Nesramni odnosi med ljudmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
res kšni so verjetn res taki. jz vem zase da jz nism. sj tud nam so te ankete kr precej nadležne. najhujš je k usak k ga pokličš reče da njih to ne zanima, k vem da ga morm pol spet poklicat dokler ne dobim osebe k bi z njo rada govorila
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Pri teh anketah je tak (vsaj takrat je bilo, ko sem jaz to delala), da racunalnik pac nakljucno mece ven neke stevilke, ki jih ima shranjene v programcku in ce kdo ni hoto sodelovat al pa je bil nesramen, smo ga vcasih tako nastavli, da smo ga klicali po ene 3x na dan. Smo bili se bolj nesramni od njega
- AtomicKitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2006
*zeljka* napisal/-a:najhujš je k usak k ga pokličš reče da njih to ne zanima, k vem da ga morm pol spet poklicat dokler ne dobim osebe k bi z njo rada govorila
a prav tako al kaj? to je pa smotan saj jaz razumem da tisti ki anketira dela svoje delo, ni panike, ampak tako kot je bilo v mojem primeru ti pa povem, da človeku poči film...al pa mojo mami kar naprej nadlegujejo ko je 1x neki naročila po netu pa je zej stalno klicarjo s tiste firme za neko članstvo pa nevem kaj...so prav siitniiiiii
- AtomicKitty
- Komunikatorka
Lastovica napisal/-a:Pri teh anketah je tak (vsaj takrat je bilo, ko sem jaz to delala), da racunalnik pac nakljucno mece ven neke stevilke, ki jih ima shranjene v programcku in ce kdo ni hoto sodelovat al pa je bil nesramen, smo ga vcasih tako nastavli, da smo ga klicali po ene 3x na dan. Smo bili se bolj nesramni od njega
ja samo potem se ne čudit če te kdo pošlje v pm.....
-
pebbles - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 4. 2006
No da še jst povem svoje mnenje. jst sm tud delala te ankete po telefonu za zavarovalnico triglav. In sem po 2 tednih nehala k mi je blo glupo tko folku neki ponujat, mislm sej če bojo rabil bojo že sami najdli ne pa da jim neki vsiljuješ.
pa tud zato sem nehala k mene tud mot če me po 2x na dan pokličejo iz istega podjetja zaradi ankete! Enkrat so klical kao če mamo moškega doma, pa sm rekla da trenutno ni nobenga (čeprav je oči spal pa ga nism hotla zbujat zarad ene butaste ankete, k vem da itak noče odgovarjat na take stvari) pol je pa začela bit vsiljiva da kdaj pa bo doma, pa kok je stra pa še kako mu je ime!!! Pol mi je pa živc potegnla pa sm ji lepo razložila da nas te zadeve ne zanimajo in naj nas ne kličejo več.
Tm k sm jst delala smo mel pravilo da če je stranka rekla da jo brišemo iz baze (da jo ne kličemo več) si pač to napisu pod opombo in pol je glavni šef blokiru cifro...
drugač mam pa dneve k nobenga nočm vidt in se mi ne da pozdravljat folk pa se mal nardim k da jih ne vidm, drugič pa pozdravim z velikim nasmeškom...
aja... pa na busu so me že dvakrat nadrl k sm hotla bit prijazna, tko da zdej se ne premikam dokler me ne prosijo...
pa tud zato sem nehala k mene tud mot če me po 2x na dan pokličejo iz istega podjetja zaradi ankete! Enkrat so klical kao če mamo moškega doma, pa sm rekla da trenutno ni nobenga (čeprav je oči spal pa ga nism hotla zbujat zarad ene butaste ankete, k vem da itak noče odgovarjat na take stvari) pol je pa začela bit vsiljiva da kdaj pa bo doma, pa kok je stra pa še kako mu je ime!!! Pol mi je pa živc potegnla pa sm ji lepo razložila da nas te zadeve ne zanimajo in naj nas ne kličejo več.
Tm k sm jst delala smo mel pravilo da če je stranka rekla da jo brišemo iz baze (da jo ne kličemo več) si pač to napisu pod opombo in pol je glavni šef blokiru cifro...
drugač mam pa dneve k nobenga nočm vidt in se mi ne da pozdravljat folk pa se mal nardim k da jih ne vidm, drugič pa pozdravim z velikim nasmeškom...
aja... pa na busu so me že dvakrat nadrl k sm hotla bit prijazna, tko da zdej se ne premikam dokler me ne prosijo...
-
Lastovica - Kofetarica
AtomicKitty napisal/-a:Lastovica napisal/-a:Pri teh anketah je tak (vsaj takrat je bilo, ko sem jaz to delala), da racunalnik pac nakljucno mece ven neke stevilke, ki jih ima shranjene v programcku in ce kdo ni hoto sodelovat al pa je bil nesramen, smo ga vcasih tako nastavli, da smo ga klicali po ene 3x na dan. Smo bili se bolj nesramni od njega
Saj v pm te poslje, ko ga prvic poklices. In glih zarad tega, ga klices potem vsak dan. Ce bi prvic sodeloval, bi imel pa skoz mir.
- AtomicKitty
- Komunikatorka
Lastovica napisal/-a:AtomicKitty napisal/-a:Lastovica napisal/-a:Pri teh anketah je tak (vsaj takrat je bilo, ko sem jaz to delala), da racunalnik pac nakljucno mece ven neke stevilke, ki jih ima shranjene v programcku in ce kdo ni hoto sodelovat al pa je bil nesramen, smo ga vcasih tako nastavli, da smo ga klicali po ene 3x na dan. Smo bili se bolj nesramni od njega
Saj v pm te poslje, ko ga prvic poklices. In glih zarad tega, ga klices potem vsak dan. Ce bi prvic sodeloval, bi imel pa skoz mir.
to je pa spet odvisno od človeka do človeka
-
Lastovica - Kofetarica
AtomicKitty napisal/-a:Lastovica napisal/-a:AtomicKitty napisal/-a:Lastovica napisal/-a:Pri teh anketah je tak (vsaj takrat je bilo, ko sem jaz to delala), da racunalnik pac nakljucno mece ven neke stevilke, ki jih ima shranjene v programcku in ce kdo ni hoto sodelovat al pa je bil nesramen, smo ga vcasih tako nastavli, da smo ga klicali po ene 3x na dan. Smo bili se bolj nesramni od njega
to je pa spet odvisno od človeka do človeka
Nam je sef tak reko: da ce nekdo pac normalno in prijazno odkloni sodelovanje, ga oznacimo v racunalniku in se ga potem pac ne klice vec. Ker je pokazal neko stopnjo kulture. Ce pa nekdo zacne "lajat" v telefon, ko jaz samo povem svoje ime in recem dober dan, takega pa se potem klice tudi veckrat na dan. In ponavadi folk, ko jih enih 5x klices in cistega obupa tudi sodeluje.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
no, meni gre najbolj na živce ko me nekdo pokliče in mi reče da sem v nagradni igri neki zadela in pol jst tuhtam kje vse sem sodelovala. itak je pol fora da dobiš to nagrado, če prideš napredstavitev in tam verjetno dobiš kak nožek
drugače so pa najbolj nekulturni penzjonisti . čist zmer se kdo razburja in dere če more v trgovini stat na blagajni, ker je pač gužva. pa se pizdi na bogo blagajničarko, ki več kot delat itak ne more. pride pa ven, pa pol še pol ure stoji pred trgovino in čveka z nekom ki ga je ravnokar srečal. da ne govorimo v bankah, hvala tismu ki si je zmislu bankomate . najbolj so pa smešni ko na dan penzjona stojijo pred banko še ob šestih zjutri, da bojo lahka prec dvignal svoj keš.
drugače so pa najbolj nekulturni penzjonisti . čist zmer se kdo razburja in dere če more v trgovini stat na blagajni, ker je pač gužva. pa se pizdi na bogo blagajničarko, ki več kot delat itak ne more. pride pa ven, pa pol še pol ure stoji pred trgovino in čveka z nekom ki ga je ravnokar srečal. da ne govorimo v bankah, hvala tismu ki si je zmislu bankomate . najbolj so pa smešni ko na dan penzjona stojijo pred banko še ob šestih zjutri, da bojo lahka prec dvignal svoj keš.
-
Lastovica - Kofetarica
O upokojencih rajsi ne bom zgubljala besed. Ker mi grejo tak na zivce, da povedat ne morem Mislijo, da so najpomembnejsa bitja na svetu in da se bomo vsi njim podrejali in ne vem kaj se vse. Pa vsepovsod sam guzvo delajo. Pa v soboto dopoldan hodijo na banko kot, da nimajo cel teden cajta it. Popizdis!!!
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
mah tele k delajo ankete jaz ponavadi vprašam kje so dobili številko in pol se začnejo takoj ven vlečt... nadrla nisem še nobenega, ponavadi se smejem, pa jim rečem, če lahko NE kličejo več, pa so ponavadi prijazni pa se poslovijo. če je pa kratka anketa pa sodelujem
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Jaz pač vse poskušam rešiti kar se da mirno. Na srečo me je ravno pri anketah ponavadi prehitel kdo od domačih in dvignil slušalko prej kot sem jaz uspela priti do telefona. Pri nas je najbolj neolikan oče, ki kar začne grozit, da jih bo tožil, če ne nehajo klicat in utrujat folka in da on ne bo kupoval nobenih knjig, ne bo odgovarjal na nobene ankete itd. Neštetokrat sem mu že rekla naj se že enkrat začne obnašati in da se tudi z lepo besedo veliko doseže, ampak njemu je to čist vseeno. No, saj zdaj, ko smo se preselili, itak nismo objavili telefonske številke v imeniku in nasploh našo domačo številko poznajo samo redki, tako da s tem na srečo ni več problemov.
Drugače pa tudi jaz opažam, da je vse več ljudi vedno bolj neolikanih in nestrpnih, sitnarijo vsepovprek in znajo človeku kar fajn pokvarit dan. Meni je največja muka it na pošto, ker ko vidim onega uslužbenca tam, me mine volja do življenja. Enostavno ni za med ljudi, ker se ne zna obnašati, vsakega drugega nadere, človeku ne nameni ene prijazne besede, kakšen nasmeh tudi ne bi škodil. Sploh v takšnem malem kraju kot je naš, kjer se vsi poznamo, mi je nekaj normalnega, da prideš v trgovino in s kakšno prodajalko spregovoriš par besed, če kaj ne veš ali ne najdeš ti pomagajo, prav tako na banki in povsod, tale na pošti pa katastrofa. Zadnjič je prav grdo nadrl starčka, ker je prišel plačat položnico, pa ni imel cele, ampak je revček prišel samo z odrezkom, mene je nadrl, ko sem pred par leti prvič mogla izpolnit obrazec za priporočeno pošto in pač nisem vedla med vsemi tistimi papirji, ki so razporejeni tam, katerega izmed obrazcev naj vzamem in izpolnim in sem pač kot vsak normalen človek, ki nečesa ne ve, vprašala. On pa me nahruli, češ kaj če ne vidim, mi treba narisat ali mi kar on gre izpolni! Mislim, nisem vedla, če sploh naj še kaj rečem ali se naj kar obrnem in grem. Bi rekla, da se vsaj od enih takih javnih uslužbencev pričakuje nek odnos do strank. Še najbolj od vsega mi dvigne pritisk, če pridemo kam jest na študentske bone, pa nas natakarji tretirajo kot manjvredne in se arogantno obnašajo. Kaj, a smo študenti manj vredni kot ostali, ki pač odprejo denarnico in plačajo z gotovino? Obnašanje in nesramnost nekaterih včasih res prestopi vse meje.
Drugače pa tudi jaz opažam, da je vse več ljudi vedno bolj neolikanih in nestrpnih, sitnarijo vsepovprek in znajo človeku kar fajn pokvarit dan. Meni je največja muka it na pošto, ker ko vidim onega uslužbenca tam, me mine volja do življenja. Enostavno ni za med ljudi, ker se ne zna obnašati, vsakega drugega nadere, človeku ne nameni ene prijazne besede, kakšen nasmeh tudi ne bi škodil. Sploh v takšnem malem kraju kot je naš, kjer se vsi poznamo, mi je nekaj normalnega, da prideš v trgovino in s kakšno prodajalko spregovoriš par besed, če kaj ne veš ali ne najdeš ti pomagajo, prav tako na banki in povsod, tale na pošti pa katastrofa. Zadnjič je prav grdo nadrl starčka, ker je prišel plačat položnico, pa ni imel cele, ampak je revček prišel samo z odrezkom, mene je nadrl, ko sem pred par leti prvič mogla izpolnit obrazec za priporočeno pošto in pač nisem vedla med vsemi tistimi papirji, ki so razporejeni tam, katerega izmed obrazcev naj vzamem in izpolnim in sem pač kot vsak normalen človek, ki nečesa ne ve, vprašala. On pa me nahruli, češ kaj če ne vidim, mi treba narisat ali mi kar on gre izpolni! Mislim, nisem vedla, če sploh naj še kaj rečem ali se naj kar obrnem in grem. Bi rekla, da se vsaj od enih takih javnih uslužbencev pričakuje nek odnos do strank. Še najbolj od vsega mi dvigne pritisk, če pridemo kam jest na študentske bone, pa nas natakarji tretirajo kot manjvredne in se arogantno obnašajo. Kaj, a smo študenti manj vredni kot ostali, ki pač odprejo denarnico in plačajo z gotovino? Obnašanje in nesramnost nekaterih včasih res prestopi vse meje.
-
virginiaNOmore - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Včeri sm bla na bazenu v Topolščici, to je bazen, ki je vključen v kompleks zdravilišča. Ful zrihtan, zastonj maš ležalnike in dežnike, če se zagrebeš za njih, ko so vsi zasedeni, so pač vsi zasedeni. No, skratka, zraven mene so bli trije mladi fantje, mogoče 1.ali 2. letnik SŠ, grejo se kopat in edn ni dal brisače na ležalnik, ker je z njo pokril nahrbtnik pod ležalnikom. Pride ena babnica srednjih let, mal pogleda okol sebe, vpraša drugo sosedo(ki je prišla malo pred njo in niti ni vedla, da je ležalnik zaseden), če je tam fraj, ona reče da ja, nakar se jst oglasim, da so tam trije fantje, da so se šli kopat in da je tist ležalnik zaseden. Ona me gladko zignorira in zasede ležalnik, še ene parkrat sem ji rekla, pa se je nardila kot da ne sliši. Pridejo tisti fantje, vidjo da je zaseden, ji rečejo, da so bli oni tam in da naj gre drugam. Seveda se je ona začela zgovarjat, da to ni res, da gor ni blo brisače in da je soseda rekla, da je fraj, pol se oglasim jaz, da sem ji parkrat rekla, da je zasedeno in da me je gladko zignorirala, ona men da me ni slišala, čeprav sem ležala pet metrov stran od nje. Pol je začela nekaj bluzit o njihovi vzgoji, da ji naj povejo št.da pove njihovim staršem, da jo nadlegujejo, na konc je že skor rekla, da molarija nima kej delat na ležalnikih. Nisem mogla gledat, da se takole znaša nad mladino, nenazadnje je bila ona kriva, da je prišlo do spora. Vmešala sem se v spor, da so tud oni plačal karto in da majo vso pravico tudi do ležalnikov, ona spet nekaj o njihovi vzgoji, da bi se umaknila, če bi bili lepše vzgojeni. Njim je bilo dovolj in so odšli. Potem je še nekaj časa jezikala o nevzgojeni mladini, pol se pa moja mami oglasi, da je res problem vzgoje in da se naj zamisli kak vzgled daje ona otrokom. Pol sm še jst dodala, da jim daje vzgled kako je treba jezikat, ko si starejši. Ženska je utihnla v trenutku. Ko sem hodila po plaži, me je gledala ko polit pes. Ne sam da je njim pokvarla dan, tudi vsem ostalim ga je. p***a bedna. Misli, da če je starejša, da pol lahko mlajšim vsiljuje svoj prav.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
-
bolhica - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 4. 2006
- Kraj: somewhere
zdi se mi, da imajo taki ljudje s takim takojšnim neolikanim pristopom zelo velike probleme sami s sabo..
pomisliš lahko na vse mogoče, ko ti nekdo vpije na uho žaljivke..ampak razlog pa je ja, da je to človek, k ima velike probleme sam s sabo..očitn osi mu bila ti ravno tistega dne v napoto/"oporo", da je stresel jezo prav nate..
pomisliš lahko na vse mogoče, ko ti nekdo vpije na uho žaljivke..ampak razlog pa je ja, da je to človek, k ima velike probleme sam s sabo..očitn osi mu bila ti ravno tistega dne v napoto/"oporo", da je stresel jezo prav nate..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov