Neambiciozen fant
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nency - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
Ne vem zakaj bi moral diplomirati, če ne želi. Sama sem prišla do absolventa pred 5 leti in nisem dokončala faksa, ker se mi je zdelo totalno nesmiselno, da bi zaključila nekaj, smer ki me je čisto minila, skoraj sem padala v depresijo, ko sem samo pomislila na moj faks, kje sem imela glavo, ko sem se odločila za ta študij. In ne boš verjela iz prvega faksa mi manjka samo 1 beri 1 izpit in diploma. Vsi me prepričujejo naj končam! Vendar za kaj, za koga??? Da bom bolj pametna, da bom skakal okoli z diplomo? Se hvalila jeee diplomo imam ? Ne hvala zaradi drugih pač to ne bo šlo in sem se odločila, da tega faksa sigurno ne bom nikoli končala oz. ne bom diplomirala na prvem faksu.
Sem se pa vpisala na drug faks smer, ki me veseli, tukaj pa je malo drugačna zgodba, tega pa bom končala, ker si tako želim.
Tako, da ne obsojaj ga, morda mu ta faks sploh ne sede, veš kako je težko, ko ugotoviš, da si delal in hodim nekam, ko te potem vse mine... Ne ne veš, ker nisi bila/nisi v njegovi koži.
In zakaj bi on bil slabši kot ti, če ne želi končati?
Edina napaka, ki jo vidim je ta, da je rekel doma da je diplomiral, ampak tudi to bo popravil. Tebe pa najbrž ne rabi trenutno zato, da mu moraliziraš kako in kaj glede faksa. Ljubi ga takšnega kot je, če pa želiš izobraženega fanta in ti tehnik ni dovolj, potem pa pojdi in najdi inteligentnega z diplomo, magisterijem oz. kar doktoratom , ampak veš ljubica daleč od tega, da je izobrazba veliko merilo inteligence/razgledanosti, še zdaleč ni tako.
Pogovori se z njim, naj gre delat, naj si sam kaj najde, trenutno pač ne rabi punce, ki mu bo težila in bo nerazumevajoča. In ne teži mu naj diplomira bo že, če bo želel, če pa to ni v njegovem interesu pa ne bo, pa se lahko na glavo postaviš. Tudi, če ga ti pustiš si bo pa našel punco, ki ne bo tako tečna in zagledana samo v en list kjer bo pisalo dipl...!!!
Ljudje, ki naredijo vaše življenje bogato in drugačno, niso tisti z najvisjimi diplomami ali najboljšimi rezultati, niti tisti z največ denarja ali najvišjimi nagradami. To so vsakdanji ljudje, ki jim je veliko do vas, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z vami. C.S.
Sem se pa vpisala na drug faks smer, ki me veseli, tukaj pa je malo drugačna zgodba, tega pa bom končala, ker si tako želim.
Tako, da ne obsojaj ga, morda mu ta faks sploh ne sede, veš kako je težko, ko ugotoviš, da si delal in hodim nekam, ko te potem vse mine... Ne ne veš, ker nisi bila/nisi v njegovi koži.
Edina napaka, ki jo vidim je ta, da je rekel doma da je diplomiral, ampak tudi to bo popravil. Tebe pa najbrž ne rabi trenutno zato, da mu moraliziraš kako in kaj glede faksa. Ljubi ga takšnega kot je, če pa želiš izobraženega fanta in ti tehnik ni dovolj, potem pa pojdi in najdi inteligentnega z diplomo, magisterijem oz. kar doktoratom , ampak veš ljubica daleč od tega, da je izobrazba veliko merilo inteligence/razgledanosti, še zdaleč ni tako.
Pogovori se z njim, naj gre delat, naj si sam kaj najde, trenutno pač ne rabi punce, ki mu bo težila in bo nerazumevajoča. In ne teži mu naj diplomira bo že, če bo želel, če pa to ni v njegovem interesu pa ne bo, pa se lahko na glavo postaviš. Tudi, če ga ti pustiš si bo pa našel punco, ki ne bo tako tečna in zagledana samo v en list kjer bo pisalo dipl...!!!
Ljudje, ki naredijo vaše življenje bogato in drugačno, niso tisti z najvisjimi diplomami ali najboljšimi rezultati, niti tisti z največ denarja ali najvišjimi nagradami. To so vsakdanji ljudje, ki jim je veliko do vas, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z vami. C.S.
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Če prav razumem, ima fant že zaposlitev na svojem področju, tako da verjetno mu leži... kar je še pomembneje, je pa, da je ob zaposlitvi celo prevzel obveznost dokončanja šolanja in očitno mu sedaj ob kršitvi tega določila grozi vračanje vseh plač za nazaj Kar je pa kar močan razlog, da bi se potrudil in izpolnil, za kar se je obvezal, sploh če domnevamo, da vseh tistih tisočakov za vračanje trenutno nima. S tem bi v težave spravil ne samo sebe, ampak verjetno tudi svoje bližnje, saj bi bil verjetno odvisen od njihove pomoči. Tako da ja, fino je, če človek nekaj dela z veseljem in s srcem (kot se je pri tebi lepo izšlo), ampak če se pa zaveže izpolnit neke obveznosti, jih pa zgolj zaradi teh občutkov ni pametno opustit in si nakopat težav... Pa tudi pri tem fantu ni bilo rečeno, da se je zavzel za kakšno drugo varianto in se trudi v tej smeri, ampak naj bi bil zgolj pasiven glede vsega.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
pametno je končat če ti samo še malenkost manka. ker stopnja izobrazbe tudi šteje.
kok ljudi je ki nimajo pojma o svoji službi in izkušnjah, ampak so jo dobili ker jim je ratalo diplomo narest.
medtem pa je sposoben folk na cesti ali pa dela za majhen denar ker nima dokončane stopnje izobrazbe in je enakovreden enmu ki je pravkar maturo naredil.
pač škoda je odnehat tik pred koncem, a ni? ves ta študij ubistvu zguba časa..
itak ne pomeni da ko imaš eno diplomo da zdaj sam tisto lahko delaš. važno je sam da maš stopnjo izobrazbe višjo (če te stvar ki si jo študiral ne veseli)
kok ljudi je ki nimajo pojma o svoji službi in izkušnjah, ampak so jo dobili ker jim je ratalo diplomo narest.
medtem pa je sposoben folk na cesti ali pa dela za majhen denar ker nima dokončane stopnje izobrazbe in je enakovreden enmu ki je pravkar maturo naredil.
itak ne pomeni da ko imaš eno diplomo da zdaj sam tisto lahko delaš. važno je sam da maš stopnjo izobrazbe višjo (če te stvar ki si jo študiral ne veseli)
hej norci
-
Nency - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2005
slovenc79 napisal/-a:pametno je končat če ti samo še malenkost manka. ker stopnja izobrazbe tudi šteje.
V današnjem času bi rekla, da jim službo ni uspelo dobiti toliko zaradi diplome, ampak vez! Vsaj jaz poznam veliko takšnih oseb in se prav super znajdejo v službi, medtem ko diplomanti delajo v tovarni za tekočim trakom ali stiskalnico, žal tako je.
Pred koncem ni škoda odnehati, če te stvar ne veseli več in nimaš ne volje, ne interesa za smer, ki jo študiraš. En list papirja več, ljudje se čedalje bolj branijo diplomantov, če pa jih zaposlijo jih pa v veliki večini z nižjo stopnjo.
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
- LiEn
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 6. 2008
Nimam nič proti ljudem, ki niso izobraženi, niti moja starša nimata več kot srednjo šolo, imam pa proti, ko je človeku vse dano in tega ne zna izkoristit.
Dobivat štipendije v času prakse po 550 eur, imet plačane vse ure vaj in licence in potem kr obstat, to me moti.
Sama sem tudi zdej absolventka, pa se mi po pravici povedano ne bo nikamor mudilo. Tudi ko diplomiram, me služba ne bo nikjer čakala, čeprav že zdaj aktivno iščem. Ampak njega vse čaka na pladnju in si ne zna postrežt. Za povrh vsega pa čaka njegova sanjska sližba, o kateri je sanjal že od otroštva...
In bojim se, da ne le da ga ne bojo vzeli v službo (potem bo pristal na zavodu in ne bo nikoli več mogel dobiti službe ki si jo je želel) ampak da bo moral vračat 30 000 eur. To pomeni, da bo ta denar odžrt tudi meni, saj ga bo odplačeval kar dosti let in jaz si ne želim začeti najinega skupnega življenja v dolgovih. Vsaj ne v dolgovih ki so nastali zaradi lenobe in malomarnosti...
Dobivat štipendije v času prakse po 550 eur, imet plačane vse ure vaj in licence in potem kr obstat, to me moti.
Sama sem tudi zdej absolventka, pa se mi po pravici povedano ne bo nikamor mudilo. Tudi ko diplomiram, me služba ne bo nikjer čakala, čeprav že zdaj aktivno iščem. Ampak njega vse čaka na pladnju in si ne zna postrežt. Za povrh vsega pa čaka njegova sanjska sližba, o kateri je sanjal že od otroštva...
In bojim se, da ne le da ga ne bojo vzeli v službo (potem bo pristal na zavodu in ne bo nikoli več mogel dobiti službe ki si jo je želel) ampak da bo moral vračat 30 000 eur. To pomeni, da bo ta denar odžrt tudi meni, saj ga bo odplačeval kar dosti let in jaz si ne želim začeti najinega skupnega življenja v dolgovih. Vsaj ne v dolgovih ki so nastali zaradi lenobe in malomarnosti...
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
mislim sej nevem samo mogoče ima krizo. lahko da si je celo življenje želel nekaj delat in se boril za to, ko je pa dobil je videl da sploh ni tako kot si je predstavljal. in to pol mal sesuje človeka. js sem po novem ful fan pogovarjanja tko da pomoje bi to vidva rabila narest. ampak res pogovorit, ne da ti njemu tezis da naj se loti delat ampak bolj v stilu zakaj je tak, kaj bi rad itd. če se pa noče ga pa lahko razjeziš to te mere da začne. (čeprav to je pomoje ok samo za začetek, da se led prebije, če prej nista nikoli mela takih pogovorov)
- spelcaaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 12. 2007
Hey!
Moram povedati, da imam skoraj identicno izkusnjo kot ti in te obenem razocarat... Moja izkusnja se ni dobro koncala... Je bil fant totalno zaljubljen vame, ampak je bil totaln lenuh.. Zame bi naredil vse, le sluzbe si ne bi poiskal. Po 4 letih se mi res ni vec dalo ga prosit naj si najde delo, medtem ko sem jaz delala fax in se redno sluzbo. zvezo sem prekinila pred priblizno enim letom, malo manj. Od takrat me ves cas prosi naj ga vzamem nazaj... Ampak sluzbe si pa se vedno ni nasel. Tako da, js v take ljudi ki so polni besed ne vrjamem vec... Predlagam ti, da dobro premislis, ce se splaca vztrajat. Tud js sm mu ves cas najine veze postavljala roke do kdaj naj si najde sluzbo, pa sem vedno popuscala. Ce mu kaj pomenis se bo potrudil, ce mu ne, se ne bo...
Moram povedati, da imam skoraj identicno izkusnjo kot ti in te obenem razocarat... Moja izkusnja se ni dobro koncala... Je bil fant totalno zaljubljen vame, ampak je bil totaln lenuh.. Zame bi naredil vse, le sluzbe si ne bi poiskal. Po 4 letih se mi res ni vec dalo ga prosit naj si najde delo, medtem ko sem jaz delala fax in se redno sluzbo. zvezo sem prekinila pred priblizno enim letom, malo manj. Od takrat me ves cas prosi naj ga vzamem nazaj... Ampak sluzbe si pa se vedno ni nasel. Tako da, js v take ljudi ki so polni besed ne vrjamem vec... Predlagam ti, da dobro premislis, ce se splaca vztrajat. Tud js sm mu ves cas najine veze postavljala roke do kdaj naj si najde sluzbo, pa sem vedno popuscala. Ce mu kaj pomenis se bo potrudil, ce mu ne, se ne bo...
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
no glej, ne mores ti kot studentka prezivljati tipa to je dejstvo
postavi mu ultimat, da mora poskrbeti zase in za svoje prezivetje in ce pac nic ne naredi, ga vrzi ven iz svojega stanovanja. lahko je se vedno tvoj tip, sam streho nad glavo si pa naj sam poisce
postavi mu ultimat, da mora poskrbeti zase in za svoje prezivetje in ce pac nic ne naredi, ga vrzi ven iz svojega stanovanja. lahko je se vedno tvoj tip, sam streho nad glavo si pa naj sam poisce
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ze dolg nism vidu koga k bi bil tok butthurt ker nima diplome.Nency napisal/-a:Ne vem zakaj bi moral diplomirati, če ne želi. Sama sem prišla do absolventa pred 5 leti in nisem dokončala faksa, ker se mi je zdelo totalno nesmiselno, da bi zaključila nekaj, smer ki me je čisto minila, skoraj sem padala v depresijo, ko sem samo pomislila na moj faks, kje sem imela glavo, ko sem se odločila za ta študij. In ne boš verjela iz prvega faksa mi manjka samo 1 beri 1 izpit in diploma. Vsi me prepričujejo naj končam! Vendar za kaj, za koga??? Da bom bolj pametna, da bom skakal okoli z diplomo? Se hvalila jeee diplomo imam ? Ne hvala zaradi drugih pač to ne bo šlo in sem se odločila, da tega faksa sigurno ne bom nikoli končala oz. ne bom diplomirala na prvem faksu.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
^ hahaha
moje mnenje zakaj končati faks (sploh če ti manjka samo 1 izpit in diploma): ker če si spravil skupaj vse ostalo, lahko še tudi ta zadnji izpit in diplomo. izpadeš kot quitter. in jaz kot bodoči delodajalec: zakaj za hudiča bi želela imet quitterja v timu? da mu projekt tik pred koncem ne bo več kul in bo pač končal!?
moje mnenje zakaj končati faks (sploh če ti manjka samo 1 izpit in diploma): ker če si spravil skupaj vse ostalo, lahko še tudi ta zadnji izpit in diplomo. izpadeš kot quitter. in jaz kot bodoči delodajalec: zakaj za hudiča bi želela imet quitterja v timu? da mu projekt tik pred koncem ne bo več kul in bo pač končal!?
Vsak raj ima svojo kačo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov