Nesamozavest mi uničuje življenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Kofe
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2011
- Kraj: ...
Eh brezveze, da se obremenjuješ s preteklostjo. Sedaj nisi več kar si bil, lahko si edino več, z stokanjem in nesamozavestjo si pa lahko postopoma vedno manj.
Nevem malo premisli v čem si dober in na tem zgradi samozavest. Sicer pa študiraj in pridno delaj da pridejo novci, potlej se bo veliko več žensk za tabo obračalo pa če boš še tako nesamozavesten
Nevem malo premisli v čem si dober in na tem zgradi samozavest. Sicer pa študiraj in pridno delaj da pridejo novci, potlej se bo veliko več žensk za tabo obračalo pa če boš še tako nesamozavesten
-
roelle - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 6. 2011
Kofe napisal/-a: Sicer pa študiraj in pridno delaj da pridejo novci, potlej se bo veliko več žensk za tabo obračalo pa če boš še tako nesamozavesten
dober nasvet ja... če iščeš keš pi... sicer pa dvomim da bo prej kot v 10 letih imel dovolj denarja za to da se bodo za njim obračale... kaj pa naj v tem času dela?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
V dnarnco en kup računov nabasat, pa pol to ogromno dnarnco dat v žep na riti..tak da hlače visijo ane, jasno. Ko to ženske vidjo, aaaarrrrrrrrrrrrrrrr miaw miaw, v napad.
It was forever..but it didnt last long..
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
tanF napisal/-a:Kaj mu bodo pa knjige pomagale? Potem je boljše psihiater, če že misli denar za nekaj zapravljat.
Psihiatra predlagaš nekomu, ki ima nizko samozavest? Seriously?
Liam, za začetek se začni udeleževat različnih dejavnosti in si skozi šport ter hobije nabiraj poznanstva, predvsem ženska. Treba je "trenirat" na samozavesti, ravno tako kot moraš trenirati šport, če želiš videti napredek. Pri športu si nabiraš kondicijo in vsakič lahko narediš več, pri medsebojnih odnosih pa si nabiraš samozavest, četudi si kdaj zavrnjen. Tudi nekdo, ki se ti zdi alfa samec, ne more dobiti vsake ženske in tega se zavedaj, ko se boš bal pristopiti do punce.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
hej, psihiater ni samo za težke psihične bolnike.
psihiater je nekdo s katerim se lahko pogovoriš, če imaš problem. o čemerkoli se lahko pogovarjaš, in ostane zaupno. TO je štos psihiatra. in večina ki jih obiskuje ima takšne težave. ugotovijo, kaj natančno je njihov problem in ga začnejo reševati.
če sem iskren, bi tudi meni prišel prav psihiater. pač zato da se z nekom pogovorim in me ne bo samo zajebaval nazaj, ker ne razmišljam kot večina. pač psihiatri so naučeni da znajo poslušati. tu na forumu pa smo vsi po svoje prizadeti, nihče ne posluša nikogar, saj zato pa so stalni prepiri...
psihiater je nekdo s katerim se lahko pogovoriš, če imaš problem. o čemerkoli se lahko pogovarjaš, in ostane zaupno. TO je štos psihiatra. in večina ki jih obiskuje ima takšne težave. ugotovijo, kaj natančno je njihov problem in ga začnejo reševati.
če sem iskren, bi tudi meni prišel prav psihiater. pač zato da se z nekom pogovorim in me ne bo samo zajebaval nazaj, ker ne razmišljam kot večina. pač psihiatri so naučeni da znajo poslušati. tu na forumu pa smo vsi po svoje prizadeti, nihče ne posluša nikogar, saj zato pa so stalni prepiri...
-
Kasiopeja - Sramežljivka
Psihiater poleg pogovora zdravi težje duševne motnje, saj predpisuje antidepresive. Za začetek je kvečjemu primeren psiholog, ki pa je tam izključno samo za pogovor. V kolikor po nekaj terapijah zazna, da pacient rabi intenzivnejše zdravljenje, ga napoti k psihiatru. Nikakor pa človeka ne napotimo takoj k psihiatru, razen če je bolezen že tako globoko zakoreninjena, da rabimo zdravila.
Tukaj si malo preberi.
KLIK
Tukaj si malo preberi.
KLIK
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
prav imaš.
torej, k psihologu. pa najbrž smo isto mislili, razen pri izrazih je malo tako...
ampak se mi zdi da tudi psiholog lahko predpiše antidepresive. namreč moj bratranec je hodil k psihologu (oz. temu kjer se pač pogovarjaš) in jih je dobil. manjša depresija, nič takega da bi bilo resno.
torej, k psihologu. pa najbrž smo isto mislili, razen pri izrazih je malo tako...
ampak se mi zdi da tudi psiholog lahko predpiše antidepresive. namreč moj bratranec je hodil k psihologu (oz. temu kjer se pač pogovarjaš) in jih je dobil. manjša depresija, nič takega da bi bilo resno.
-
Kasiopeja - Sramežljivka
Niti običajen, niti klinični psiholog ne more zdraviti z zdravili. Kot sem že zgoraj napisala, on je bil najverjetneje pri psihiatru, ker se z njim prav tako lahko pogovarjaš, vendar poleg tega predpisuje še zdravila (antidepresive, antipsihotike, pomirjevala, stabilizatorje itd.).
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Psihiater je zdravnik, izšolan na medicinski fakulteti in ima licenco za izdajanje zdravil. Psiholog pa je izšolan na filozofski fakulteti in ne more predpisevati zdravil. Tudi moja prijateljica je hodila k psihologu, pa je bilo kr neki vse skupaj.
- chesermarko
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 9. 2011
In kako ti npr. psihologi v tem primeru pomagajo?
- tanF
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2011
Kaj vam tukaj ni jasno? Psiholog bi bil za avtorja teme več kot primeren, ker dvomim, da bo se bo njegova samozavest kar naenkrat dvignila. Ne bo se in zato je najboljše, da obišče psihologa, ki mu bo znal svetovati kako se "pozdraviti".
Ko si otrok se psihočno in fizično še razvijaš in če iz dneva nekdo nad tabo izvaja psihično nasilje lahko to pusti precej velike posledice. Ne se slepit in mislit, da so psihologi in psihiatri samo za nore ljudi, ampak tudi za takšne, ki imajo probleme z samozavestjo.
Sicer pa, Liam - če si v dvomih, da bi ti psiholog znal pomagati, pa samo pojdi k njemu za kakšno uro. Nekaj bo že potrebno plačat, samo nikoli ne veš, mogoče ti bo pa po pogovoru boljše.
Ko si otrok se psihočno in fizično še razvijaš in če iz dneva nekdo nad tabo izvaja psihično nasilje lahko to pusti precej velike posledice. Ne se slepit in mislit, da so psihologi in psihiatri samo za nore ljudi, ampak tudi za takšne, ki imajo probleme z samozavestjo.
Sicer pa, Liam - če si v dvomih, da bi ti psiholog znal pomagati, pa samo pojdi k njemu za kakšno uro. Nekaj bo že potrebno plačat, samo nikoli ne veš, mogoče ti bo pa po pogovoru boljše.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov