delate, tudi anketarji delajo za svoj denar.
Vsak ima svoje negativno mnenje o marsičem, ampak povejte mi, se tega res ne zna izrazit na nek lep način, al je najlažje kar use u pizdu mater poslat??
poglej še 1x kaj sem napisala:
*maaalaaa napisal/-a: mene pa tut pojezijo te telefonske ankete. pa mi mama vedno reče naj se jaz oglasim. ja haloo, men se pa da ukvarjat z njimi. pa sploh te ne vprašajo: a bi prosim odgovorili, ampak se kr vsuje iz njih, sploh se ne ustavijo, niti da bi zadihali, ti vse povejo, ti vmes narediš 100 stvari, sploh ne prideš do besede da bi rekel da nebi odgovarjal. in pol jim rečeš da ni nobenga doma in tut ko pridejo ne bo noben odgovarjal. pa kar še kličejo. sicer jaz vsem lepo odgovorim, ma včasih me pa prime da bi jih poslala v 3pm. to je tvoja zasebnost in prosti čas, nimajo pravice da se vtikajo vate s stvarmi, ki te ne zanimajo in ti jih vsiljujejo.
vidiš? nevem kje si pri meni najdla podatek da jih vedno naderem in se spravim na njih. pač se zadržim, ampak mi gredo zelo na živce. in zadržim se zato, ker vem da niso sami krivi, da morajo moriti folku ampak je to njihova služba.
in ne, ne spremljam statistik, predusem pa ne takih, kaj mislim o simobilu, koliko različnih firm telefonov poznam, kaj si mislim o vojski itd. ne vem, kdaj sem nazadnje prebrala kakšno statistiko. pač se v to ne poglabljam in me ne zanima!
-
*purple* - Cosmopsiho
pisala sem nasplošno, tebe sem uzela samo kot iztočnico.
drugače pa če še tol pokomentiram:
dokler imaš številko javno objavljeno v imeniku, se to smatra kot za javno uporabo in se pokliče.Namreč večalimanj podjetij za javnomnenjske raziskave ima baze iz imenika.
Če nočeš, da te kdorkoli kliče in najde, se zbrišeš iz imenika in imaš mir.
Zakaj kličejo?Ker morajo,ker so taka navodila narejenih.Nas sicer niso pregledoval preko računalniške mreže kaj tipkamo po kompu, nekje pa pregledujejo in če nekoga ni doma, ga morajo pač kasneje poklicat ali drug dan.Nevem točno kje, da ne bom zdej mim udarla sam mislm da so v Valiconu še sploh strogi glede samega pravilnega govorjenja in teh stvari.Pač, to moraš delat kar ti tam rečejo, če ne delaš, greš.Ni študent kriv tega, res ne.
Je pa tako, smo tud mi delali take stvari, da če nas je kdo pošiljal nevem kam, smo ga poklicali še enkrat.Se bo pač naučil manir.Načeloma pa se je take kenslalo iz baze.
in še tole.Tvoj prosti čas in tvoja zasebnost, ok, to z imenikom sem ti že razložila.Ampak, še vedno lahko rečeš, da pač ne želiš odgovarjat in jih lepo ozdraviš, poprosiš če te lahko skenslajo iz baze in je.Lepa beseda, lepo mesto najde, in če boš to povedala, kar ti vzame (govorim tudi nasplošno) cele polminute časa, ti verjetno tud ne bo krona z glave padla in nič drastičnega se v tem momentu ne more zgodit.
statistike, so del vsakdana.Četudi nisi brala tistih statistik na katere si odgovarjala, si sigurno kdaj kakšno prebrala in verjamem, da tudi z zanimanjem.
Sej te ne obtožujem, pač tega ne maraš, ampak useeno, če nekoga ne maramo pa nam ubsitvu nič slabega noče, še ne pomeni, da se mormo do njega grdo obnašat (spet nasplošno).
drugače pa če še tol pokomentiram:
to je tvoja zasebnost in prosti čas, nimajo pravice da se vtikajo vate s stvarmi, ki te ne zanimajo in ti jih vsiljujejo
dokler imaš številko javno objavljeno v imeniku, se to smatra kot za javno uporabo in se pokliče.Namreč večalimanj podjetij za javnomnenjske raziskave ima baze iz imenika.
Če nočeš, da te kdorkoli kliče in najde, se zbrišeš iz imenika in imaš mir.
Zakaj kličejo?Ker morajo,ker so taka navodila narejenih.Nas sicer niso pregledoval preko računalniške mreže kaj tipkamo po kompu, nekje pa pregledujejo in če nekoga ni doma, ga morajo pač kasneje poklicat ali drug dan.Nevem točno kje, da ne bom zdej mim udarla sam mislm da so v Valiconu še sploh strogi glede samega pravilnega govorjenja in teh stvari.Pač, to moraš delat kar ti tam rečejo, če ne delaš, greš.Ni študent kriv tega, res ne.
Je pa tako, smo tud mi delali take stvari, da če nas je kdo pošiljal nevem kam, smo ga poklicali še enkrat.Se bo pač naučil manir.Načeloma pa se je take kenslalo iz baze.
in še tole.Tvoj prosti čas in tvoja zasebnost, ok, to z imenikom sem ti že razložila.Ampak, še vedno lahko rečeš, da pač ne želiš odgovarjat in jih lepo ozdraviš, poprosiš če te lahko skenslajo iz baze in je.Lepa beseda, lepo mesto najde, in če boš to povedala, kar ti vzame (govorim tudi nasplošno) cele polminute časa, ti verjetno tud ne bo krona z glave padla in nič drastičnega se v tem momentu ne more zgodit.
statistike, so del vsakdana.Četudi nisi brala tistih statistik na katere si odgovarjala, si sigurno kdaj kakšno prebrala in verjamem, da tudi z zanimanjem.
Sej te ne obtožujem, pač tega ne maraš, ampak useeno, če nekoga ne maramo pa nam ubsitvu nič slabega noče, še ne pomeni, da se mormo do njega grdo obnašat (spet nasplošno).
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Mah ljudje so lahk ful nesramni, tud brez razloga velikrat, ja. Še posebi velik tega doživiš če delaš z ljudmi. Čemu tako obnašanje? Ne vem, ampak predvidevam da morjo bit ti ljudje zlo nezadovoljni sami s sabo in s svojim življenjem. En primer - js delam v savni in moja sestrična tud, no pa zadnjič en vikend je ona delala in je bla ful gužva (itak je zdej zmeri ob vikendih noro), zato gre v takih primerih na tesno z brisačami (ki jih tam gostje dobijo zastonj), pa pač brisač v taki gužvi ne zamenjujemo - itak jih pa že načeloma naj ne bi. Pa pride do nje en človek in teži 100 na uro naj mu menja brisačo in to zato, ker je bla na koncu mal scefrana (ja big deal). Ona mu je dopovedovala da ne more, ker jih je že itak zlo mal, človek je pa baje čist znorel, bil cel rdeč v faco in ji reku točn tole: ko bom zdle popizdu pa te bom usekal. Mislim??! Lahk bi bil srečn da sploh dobi zastonj brisačo, drugje jo je treba še doplačat. Idiot! Da ne govorim kaj mi pa vse pravi en kolega ki dela v meku. Žaljenje, zajebavanje za brezveze, teženje ... sploh nism mogla verjet, da so lahk ljudje tak podli.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Mene res odbijejo prodajalke, ki grdo gledajo za blagajno in nit ne pozdravijo. Doskrat, ko grem v Spar naletim na enoinisto prodajalko, ki grdo gleda predse in meče kupljene stvari, ko da jo bodo ugriznile. Dobesedno me obija njen način obnašanja.
To, da ni (očitn) niti malo pomembno kako se delavec obanša do stranke, me izjemno moti.
Ko sm delala jaz na Kompasu sem mela tko močne menstrualne krče, da bi se najraj zavila pod deko in šla spat pa si preprosto nism mogla privoščit. Me je šefica kr parkarat spomlna, da stranke pa res ne zanimajo moji problemi/bolečine in da se nej spravim skupi. In sm se mogla. Kaj pa naj bi nardla ?
To, da ni (očitn) niti malo pomembno kako se delavec obanša do stranke, me izjemno moti.
Ko sm delala jaz na Kompasu sem mela tko močne menstrualne krče, da bi se najraj zavila pod deko in šla spat pa si preprosto nism mogla privoščit. Me je šefica kr parkarat spomlna, da stranke pa res ne zanimajo moji problemi/bolečine in da se nej spravim skupi. In sm se mogla. Kaj pa naj bi nardla ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Jagoda_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2005
- Kraj: Maribor
jaz sem v prvem letniku srednje šole vprašala starejšega gospoda če mu odstopim sedež, in me je totalno nardl če jaz mislim da je invalid in da lahko stoji. Od takrat naprej se umaknem samo če res vidim da kdo nemore stat al pa mamice o otroki itd. pa če sem nesramna bmk
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
p!ka napisal/-a:Mene res odbijejo prodajalke, ki grdo gledajo za blagajno in nit ne pozdravijo. Doskrat, ko grem v Spar naletim na enoinisto prodajalko, ki grdo gleda predse in meče kupljene stvari, ko da jo bodo ugriznile. Dobesedno me obija njen način obnašanja.
Men grejo tud na živce delavci, ki se tk grdo držijo kot da jim je največja muka bit tam. Mislim tud če jim je, ko se ne morjo tk držat in bit nevljudni, če delajo z ljudmi. Tud js sm mela že zlo velikrat poln kufer vsega, pa sm bla vseen nasmejana in prijazna do vsakega, VEDNO. Sm se zdle spomnla, enkrat smo bli v Atlantisu v savni pa smo šli v tist bar neki spit in je bla ženska prav nesramna pa tk grdo je gledla, da mi je blo kasnej, ko smo šli še jest tja, prav mučno naročit. Do nas se je direkt obnašala kot da smo ji nevemkaj naredli, baba smotana.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
Boa - Debatorica
- Na forumu od: 29. 3. 2005
Kar se tiče anket. Ugotovil so da je največ folka doma zvečer in ob sobotah ter nedeljah. Jst osebno NITI POD SLUČAJNO ne mislim odgovarjat na anketo ob 9ih zvečer med tednom, ker takrat počivam/gledam film/karkoli že, kot tudi ne med vikendom ob 12h-1h popoldne ker imamo mi takrat kosilo (in upam si trdit da ne edini) in se mi to niti pod slučajno ne zdi primerno. Kadar že dvignem telefon pa če imam čas na anketo odgovorim, če se mi ne da, pač to povem, sem prijazna, če kličejo ob urah naštetih zgoraj povem da ura ni primerna, se opravičim in odložim. Ne rečem pa da mi ne dvignejo pritiska. Ne naderem osebe na drugi strani linije, ker vem da ni nič kriva in samo opravlja svoje delo, si pa mislim svoje o delodajalcih. Zadnje čase pa sploh ne dvigujem telefona, če številke ne poznam in pustim da zvoni. Če zvoni 2x v dveh minutah mi je takoj jasno zakaj se gre.
Sedež na avtobusu odstopim starejšim, seveda če ni nobenega drugega prostora ali so le ti na koncu avtobusa. So me pa večkrat zarad tega grdo gledal kot se mi zahvalil.
In dolg časa sem bla zelo prjazna, tko s prodajalci kot kelnarji kot bilokero osebo s katerimi imam stik. Pa se mi po pravic povedan ne da več. Zakaj? Pozitiven feedback dobiš v samo redkih primerih, zahvale od nikjer in na konc koncev se tut men ne da pozdravljat, zahvaljevat, prosit če mi potem še zmeraj vlečejo surlo. Pa to ne pomen da sem nesramna, samo sem bolj "hladna" al kako nej se izrazm. Pač drugačna kot včasih.
Sedež na avtobusu odstopim starejšim, seveda če ni nobenega drugega prostora ali so le ti na koncu avtobusa. So me pa večkrat zarad tega grdo gledal kot se mi zahvalil.
In dolg časa sem bla zelo prjazna, tko s prodajalci kot kelnarji kot bilokero osebo s katerimi imam stik. Pa se mi po pravic povedan ne da več. Zakaj? Pozitiven feedback dobiš v samo redkih primerih, zahvale od nikjer in na konc koncev se tut men ne da pozdravljat, zahvaljevat, prosit če mi potem še zmeraj vlečejo surlo. Pa to ne pomen da sem nesramna, samo sem bolj "hladna" al kako nej se izrazm. Pač drugačna kot včasih.
Ne kadim, a vedno vžgem.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
Jagoda_ napisal/-a:jaz sem v prvem letniku srednje šole vprašala starejšega gospoda če mu odstopim sedež, in me je totalno nardl če jaz mislim da je invalid in da lahko stoji. Od takrat naprej se umaknem samo če res vidim da kdo nemore stat al pa mamice o otroki itd. pa če sem nesramna bmk
o, ja. tudi sama to redno doživljam. hočeš biti prijazen, potem te pa dotična oseba gleda, kot da si jo na največji možen način užalil, kako je stara in ne more stati če ne vstaneš, si pa spet nesramen.
drugače pa tudi meni gredo na živce prodajalke, sploh v živilskih prodajalnah, kjer te komaj pozdravijo, zmečejo tisto hrano čez trak in potem komaj čakajo, da spakiraš v vrečke. ali pa sploh nimaš časa, da to narediš in že čez trak vlečejo blago naslednje stranke.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
rammsteingirl napisal/-a:drugače pa tudi meni gredo na živce prodajalke, sploh v živilskih prodajalnah, kjer te komaj pozdravijo
Na žiuce mi grejo tut tiste, ki v trgovinah z oblekami skačejo za tabo, te 10x vprašajo, če lahko pomagajo (1x al pa 2x rečem "ne, hvala", ko pa tretjič pride pa samo še ignoriram, ker se očitno zlepa ne da dopovedat).
Glede odstopanja sedežev na avtobusu. Tut js težko stojim s 5 kg težko torbo, ker imam probleme s koleni in kolki, tako da js se vedno vsedem nekam zadaj na avtobusu in me prou razkuri, če pride kakšna babica nazaj in začne težit, da ji noben ne odstopi sedeža v sprednjem delu pa jih ima še najmanj 5 frej. Al pa ko mora njihova vrečka / torbica / voziček tut sedet in s tem čist brezveze zasedejo prostor. Halooo?
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
rammsteingirl napisal/-a:Jagoda_ napisal/-a:jaz sem v prvem letniku srednje šole vprašala starejšega gospoda če mu odstopim sedež, in me je totalno nardl če jaz mislim da je invalid in da lahko stoji. Od takrat naprej se umaknem samo če res vidim da kdo nemore stat al pa mamice o otroki itd. pa če sem nesramna bmk
o, ja. tudi sama to redno doživljam. hočeš biti prijazen, potem te pa dotična oseba gleda, kot da si jo na največji možen način užalil, kako je stara in ne more stati če ne vstaneš, si pa spet nesramen.
drugače pa tudi meni gredo na živce prodajalke, sploh v živilskih prodajalnah, kjer te komaj pozdravijo, zmečejo tisto hrano čez trak in potem komaj čakajo, da spakiraš v vrečke. ali pa sploh nimaš časa, da to narediš in že čez trak vlečejo blago naslednje stranke.
sama sicer še nisem doživela, da bi me kdo nadrl, če bi mu sedež odstopila, ampak vsekakor ne bi bla tiho. sicer se ne bi spuščala na tako nizek nivo, bi pa z mirnim glasom povedala, da sem hotela biti prijazna in da me nima pravice nadirat. tiho ziher ne bi bla. kaj si pa mislijo???!!
še ena pozitivna o prodajalkah. včasih srečaš prov prijazne blagajničarke, tko da sploh ne morem verjet, da so lahko ob 9h zvečer še vedno nasmejane in pozitivne. in ne, jst ne pričakujem od teh ljudi, da so nasmejani na vsa usta, od človeka, ki dela z ljudmi, pa pričakujem, da izpolnjuje osnovne zahteve: da je vljuden, da pozdravi in se zahvali. če bi bla jst delodajalec, bi vsekakor to pri svojih delavcih zahtevala. včasih mi kaka kura prav zamori, ko ne reče ne bu ne mu, izdavi edino znesek, ki ga moram plačat. mislim, halo, tko se ne dela. pa pejt za tekoči trak.
aja in še ena, ki se nanaša na starejše. ko pripelje trola, se začnejo kr prerivat in pri tem, ko vstopajo v avtobus jim je vseeno, al koga pohodijo, odrinejo itd. eni so res egoisti. to bi pričakovala od najstnikov, a ravno oni so ponavadi še najbolj vljudni.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
rammsteingirl napisal/-a:drugače pa tudi meni gredo na živce prodajalke, sploh v živilskih prodajalnah, kjer te komaj pozdravijo
No s prodajalkine perspekive..gre pa meni osebno zelo na živce, ko jaz 3x rečem dober dan, vglavnem lepo pozdravim, kurčeve stranke pa nznajo lepo odzdravit, so tiho ali pa takoj "VREČKO MI DJ" kaj k***c sem jaz tam mašina? Ne. In če mi stranka ne pokloni spoštovanja kot ga jaz njej, se pač stvari obrnejo..v vrečke ji ne zlagam(jih tudi ne ponujam), stvari gladko malo krnekam porivam in nakoncu zdrdram ceno. Nikomur nebom dajala spoštovanja, če ga od njega ne dobim nazaj. Medtem ko ljudem, pri katerih je odnos tam kjer mora bit, lepo zlagam zadeve, odgovarjam na vprašanja zainteresirano in lepo tudi pozdravim, ko odidejo.
Najbolj na živce pa mi gredo ženske/moški/kurčeve družine, ki jih je pet tam in stojijo in me gledajo in JAZ NAJ JIM ZLAGAM sladkor, moko in ostal shit v vrečke? Kaj ste invalidi? Nesposobni sami dat v vrečko kej? Potem mi drugič rečte, da nj tud nakupujem za vas! Zlagam v vrečke starim ljudem(danes mi je celo en star gospod rekel, da sem prva ki je to storila in se zahvalil, sej sm vidla, da se njegovi stari ženi grozn tresejo roke in pač okol 75 je bla 100%), ljudem, ki imajo veliko blaga in so sami ter pač ne zmorejo, ne pa gnojem, ki stojijo in gledajo, šele na koncu ko dobijo račun jim pa prdne, da pospravijo v vrečko. Da ne govorim o izmečkih, možih ali ženah, ko pride par in eden od njih vneto pospravlja, drugi pa gleda kot kip. Verjamte, vi(mi) se kot stranke z eno tečno prodajalko srečamo 1x na dan, lahko se celo pritožimo nad njen odnos(kar povsem podpiram, če vam kej ni prov..greste na informacije ) medtem ko se ena prodajalka v šestih-osmih urah službe sreča z MILJONI nagravžnih ljudi, ki jo spravijo v slabo voljo in nakonc koncev se ona nikomur ne more pritožit. Odkar sm jz začela delat kot prodajalka mi je vse bolj jasno. Sicer nesmeš pustit, da ti dreki od strank pridejo do živega..ampak marsikomu pa. Predstavljejte si, da prideš v službo vesele volje, vrjetno še po šoli/faksu in te tam znervira kaka P***a od bitja za popolnoma brezveze..
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 23. Nov. 2008 20:40, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
-
*purple* - Cosmopsiho
^^se strinjam z obema stvarema(replika na hox-in post).
Mene tud motjo prodajalke, kot tiste, ki gledajo ko šus, tako tudi tiste ki lazijo za mano.Mene sicer ne briga al ona merka štcuno al ne, jst pridem kot kupec in hočem svoj mir.Ok, vprašaj če mi lahko pomagaš, ampak da mi pa sledi na usakem koraku, to me nardi pa tok žiučno da trgovino zapustim.zato tudi kupujem večalimanj v večjih trgovinah in trgovskih centrih, kjer me noben ne zasleduje.to se mi ne zdi nek odnos, da ti dajo filing, kot da si lopov.če hočjo merkat štcuno naj si nabavjo kamere pa usa možna varnostna sredstva, ne pa da prodajalke vohunjo za folkom
Poleg tega pa tud ni fajn recimo v večjih trgovskih centrih, ko ne dobiš nobenga če rabš pomoč, al pa morš celo štcuno okol obrnt zato da ti potem pove da je on na tehniki in nima veze s tekstilom To me čist žiučno nardi.
in tko kot je yazmeen rekla, dostkrat je tud kupec un k je mal čez les, pa nesramen in use.No, jst ne spadam zraven...
zanč recimo sem v Harvey Normanu naletela na enga prodajalca, katerga bi hmal u rit sunla.Ma eno babo tm, ki si postle ogleduje in neki razglablata napolno (pa niti ne o proizvodih) in pridm zraven pa čakam ene pet minut, da bosta nehala.in verjetno je opazu da čakam, glede na to da sm stala zraven ko lipou bog in model nč.Potem ga uprašam če lohk neki uprašam, nakar mi zabije; "ja sam če bo kratko uprašanje".Ma ej, mrš!!!Lih tko sm jst tvoja stranka kot una blesava baba, pa še več bi zaslužu na men, glede na to da kupujem celo spalnco
In še en....V petek (se mi zdi) pride do nas en model, mi potrka na okn, odprem ga prašam kaj želi, in mi noče povedat.Prau da išče mojo babico, mu povem da je stara in da ne more hodt po štengah dol in on men v MOJI (oziroma naši) bajti zabije, da bo šel že on h njej.Pa jst njemu da ne ker pač tujcev ne bom kr tko spuščala v bajto in naj mi pove kdo je in kaj hoče.In prau da mi ne bo povedal, da bakica že ve in blablabla.Znorim, se začnem kregat kaj misl da je, kličm mtko gor kdo je to, mtka mu reče naj gre gor.Gre model gor in ugotovimo da prodaja neke masažne pizadrije iz enga podjetja .Nakar grem jst gor mu rečem, naj se ne trud da pr nas ne bo nč prodal, sploh pa ne s takim neumnim nesramnim odnosom.In se začne kučrit kao kako se JST (????) obnašam in da me bo prjavu.Pa mu prnesem telefon pa rečm naj pokliče pa naj me prjav, pa ga bom jst stožla do konca.In mu rečem naj zapusti hišo in sploh ni hotu.In mu ponovim, nakar me je mt ustavla.Mislm kreten en zabit neumen Še enkrat se bo prkazu na našem dvorišču pa mu sam murijo nabijem takoj!!!In največja fora je pa ta, da se je z bakico k ma 90 let dogovarjala ena baba po telefonu pa je bakica seveda babi rekla, naj noben ne hod ker ona nč ne rab (bakica je ful temperamentna in use pove kaj si misl) in so se kr navabl
glede busov je pa tko.Jst tud ne ustajam če so frej zici, zakaj že?
Mi gredo pa babice s vojimi torbami tud na jetra.Enkrat me je ena clo z berglo, ker nism mogla ustat ker je bla taka gužva.In me kr užge po nogah.Takrat se mi je pa tud odpel, mislm baba ena zmešana.Pa še folk se je tud nanjo bunil kva ji je.In seveda, nism ustala in tud nebi, takim pa že ne!!
Mene tud motjo prodajalke, kot tiste, ki gledajo ko šus, tako tudi tiste ki lazijo za mano.Mene sicer ne briga al ona merka štcuno al ne, jst pridem kot kupec in hočem svoj mir.Ok, vprašaj če mi lahko pomagaš, ampak da mi pa sledi na usakem koraku, to me nardi pa tok žiučno da trgovino zapustim.zato tudi kupujem večalimanj v večjih trgovinah in trgovskih centrih, kjer me noben ne zasleduje.to se mi ne zdi nek odnos, da ti dajo filing, kot da si lopov.če hočjo merkat štcuno naj si nabavjo kamere pa usa možna varnostna sredstva, ne pa da prodajalke vohunjo za folkom
Poleg tega pa tud ni fajn recimo v večjih trgovskih centrih, ko ne dobiš nobenga če rabš pomoč, al pa morš celo štcuno okol obrnt zato da ti potem pove da je on na tehniki in nima veze s tekstilom To me čist žiučno nardi.
in tko kot je yazmeen rekla, dostkrat je tud kupec un k je mal čez les, pa nesramen in use.No, jst ne spadam zraven...
zanč recimo sem v Harvey Normanu naletela na enga prodajalca, katerga bi hmal u rit sunla.Ma eno babo tm, ki si postle ogleduje in neki razglablata napolno (pa niti ne o proizvodih) in pridm zraven pa čakam ene pet minut, da bosta nehala.in verjetno je opazu da čakam, glede na to da sm stala zraven ko lipou bog in model nč.Potem ga uprašam če lohk neki uprašam, nakar mi zabije; "ja sam če bo kratko uprašanje".Ma ej, mrš!!!Lih tko sm jst tvoja stranka kot una blesava baba, pa še več bi zaslužu na men, glede na to da kupujem celo spalnco
In še en....V petek (se mi zdi) pride do nas en model, mi potrka na okn, odprem ga prašam kaj želi, in mi noče povedat.Prau da išče mojo babico, mu povem da je stara in da ne more hodt po štengah dol in on men v MOJI (oziroma naši) bajti zabije, da bo šel že on h njej.Pa jst njemu da ne ker pač tujcev ne bom kr tko spuščala v bajto in naj mi pove kdo je in kaj hoče.In prau da mi ne bo povedal, da bakica že ve in blablabla.Znorim, se začnem kregat kaj misl da je, kličm mtko gor kdo je to, mtka mu reče naj gre gor.Gre model gor in ugotovimo da prodaja neke masažne pizadrije iz enga podjetja .Nakar grem jst gor mu rečem, naj se ne trud da pr nas ne bo nč prodal, sploh pa ne s takim neumnim nesramnim odnosom.In se začne kučrit kao kako se JST (????) obnašam in da me bo prjavu.Pa mu prnesem telefon pa rečm naj pokliče pa naj me prjav, pa ga bom jst stožla do konca.In mu rečem naj zapusti hišo in sploh ni hotu.In mu ponovim, nakar me je mt ustavla.Mislm kreten en zabit neumen Še enkrat se bo prkazu na našem dvorišču pa mu sam murijo nabijem takoj!!!In največja fora je pa ta, da se je z bakico k ma 90 let dogovarjala ena baba po telefonu pa je bakica seveda babi rekla, naj noben ne hod ker ona nč ne rab (bakica je ful temperamentna in use pove kaj si misl) in so se kr navabl
glede busov je pa tko.Jst tud ne ustajam če so frej zici, zakaj že?
Mi gredo pa babice s vojimi torbami tud na jetra.Enkrat me je ena clo z berglo, ker nism mogla ustat ker je bla taka gužva.In me kr užge po nogah.Takrat se mi je pa tud odpel, mislm baba ena zmešana.Pa še folk se je tud nanjo bunil kva ji je.In seveda, nism ustala in tud nebi, takim pa že ne!!
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
no jst mam delo s strankami v moji službi. nekak srečam resnično tolk različne ljudi da včasih ne morem verjetn kolk smo si različni. od zelo prijaznih, do resnično noro tečnih. nekak pri vsem skupaj sem pa nekaj ugotovila. in sicer sama skušam biti karseda prijazna do ljudi (tud če se kakšen tečen najde) in najbolj žalostno od vsega se mi zdi to, da se mi ljudje zahvaljujejo za prijaznost. u bistvu za neko vrednoto ki bi nam morala biti samoumevna in bi jo kot tako moral izvajat. in to dejstvo se mi zdi zaskrbljujoče. ali smo res postali nesramna družba, da je prijazen človek že taka redkost da se mu moraš zahvalit ker te prijazno in lepo pogleda
mogoče za razmislek
mogoče za razmislek
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov