Ne znam biti srečna in kontrolirati svojega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bliss - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 3. 2012
S starši nimam nekega osebnega odnosa, naše komuniciranje temelji na dveh temah: moj faks in če je treba kaj postoriti v gospodinjstvu. Ostalo nikogar ne zanima.
Tako je že od nekdaj, nikoli se nismo objemali ali si izkazovali ljubezni, tudi ko sem prišla v najstniška leta, mi nikoli niso razložili, kaj se dogaja z mojim telesom, o sexu ipd...ne vem, mogoče se zdi to komu neumno, ampak so malenkosti, ki naredijo celoto. Z njima se ne morem pogovarjati o svojih osebnih problemih (razen o faksu seveda), nista odprta človeka in posledično sta tudi mene tako vzgojila.....drugače pa imam brata, ampak zelo mlajšega in je še v osnovni šoli....
Tako je že od nekdaj, nikoli se nismo objemali ali si izkazovali ljubezni, tudi ko sem prišla v najstniška leta, mi nikoli niso razložili, kaj se dogaja z mojim telesom, o sexu ipd...ne vem, mogoče se zdi to komu neumno, ampak so malenkosti, ki naredijo celoto. Z njima se ne morem pogovarjati o svojih osebnih problemih (razen o faksu seveda), nista odprta človeka in posledično sta tudi mene tako vzgojila.....drugače pa imam brata, ampak zelo mlajšega in je še v osnovni šoli....
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hm. Kaj pa če tebe čakata, da narediš ta "prvi korak" v tej smeri? Mogoče res izgledata nezainteresirana (za tvoje osebne stvari), ampak lahko da to izhaja enostavno iz strahu/neznanja kako se ti približat? Nikoli ni prepozno za začet delat na odnosu s starši. Lahko te pozitivno presenetijo..bliss napisal/-a:Z njima se ne morem pogovarjati o svojih osebnih problemih (razen o faksu seveda), nista odprta človeka
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Tako, kot pravi PR, tudi jaz ti priporočam, da se poskusiš mogoče s kom od njiju malo zbližat. S tistim, s katerim se boljše razumeš pač. Morda te pa presenetita...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Če se ne moreš pogovarjati o ničemer drugem kot o faksu in gospodinjstvu, se pač pogovarjaj z njima le o tem. Lahko, da je ta problem le v tvoji glavi, še bolj verjetno pa je, da je to posledica vzgoje..vendar zaradi tega ne moreš sedaj rečti, da si sama še manj pa da si nevedna. To je odraz vzgoje, vendar kljub vsemu delaj na sebi..ter počni stvari, ki te veselijo in sproščajo. Verjetno imaš prijateljice, zato toliko več vlagaj v odnos z njimi.. Bodi takšna kot si želiš biti..nikakor pa ne smeš dovoliti, da preteklost, vzgoja tako vplivajo nate. Onadva sta takšna kakršna si, ti pa delaj na tem, da sama ne boš ista, kvečjemu oseba-ki je zadovoljna in srečna sama s sabo in odprta za stvari, ki jih nisi doživela.
Verjemi, marsikaj se da narediti iz sebe-čeprav misliš, da ne..čeprav te sama vzgoja vleče v drugo smer. Če človek hoče in verjame vase, slej kot prej pride do tiste točke, ko spregleda marsikaj in ko preteklost ne vpliva več na odločitve v prihodnosti (govorim namreč iz lastnih izkušenj). Vse se da, če se hoče!
Verjemi, marsikaj se da narediti iz sebe-čeprav misliš, da ne..čeprav te sama vzgoja vleče v drugo smer. Če človek hoče in verjame vase, slej kot prej pride do tiste točke, ko spregleda marsikaj in ko preteklost ne vpliva več na odločitve v prihodnosti (govorim namreč iz lastnih izkušenj). Vse se da, če se hoče!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]