Ne znam živeti naprej ...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

koalicaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 5. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a koalicaa » 21. Maj. 2013 23:24

Ne, prjatlce me nimajo dovolj, sej so ble skoz poleg pa čist štekajo situacijo-poleg tega pa ne govorim veliko o teh stvareh, ko sem z njimi. Na forum sem pisala, ker sem želela objektivna mnenja, mar ni temu namenjen? Pa kdo je rekel, da ne upoštevam nasvetov?
Ne moreš kar odsekat stvari, to je proces in js se res ne morm silit v neko stanje v katerem nisem, ker sem potem še bolj razočarana.

Abby, sem si potem rekla, da se lahko sama odločim za svoj lajf in sem se tut js odločila, ko sva končala, da naredim zid pred njim, tako da sem ga tudi jaz prej ignorirala. Ampak po tistem srečanju, ko sva se pogovarjala, sem pač mislila, da bi se lahko normalno pozdravljala...
Pa to niso ˝naključna srečanja˝, ampak vseeno hvala za nasvet!
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Little fairy » 22. Maj. 2013 8:44

Postopoma zapri to poglavje saj je najslabše, da pričakuješ, da se bosta normalno pogovarjala, pozdravila...to bo pri tebi spet sprožilo kup vprašanj.

Abby ima nekaj zlo pametnih nasvetov, je pa res, da je po njenem za vsak odklon v obnašanju krivo stanje in odnosi v družini. Deloma se strinjam, ampak ko je nekdo starejši, npr. po 25-em, si je že zmožen pomagat sam, ne pa da za vse nesreče in krivice krivi druge, nič ne naredi, da bi se izkopal iz stiske in se tragično pomiluje.

Mi smo brata res poslali v k***c, ker smo imeli dovolj njegovih groženj s samomorom, dežuranja pred vrati njegove sobe, preverjanja po omarah, če kje skriva tablete, vrvi in kable. V njegovem primeru je šlo samo za grožnje, ravno toliko, da smo vsi jokali in skakali okoli njega. Ob vsem tem je imel podporo nas in zdravnikov. Aja, pa da še omenim, midve s sestrico sva tud doživeli težke ljubezenske tragedije, se izkopali in imava sedaj že nekaj let srečni in ljubeči zvezi.

Boš videla, da bo tud pr tebi tako :) in ne zgleduj se po parih, kjer so nonstop scene in jim dogaja, ampak po parih, ki imajo mirne veze čeprav na videz za marsikoga dolgočasne...v resnici pa ljubeče, nežne in harmonične.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 22. Maj. 2013 9:30

wasd: Namerna manipulacija šibke osebe, zasmehovanje, poniževanje in zavestno zbijanje samozavesti, so po mojem primerljive s posilstvom, ja. Enako lahko pustijo hude travme, so zavestno strojeno nasilje, žrtev se pa ne more upret, ker je prešibka.

Little fairy: Ne, ne mislim, da so za vsak odklon v obnašanju ali pa vsako psihološko motnjo krivi odnosi v družini, je pa dejstvo, da so praktično vedno nekje med vzroki, ne pa nujno edini vzrok.
In seveda: z zrelostjo pride nekaj več trdnosti, ampak nikjer pa ne piše, da pride zrelost z leti ali pa da je človek z leti psihološko trdnejši. Lahko je vedno bolj labilen ali pa doživi hud psihološki zlom nekje v srednjih letih. Še zdaleč niso psihološke bolezni enako kot najstniške muhe! In zelo zmotno je to enačit.
Ne vem, kaj pomeni, ko rečeš, da ste brata ''poslali v k****'', načeloma to pomeni, da nekomu obrneš hrbet. Nekaj drugega je pa to, da se ne pustiš manipulirat (četudi je oseba psihološko bolna) in to je seveda prav.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 22. Maj. 2013 11:06

Sicer sem brala sam zadnje dve strani, samo dajte no ljudje. Ni to neka travma. Travma je ce ti kga pred ocmi ubijejo ko si npr. mali. Pomoje ne rabis psihologa zato ker koncaxs s tipom. Pac zalosten si, ven je treba dat. Meni zveni koalica cisto normalno, za cloveka ki je koncal zvezo. No mogoce malo nesamozavestna. In pac rabi cas da vse skupaj sprocesira. Za to je tudi ta forum uporaben. Koalica s casom bo boljse :-)
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 22. Maj. 2013 11:06

Sicer sem brala sam zadnje dve strani, samo dajte no ljudje. Ni to neka travma. Travma je ce ti kga pred ocmi ubijejo ko si npr. mali. Pomoje ne rabis psihologa zato ker koncaxs s tipom. Pac zalosten si, ven je treba dat. Meni zveni koalica cisto normalno, za cloveka ki je koncal zvezo. No mogoce malo nesamozavestna. In pac rabi cas da vse skupaj sprocesira. Za to je tudi ta forum uporaben. Koalica s casom bo boljse :-)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 22. Maj. 2013 11:16

Travma je lahko karkoli(!) kar na posameznika močno vpliva in ga čustveno zelo prizadene. Isti dogodek ni travmatičen za vse ljudi in tudi nekaj, kar je 99% ljudem povsem nedolžna, morda le nekoliko neprijetna zadeva, je lahko za 1% ljudi huda travma. Npr. nekomu je lahko to, da se dvigalo ustavi in ostane ujet v njem skrajno travmatičen dogodek iz katerega se razvije klavstrofobija, nekomu drugemu pa je lahko to povsem nedolžna situacija, v kateri ostane povsem miren in to nanj nikakor ne vpliva.

In tu ne gre samo za razhod, gre za to, da jo je ta človek celo leto psihično manipuliral in izkoriščal.
Jaya87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaya87 » 22. Maj. 2013 14:42

A ti slučajno hodiš z mojim bivšim? Ker je bil moj bivši isti... in ko sem to brala, uf, v spomine nazaj in tako vesela, da sem z dvignjeno glavo odšla iz tega. Zdaj šele razumem, da je imel one sam probleme sam s sabo in da ima on komplekse. In se mi smili, da je tak kot je.
koalicaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a koalicaa » 27. Maj. 2013 19:51

Stvari so se malo umirile-ampak opazam, da sem z dneva v dan bolj zivcna in nemirna zaradi svoje postave. Laufam vsak dan, jem zdravo in se ne naziram vendar se nikamor ne premaknem.
Zdej mam 66kg in sem velika 170... Rada bi shujsala na 60, ampak trenutno mam filing, da mi ne bo nikol uspel.
Ne glede na to, kolk kil sem mela kdajkoli v lajfu, sem bla mirna glede tega in to ni igralo neke prevelike vloge... Sedaj, po tem, kar se je dogajalo in kar mi je rekel pa se mi zdi, da ni vazno, koliko kil bom mela-tut ce 55, ne bom nikol vec zadovoljna s svojo postavo in v svoji kozi. Pocutim se kot slon. Sem bivsa atletinja in imam malo mocnejse noge in roke, ker sem bla sprinterka... In vem, da nikol ne bom neka suhica-medtem k zenske o katerih mi je govoril, so.. Tudi ta, ki me je napadala. Sploh ne vem vec, kaj naj nrdim-lhko shujsam ampak se bojim, da se bom vedno isto pocutila, ker njemu moja postava ne bo nikol vsec. Njena pa.
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 27. Maj. 2013 20:16

Atletska postava > neka manekenska suhica, ki se jo bojis prijet, da nebi kaj zlomil.
koalicaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a koalicaa » 27. Maj. 2013 20:19

Pa sej ona ni na taksn nacin suhica, je tut lepo natrenirana.. Js mam pa kaksnih 7 kil prevec in tut ce teh ne bom vec mela, bom mela mocne noge... v glavnem.. Ne morm se znebit slike o tej zenski in njeni postavi in pocutim se kot ujetnik v lastnem telesu in karkol spremenim k ne bom mirna.. Prou ne morm vec.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 02. Jun. 2013 14:40

A ti se še kar psihično matraš z njim, četudi ti je bilo že milijontavžentkrat pojasnjeno, da je gnoj ON in ne ti? Koliko časa natančno se zdaj že nista videla? Seveda te takšne besede kot ti jih je on govoril prizadenejo, saj bi vsakega od nas in vsak je že kdaj doživel "udarec", ki ga je zabil na tla. But life goes on! Čisto vsak, tudi privlačen in postaven, moški ali ženska, je že vsaj enkrat v življenju naletel na zavrnitev. To pa zato, ker imamo različne okuse.

Ti si temu tipu dajala celo leto šanse, pa si ni zaslužil niti prve po tistem, ko ti je prvič rekel, da te ne more imeti za uradno punco. S tem ti je povedal vse - da te ima samo za seks. Slednje ti je celo povedal, ker si napisala, da ti je enkrat rekel, da se dobiva z večimi puncami hkrati - torej takšen pač je in tudi, če bi bila ti suha in mu ustrezala v vseh pogledih, bi on še vedno namakal drugje. To je dejstvo punca!

Verjetno se še mora znoreti, ker je še mlad (let nisem zasledila, če si sploh omenjala kdaj) in videz postavlja na prvo mesto, lahko pa takšen pač je. Spremenila ga ne boš niti ti niti katera druga, pa naj bo kot barbika. Lahko pa bo nekega dne vendarle pristal v resni zvezi, a ne bo imel spoštovanja do ženske na drugih področjih, ki nimajo veze z videzom. Je pač plitek, so what? Move on, toliko dobrih tipov je še na svetu (ja, tudi v tvoji okolici), ti pa sanjaš o tem idiotu. :wink:

Glede športanja je pa čist ajnfoh logika. Zredila se najbrž nisi v roku enega ali dveh tednov, zato tudi shujšala ne boš v tako kratkem času, četudi boš vsak dan stradala in prelaufala 20km. Imej voljo, a imej jo zaradi sebe, ne zaradi drugih. Zavedaj se, da je hujšanje vedno trdovratnejši projekt kot nabijanje kg. Pomisli, da se je vsa ta nezdrava hrana nekaj časa nabirala in skladiščila, zato bo potrebnega nekaj več truda to spraviti dol kot si spravila vase. Ampak če nimaš volje truditi se in vztrajati za doseganje lepe postave, si je tudi ne zaslužiš, pa naj zveni še tako nesramno. Tako čisto poenostavljeno povedano.

Vsi se moramo truditi, lepa postava ne pride sama od sebe. Tudi tisti, ki ima dobre gene in ne rabi ful paziti kaj poje, bi se mu nekajdnevno prehranjevanje z nezdravo hrano opazilo na postavi, če pa bi tako nadaljeval še kakšna dva ali tri tedne, bi se prav tako razlezel - geni gor ali dol. Tako da vedi, da se prav vsi moramo truditi za lepo postavo, seveda komur je to pomembno in se potem notranje počuti boljše, bolj izpopolnjeno.
Verjemi, da če dosežeš svoj cilj in boš srečna v svoji koži in ponosno razkazovala vsak cm svoje postave, boš tudi bolj cenila svoje telo in ne boš dopustila, da ti še kak kreten pride blizu.

Vsaj upam, da te je ta bedak spametoval, ker te je fajn zabetoniral v prepričanje kako neprivlačna si. :?
koalicaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a koalicaa » 07. Jul. 2013 7:41

Se malo javljam po dolgem času.
Sedaj so se tudi zame začele počitnice... Sicer bom pisala diplomo, ampak vseeno. V tem času sem naredula dva res težka izpita, enega imam še jeseni, zadnji rok.
Dokler sem se učila, je bilo še kar ok, sedaj pa sem ga zopet začela pogrešati.. Kot da ni bilo grdih stvari in se spominjam le dobrih in potem me kar hitro zopet potegne notr, da hočem k njemu.
Sem ga večkrat srečala, sva se ignorirala, nazadnje me je pozdravil, vendar mi je bedno, karkoli naredi.
Sedaj so počitnice, zame bojo delovne... Še vedno mi je grozno, ko pomislim, da ga mogoče nikoli več ne bom videla, vsaj med počitnicami ne. Čez počitnice bom v Ljubljani, na faksu in poskusila si bom najti službo. Vmes bom šla za kakšen vikend na morje, da se malo zrelaksiram...
Strah me je, da bom na koncu celo poletje doma in gledala filme. Prepričana sem, da on gre na tisto daljše potovanje, za katerega sva govorila, da greva skupaj, meni pa zaenkrat še iz časovnega in finančnega vidika ne uspe. Poskusila bom čim več delati in si prislužiti denar, da bom lahko šla decembra.
Zredila sem se za tri kilograme sedaj med izpiti... Mislim, da je sedaj med poletjem res dober čas, da končno shujšam, vendar kar nimam volje. Želim si izgubiti vsaj 8kg... Mislim, da bom šele takrat mirna in neobremenjena z vsem tem,ko bom prišla do željene postave. Ampak včasih se mi zdi kar brezveze pa po eni strani kar nočem shujšat, ker me je strah, da bom potem spet želela, da bi si on želel biti z mano.

Fantov ne morem gledat na drugačen način kot prijatelje, niti mi ni do tega, da bi se s kom karkoli zapletala.
Takšno čudno stanje pa pridih negotovosti, ko pomislim na prihodnost. Res si ne predstavljam niti da bi se lubčkala s kom. Če začnjem razmišljat o njem, kaj on počne in da zagotovo je s kom, boli.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 07. Jul. 2013 13:56

Pa daj no :( Sej bo boljse s casom. Meni je tudi bil en tako ful vsec pa sva sla narazen in sem ga ene 2 leti pogresala. Ampak gre mimo. In potem je se boljse. To da hujsas se mi zdi pa brezveze... Oz cisto brezveze se mucis. On ne bo vec pa ce postanes top model s tabo in lahko si najdes 10000x boljsega, ki te bo imel rad tako kot si. Jaz sem vedno obcudovala atletinje (bi z veseljem bila ena od njih :D) in tudi ogromno tipov jih in ce bos hujsala bos zgubila moc, kar je skoda glede na to da si na sportnem faksu kot sem zasledila. Nehaj se primerjat z njim. Super se mi zdi da bos delala. Pa tudi ce gres kasneje na pocitnice ni nic hudega. :)
Uporabniški avatar
sweety87
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 5. 2008
Kraj: pod svobodnim soncem

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety87 » 07. Jul. 2013 20:25

tudi če boš shujšala 8 kg ne boš mirna. obremenjena boš z mislijo nanjga. čakala boš kdaj bo prišel mimo in rekel vav kako si lepa zdaj ko si shujšala. ne delaj tega zanj, če hočeš shujšat delaj zase. pa ne s tem da boš manj jedla ampak z aktivnostmi. tako boš ubila dve muhi na en mah. s športom se boš malo razbremenila in bolj boš zadovoljna sama s seboj.
razmišljaj bolj o tem kaj bi ti rada, ne kar bi on rad, kam bi ti šla, kaj bi ti rada počela. važna si ti, to je tvoje življenje in na tebi je da ga zaživiš. :)

vse dobro! :)
"Life's a journey, not a destination."
koalicaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a koalicaa » 07. Jul. 2013 21:59

Hvala za vse nasvete in vzpodbudo!
Saj vem, da ne smem tega delati zaradi njega... Sama si želim itak že od takrat shujšat ko sem se zredila, ker mam že poln kufer tega, da sem nezadovoljna s svojo težo, ne počuim se dobro. Je pa res, da tega ne bom mogla nikoli narediti 100% zase, vedno bo en del njegov, že samo zato, ker mi je to rekel... In kot si rekla sweety, verjetno bom res vedno obremenjena s tem. :/

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov