ne gre in ne gre

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Feldman
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feldman » 24. Maj. 2009 14:58

Nism vedu kam bi dau to temo, ker se nekako navezuje na vse forume pa sm se nakoncu odloču za to "izbo". Star sm 18 let in sm v 4 letniku sš(oz. bom meu nasledno leto tiste predmete, ki jih nebom mogu popravit čez poletje). No uglavnem samozavest mam čist dol, volje do učenja ni od nikoder, skos sm doma za računalnikom in počasi mi gre to že pošteno na jetra (razn zadnjega). Že lani sm se odloču da bom začeu delat neke spremembe...uspelo se mi je uskladit samo z eno samo stvarjo - šport (zdej se usaj ne počutim ko zadnji kmet na tem svetu ko vredu zašvicam). Kaj nej nardim da si usaj malo povečam samozavest in spet dobim voljo do usega? Lani mi je umrla mama(čez tri dni je obletnica) letos pa še babica...oboje me je ful potrlo in še zdej ni use kot bi moglo bit. Če slučajno ne nardim te šole res nebom mogu živet s tem da sm tak zabit da nism mogu nardit ene normalne štiriletne šole. Pa še en problem...punce...kje so use tiste dobre posebne punce?? Do zdej je še nism meu (pr mojih letih je menda to še normalno) ampak bi jo rad meu. Mi je ata reko kak to da še nism prpelo kake domou ker sm "menda" čist ok :roll: Zdi se mi da če bi biu ok bi jo že meu...pač to je to...aja pa ne zamerit da sm se registriru čeprav nism punca, sam ta forum se mi zdi da ma vlk obiskov v primerjavi z drugimi.
lp

EDIT: še en problem sm pozabu: nekje sm brau o transcedimentalni meditaciji da se da z njo prit v višja stanja zavesti...tu pa pride problem saj nism nikol delu te meditacije, ampak se počutim tak kot so napisali da se počutiš ko si v višjem stanju svoje zavesti. Opisat se ne da, ampak ni isto kot nekdaj. Kak se nej vrnem v normalno stanje? če mogoče kdo ve...
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 24. Maj. 2009 16:07

Hej Feldman :)

Ah dej no ga lomt...če hočeš bit mal bl samozavestn bi mogu kot prvo začet nehat mislt, d si zabit in da nisi okej, da bi lahko dobu eno punco. Ko boš pršu do tega pa greš lepo dalje.

Glede same organizacije nisi edini, ki ima take težave. Verjetno bo pri vsem skupaj dost pomagalo, da si začneš delat plan tedna v planer oz. karkoli podbnega. Ko boš mel nekje na listu napisan kaj use namervaš v nekem tednu narest, boš to veliko težje prekršu, kot če si plan zamisliš samo u glavi. Mogoče bi opomnil kakega prijatelja, brata, očeta ipd. kaj imaš v nekem tednu v planu, da te opomni, če se boš zadevi slučajno hotel izogniti. Prav tako ti svetujem, da si narediš nek plan, kdaj v dnevu boš za računalnikom (ker vsaj po mojih izkušnjah je zame računalnik zlo moteča zadeva, kajti hitro me premami in potem namesto, da bi se učila surfam po netu). Kot si omenil, si naredil že en korak naprej - začel si športat. V svoj planer poleg učenja, druženja s prijatelji, pomoči doma, računalnika ipd., uključ tut to in to čim večkrat na teden.

Glede tvoje neznanske želje po punci bi ti pa svetovala samo to, da pojdi mal vn v družbo (če zdej nisi preveč hodu), na kak žur, spoznaš jo lahko tudi ob kakem športu ipd.. Naj te ne b sram prstopt do punce, saj če ne druzga boš spletel novo prijateljsko vez, ki te morda pripelje do punce. Prav tako si ne ubijaj u glavo, da nisi dovolj dober za določeno punco, kajti itak ne moreš vedt al se boš eni dopadu al ne. Vsake oči majo svojga malarja in eni boš zagotovo simpatičen. Potem pa itak ni važna samo zunanjost, ampak še vse kaj drugega, česar pa ne dvomim da nimaš. Je pa tako, da njavečkrat spoznaš neko punco, ki ti je všeč, ko najmanj pričakuješ.

Mi je pa žal zaradi tvoje mame in babice. Tvojih občutkov ne poznam, ker sama še nism tega doživela. Predvidevam, da tudi zaradi tega nisi bil preveč v družbi in spoznaval novih ljudi, čeprav bi bilo to mogoče še najbolje, ker bi tako pozabil na slabe stvari, ki so se zgodile. Prijatelji so lahko veliko zdravilo za dušo, prav tako bi bila to lahko punca, če bi jo imel. Samo saj pravim, punce ne boš dobil, če boš čakal doma in se smilil sam sebi.

Želim ti, da se fajn organiziraš, da ti rata narest šolo, ker NISI zabit (samo neorganiziran in verjetno len) in da konec koncev najdeš kako punco, ker vrjamm, d boš tako še bolj organiziran ;)
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 24. Maj. 2009 16:23

Feldman napisal/-a:tu pa pride problem saj nism nikol delu te meditacije, ampak se počutim tak kot so napisali da se počutiš ko si v višjem stanju svoje zavesti. Opisat se ne da, ampak ni isto kot nekdaj. Kak se nej vrnem v normalno stanje? če mogoče kdo ve...

Se lahko potrudiš, pa probaš opisat to stanje? So to telesni občutki, je "drugačen občutek v glavi", drugače gledaš na svet, se ti to dogaja redno ali si v takem stanju zadnje čase "vedno"?
Kaj misliš, da je samozavest?
Feldman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Feldman » 24. Maj. 2009 16:34

Nevem kaj me sili da tak razmišlam...Glede teh planov pa nevem...nekaj sm si že za šolo delo kere predmete mam še za popravit pa sm izpolnu to kar je blo na planu nekje polovično. Nevem kaj sm delu usa ta leta (do zdej skos zadostn :evil: ), ampak vem da sm ga vsako leto ko bi se mogu učit srau naokol, pol proti koncu leta sm se pa naučiu pa popravo tisto kar so mi še dali možnost, ampak to zadno leto je blo zelo velik fail. Plan si bom še useeno naredu pa upam da se ga bom tut držu. Računalnik je drgač res ful moteča zadeva (ko si pa gor je sicer fajn sam kaj ko drugo pol trpi). Če nebi blo računalnika bi ziher meu višji uspeh pa se nebi zdej sikiro za to kar pač je. Odkar mam računalnik sm ful vlko gor (filmi, serije in igre) kar me nebi motlo če bi mi šola laufala (recimo sošolc je tut ful vlk na računalniku pa je biu letos pravdober) :D
Drgač do lani poleti sm biu več zuni ko pa doma(ko sm naredu popravne še posebej), pol ko je pa mama umrla sm se za nek cajt umiru pol sm pa spet začeu hodit vn, sam recimo 1x na mesec (kot še zdej). Tja kamor smo ponavadi zahajali s kolegi je blo vlko punc, ampak nism biu kaj več kot pjan luft za njih. Nevem al je lokacija kriva al jas...
Glede športa je pa tak da grem trenirat usaj 1x na tri dni...

Drugače pa hvala za lepe želje :D

PS: samo ko se gre za šolo sm len pa nevem zakaj...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 24. Maj. 2009 16:44

Jst sm tut lena za šolo, ampak k se je treba učit se je pa treba. Pa čeprov zato dan pred testom ne spim, se učim pred spanjem, ko se zbudim in na poti tja. Velk korak nardiš že sam s tem, da ugasneš računalnik... Sam dobr, teb je zdej to mal prepozn govort :) Samozavest maš očitno v kurcu zarad šole, sam sej bo, pač boš mal kasnej naredu, ne skrb. Če si se priguru do 4. letnika je to čist kul. Ko se bo treba učit, pa ugasn računalnik, lahko clo ne vem, miško daš fotru, nej ti jo čuva, pa k nardiš popravce, greš spet loh gor. Al si pa prenosnika kup, se mi zdi, da na prenosniku ne morš zabit cele ure. Igrce pa poneumljajo, zato pazi, da ne boš preveč igral, ker mam doma živ primer. Bolš da jih sploh ne igraš.
Za punco se pa ne sekiri, na forum radi pridejo obupanci, k se pr 30ih niso še niti poljubljal... Tko da, dokler ne boš 30, je vse ok ;)

Aja, sožalje za mami... Men je pa ati umru, k je bil edini v hiši, k mu je bla dejansko pomembna moja izobrazba, tko da te na nek način razumem. Jst sm stoprocentna, da če bi še živel, da bi delala za šolo tristo na uro. Ampak zdej, k zabušavam, se včasih spomnem na njega in me kr vest peče, tko da probi se na ta način prpravt.
Feldman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Feldman » 24. Maj. 2009 16:47

Tysia napisal/-a:
Feldman napisal/-a:tu pa pride problem saj nism nikol delu te meditacije, ampak se počutim tak kot so napisali da se počutiš ko si v višjem stanju svoje zavesti. Opisat se ne da, ampak ni isto kot nekdaj. Kak se nej vrnem v normalno stanje? če mogoče kdo ve...

Se lahko potrudiš, pa probaš opisat to stanje? So to telesni občutki, je "drugačen občutek v glavi", drugače gledaš na svet, se ti to dogaja redno ali si v takem stanju zadnje čase "vedno"?
Kaj misliš, da je samozavest?

Težko bo se bom pa potrudu...Ja, pogled na svet se mi je spremeniu (zdej se mi zdi da gledam bol "čisto". Telesni občutki se niso spremenili, ampak spremeniu se je občutek v glavi. Zdi se mi tak ko da sledim svojemu telesu v drugi osebi (to so ble najbolše besede s katerimi se da opisat to) oz. ko da nebi biu v svojem telesu- odmaknjeno...
Feldman
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Feldman » 24. Maj. 2009 17:00

sončk napisal/-a:Jst sm tut lena za šolo, ampak k se je treba učit se je pa treba. Pa čeprov zato dan pred testom ne spim, se učim pred spanjem, ko se zbudim in na poti tja. Velk korak nardiš že sam s tem, da ugasneš računalnik... Sam dobr, teb je zdej to mal prepozn govort :) Samozavest maš očitno v kurcu zarad šole, sam sej bo, pač boš mal kasnej naredu, ne skrb. Če si se priguru do 4. letnika je to čist kul. Ko se bo treba učit, pa ugasn računalnik, lahko clo ne vem, miško daš fotru, nej ti jo čuva, pa k nardiš popravce, greš spet loh gor. Al si pa prenosnika kup, se mi zdi, da na prenosniku ne morš zabit cele ure. Igrce pa poneumljajo, zato pazi, da ne boš preveč igral, ker mam doma živ primer. Bolš da jih sploh ne igraš.
Za punco se pa ne sekiri, na forum radi pridejo obupanci, k se pr 30ih niso še niti poljubljal... Tko da, dokler ne boš 30, je vse ok ;)

Aja, sožalje za mami... Men je pa ati umru, k je bil edini v hiši, k mu je bla dejansko pomembna moja izobrazba, tko da te na nek način razumem. Jst sm stoprocentna, da če bi še živel, da bi delala za šolo tristo na uro. Ampak zdej, k zabušavam, se včasih spomnem na njega in me kr vest peče, tko da probi se na ta način prpravt.

Hmm...računalnik je isto ko droga...če ga ugasnem je kot da bi stran vrgu dozo za v žilo :D Ma nevem sej ko je nekak že nuja za učenje se spravim zravn. Če bi bil brez računalnika recimo dan pred učenjem nevem kak bi se lahko učiu ker bi skos razmišlu če se je kaj novega zgodlo na internetu... Pomoje igre različno vplivajo od človeka do človeka. Drgač sm do zdej igral vrjetno nekaj tisoč ur pa nism zaznau da bi postau bedak alpa nekaj :) Zdej je še cca. en mesec do popravnih jas se pa morm naučit sam dva predmeta, ker več jih nemorm it delat :(

Hvala. Sožalje tut iz moje strani...ni glih fajn če ti kdo umre...Meni je tak žau da nism kaj več naredu za use v lajfu posebej za šolo, ker se še živo spomnem da je bla samo mama tista, ki me je znala spravit za zvezke pa še razložla mi je če kaj nism razumeu. Kaj bi dau če bi lahk te čase zavrteu nazaj... :pale:
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 24. Maj. 2009 18:06

Feldman ne obremenjuj se s tem stanjem v katerem praviš da si sedaj. To ni nič posebnega in nikakor nisi "uročen". Zdi se mi, da si zgolj raztresen. Poizkusi poslušati svoj notranji glas, ki ti bo dal moč za naprej. Ta glas ima takšno moč, da ruši vse ovire (tude manjvrednostni kompleks).
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 24. Maj. 2009 20:10

Nisi zabit, vsaj po tvojem pisanju sodeč. Si pa nemotiviran, zmeden in len, kar je krivo za tvoje slabe ocene. Da se boš učil in naredil šolo kot treba, boš rabil voljo in plan. Najprej poskrbi, da ne bo ničesar, kar bi te lahko odvračalo od učenja: poskrbi, da si naspan (ne bo izgovora da moraš it malo zadremat). Daj si 15 min časa za pregled novic na netu in si zaobljubi, da boš po teh 15 min šel za knjige - uči se kakšnih 40 min, potem pa lahko za nagrado greš spet na net. Motiviraj se, da boš po 30ih min učenja šel športat - ko končaš, pojdi za knjige, veliko lažje se boš učil.
Pač malo več samodiscipline in kombinacija učenja ter razvajanja.

Lahko bi začel meditirati, s tem bi vstopil v stik s sabo in se znebil občutka ločenosti od telesa.

Glede punc pa je težko svetovati kaj drugega, kot da bo prišlo samo od sebe. Poskrbi, da ne boš preveč časa sam in da boš imel neko družbo s podobnimi interesi. Punco lahko spoznaš samo, če greš med ljudi (odmislimo net).

Pa malo več pozitivnega razmišljanja. :) "If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right." (Henry Ford)
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 24. Maj. 2009 20:28

Feldman napisal/-a:Težko bo se bom pa potrudu...Ja, pogled na svet se mi je spremeniu (zdej se mi zdi da gledam bol "čisto". Telesni občutki se niso spremenili, ampak spremeniu se je občutek v glavi. Zdi se mi tak ko da sledim svojemu telesu v drugi osebi (to so ble najbolše besede s katerimi se da opisat to) oz. ko da nebi biu v svojem telesu- odmaknjeno...

Zakaj bi se rad vrnil v prejšnje stanje? Kaj je tisto, kar te tu moti? Strah?
Kdaj pa se ti je to (ta "preskok v zavesti") zgodilo? Po smrti mame in/ali babice? (Sožalje.)

Drugače pa se kar strinjam s postom g00fy_qe, razen enega dela - meditacije. Slednje ti jaz ne bi priporočila, ravno zaradi občutka odmaknjenosti, ki ga opisuješ (je pa res, da si o njem premalo napisal, da bi se dalo kaj konkretnega sklepati iz njega). Prej bi rekla, da si "po kmečko", brez kakšnih TM tehnik, joge, ipd skušaš urediti življenje, se malo disciplinarati, se več družiti z ljudmi v živo in manj z računalnikom. Ko boš tako dosegel stanje, kjer boš relativno zadovoljen in "na tleh", se pa lahko (po mojem mnenju) začneš ukvarjati tudi z omenjenimi zadevami - meditacijo.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 25. Maj. 2009 17:17

mogoče samo nasvet kar se tiče punc pa žurk. če si preveč pijan, nisi zanimiv za nobeno, razen če vsi precej popijete. poskušaj kdaj ostati trezen al pa vsaj do ene meje piti, pa boš videl ali je kaj razlike. poskusi.

drgač men pri učenju ful pomaga, da se grem v knjižnico učit, ker dejansko tam ne morem drugega početi kot to (tud pri men doma je precej motečih dejavnikov). poskusi to

poskušaj si najti eno dobro motivacijo,ki te bo res spravilo, da boš naredil to kar si želiš. ker želja ni dovolj, rabiš motivacijo. kaj to je, boš moral pa sam ugotoviti. kot prvo, pa nikakor ne smeš misliti negativne stvari o sebi. vsak je po svoje pameten, nekdo je nadarjen za neko stvar, drugi za drugo, nekdo zna nekaj iz enega področja drugi iz drugega. če te zanimajo računalniki, se mogoče usmeri v to področje (razni programski jeziki, mogoče servisiranje računalnikov)- ali pa se mogoče samo z igricami veliko ukvarjaš. To nisem točno zasledila.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov