Nenormalna nesamozavest

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Jul. 2010 20:23

Helou :)

Berem malo svoje stare teme, se zgražam in ... brišem ;)

Vsem, ki ste pomagale pa še enkrat hvala :)

LP
Zadnjič spremenil boom_boom*¸, dne 13. Apr. 2011 9:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Jul. 2010 20:33

Živjo! Ne bom ti zaprla teme, ker v takih situacijah vedno prav pride, da ti nekdo svetuje na sveže..ne pa da samo bereš neke odgovore..ampak ti bom pa vseeno dala linke do tem, kjer so res podobne situacije obravnavane..takih deklet je kar precej..
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... samozavest
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 25&start=0
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Jul. 2010 20:45

LP
Zadnjič spremenil boom_boom*¸, dne 13. Apr. 2011 9:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
obiskovalec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obiskovalec » 02. Jul. 2010 21:06

boom_boom*¸ napisal/-a:Moj največji problem je, da se enostavno ne zmorem prepričat, da me lahko kdo ima rad. Ne glede na vse.

To sem se pa kar zamislil, kaj bi ti odgovoril.

Najprej moraš imet rad sebe, da te potem lahko imajo radi drugi. Pač uživat moraš v lastni koži in okoliščinah kakršnih živiš. Če si zakomplaksana s težo probi s tem neki narest.

Jaz sem npr. suh, v odlični kondiciji, dobro materialno priskrbljen (imam vse kar potrebujem za živet) in če pomislim, tudi jaz imam malo prijateljev. Prištejem jih lahko na prste ene roke. Ampak z gotovostjo lahko rečem, da me imajo te prijatelji radi, za vse ostale me pa tudi ne zanima. Je pa res, da hodim po svetu nasmejan, tako da me razni negativci sploh ne vidijo, gredo enostavno mimo mene. Si pa tudi jaz razbijam glavo, zakaj me bivsa punca ne mara, pa bi si želel vedet. Ampak tako pač je.
V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Jul. 2010 21:46

boom_boom*¸ napisal/-a:Moj največji problem je, da se enostavno ne zmorem prepričat, da me lahko kdo ima rad. Ne glede na vse.
20x na dan si reči "imam fanta in družino, ki me imajo radi" - matr, kaj bi pa ti še rada..
Vidm, da pa z zadričnostjo nimaš težav. :P
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 02. Jul. 2010 21:54

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:54, skupaj popravljeno 1 krat.
krogla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a krogla » 02. Jul. 2010 21:57

sirova štručka napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:Vidm, da pa z zadričnostjo nimaš težav. :P

to so obrambni mehanizmi :D

Kje je kakšna zadirčnost? Pač je argumentirala, zakaj druge teme niso sorodne tej.

Avtorica teme: zelo ti lahko pomaga obisk psihologa. Po mojem mnenju si sama ne boš mogla dopovedati, da si vseeno vredna ljubezni, ker moraš najprej ugotoviti, zakaj tako misliš, v lastni režiji pa je to običajno nikoli končana zgodba.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 02. Jul. 2010 22:09

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Jul. 2010 22:14

LP
Zadnjič spremenil boom_boom*¸, dne 13. Apr. 2011 9:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Jul. 2010 22:17

^^zakaj bi pa do takrat čakala?
Mogoče lahko prej prideš h kateremu drugemu psihologu (napotnica prek osebnega zdravnika).
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Jul. 2010 22:19

^^Ekzekli, hvala!(leti na sirovo)
Moj point je bil, da imamo veliko tem o samozavesti in da morda lahko najde kaj uporabnega tam(čeprav bi ji lahko temo tudi zaklenila in jo preusmerila, da naj piše drugam, ker je v tiste teme o samozavesti tudi pisalo več deklet, ki imajo različne probleme- a vendarle, s samozavestjo). No, kakorkoli že, ni važno.Zdj se pa orientirite na njen prvotni problem! :)

Aja pa še moj mini nasvet: psiholog.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 02. Jul. 2010 22:24

No ja Evelyn, še enkrat hvala, si bom ob priliki pogledala tut une teme :)

Zakaj čakam na šolsko psihologinjo? Baje da je ženska res v redu in zna pomagat, sošolka je bla pri njej in je rekla da je super. Pa verjamem, da so drugi psihologi tut uredu, ker so za to itak plačani, sam rajš grem k eni za katero mam "priporočila" :razz:
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 02. Jul. 2010 22:26

nekdo je že napisal zgoraj, da moraš imeti najprej sebe rada, šele potem te bodo imeli drugi. S tem se popolnoma strinjam, zato bi ti svetovala, da svoje razmišljanje ne fokusiraš na to kaj si bodo drugi mislili o tebi, ali te bodo imeli radi...ampak fokus usmeri nase - poskusi ugotoviti kaj te veseli v življenju, v čem si dobra, kaj rada počneš... poskusi izpopolnjevati stvari, ki te veselijo oziroma ki jih dobro počneš. Zastavljaj si cilje v življenju (pa četudi je to preprost cilj, npr: do konca tega mesca bom sposobna preteči 5km, "do septembra bom shujšala 8kil" ali pa ne vem "naučila se bom štrikat", "vpisala se bom na tečaj španščine", "izpopolnila bom računalniško znanje" ... pač ne vem kaj te veseli, ampak moj point je v glavnem da na tem (na sebi) morš delat in vsakič, ko boš kej več dosegla, boš ponosna sama nase, bolj se boš imela rada in gotovo bodo to opazili tudi drugi. :wink:
Uporabniški avatar
GumSpirit
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a GumSpirit » 03. Jul. 2010 11:34

Moram reči, da se v tej tvoji izpovedi najdem tudi sama, pred parimi leti.
Pri meni je bila nesamozavest definitivno posledica tega, da sem bila malo bolj obilen otrok in so me vsi zafrkavali. Moja rešitev je bila, da sem pošteno shujšala in zelo spremenila svojo zunanjo podobo. In tudi fantje so po tem začeli kazati zanimanje zame. Nikoli pred tem nisem imela moških prijaltejev, sedaj lahko rečem, da jih imam kar precej. Point tega ni moja izpoved, ampak to, da nekaj spremeniš, nekaj naredi zase, da se boš cenila, tako kot ti je na podoben način svetovala evva.
Pri meni se je vse izboljšalo, ko sem videla, da me drugi ljudje sprejemajo medse, da me ''odobravajo'', lahko še tako govorim - mnenje drugih mi ni pomembno, žal to ni res.

Sama še vedno nimam tiste velike samozavesti, ampak mi pomaga, če se malo pretvarjam, da jo imam, ker jo posledično malce tudi zares dobim. Pa tudi pohvale od drugih ljudi, ti lahko močno dvignejo samozavest. Verjetno te fant dostikrat pohvali, verjemi mu, da si pomembna oseba, če ostaja s tabo, kljub vsem prepirov, ki si jih omenjala.
anyone who has never made a mistake has never tried anything new. (A.Einstein)
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a boom_boom*¸ » 03. Jul. 2010 14:39

LP
Zadnjič spremenil boom_boom*¸, dne 13. Apr. 2011 9:14, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov