Nedolžnost pri 26

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

veverca22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a veverca22 » 15. Jan. 2013 22:27

Torej, stara sem 26 let in še nedolžna. :oops:

Kaj mi svetujete? Je zame sploh še kaj upanja? Zelo težko navežem stike s fanti.
In kako gledate na to, da sem pri svojih letih še nedolžna.
Mislim, da tema spada pod čustva?

Vem, da sem najbrž grda, mam pal kil preveč :?
Uporabniški avatar
schjora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 11. 2012
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a schjora » 15. Jan. 2013 22:48

Jaz se na tvojem mestu ne bi obremenjevala s prihodnostjo, ipd. Spravi se športat, najdi si kak fajn hobi, dvigni si samozavest. Potem, ko si zadovoljna sama s sabo, namreč izžarevaš čisto drugo energijo. Se mi zdi, da to najbolj pali na konc, da je punca zadovoljna s sabo in sproščena.

p.s. s tistimi kilami je pa tako, da je bolj važna fizična pripravljenost kot pa številke na tehtnici. :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 15. Jan. 2013 23:21

Kako gledam na to? Pač se še ni zgodilo. :) Nič hudega ... se bo že.

Drugače pa ... začni se ukvarjat s kakšnim športom: izgubila boš nekaj kg, se bolje počutila v svoji koži in pri tem še koga spoznala ... :)

Meni se drugače ne zdi katastrofa, imela sem kolegico, ne posebno luštno, precej okroglo, z nesrečno jabolčkasto postavo ... nedolžnost je izgubila pri cca. tvojih letih. :) Ampak je zdaj v srečni zvezi. :) Ni shujšala, nič ni spremenila na sebi, samo malo je počakala, bila je vedno nasmejana in prijazna, zabavna z malo ciničnim humorjem, inteligentna ... in se je izšlo kot je treba. :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 15. Jan. 2013 23:23

privlačnost je v glavi - tvoji. ko se boš sama sebi zdela privlačna boš tudi drugim. tiste odvečne kile pa spravi dol, zase, ne za druge. Vsako leto je težje, gor grejo pa vsako leto lažje in hitreje.

pa verjetno tudi nimaš tako visokega libida kot nekateri. sama veš, koliko te razmetava oz koliko si seksualna. pa ni s tem nič narobe. bolje manjkrat pa takrat z užitkom, kot se pa silit, samo da lahko rečeš, da seksaš 15x na teden.

kaj te najbolj muči pri navezovanju stikov s fanti? najlažje ti bo šlo navezovanje s takimi, ki ti niso všeč. posledično ne boš živčna če boš kaj narobe rekla, ker itak samo vadiš na njih. potem se pa počasi pomikaš proti vedno bolj simpatičnim.

leta te naj pa ne ovirajo. če boš zase skrbela jih imaš min 50 še pred sabo.
Vsak raj ima svojo kačo.
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 16. Jan. 2013 2:07

Se strinjam s predhodniki. Za samopodobo seveda moraš storiti nekaj zase - to da se ukvarjaš s športom in da ješ bolj zdravo ni samo skrb za zdravje, ampak pomeni, da sama sebi pokažeš, da ti je nekaj do sebe. Ko pokažeš, da ti je nekaj do sebe, to opazijo tudi drugi in raje pristopijo do tebe (to je pač fakt, da smo do ljudi, ki so bolj lepši in urejeni, bolj prijazni in pri njih prezremo kake pomanjkljivosti in to čist podzavestno - ne gre samo za to, da bi bila družba "plitka" - čeprav seveda marsikdo je).

Glede zdrave prehrane ti za začetek svetujem preprost recept: ne pij nobenih sladkanih pijač (niti sladke vode ne), kave si ne cukraj itd., sladice max. 1-krat na teden (izjema je lahko temna čokolada) in pojej 5 kosov sadja in zelenjave na dan (rajši več zelenjave). To ne bo vplivalo zgolj na kile, ampak tudi na počutje.

Če pa ocenjuješ, da imaš probleme tudi na čustvenem področju oz. pri socialnih stikih, npr. da si pretirano zadržana v socialnih situacijah, da si pogosteje anksiozna kot bi bilo to običajno, ti svetujem tudi pogovor. Preprosto, da se nekomu izpoveš - to je lahko tvoja prijateljica ali prijatelj, če je potrebno, pa tudi psiholog (in če greš do psihologa ali kakega podobnega profila še ne pomeni, da ima psihično motnjo, upam, da sem to na tem forumu že dovoljkrat ponovil :)).

Sigurno pa je zate še upanje, prihodnost ni zakoličena. Ni potrebe, da se primerjaš z drugimi, ni treba, da ustrezaš nekim socialnim normami. A ti je važno, kaj si o tebi mislijo drugi ali pa ti je važno, da se sama dobro počutiš?

Glede videza pa to: en moj znanec je rekel, da bil za ženske včasih morda večji problem, če so bile grde, danes pa se lahko tako urediš, da si dvigneš "oceno lepote" za nekaj točk (recimo na lestvici od 1 do 10, če že moram to spravit v številke, kar pa itak ni tako pomembno, ker lepota ni nekaj enodimenzionalnega in tako zelo objektivnega). Seveda pa je - kot pravi s0nkcic4 - lepota oz. privlačnost predvsem v glavi. Morda se ti zdi, da fanti gledajo predvsem na videz, ampak pogosto gre pač za fantazije tipa "kaj pa če bi jo lahko imel", v bistvu so pa so jim zelo pomembne tudi druge kvalitete. Če si torej v redu kot oseba, potem boš že našla takega, ki te bo imel rad.
tinqi.winki
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tinqi.winki » 16. Jan. 2013 22:08

kje najdemo ljudje čas da se obremenjujemo s takimi stvarmi, ki so na nek način življenjsko čisto nepomembne? tudi sama jih imam cel kup... ko pa so enkrat mimo, pa kot da nič ni bilo. jaz te bolj spoštujem, ko preberem to, ker zakaj pa bi mogla početi kar vsi počnejo? zakaj vsi sledimo nekim družbenim "pogojem" , "kako naj bi življenje bilo, da si "normalen"" . preveč pozabljamo na individualnost se mi zdi ...

morda je problem ravno v tem, ker o tem preveč razmišljaš namesto, da bi to misel izključila iz glave in šla dalje brez vprašanj, ki te omejujejo in obremenjujejo

začni početi stvari, ki te veselijo, zaposli svojo glavo s čim, kar ti je v veselje, da ne boš razmišljala. počasi boš padla noter, zadovoljna boš z življenjem in počasi se bo tudi to zgodilo

vem, da je lahko govorit. ampak ko enkrat poskusiš res deluje
tinqi.winki
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a tinqi.winki » 16. Jan. 2013 22:08

kje najdemo ljudje čas da se obremenjujemo s takimi stvarmi, ki so na nek način življenjsko čisto nepomembne? tudi sama jih imam cel kup... ko pa so enkrat mimo, pa kot da nič ni bilo. jaz te bolj spoštujem, ko preberem to, ker zakaj pa bi mogla početi kar vsi počnejo? zakaj vsi sledimo nekim družbenim "pogojem" , "kako naj bi življenje bilo, da si "normalen"" . preveč pozabljamo na individualnost se mi zdi ...

morda je problem ravno v tem, ker o tem preveč razmišljaš namesto, da bi to misel izključila iz glave in šla dalje brez vprašanj, ki te omejujejo in obremenjujejo

začni početi stvari, ki te veselijo, zaposli svojo glavo s čim, kar ti je v veselje, da ne boš razmišljala. počasi boš padla noter, zadovoljna boš z življenjem in počasi se bo tudi to zgodilo

vem, da je lahko govorit. ampak ko enkrat poskusiš res deluje
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 18. Jan. 2013 2:00

evo, sem našel en video, ki ti slikovito ponazori, kaj sem mislil prej: http://www.youtube.com/watch?v=7qm1kPur ... r_embedded
(pa pol gre sicer še za fotošop, ampak tudi s samimi ličili itd. se da marsikaj spremenit). Morda se bo to komu slišalo neumno ali ne vem kaj, ampak dejansko ženski, ki je objektivno grda ni smiselno govorit, da videz ni pomemben itd., ampak naj se pač polepša. Če je treba, pride v poštev tudi plastična operacija. Seveda pa - vse v mejah normale - če gre samo za subjektivno percepcijo "grdosti", potem ti nobena plastična operacija ne pomaga (en ekstrem je npr. michael jackson), ampak moraš pač "popravit" to percepcijo v bolj realno.

Poznam recimo eno punco, ki je čist dobro zgledala, samo malo širše boke je mela (kar je bilo recimo meni čisto všeč), sedaj je pa anoreksično suha. Tu gre pa že za psihični problem, ker dejansko sploh ni bila grda in ni imela zaradi tega problemov s fanti ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 18. Jan. 2013 9:42

Jaz ne vidim nujne povezave med debelostjo in tole nedolžnostjo ali med debelostjo in nesamozavestjo. Poglej pevke Adele ali Beth Ditto - obe "powerhouse" samozavesti. Onedve imata vse pod kontrolo. Samozavest je v glavi in ni vezana na to, koliko solate si pojedu za zajtrk.

Sicer pa meni osebno vse ženske, ki počakajo z nedoložnostjo delujejo stokrat bolj samozavestno, kot tiste, ki "morajo" pri 14ih dat noge narazen, da lahko približno funkcionirajo s svojo samopodobo.
veverca22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a veverca22 » 18. Jan. 2013 15:22

Pozdravljeni, se spet oglašam :)
Hvala za vse napisane predloge, vseeno pa me je še malo strah, da bom še pri 30 nedolžna :lol: :oops:

Vem pa, da moram najprej met samo sebe rada, s tem se strinjam.
Mislim, da je moj problem tudi v tem, da nimam moških prijateljev. Se težko pogovarjam :oops:

Če je kakšna punca ali fant s podobnim problemom bi bila pa vesela tudi ZS.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 18. Jan. 2013 17:01

V temi Obsedenost s spolnostjo se tudi o tem piše ... mogoče lahko pa ti napišeš zs fantu, ki je odprl temo, njegov nick je jurre ... star 24, še nedolžen ... mogoče lahko izmenjata občutke. :wink:
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 18. Jan. 2013 17:33

Dej ne ji predlagat tega čudaka. Veverca vpiši se na salso.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 18. Jan. 2013 17:57

*Abby** napisal/-a:V temi Obsedenost s spolnostjo se tudi o tem piše ... mogoče lahko pa ti napišeš zs fantu, ki je odprl temo, njegov nick je jurre ... star 24, še nedolžen ... mogoče lahko izmenjata občutke. :wink:

In telesne tekocine :P
lina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a lina* » 18. Jan. 2013 20:43

veverica 22 -> seveda je upanje. Moj nasvet je, da se malo bolj sprostiš, prebereš kak nasvet na Cosmopolitanu o tej temi. Kile niso problem, razen če ni preveč velika številka. Bolj delaj na videzu, make-up, več aktivnosti (daljši spehodi vsaj), bolj zdrava prehrana, ... itd. Sicer pa več moških ima raje par kilc več kot premalo :) Kar pa se tiče sramežljivosti, ne rabiš bit sramežljiva-ni tak bau bau pogovarjat se z moškimi. Velikokrat je prijetneje kot z ženskami :D hehe
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jan. 2013 21:15

Veverca a fanta si pa že imela? Kake ženske prijateljice pa imaš? Pa verjetno tudi skupaj kaj ven hodite, pa se zihr kak fant najde kje da ga spoznaš ali pa ti katera od njih predstavi svojega prijatelja, brata, sodelavca... Saj se hitro lahko naveže stik s kakšnim fantom.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov