Neko mlado dekle trpi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*little girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 5. 2008
- Kraj: Where the streets have no name
jp,previdnost ne bo odveč.
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Mene se takšni primeri vedno dotaknejo,ko je negdo morda malce bogi in potem si takšnega človeka podajajo,različni ljudje in institucije,ter jih izkoriščajo na različne načine..Tak človek žal ni sposoben razbrati kdo ga ima rad in kdo ne.Veseli so najmanjše pozornosti,četudi jo spremlja kak udarec.
Pomagati ji veliko ne moreš,veliko je že,da jo razumeš in sočustvuješ z njo,čeprav pazi,da se te sam primer ne dotakne do te mere,da bi trpela še sama ob njej.Punca se mi smili,vendar je tip ženske,ki bo vedno v težavah,ker ne loči med tem,kaj je prav in kaj ne.
Lahko ji svetuješ tudi številko kakega kriznega centra,oz.centra za pomoč ženskam v stiski.
Pomagati ji veliko ne moreš,veliko je že,da jo razumeš in sočustvuješ z njo,čeprav pazi,da se te sam primer ne dotakne do te mere,da bi trpela še sama ob njej.Punca se mi smili,vendar je tip ženske,ki bo vedno v težavah,ker ne loči med tem,kaj je prav in kaj ne.
Lahko ji svetuješ tudi številko kakega kriznega centra,oz.centra za pomoč ženskam v stiski.
-
tjančii - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 6. 2008
ja res si ji že vlik pomagala k si ji prsluhnla. sam dei rajš se ne zapletat k pol boš pa usga ti kriva č se kei hujšga zgudi. sei veš d vedno drug najebe.
še naprei ji prsluhn pa vrjemm d ji boš tko naiveč pomagala.
zrd tega k jo tepe, pa loh tipa prjavš...sam rajš še mal počaki....d spoznaš tole punco...loh d mal pretirava...
sicr se mi pa zdi zlo boga
čudm se d sploh zdrži brez otroka. ( aja glede tega ga tud loh prjav)
še naprei ji prsluhn pa vrjemm d ji boš tko naiveč pomagala.
zrd tega k jo tepe, pa loh tipa prjavš...sam rajš še mal počaki....d spoznaš tole punco...loh d mal pretirava...
sicr se mi pa zdi zlo boga

čudm se d sploh zdrži brez otroka. ( aja glede tega ga tud loh prjav)
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Glede na to, kako je svet nepredvidljiv in ljudje na njem še bolj, bi se jst bolj tsran držala.neglede na to, da rada pomagam ljudem če že morem, na bilokater način, ampak če so ljudje v takih situacijah, kot opisuješ in če ljud ne poznaš, bi se jst odmaknila.
Prvič, ne veš ne kdo ej ta ženska ne nič.Lahko samo igra, da bi s tem kaj dosegla.Drugič, ne veš kakšen psiho je tip in kaj mu lahko pride na ušesa.V tem primeru če je usekan, maš lahko velike probleme.tretjič, pa je stvar taka, da če si sama ne bo pomagala, ji nihče ne more.če še kar vztraja očitno nima volje in četudi se boš pogovarjala z njo, spet nu nujno da jo bo dobila.
skratka, nevem, jst nebi tvegala.Živela bi svoje mirno življenje dalje, ona pa naj živi svoje.
včasih je dobro spustiti mimo kakšno stvar, sploh če smo sami lahko ogroženi.
in tko kot je rekla tjančii...če je tip psiho, ne bo ona kriva, ampak ti ker jo kobajagi nagovarjaš.tko da Tigi, če si pametna, se umakni.
Prvič, ne veš ne kdo ej ta ženska ne nič.Lahko samo igra, da bi s tem kaj dosegla.Drugič, ne veš kakšen psiho je tip in kaj mu lahko pride na ušesa.V tem primeru če je usekan, maš lahko velike probleme.tretjič, pa je stvar taka, da če si sama ne bo pomagala, ji nihče ne more.če še kar vztraja očitno nima volje in četudi se boš pogovarjala z njo, spet nu nujno da jo bo dobila.
skratka, nevem, jst nebi tvegala.Živela bi svoje mirno življenje dalje, ona pa naj živi svoje.
včasih je dobro spustiti mimo kakšno stvar, sploh če smo sami lahko ogroženi.
in tko kot je rekla tjančii...če je tip psiho, ne bo ona kriva, ampak ti ker jo kobajagi nagovarjaš.tko da Tigi, če si pametna, se umakni.
-
veneficus pupa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
nimam kej rečt, so punce že vse povedale. več kot da ji prisluhneš, jo bodriš, ne moreš naredit. razen, če bo kdaj imela kakšno željo in te bo prosila za specifično pomoč.
in se strinjam, da pa seveda bodi previdna. da te ne potegne za sabo.
edino, kar me je zmotilo- mislm, da bi se bilo zelo narobe odmaknit. to samo kaže kako je zdajšnja družba predvsem v tem, da je treba grozn skrbet za svojo rit. s čimer ni nič narobe, dokler se ne "zanemarja" druge. pa vem, da se vas bo velik obregnl v tole. ampak še vedno se mi ne zdi prav, da se odmikamo od ljudi, ki so sami. je res, da primera v podrobnost ne pozna, mogoče je ta punca res ena tistih, k se nikol ne bo odmaknila od tega tipa..mogoče pa le ni tko. in dokler Tigi ne bo dobila nekga znaka, da je taka, mislm, da se ne bi smela umikat. seveda so neke meje, nikakor ne odmik.
pomoč sočloveku? no verjetno je res živalski nagon po samoohranitvi premočan.
Tigi, po mojem se ne bi smela umaknit, je pa res da bodi previdna (!).
in se strinjam, da pa seveda bodi previdna. da te ne potegne za sabo.
edino, kar me je zmotilo- mislm, da bi se bilo zelo narobe odmaknit. to samo kaže kako je zdajšnja družba predvsem v tem, da je treba grozn skrbet za svojo rit. s čimer ni nič narobe, dokler se ne "zanemarja" druge. pa vem, da se vas bo velik obregnl v tole. ampak še vedno se mi ne zdi prav, da se odmikamo od ljudi, ki so sami. je res, da primera v podrobnost ne pozna, mogoče je ta punca res ena tistih, k se nikol ne bo odmaknila od tega tipa..mogoče pa le ni tko. in dokler Tigi ne bo dobila nekga znaka, da je taka, mislm, da se ne bi smela umikat. seveda so neke meje, nikakor ne odmik.
pomoč sočloveku? no verjetno je res živalski nagon po samoohranitvi premočan.
Tigi, po mojem se ne bi smela umaknit, je pa res da bodi previdna (!).
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Sj nočm nč slabga, sam mene je pa pri vsem tem najbolj zmotilo to, da si njeno zgodbo objavila na internet (če se je strinjala, potem seveda ni nobenega problema). Kaj če njen tip spremlja cosmo forum, slučajno naleti na to temo in se v njej najde? Potem lahko nastane še večja škoda, kot je. Ravno zaradi tega, ker dekle niti malo ni v rožnati situaciji in ima nasilnega tipa, ni pametno takih zgodb objavlat na internet (vsaj z mojega vidika). Če se punca sama odloč in jo objavi, potem ni panike. Tko se ti je pa ona zaupala in verjetno niti ni pričakovala, da bo njena zgodba že naslednji dan objavljena na internetu.
Verjamem, da ji želiš pomagati in da ti je hudo zanjo, vendar takšne situacije so precej zapletene in brez premisleka lahko narediš veliko škodo.
Verjamem, da ji želiš pomagati in da ti je hudo zanjo, vendar takšne situacije so precej zapletene in brez premisleka lahko narediš veliko škodo.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Hvala vam punce
Ja ne nebom se ji umaknila ampak jo bom poslušala...seveda bom previdna...mislim, da ni bojazni, da bi model bral ta forum ker še neta nima pa ne compa kakor sem slišala iz njenih pripovedovanj...
Je rekla, da ko je dobila menstruacijo in je on iz Hrvaške ravno prišel domov jo je vprašal kdo jo je posilil
Pa mu je trdila pa govorila da je to menstruacija pa je jo zvleku na urgenco in mu je dr. govoril da je to samo menstruacija...un pa kr po svoje
Nevem kaj nej si mislim...jutri mislim, da bo zopet pšrišla k meni v lokal...

Ja ne nebom se ji umaknila ampak jo bom poslušala...seveda bom previdna...mislim, da ni bojazni, da bi model bral ta forum ker še neta nima pa ne compa kakor sem slišala iz njenih pripovedovanj...
Je rekla, da ko je dobila menstruacijo in je on iz Hrvaške ravno prišel domov jo je vprašal kdo jo je posilil

Nevem kaj nej si mislim...jutri mislim, da bo zopet pšrišla k meni v lokal...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
jaz tudi nikakor ne razumem tega da nekatere ženske nočejo zapustit svojih partnerjev,pa čeprav jih pretepajo...no poznam primere,da jih zapustijo za par dni,tednov,ampak pol jih tipi prepričajo in se vrnejo nazaj...ni logike tu....al jim paše da jih pretepajo al ka? al se preprosto bojijo biti same..?..nevem,to mi nikol ni blo jasno...poznam par primerov...in..nevem..tu ni kaj...sem poznala en par ko sta bla že tik pred ločitvijo,pa ni minilo par tednov,al pa dni..sej ne vem več...je že dolgo tega,pa sta nazaj skup...in stanje se je samo še poslabšalo..in ženska še vedno vstraja in se pusti mučit...jaz ne vem ki ti je logika...njen mož pa živi z njo,in živi v njeni hiši,na njene stroške..in ona ga ne nažene.haloo...pol pa človek ne ve več kaj bi reko....
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Ma dej ta tip je f***en u glavo. A njej ni do tega,da bi šla stran od njega..al jo je tuk strah al kaj?Mislm,da se preveč upletat u to zgodbo tut ni dobr,da neb blo kej narobe..dokler ni ona za spremembe je žiu bog ne bo prepričou..to,da je butnen u glavo se pa že s tem vid,da jo je pelu na urgenco,ko je mela menstro pa ji ni vrjetu,da je ni noben posilu..
Mislm no,če je to sploh use res kr ti una govori..
No dougčs ti u službi sigurn ni

No dougčs ti u službi sigurn ni

Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
freaky - Kofetarica
Tigi napisal/-a:mislim, da ni bojazni, da bi model bral ta forum ker še neta nima pa ne compa kakor sem slišala iz njenih pripovedovanj...
Sj ni fora v tem, ali bo bral ali ne. Js vidim problem v tem, ko si na nek način izdala njeno zaupanje, ko ti je zaupala tako pomembno in intimno zadevo.

-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Ma ja...Kako izdala?
Jaz sem vas vprašala za mnenja kaj narediti da bi ji ahko najbolje pomagala ne pa da bom opravljaa oz. njene težave kazala vsemu svetu...
No sej potem so res brezvezni ti forumi, če potem izdajamo zaupanja,...
Jaz sem vas vprašala za mnenja kaj narediti da bi ji ahko najbolje pomagala ne pa da bom opravljaa oz. njene težave kazala vsemu svetu...
No sej potem so res brezvezni ti forumi, če potem izdajamo zaupanja,...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tigi, pa kaj se razburjaš.Ok, ti si res vprašala za mnenje na tem forumu, ampak to je nekako izdajanje zaupanja, ker nisi tega kar ti je povedala obdržala čisto zase.Jst stvari ki mi jih določeni ljudje povedo in zaupajo, čeprav so kritičnein kdaj tud potrebne mnenja širše okolice, ne razlagam naokoli in obdržim zase, ker nikoli ne veš kje kdo kaj prebere v spletnem svetu.Splet je itak tok razširjen da ma skorajda že vsak doma povezavo, al pa kej drugje vstopa in čist možno je da nekega dne tega tipa zanese na forum, se prepozna iz težav in potem ima punca probleme.Ravno tako jih imaš lahko ti, v kar sploh ne dvomim, v kolikor ta tip karkoli izve.
pa sej ni nujno, da on izve iz spleta, ona mu lahko pove da se ti je zaupala in on bo vedel, da ti vse veš.In pote sledijo grožnje in vse ostalo..
Dandanes se pač ni za zajebavat s takimi psihiči.sicer pa kukr sama veš.
Iz vmešavanja tuje stvari zna nastat kdaj precejšnja pizdarija.In zarad tega bi se jst pač takim osebam s takimi ljudmi za sabo, izogibala.vsak ima probleme in nikoli ne boš mogla pomagat vsem, sploh pa če sami tega nočejo.
pa sej ni nujno, da on izve iz spleta, ona mu lahko pove da se ti je zaupala in on bo vedel, da ti vse veš.In pote sledijo grožnje in vse ostalo..
Dandanes se pač ni za zajebavat s takimi psihiči.sicer pa kukr sama veš.
Iz vmešavanja tuje stvari zna nastat kdaj precejšnja pizdarija.In zarad tega bi se jst pač takim osebam s takimi ljudmi za sabo, izogibala.vsak ima probleme in nikoli ne boš mogla pomagat vsem, sploh pa če sami tega nočejo.
-
freaky - Kofetarica
Tigi napisal/-a:njene težave kazala vsemu svetu...
Lej točno to si naredila. In js ti nočm nč slabega, js sm samo povedala svoje mnenje. Neki je če napišeš SVOJO zgodbo, drugo pa je če opišeš situacijo neke osebe, katera sploh ne ve, da je njena zgodba na internetu. Zame je to izdaja, pa lahko rečeš karkoli. Poleg tega pa ima punca zelo zapleteno in nevarno situacijo in ravno v takih primerih previdnost ni nikoli odveč. Če pa ti misliš, da je izpostavljanje njene zgodbe na internetu v njeno korist, pa tudi prav. Js sm ti hotela samo dobro

- Noelia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
Lepo, da ji hočeš pomagati, ampak ne moreš pomagati nekomu, ki ne želi pomoči. Da bi jaz imela nekje otroka mi ne bi nič in nihče preprečil, da ga vidim! In bodi zelo, zelo previdna, ker če bo ta tip zvedel zate boš imela sigurno težave in ona bo držala z njim- zapomni si to, vedno držijo s fantom. Poslušaj jo in jo tolaži, ne govori pa ji naj ga pusti, ker mu bo enkrat, ko se bosta kregala to povedala.
In ja, če bi jaz zagledala na netu nekaj kar sem zaupala frendici :fight:
In ja, če bi jaz zagledala na netu nekaj kar sem zaupala frendici :fight:
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: haley