Nesramni odnosi med ljudmi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
*purple* napisal/-a:Ok, vprašaj če mi lahko pomagaš, ampak da mi pa sledi na usakem koraku, to me nardi pa tok žiučno da trgovino zapustim.
Prav iz tega razloga js ne hodim več v DM. Čist vedno ko sem prišla se je varnostnik postavu pou metra stran od mene in zjau v mojo košarco, ko sem nabirala stvari. Včasih rabim pač velik časa in vse kremce obrnem okrog in preberem kaj piše, ampak to še ne pomeni da kradem.
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
*purple* napisal/-a:pisala sem nasplošno, tebe sem uzela samo kot iztočnico.
drugače pa če še tol pokomentiram:to je tvoja zasebnost in prosti čas, nimajo pravice da se vtikajo vate s stvarmi, ki te ne zanimajo in ti jih vsiljujejo
dokler imaš številko javno objavljeno v imeniku, se to smatra kot za javno uporabo in se pokliče.Namreč večalimanj podjetij za javnomnenjske raziskave ima baze iz imenika.
Če nočeš, da te kdorkoli kliče in najde, se zbrišeš iz imenika in imaš mir.
ja sam a zej nej se mi zbrišemo iz imenika samo zato da nas ne bodo za ankete klicali?
*purple* napisal/-a:in še tole.Tvoj prosti čas in tvoja zasebnost, ok, to z imenikom sem ti že razložila.Ampak, še vedno lahko rečeš, da pač ne želiš odgovarjat in jih lepo ozdraviš, poprosiš če te lahko skenslajo iz baze in je.Lepa beseda, lepo mesto najde, in če boš to povedala, kar ti vzame (govorim tudi nasplošno) cele polminute časa, ti verjetno tud ne bo krona z glave padla in nič drastičnega se v tem momentu ne more zgodit.
kot sm že rekla ti to ne uzame pou minute, saj te nekateri sploh ne pustijo do besede in ti tam pet minut nakladajo za kaj je anketa, kaj vključuje, kje se bo uporabila itd. in ja, lepo odgovorim da me pač ne zanima in ne bom odgovarjala in ne, ne bo mi krona dol padla.
in vem, da si nasplošno govorila in ne meni, ma vseeno sem morala pokomentirati
-
Eclat - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
no, pol pa še jaz napišem kako znajo bit nekateri ljudje nesramni ter jim sploh ni mar če gre za starejše ljudi.
danes sm se peljala z vlakom in pol smo res na eni postaji zlo dolgo čakali na naslednji vlak. pa do mene pristopi starejša gospa ter me vpraša na kateri vlak čakam, in pol ker sma šle na isti vlak sva se na vlaku usedli skupaj. nato pa se je ta stara gospa ustavila sprevodnika in ga vprašala kam gre ta vlak, ter sem jo jaz sam na veliko pogledala, kr sem ji že jaz to povedala. in na koncu še prične sprevodnika spraševati kdaj gre vlak za Dunaj in pol ko ji je odgovoril na njena vprašanja je ta gospa povedala, da je iz nevem katerega mesta ter, da je danes že bila na taisti postaji kot smo se mi peljali, vendar da ji je nek mladenič na njeno vprašanje kje stoji vlak za Dunaj odgovoril, da bo njen vlak zdaj odpeljal ter ji pokazal nek vlak, ki je šel v Zagreb.
in, pol je v Zagrebu morala kupiti vstopnico z ta isto pot nazaj zaradi česar pa je zamudila vse vlake za Dunaj
zdaj, pa bo morala na železniški postaji čakati na naslednji vlak, ki pa ji pelje tri pa nekaj (zjutraj to)
mislim ddddd..., kok je lahko nekdo tko nesramen da jo namenoma napoti na napačen vlak
in ta gospa je bila zagotovo stara nekje med 70-80 let ter je potovala sama
:box: take bi pa res blo potrebno nekajkrat po njihovi tazadnji
danes sm se peljala z vlakom in pol smo res na eni postaji zlo dolgo čakali na naslednji vlak. pa do mene pristopi starejša gospa ter me vpraša na kateri vlak čakam, in pol ker sma šle na isti vlak sva se na vlaku usedli skupaj. nato pa se je ta stara gospa ustavila sprevodnika in ga vprašala kam gre ta vlak, ter sem jo jaz sam na veliko pogledala, kr sem ji že jaz to povedala. in na koncu še prične sprevodnika spraševati kdaj gre vlak za Dunaj in pol ko ji je odgovoril na njena vprašanja je ta gospa povedala, da je iz nevem katerega mesta ter, da je danes že bila na taisti postaji kot smo se mi peljali, vendar da ji je nek mladenič na njeno vprašanje kje stoji vlak za Dunaj odgovoril, da bo njen vlak zdaj odpeljal ter ji pokazal nek vlak, ki je šel v Zagreb.
in, pol je v Zagrebu morala kupiti vstopnico z ta isto pot nazaj zaradi česar pa je zamudila vse vlake za Dunaj
zdaj, pa bo morala na železniški postaji čakati na naslednji vlak, ki pa ji pelje tri pa nekaj (zjutraj to)
mislim ddddd..., kok je lahko nekdo tko nesramen da jo namenoma napoti na napačen vlak
in ta gospa je bila zagotovo stara nekje med 70-80 let ter je potovala sama
:box: take bi pa res blo potrebno nekajkrat po njihovi tazadnji
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
@smrketka@ napisal/-a: in najbolj žalostno od vsega se mi zdi to, da se mi ljudje zahvaljujejo za prijaznost. u bistvu za neko vrednoto ki bi nam morala biti samoumevna in bi jo kot tako moral izvajat. in to dejstvo se mi zdi zaskrbljujoče. ali smo res postali nesramna družba, da je prijazen človek že taka redkost da se mu moraš zahvalit ker te prijazno in lepo pogleda
v določenih trgovinah mi je ful všeč, da se mi prodajalka posveti in me vpraša, če potrebujem pomoč, mi svetuje ... recimo, če kupujem kakšno specifično oblačilo, perilo. in zadnjič sem bila v Mangu (Šiška) poz. presenečena nad prodajalko, ki se mi je res posvetila. iz skladišča mi je prinesla določen artikel, mi svetovala, kako oblačilo lahko kombiniram, kje bi lahko dobila ostale stvari. res ful prijazna. in takim prodajalkam se sama ob koncu nakupa (ali pa tudi če ne kupim) zahvalim za prijaznost in nasvete. ker zelo redko naletiš na take prodajalke.
seveda pa razumem tiste, ki ste same prodajalke in vem, kako je to, če naletiš na zoprn folk, ki ga je ogromno. sem tudi sama lansko poletje delala v mercatorju na delikatesi pa vem, da ni fajn, ko se mi določena baba spomni, da želi točno 5 dag poli salame. in je je bilo 6 dag, pa je rekla, da hoče točno 5 dag.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Glede nadležnih prodajalk - v Stari LJ v trgovini Lush so taaaak nadležne prodajalke da groza! Zmeri zatežijo in kr začnejo razlagat o nekih izdelkih, ko me niti najmanj ne zanima, pa govorijo 5min predn sploh lahk rečeš "hvala, ampak bom sam mal pogledla". Sploh nočem več stopit v to trgovino zarad tega!
Joj pa kak me razjezi naslednje - vsak petek ko grem z vlakom domov in izstopim, se, predn mi sploh lahk pridemo z vlaka, usujejo eni smrkavci gor in to tk, da sploh ne morš it ven, kr vdirajo gor na vlak! Mislim res so brez vsake kulture!
Pa ko sm že ravno pri vlakih - lani smo se pelali na Pivo&Cvetje iz Celja do Laškega, pa je bla taka gužva gor da se še za 5cm nisi mogu premaknt - res noro. Pa me je ena stara smotana ženska SKOZ rukala s komolcem, pol mi je pa dopizdlo in sm tud js njo nazaj, pa ona men kr neki da kaj jo rukam pa ne vem kaj, sm pa res znorela in sm jo napizdla nazaj - kaj se pa gre! A misli da lahk dela kar hoče, sam zato ker je stara?! Pol je pa neki zamrmrala da kak smo to vzgojeni, sm ji pa sam rekla kaj briga njo kak sm js vzgojena. Krava stara! Ti stari ljudje znajo bit tk nesramni da kr hudo.
Joj pa kak me razjezi naslednje - vsak petek ko grem z vlakom domov in izstopim, se, predn mi sploh lahk pridemo z vlaka, usujejo eni smrkavci gor in to tk, da sploh ne morš it ven, kr vdirajo gor na vlak! Mislim res so brez vsake kulture!
Pa ko sm že ravno pri vlakih - lani smo se pelali na Pivo&Cvetje iz Celja do Laškega, pa je bla taka gužva gor da se še za 5cm nisi mogu premaknt - res noro. Pa me je ena stara smotana ženska SKOZ rukala s komolcem, pol mi je pa dopizdlo in sm tud js njo nazaj, pa ona men kr neki da kaj jo rukam pa ne vem kaj, sm pa res znorela in sm jo napizdla nazaj - kaj se pa gre! A misli da lahk dela kar hoče, sam zato ker je stara?! Pol je pa neki zamrmrala da kak smo to vzgojeni, sm ji pa sam rekla kaj briga njo kak sm js vzgojena. Krava stara! Ti stari ljudje znajo bit tk nesramni da kr hudo.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
maaalaaa napisal/-a:ja sam a zej nej se mi zbrišemo iz imenika samo zato da nas ne bodo za ankete klicali?
ja to je edina rešitev, če nočeš da te kličejo.al pa da mu prijazno rečeš, da ne želite odgovarjat na ankete in če vas lahko izbrišejo iz baze.Ampak pazi, ker če boš zapizdila, se zna zgodit, da takoj drug dan prejmeš še en klic, zanalašč
kot sm že rekla ti to ne uzame pou minute, saj te nekateri sploh ne pustijo do besede in ti tam pet minut nakladajo za kaj je anketa, kaj vključuje, kje se bo uporabila itd. in ja, lepo odgovorim da me pač ne zanima in ne bom odgovarjala in ne, ne bo mi krona dol padla.
sem delala ankete, tudi neke ki so trajale od pou ure do 45 minut, pa nikjer ni blo uvoda več kot pol minute.Pa tudi če je minuta, še vedno sem istega mnenja.In zakaj govorijo na začetku mal več pa opisujejo in to...Ker morajo, ker je to njihova služba in oni tega niso krivi, nesramne odzive dobijo pa lih oni.Pač.
Eclat, ja ful nesramno ja.Ok, smo mi kot otroc tud kakšnega ki nas je ob cesti spraševal, poslal na kakšen drug kraj, ampak da bi pa kej tazga nardila, to pa ne.Sploh pa ne pri odrasli zdravi pameti.
ja se strinjam tud s Sp3lco....Dostkrat naletiš na stare ljudi, ki so brez usakih manir in ki mislijo, da je ves svet njihov ker so stari.Ma mrš, penzionisti eni, ceu dan majo cajta pa se gužvajo pousod, kot da jim bo odpeljal zadnji avtobus na svetu.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
ja, mamce morajo obvezno zjutraj ob 7h in 8h s tistimi vozički na troli delati gužvo
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
OOoo jaa.. ej z veseljem odstopm sedež starejšim gospodom ali gospem, samo da pa se vrivajo v vrste lih kamor se da, zato ker so starejši..
še boljš je pr nas na vasi sm se pa dajala z eno mamco.. že od majhnga se spomnim, da mi ni nikol odzdravla.. in sm jo tut js nehala pozdravlat.. no in itak to ona men lepo pove, češ kaj sem važna ratala, da je treba starejše spoštovat itd. mislm prosim lepo.. spoštovanje si je treba prslužit, ga ne dobiš vred z sivimi lasmi in protezo
tisto glede anket.. pa ja js se trudim lepo povedat da me pač nimam cajta, včasih hinavsko podam slušalko komu drugemu.. ampak (pa brez zamere *purple*) eni so pa res prou prekleto vsiljivi.. rečem da nimam časa, da ne želim odgovajat, nočem nč kupit, pa kar siljo.. sicer jih ne nahrulim, ampak odložim slušalko.. se mi pa zdi da je tega vse manj, al pa je samo pri nas tako..
še boljš je pr nas na vasi sm se pa dajala z eno mamco.. že od majhnga se spomnim, da mi ni nikol odzdravla.. in sm jo tut js nehala pozdravlat.. no in itak to ona men lepo pove, češ kaj sem važna ratala, da je treba starejše spoštovat itd. mislm prosim lepo.. spoštovanje si je treba prslužit, ga ne dobiš vred z sivimi lasmi in protezo
tisto glede anket.. pa ja js se trudim lepo povedat da me pač nimam cajta, včasih hinavsko podam slušalko komu drugemu.. ampak (pa brez zamere *purple*) eni so pa res prou prekleto vsiljivi.. rečem da nimam časa, da ne želim odgovajat, nočem nč kupit, pa kar siljo.. sicer jih ne nahrulim, ampak odložim slušalko.. se mi pa zdi da je tega vse manj, al pa je samo pri nas tako..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
mary-kate and ashley bigg - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 5. 2006
ja, večina ljudi je res nesramnih in zagrenjenih. ampak jst sm doživela prijetno presenečenje. bila sem v srbiji 2 tedna in nism mogla verjet, kok so tam ljudje drugačni. nobene sitnosti, nobene nesramnosti nisem doživela, ljudje so tok odprti... na busu, v trgovini, na agenciji, kjerkoli ... če sem rabla pomoč, ko sem kej iskala, sem jo dobila, ko sem šla jest v gostilno, ni kelnar godrnjal, ko sem nazaj vrnila hrano (je neki zamešu), ampak se je pošalu iz tega, se opraviču in mi potem še častil vino ... res sem se zamislna in si rekla: pa p****, a smo res sam slovenci tok omejeni???
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ne sej sm rekla, obstajajo tud taki da groza.
Ok, pri anketah lohk dobriš sam enga dolgočasneža, pa ni tolk panike, ampak telefonska prodaja....Kr dlake mi gredo pokonc!
ok, spet razumem dejstvo, da je pač to njihov šiht in da bi radi tud kej prodal, ampak če ti že v štartu rečem da ne/da nimam denarja/da me ne zanima/al vatever, se reče hvala useeno in nasvidenje.ampak ne, eni kr utrujajo, pa tiste izgovore ki majo pripravljene v smislu, da pa to res rabte, da denar sigurno mamo, da bomo več denarja dobili, da blablabla.Tle se mi pa kr odpne.Ej, ne zanima me, basta!Pol ratam pa tud jst nesramna, ker enih se res ne da znebit pa da si bog In razni uzajemni skladi, zavarovalnce in tralala.Mislm haloo..Pa sej ne rečem, ok folk je tm službo dubu in tam dela, ampak da se res da eni znani zavarovalnci širt tkole slab glas, tega pa ne razumem.če bom hotla kej met si bom šla že poiskat in kupt, sigurno pa ne bom kupovala prek neke teleprodaje
Ok, pri anketah lohk dobriš sam enga dolgočasneža, pa ni tolk panike, ampak telefonska prodaja....Kr dlake mi gredo pokonc!
ok, spet razumem dejstvo, da je pač to njihov šiht in da bi radi tud kej prodal, ampak če ti že v štartu rečem da ne/da nimam denarja/da me ne zanima/al vatever, se reče hvala useeno in nasvidenje.ampak ne, eni kr utrujajo, pa tiste izgovore ki majo pripravljene v smislu, da pa to res rabte, da denar sigurno mamo, da bomo več denarja dobili, da blablabla.Tle se mi pa kr odpne.Ej, ne zanima me, basta!Pol ratam pa tud jst nesramna, ker enih se res ne da znebit pa da si bog In razni uzajemni skladi, zavarovalnce in tralala.Mislm haloo..Pa sej ne rečem, ok folk je tm službo dubu in tam dela, ampak da se res da eni znani zavarovalnci širt tkole slab glas, tega pa ne razumem.če bom hotla kej met si bom šla že poiskat in kupt, sigurno pa ne bom kupovala prek neke teleprodaje
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
*purple* napisal/-a:zanč je blo zanimivo, ko kolegica stoji pred službo in kadi.pa pride mimo en tuj gradbinec, jo lepo pogleda in ga ona pozdravi z "dobro jutro".Gospod nardi par korakov naprej, nakar se ustavi, se obrne in stopi nazaj proti njej in jo praša s čim si je to zaslužil.Pa mu pač pove, da ga je pozdravila ane, če se že usak dan zjutraj srečujeta, se ji zdi prav in lpo, da mu reče usaj dobro jutro.In pravi gospod, da ga v žiulenju noben ni takole pozdravil, še njegov delodajalec ne in da e popolnoma očaran nad tem.
čez par dni, pa jo je na njeni mizi v pisarni zjutraj čakala tavelika milka čokolada, s pripetim listkom "dobro jutro" (je gospod pustil v firmi zanjo, predn je prišla).
Ful lepa gesta in pravi pokazatej kako lahko ena sama taka majhna stvar človeku polepša dan in kako lep odnos presega use meje.
Ko bilo le več takih....
Meni so tudi pred dvema letoma gradbinci, k so delali tle eno hišo, prinesli kilo bonbonov za rojstni dan Nisem vedla kako, zakaj, sm bla pa ful vesela.
Glede episcentra... Ja tko je blo, zato sm pa norela
-
nItY - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 10. 2008
- Kraj: za obzorjem
Roberta R. napisal/-a:OOoo jaa.. ej z veseljem odstopm sedež starejšim gospodom ali gospem, samo da pa se vrivajo v vrste lih kamor se da, zato ker so starejši..
.. no in itak to ona men lepo pove, češ kaj sem važna ratala, da je treba starejše spoštovat itd. mislm prosim lepo.. spoštovanje si je treba prslužit, ga ne dobiš vred z sivimi lasmi in protezo
se popolnoma strinjam s tabo... bi pa še dodala, da tud na busu so eni starejši zlo nesramni in avtomatsko misljo da jim vse pripada- vsak sedež, vsako držalo in tud kkšne nesramne izustjo.. enkrat sm bla prisotna, da je en starejši gospod skor mahnu enga fanta, ker se mu je po robu postavu
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
nItY napisal/-a:Roberta R. napisal/-a:OOoo jaa.. ej z veseljem odstopm sedež starejšim gospodom ali gospem, samo da pa se vrivajo v vrste lih kamor se da, zato ker so starejši..
.. no in itak to ona men lepo pove, češ kaj sem važna ratala, da je treba starejše spoštovat itd. mislm prosim lepo.. spoštovanje si je treba prslužit, ga ne dobiš vred z sivimi lasmi in protezo
se popolnoma strinjam s tabo... bi pa še dodala, da tud na busu so eni starejši zlo nesramni in avtomatsko misljo da jim vse pripada- vsak sedež, vsako držalo in tud kkšne nesramne izustjo.. enkrat sm bla prisotna, da je en starejši gospod skor mahnu enga fanta, ker se mu je po robu postavu
podpis... sam d nism bla zravn k je gospod mahnu enga fanta
Prvi neprebran prispevek • 108 prispevkov
• Stran 6 od 8
•
Prejšnja
1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov