Ne znam se braniti

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 21. Maj. 2009 19:19

Ja, dej kak primer napiši, pa ti bomo svetovali. če ne bo prehudo :D
Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 22. Maj. 2009 13:02

...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:34, skupaj popravljeno 1 krat.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 22. Maj. 2009 15:25

Lilah napisal/-a:Pa saj imaš 3 ali 4 dobre prijateljice, kot si napisala. Torej poišči oporo v njih oz. imej v mislih, da je važno samo to, da imaš njih. :)

S tem se pa ne strinjam. Clovek more moc in samozavest iskat vedno in samo v sebi. Ce se tega ne naucis, ti noben prijatelj ne bo pomagal.

In prav tako ti ne moremo pomagat tle na forumu. Ce te opazke motijo, in zelis "vrnit" to naredi. Ko ti omenijo nekaj, kar ti ne pase, kar te uzali, prizadeni, rukni nazaj. Ni treba ne bih zlobna ne nc. Sam rukni, pa magar s kako smesno foro. Samo tko se bodo umirili.
Ko bojo vidli, da se jim ne pustis, verjemi ti meni, da bojo nehali. Ker jim ne bo vec v uzitek - zdaj itak delajo to sam zato, ker vidijo, da si nemocna in da si te lahk privoscijo.
Spostovanje je nekaj kar si vsi zasluzimo. Ce ne gre zlepa, ga pac mormo dosezt zgrda.

To je seveda moje mnenje, bazirano na to kar sem razumela, da je tvoj problem. Jst sm bla leta nazaj tud tocno taka, da sm v sekundi, ko mi je nekdo reku neki kar mi ni pasalo, obmolknila.. Pol pa mi je dopizdlo. Dans nobenmu vec ne pade na pamet, da bi mi rekel kaj, kar si ne zasluzim. Ce pa mi, pa - kar je iskal to je nasel.

PS: In ko ti recejo,da si poisci bojsega fanta,jim odvrni: "bojsega? hmm,torej tvoj odpade, ne?" :D
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 22. Maj. 2009 15:27

Praviš, da imaš težave s "zabijanjem nazaj" v trenutku, ko te nekdo (u)žali. Sicer mislim, da je najprimerneje se okrepiti v sebi do te mere, da žaljivci ne vplivajo več nate.

Če pa bi se rada postavila zase, pa v danem trenutku zamrzneš, ti priporočam, da narediš naslednje: Na list papirja si napišeš čim več možnih žaljivih izrazov, ki si jih deležna, potem pa zraven vsakega izraza še to, kako bi se ti ubranila. To nekajkrat prebereš, da si zapomniš in nekako avtomatiziraš, potem pa greš "v akcijo". Prijateljico prosiš, če te lahko žali, ti pa njej odgovarjaš nazaj - in na ta način vadiš.
Ni povsem isto, sem pa precej prepričana, da lahko zelo pomaga.
NaNcY*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a NaNcY* » 22. Maj. 2009 18:47

ah za usazga veš kje ga boli.....js nasplošno udarm tm kjer najbol boli če me ful ful przadane....

js na tvojmu mestu bi se izjavam smejala ... no tko js delam. če bi ble pa ful nizke bi pa udarla..... "hm alpa če bi ti raj kšno kilo zgubila" ipd. pa nism tak člouk da bi sama od sebe to govorila sam ej ne se pustit...če se najdejo prasice k hočjo ponižvt - strike back.

če jim boš kšno nizko prbila te sigurno ne bojo več drkale v glavo.
Feist.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 22. Maj. 2009 19:30

...
Zadnjič spremenil Feist., dne 09. Jun. 2013 9:32, skupaj popravljeno 1 krat.

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 23. Maj. 2009 14:53

[quote="Feist."]
Potem je tukaj še ena "dobra prijateljica". Ki zna biti dvolična oseba. Včasih te brezpogojno podpira, pokaže največje sočutje od vseh drugih, spet drugič se nesramno šali na tvoj račun, brez razloga pritožuje nad tabo, žali..

Ravno zaradi tega, ker izkaže podporo, ko jo najbolj potrebuješ nočem/ne morem verjeti v njeno dvoličnost. Sicer se vedno bolj oddaljujeva, bova končali kmalu, ker se bo selila, ampak vseeno.
Zaradi nje sem opazila svojo nemoč, ker sem pa bolj občutljiva oseba pa to jemljem še bolj resno in se počutim prizadeto. :? quote]

Jaaa, njo pa poznam ...
NaNcY*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a NaNcY* » 23. Maj. 2009 15:46

sam nikol takih izjav ne dajej prva...če pa te napade - go for it.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 23. Maj. 2009 19:41

Jz sm tud tak tip, ki je vedno tiho in se nikol ne postau zase. :? Šele ko gre situcaija mimo, razmišljam sama pr sebi kaj bi mogla rečt/nardit in pol si sveto obljubim, da naslednič bom reagirala... Do zdej ta naslednič še ni pršou. :?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 23. Maj. 2009 19:46

p!ka napisal/-a:Jz sm tud tak tip, ki je vedno tiho in se nikol ne postau zase. :? Šele ko gre situcaija mimo, razmišljam sama pr sebi kaj bi mogla rečt/nardit in pol si sveto obljubim, da naslednič bom reagirala... Do zdej ta naslednič še ni pršou. :?

Podpis. ( :evil: )
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
NaNcY*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a NaNcY* » 23. Maj. 2009 20:42

haha sj se sploh ni treba z besedam brant sam smejete se ...alpa rečš d se ti smil da je boga...

haha lih dons sta enedve misnle da me bosta spravle u zadrego. bla sva s fantom na enmu jezeru in sm šla neki do avta in tko hodm mem folka in hodm po potki pa enedve s hrbtom prot men obrnene sedita na tleh. in se obrne ena pa druga pa še enkrat prva pa druga...js jih pa gledam...:) mislm tko, k da bom stran pogledala :D in spet prva gleda, druga gleeeeeda....js hodm pa dajem dol sončna očala gledam jih pa se tko ustavm pa rečm "kva pa je?" sam una "am nč nč neki sva gledale" pa usa se prestrašena premakne... če bi šla pa js mem k ena bogica revica bi se mi pa smejale... pa nism tko rekla kt grožnja kva pa je ampak lej hotla me je u zadrego spravt js sm jo pa z nasmehom pa enmu banalnmu vprašnjem zabila nazaj...

ful mi grejo na živce take ženske... že u srednji je eno mojo sošolko skoz ena drkala u glavo....in enkat k ej pršla do ns ji je šlo že prou na jok....z uno žensko sm se tok skregala....

js se res zmeri trudm folku dajet lep občutek k so ob men....ne pa tko...damn hate those bičeeez :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 24. Maj. 2009 10:30

Jaz niti ne vidim problema v tem, da na neumno zbadanje ne reagiraš. Mogoče je to celo boljše za ljudi, ki te zbadajo, sploh pa zate. Brezveze je samo to, da ti očitno ni vseeno in se zaradi tega sekiraš. Če gre za brezvezne zbadljivke (kot si zgoraj opisala), potem je to gotovo še boljše, pa še navzven pomoje izpadeš bolj močno kot šibko. Glede na to kar si zgoraj opisala, se mi zdi, da drugi opazijo tvojo reakcijo na način,da ti je vseeno in ne kot da se ne znaš braniti.
Drugo je, če pride do resnega zmerjanja oz. zbadljivk ene in iste osebe. Takrat je logično, da se postaviš zase in poveš nazaj, kar mislš. Za majhne stvari, se je pa brezveze obremenjevat. Tysia ti je dala dober primer, kako se naučit reagirat v "kriznih" situacijah. :)
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 25. Maj. 2009 17:53

jst sm mela približno podobno težavo. in opazila sem da je daleč najbolj pomagalo če sem ignorirala. enostavno sem se z nekom pogovarjala naprej kot da nič ni bilo (ponavad je blo tko, da smo se tri pogovorjale-jaz, še ena oseba ter ta oseba, ki se je grdo obnašala), popolnoma sem preslišala tist stavk.tud glas sem malo bolj povzdignila, da sem pozornost usmerila na moje besede, ne na besede tistega, ki je izrekel neprimeren stavek.
ne moreš verjeti kakšen izraz presenečenja je bil na obrazu :eek: .takim osebam moraš samo pokazat, da so zate čisto nepomembne, kaj si mislijo ter kaj rečejo.
je pa to res zelo težko izvest, rabiš veliko trme,ne toliko poguma, da se ne pustiš. ampak ko enkrat to izvedeš, poti nazaj ni več. jaz, če danes srečam to bivšo prijateljico, ji tudi živjo ne morem več reči, ker se je preprosto preveč grdih stvari zgodilo. včasih mi je žal da je šlo tako daleč, spet drugič sem pa čist vesela, da sem se znebila tako negativne osebe v mojem življenju. vendar se mi zdi, da bo čez 10 let situacija še ista, da tudi živjo ne bom mogla reči, da teh zadev ne bom mogla nikol pozabiti, ker je preprosto šlo predaleč.
tko da mogoče tudi o tem malo razmisli, kako daleč si pripravljena iti
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 25. Maj. 2009 18:00

p!ka napisal/-a:Jz sm tud tak tip, ki je vedno tiho in se nikol ne postau zase. :? Šele ko gre situcaija mimo, razmišljam sama pr sebi kaj bi mogla rečt/nardit in pol si sveto obljubim, da naslednič bom reagirala... Do zdej ta naslednič še ni pršou. :?

tud jest sm bla taka,ampak sem z leti razvila nek sarkastičen/pronicljiv humor in večkrat koga zabijem nazaj,da še sam ne dojame tisti trenutek. to uporabljam predvsem,če me kdo od nadrejenih v službi kej drka,ampak sem opazila da me že nekaj časa pustijo na miru,ker itak vidijo,da nima smisla
Guardian
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Guardian » 27. Maj. 2009 17:13

Feist. napisal/-a:Kako se ve branite pred žaljivkami, opazkami.. ?

Lej, vedi le nekaj...ti si najboljša, najlepša in najbolj močna. Pika. Najboljša si naravnost v tistem, kar misliš, da so tvoji minusi...tvoja lepota je ravno tam, kjer misliš, da je ni...in tvoja moč tiči točno tam, kjer tiči tvoj strah in tišina...

In ta strah, ta tišina, to so ogromna čustva punca...ogromna...veš kakšen pritisk je to? Zato pa pravim jaz temu MOČ. To je nekaj ogromnega...a to usmerjaš v napačno smer, zato se imaš pa za šibko...

Zapomni si le eno, vsi ekstremi v našem življenju so ekstremi z razlogom. Povprečje izumira tekom vsakdanjika in vsak ga pozabi, ekstreme si pa vsak zapomni...Torej ti si ekstremna in sedaj se res počutiš šibko in nekaj naj naj naj, kar ima negativen predznak...a to je vhod v nekaj večjega, v nekaj boljšega in ti to imaš.

Ni čas, da razmišljaš. Niti ni racionalno iskati neke nasvete, kako se braniti...dej lepo te prosim no...čas je edino ZATE. Čas je, da pokažeš iz česa si in še enkrat...ne usmerjaj se tja, kamor ne spadaš več, to si že dosegla, če me razumeš.

Sedaj probaj seči tja, kjer še nisi bila. Verjemi mi, si naj naj naj...in ta tvoj naj naj naj bo od sedaj nosil samo še pozitiven predznak.

In verjemi mi, ko to dosežeš, ti bo žal vsake sekunde, ki si jo spustila stran...ker ko si na vrhu je vsaka sekunda nekaj lepega...

No vzemi si svoj vrh in ne čakaj...

pa srečno!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov