Ne/smiselnost življenja

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 03. Mar. 2013 14:19

Zakaj bi se človek ubadal z vsemi problemi in kompleksi, ki mu otežujejo vsakdanjik (govorim o resnih problemih - večletne depresije, motnje prehranjevanja, socialne fobije, osebnostne motnje), se s tem bori 10+ let in kaj hitro zajebe življenje, za KAJ je vredno, da se bockamo s tem vsak ljubi dan (ker če se ne, se začneš pretvarjati, kar spet ni ok), zakaj nam je tega treba? Kaj imaš na koncu od tega? Razen življenja polnega muk?

Zaželjena mnenja, da ne bo tale forum preveč rozast :)
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 03. Mar. 2013 14:53

Življenje je precenjeno in žalostno da nam ga narava vsili. Morale bi pri nas obstajat bolnišnice kjer bi šel in bi te uspavali na lastno željo, ampak ljudje so tako netolerantni da zanikajo smrt in željo do nje, ker se precenjujemo. Ti ljudje ki zavračajo smrt niso nič boljši kot tisti, ki sovražijo koga zaradi drugačne vere ali spolne usmerjenosti. Človek je vreden enako kot ena muha ali mravlja. Smo samo številke in za to ker mislimo da smo nekaj več in veliko vredni, kompliciramo pri vsaki svari. Po smrti bomo vsi izginili in ne bo nikomur nič koristilo če je bil dober človek ali slab oz. kaj je dosegel.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 03. Mar. 2013 15:05

Jurre, če hočeš umret, lahko to z lahkoto brez bolnišnice za uspavanje storiš.

Zakaj bi se ukvarjal z reševanjem problemov? Ker je življenje brez teh problemov zelo lepo in vredno reševanja problemov. Zagotovo ljudje, ki imajo velike težave, tega ne morejo videt, ampak dejansko zna bit življenje lepo in uživaško, če počneš stvari, ki jih maraš in ne počneš stvari, ki jih ne maraš.
Zna bit težko priti do tega, ampak veliko ljudi je rešilo svoje probleme, ne glede na njihovo težino, tako da so živ dokaz, da se da.

Men recimo ni lepšega kot se vsest na kolo in se vozit po neki lepi pokrajini v lepem vremenu. In v tistem trenutku lahko rečem, da se za to splača živet, pa čeprav samo en dan.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2010
Kraj: logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 03. Mar. 2013 16:18

jurre napisal/-a:Morale bi pri nas obstajat bolnišnice kjer bi šel in bi te uspavali na lastno željo, ampak ljudje so tako netolerantni da zanikajo smrt in željo do nje, ker se precenjujemo.

Se strinjam s tabo. Marsikdo bi to izkoristil in marsikaj bi bilo marsikomu prišparanega:

-samomorilcu, ker se ne bi več mučil na svetu kjer se ne najde
-njegovi družini in bližnjim, ki gledajo kako njihov ljubljeni počasi umira na obroke, stanje se pa ne izboljša kljub zdravilom
-državi ker ni treba več zapravljatim za njegovo zdravljenje
- postranske osebe, ki se pojavijo v njegovem življenju in imajo takšne in drugačne boleče izkušnje s takim človekom

skratka morala bi se omogočiti neka normalna evtanazija tudi takim ljudem, ki se ne najdejo na tem svetu.
Kdor pa dela sam samomor brez pravih sredstev pa lahko pripelje do bolečega samomora, do trajnih poškodb ob neuspelem samomoru, stigma, kdor ne premisli dobro izvedbe lahko za sabo potegne ali poškoduje še koga drugega čeprav tega ni mislil, nekateri pa izberejo sredstva ki za sabo pustijo še materialno škodo. Skratka en kup možnih minusov je če se človek hoče ubiti.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 03. Mar. 2013 22:29

jurre in panthol - dajta, od*je*bi*ta! Pojdita na izlet nekam na morje, zavežita si kamen okoli vratu in skočita v morje. Garantirano ne bosta preživela.

Fej pa taki odgovori! Punca je prišla sem spraševat, kaj je smisel življenja in kaj je smisel tega, da se človek trudi in dela na sebi in to je odgovor? Da je bolje, da se kar ubiješ? Da bi morale za to obstajat celo ustanove?

Ne širite svojega primitivizma med ljudi. Nihče ga ne potrebuje!

Smisel življenja: Meni je pa smisel življenja, ko pridem domov k staršem in pride k meni moja psička in skače po meni in ji oči žarijo v totalnem veselju in zaupanju. Evo. Za te trenutke se vsekakor splača živet. In še za mnoge druge ...

Psihične bolezni so pa bolezni kot vse druge. Da se jih pozdravit! Ali bi po špartansko tudi invalide pometali s skal? :roll:
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 03. Mar. 2013 22:36

Bravo Abby. Seenkrat dokazujes svojo ozkoglednost.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Mar. 2013 22:44

Jaz se pa strinjam z Abby.
Življenje je eno samo in če bomo vedno delali za druge, seveda nikoli ne bomo dorasli temu, kar nam je dano.
Počni stvari zase.
Vsakega nekaj veseli...in če že trenutki, ki te naredijo srečnega niso vredni da živiš, potem pa vedno obstajajo načini, da končaš, če si že pussy.
Pa mimogrede, če že pišem-bi vam jaz že dala vsem muke. To, kar zdaj prestajate, bi lahko bilo še 3x huje, ampak pri vsem svojem smiljenju seveda ne vidite izven svojih prepričanj.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 03. Mar. 2013 22:56

*Abby** napisal/-a:jurre in panthol - dajta, od*je*bi*ta! Pojdita na izlet nekam na morje, zavežita si kamen okoli vratu in skočita v morje. Garantirano ne bosta preživela.

Fej pa taki odgovori! Punca je prišla sem spraševat, kaj je smisel življenja in kaj je smisel tega, da se človek trudi in dela na sebi in to je odgovor? Da je bolje, da se kar ubiješ? Da bi morale za to obstajat celo ustanove?

Ne širite svojega primitivizma med ljudi. Nihče ga ne potrebuje!

Smisel življenja: Meni je pa smisel življenja, ko pridem domov k staršem in pride k meni moja psička in skače po meni in ji oči žarijo v totalnem veselju in zaupanju. Evo. Za te trenutke se vsekakor splača živet. In še za mnoge druge ...

Psihične bolezni so pa bolezni kot vse druge. Da se jih pozdravit! Ali bi po špartansko tudi invalide pometali s skal? :roll:

Kot prvo nisem bral cele teme, ker ene tako zelo blodite da me mine brat celo temo.
Jaz sem svoj odgovor navezoval na odgovor rokerice, ki je malo višje od moje replike.

Pa še nekaj... ne niso vse psihične bolezni ozdravljive, se namreč zelo rade ponavljajo oziroma se skoraj zagotovo vrnejo, samo filat se moraš s tabletami in biti večino časa otopel.

Če še nisi bila sama v tem potem se ti niti sanja ne kako to je.

@emanuela, tvoj odgovor je pa sploh mimosunjen. Kako lahko rečeš npr. nekomu, ki že leta trpi za hudo depresijo in je utrujen od vsega tega in se posledično ubije, da je pussy? Sploh veš koliko poguma je treba, da se odločiš za ta korak? Sploh veš kako obupno je bit v takem stanju leta in leta, poleg tega pa še otopel? Ne veš. Vse kar veš, se ti samo dozdeva, ker si ti verjetno "lahko shujšala za 3 kile" in na podlagi tega povzemaš, da je cel lajf narejen po tem kopitu. Pa ni. Nekatere bolezni so obupne in se ti ne sanja kako je dokler nisi sama v tem.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Mar. 2013 23:05

Za sabo imam toliko tragičnih stvari, da mi en panthol res ne bo pametoval o težavnosti življenja (in vse po vrsti so hujše od depresije).
Ni to pogum, da si vzameš življenje. Pobeg je tako ali tako najlažja stvar, boš jim ti že pokazal in zdaj boste vi videli ali brez mene je vsem, še meni lažje je definitivno lažja pot kot pa boriti se, se nehati smiliti sam sebi ali se brcniti v rit in nehati z joj, kako sem bogi pogledom.
Pogum in moč je, da se boriš proti vsem, celotnem okolju, ki je "proti tebi", če je treba, ne pa prevelika doza tablet ali šus v glavo.
Seveda nismo zastonj na vrhu po številu samomorov, če je pa tako lahko končati vse in se ne boriti.
The world is as you are.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 03. Mar. 2013 23:06

Panthol: Pisala sem ravno o postu, ki ga je napisala rokerca.

In nasprotno, ti oholo, arogantno bitje. Sama sem (bila) v tem, moj oče je v tem (kakšen neumen izraz ''biti v tem'') moj dedek je v tem. In bližnja sorodnica je storila samomor.

Vem, kako se je spopadat z osebo, ki ima hudo psihično bolezen in vem kako je, če zaradi tega sam postaneš anksiozen in tesnoben. In ne: nočem, da bi moj oče šel v bolnišnico, kjer bi se pustil evtanazirati. In nočem, da bi to naredil moj dedek.

S svojim obsojanjem se zatakni nekam.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 03. Mar. 2013 23:15

*Abby** napisal/-a:In ne: nočem, da bi moj oče šel v bolnišnico, kjer bi se pustil evtanazirati. In nočem, da bi to naredil moj dedek.

Torej si sebično bitje, ki ti je vseeno kaj si želi druga oseba, važno je kako se boš ti počutila v primeru evtanazije. Ni ti važno čez kakšne muke gre ta oseba, važno je da bo na tem svetu zato, da se boš ti bolje počutila.

Verjetno tudi domačo žival ne daš evtanazirati kadar se muči, raje vidiš da ostane živa samo zato, da ti nebi preveč trpela.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 03. Mar. 2013 23:44

Življenje je tako ali tako "časovna bomba" za vse nas smrtnike; le vprašanje časa je kdaj se nam neha. S samomorom čisto nič ne rešiš in +ljudje imajo falirano iluzijo, da je samomor neka vrsta kontroliranja svojega življenja in z njim svojih problemov. Pa ni.

Kontroliranje pomeni, da po svoji lastni volji izbereš med a in b. Če narediš samomor, ni več izbiranja (je le še tema) in zato tudi ni stanja kontroliranja. Enostavno ničesar več ni (vsaj v referenci do tega življenja). Cilj je torej znotraj tega življenja doseči ta občutek kontrole, ki jo vsi samomorilci tako iščejo (iščete).

Pogoj, da se ta občutek zgodi je, da preideš iz infantilne faze navajenosti na konstantno ugodje (mamine sise) in ugotoviš, da življenje (dostikrat) JE trpljenje. In ko že enkrat trpiš, je čisto vseeno, ali trpiš še malo dlje (morda že jutri umreš), povečaš pa si možnost, da en dan doživiš nekaj lepega, in tako osmisliš vso preteklo trpljenje... KO doživiš to lepo in zasluženo ugodje, dobiš občutek, da imaš v rokah svoje življenje in kontrolo in moč.

Smešno je, da smo predstavnice "šibkejšega spola" mentalno močnejše od nekterih "decev" (bolj dojenčkov, bi jaz rekla). Naj si nalijejo čistega mlekca pri mamini sisi, dokler ne bodo pripravljeni odrastit. Take bi blo treba poslat na kakšno špartansko šolo, da bi sploh ugotovili, zakaj imajo med nogami tisto meso (in testosteron v krvi). Kakšno obvezno služenje vojaškega roka bi dostim pomagalo, da bi se ga zavedli. In naj še vprašam te moške siskote : Mar vas ni sram, da pred damami tako jamrate? Mene bi bilo... :razz:
jurre
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 04. Mar. 2013 0:08

Lahko je zaničevat druge tistim, ki imajo nizke standarde za partnerje oz. se zadovoljijo s tem da dajo sebe partnerju kljub temu, da niso popolni in ne izgledajo kot ľenske iz filmov. To je se bolj egoistično kot samomor, če dajeą drugemu samo povprečje. Če pa izgledajo dobro pa so ene tistih, ki jim je narava pač dala izgled in nimajo pojma kako je biti neprivlačen in nekonkurenčen.

Dama pa je lahko samo ľenska za katero veą, če sploh dobro izgleda in če se dosti moąkih zanima za njo. Osebe na netu pa nimajo neke vrednosti in te nima kaj bit sram pred njimi (v ľivo pa s tem itak ne obremenjujeą ljudi). ©ibek je nekdo, ki mu neko mnenje neke internetne osebe, ki je v ľivo ne pozna dosti pomeni in se obremenjuje s tem kaj kdo na forumu napiąe.

In ravno to je moč, da si priznaą da nisi na nivoju drugih in nikoli ne boą dovolj dober za elito.
Zadnjič spremenil jurre, dne 04. Mar. 2013 0:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 04. Mar. 2013 0:10

jurre...upam, da ne obstajaą v tej obliki kot obstajaą na forumu.
The world is as you are.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 04. Mar. 2013 0:28

Poisci strokovno pomoc
Men and women agree on one thing: they both distrust women.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov