Nemogoča sestra

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Arden
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Arden » 05. Mar. 2012 15:13

ftguu
Zadnjič spremenil Arden, dne 29. Mar. 2012 20:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 05. Mar. 2012 15:35

Skoraj 100% bi si upala trditi, da je to njeno trenutno stanje, ker je pač v puberteti in jo razganja. Sicer kako dolgo bo to trajalo, je pa itak vprašanje....lahko jo mine čez nekaj mesecev, lahko šele čez 3, 4 leta...

Jaz bi se probala še kdaj pogovoriti z njo, potem pa bi jo verjetno začela ignorirat, če bi bila ona še naprej nemogoča...ne vem.
Morda se zgodi, da bosta čez čas, ko se bosta majn videli (ker boš ti v Mb, ona bo odrastla) vzpostavili boljši odnos.

Srečno!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 05. Mar. 2012 15:56

Skoraj zagotovo se bo to zgodlo. Če se pa ne bo pa... novim zmagam naproti!
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 05. Mar. 2012 16:26

podobna zgodba je bila pri meni. pa sem preprosto "požrla" te stvari. Danes se počutim odlično, sem samostojna, medtem ko je pri sestri totalno druga zgodba in se vidi, da ji je žal, čeprav tega ne prizna.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 05. Mar. 2012 16:49

Tamala je pač v puberteti. :)

sej bo minilo.

Sej boš šla kmalu študirat, ti lepo študiraj, ona se bo pa upajmo tut mal zresnila. Čeprav eni se ne nikoli hehe
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 05. Mar. 2012 16:52

Takemu ki ga meče ne moreš pomagati, pač čakaš da ga mine in ne pustiš da ti pride blizu s provokacijami.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 05. Mar. 2012 17:00

arden, brez skrbi ;) ona je še otrok, odrasla bo prej ali slej, in potem se bosta bolje razumele. (jaz iam tudi brata, zdaj ko sva odrasla se super razumeva :), prej je bilo pa vse mogoče)
kar se ti pa zdaj dogaja, pa vzemi v svoj prid - take izkušnje, da si samostojna in da celo pomagaš drugim, ti bojo v življenju 100% koristile.
ti se samo zavedaj, da s tabo n nič narobe, da je ZELO pohvalno, da delaš na izobrazbi in skrbiš za svojo prihodnost, kdor pa pravi da brez fukarjenja in žuranja cele dneve ni lajfa, je pa itak totalen kreten ;)

pol leta še zdrži, nato pa če greš v Maribor boš presenečena kako hitro te bo sestrica začela pogrešat ;) če ne drugega zato ker bo tega dela, pomoči malemu, živalim potem deležna ona :)

pridno delaj za maturo, šolo, če si navajena malo dela je vse mnogo lažje ;) sestro pa ignoriraj. se bo že zavedla da dela narobe, upajmo samo da ne takrat ko bo že prepozno.
hej norci :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 05. Mar. 2012 17:07

slovenc79 napisal/-a:arden, brez skrbi ;) ona je še otrok, odrasla bo prej ali slej, in potem se bosta bolje razumele.

Saj je ona tudi, sploh pa 2 leti ni kakšna posebna razlika. Saj je bila Arden 2 leti nazaj tudi toliko stara, pa se verjetno ni tako obnašala, ampak je po pripovedovanju celo pomagala sestri :D ... Verjetno je bolj od osebe odvisno, pa mogoče ji je takšno obravnavanje / popuščanje vse življenje prišlo v navado... Upajmo pa, da se bo sčasoma spametovala in začela cenit ljudi okoli sebe :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 05. Mar. 2012 17:16

^^ no, to da je ona najstarejša sestra in je imela največ obveznosti in odgovornosti, je sigurno bolj odrasla kot pa npr. bo njena sestra čez 2 leti.

če bi še Arden imela starejšo sestro, pa bi bila najbrž tudi ona takšna :)
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 05. Mar. 2012 20:52

Vsak delček tvoje zgodbe me spominja na mojo sestro. Vem da je hudo, če se nekdo, ki ga imaš rad tako obnaša.

Žal so v veliki meri tukaj krivi tvoji starši. Meni je to zelo zgrešeno, da se otrokom v tolikšni meri pomaga v šoli (ja malenkost že, če česa ne zna). Ker se mi zdi, da se potem tudi kasneje ne znajdejo tako dobro. In tudi zdaj so zatajili, saj so oni tisti, ki bi ji morali postaviti meje. Tukaj ti žal ne moreš nič naredit, se pa strinjam z drugimi, da se bo tvoja sestra skulirala čez čas.

Na njene besede se raje ne oziraj, ker si verjetno zelo pridna, ambiciozna punca - morda ti celo zavida.
Breakfast is my religion! (The Mask)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 05. Mar. 2012 21:04

she-devil napisal/-a: Žal so v veliki meri tukaj krivi tvoji starši. Meni je to zelo zgrešeno, da se otrokom v tolikšni meri pomaga v šoli (ja malenkost že, če česa ne zna)..

Pa to bi še šlo, če starši pomagajo, saj to je v bistvu njihova naloga... sam da mora dve leti starejša sestrica delat še sestrino delo, je pa res zgrešeno - kakor razumem, so ji oni to naročili :?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 05. Mar. 2012 21:10

^^ se čisto strinjam. starši so naredili to napako, da so najstarejšega otroka že nekako postavili za skrbnika, čeprav je še otrok. edino kar je dobro pri tem je to da ta otrok hitreje postane odrasel in samostojen, to pa je vse. so pa posledično mlajši otroci dlje otroci.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Mar. 2012 12:11

slovenc79 napisal/-a:če bi še Arden imela starejšo sestro, pa bi bila najbrž tudi ona takšna :)
Tole je manj odvisno od "hierarhije" otrok (al kako temu rečt), ampak bolj od karakterja.
Imam tudi 2 leti starejšega sorojenca, pa sem jz dosti bolj resna kot tale "nemogoča" sestra (čeprav je res, da me je v najstniških letih dost metalo, hehe, sem vseeno sodelovala doma).
OK, tanajmlajša v družini je pa res...adijo :D (jz še verjamem, da jo bo enkrat pamet srečala).

Skratka, ja, se strinjam, da kot starejša sestra prav dosti nimaš za narest, niti to ni tvoja naloga; probaj čim bolj ignorirat njene izpade in NIKAKOR prevzemat njenega dela, pač naj bo vsrano dokler nje ne zmoti, oz. če je ne, pa ji v sobo odnesi! :D ..vseeno se pa ne čist proti njej obrnit, kasneje te bo zihr še rabila, in predvsem cenila.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 06. Mar. 2012 12:57

Sestra se bo s časoma po vsej verjetnosti spremenila na boljše, ne pričakuj pa kakšnih bajnih čudežev v odnosu. Čez kakšnih 7 let se bosta po vsej verjetnosti normalno razumele, ne bo nobenih pretiranih prepirov in podobnega, kakšni zaupljivi sestrski odnosi pa dvomim da se bodo kdaj razvili.

Se definitvno strinjam, da so tudi starši krivi za tako obnašanje. Ni prav, da svoje "delo" valijo na starejšega otroka (tebe).

Pusti sestro pri miru, mirno se odseli, vzdržuj neko primerno distanco. Predvsem si pa ničesar ne očitaj.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 09. Mar. 2012 14:10

Buy a gun.
Show her the gun.
Problem solved.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]