ne želi otroka
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Green Cookie - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 10. 2013
Dojenček mesečno stane okoli 150-200€. Če imata partnerja vsaj minimalca, sfolgata brez problema. Vsak pozna nekoga, ki je že imel otročke in lahko posodi/podari posteljico, voziček, avtosedež, oblačila,...
Pa greš lepo na socialno in zaprosiš še za otroški dodatek - ta ti brez problema pokrije otročkov delež denarja, ki ga zapraviš.
Pa greš lepo na socialno in zaprosiš še za otroški dodatek - ta ti brez problema pokrije otročkov delež denarja, ki ga zapraviš.
-
otroški dodatek dobiva otrok oz. eden od staršev do otrokovega dopolnjenega 18. leta starosti.
če bi bilo tako, kot ti praviš, nevem, če bi še kje tekal kakšen otrok naokoli.
Aja, pa mati samohranilka, če je kreiza..si že slušal za kaj takega? Možnosti je ogromno, 150€ NI VELIKO DENARJA. Se pač odrečeš vsakodnevni kavici, ne nažiraš se več tako kot do sedaj z raznoraznimi čipsi (če se), kupiš si kak kos oblačila manj, postoriš kje kaj naokoli za dodaten priliv..OGROMNO možnosti.
ampak kot smo ugotovili, za tistega človeka ni problem v denarju, očitno.
Aja, pa mati samohranilka, če je kreiza..si že slušal za kaj takega? Možnosti je ogromno, 150€ NI VELIKO DENARJA. Se pač odrečeš vsakodnevni kavici, ne nažiraš se več tako kot do sedaj z raznoraznimi čipsi (če se), kupiš si kak kos oblačila manj, postoriš kje kaj naokoli za dodaten priliv..OGROMNO možnosti.
-
donna. - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 8. 2010
Mah, vse je v želji. En par, ki si res močno želi otroka, bo naredil vse in še več ter se marsičemu odrekel, pa tudi če je samo 1 plača al pa minimalec, da bo preživljal tega otroka.
Drugemu paru, ki pa si ne želi otrok, še nevem kakšen denar, ki ga oba služita, ne bo spremenil nič. Se nočejo odreči življenju in določemu življenjskem slogu, ki ga imajo.
Drugemu paru, ki pa si ne želi otrok, še nevem kakšen denar, ki ga oba služita, ne bo spremenil nič. Se nočejo odreči življenju in določemu življenjskem slogu, ki ga imajo.
-
Nucky - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 10. 2013
Green Cookie napisal/-a:otroški dodatek dobiva otrok oz. eden od staršev do otrokovega dopolnjenega 18. leta starosti.
Sem slišal.. Moja mat je bila samohranilka.. In ja brez fotrove preživnine bi gagala.. Nisem rekel da se sploh ne da ampak da ni ravno simple kot vi tukaj nabijate.. Kot da si kupiš papagaja ravno tako govorite.. Je pa res, da se vse več parov ne odloči za otroka ravno zaradi finančne plati.. In danes tudi če imaš službo za nedoločen čas nikoli ne veš kdaj te vržejo.. Pol je pa kaj? Podpora z zavoda in socialna, ker vemo da danes dobit službo je skoraj težje kot jo obdržat.. Nisem pa rekel, da se ne da imet otrok, da se ampak potrebno je ogromno odrekanje.. Mogoče pa temu tipu o katerem avtorica piše ni ravno do odrekanja..
-
ja, verjetno mu gre za odrekanje, ampak sem sigurna, da ne zaradi denarja..prej zaradi časa in podobnih stvari..
lej preberi si koliko dobi mati samohranilka denarja za froca, pa ti bo prec jasno. Nekateri ljudje se pač ne znajdejo. Lahko si pa tudi danes miljonar in jutri klošar na ulici, se pravi, sploh ne met nikoli otrok!!! Odrasti prvo
lej preberi si koliko dobi mati samohranilka denarja za froca, pa ti bo prec jasno. Nekateri ljudje se pač ne znajdejo. Lahko si pa tudi danes miljonar in jutri klošar na ulici, se pravi, sploh ne met nikoli otrok!!! Odrasti prvo
-
Nucky - Sramežljivka
Nisem rekel, da ne smeš imet otrok, sam da to ni tok enostavno kot to ti hočeš prikazat in potem greš v neke ekstreme.. Poglej raje polno folka, ki ima otroke pa komaj oz zelo malomarno skrbi zanje.. Jaz sem zdavnaj odrastel sam otrok pa sigurno ne bom imel dokler ne bo finančno vse poštimano in seveda stanovanje al karkoli..
-
o kakšnih ekstremih govorim? Ti iščeš neke izgovore, jaz ti samo povem, da brez službe lahko ostaneš kadarkoli, tudi ko že imaš otroka..ampak takrat se boš verjetno znajdel, kajne?
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Razumem od kje prihaja tvoje mnenje, če to želiš potem naj bo tako
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Nucky - Sramežljivka
Jaz, ki sem odraščal kot sem gledam na te stvari precej drugače kot ljudje, ki so imeli vse.. Ne mislim s tem, da so se valjali v denarju ampak da je bilo življenjsko potrebnih stvari vedno dovolj.. Čez to kar sem šel jaz ne privoščim nobenemu, še najmanj pa nedolžnemu malemu bitjecu.. Zato pa pač vztrajam pri temu, da dokler ne bo fleta in finančno štimalo ne bo otrok.. Pa četudi jih mam pri 40ih.. Ko bo ma da ima vse!
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Jaz sem se danes pogovarjal s eno kolegico, in je pač odločena da ne bo imela otrok, je edinka in je to povedala staršem.
In mama ji je odvrnila: "nikoli se ne boš jokala, a nikoli se ne boš smejala"
Res grdo.
In mama ji je odvrnila: "nikoli se ne boš jokala, a nikoli se ne boš smejala"
Res grdo.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Kakšna bedarija je že s tem poveličevanjem razmnoževanja, res... to je čisto osebna odočitev... tisti gospod Boštjan / gospa Sabina / vstavi poljubno (kar bi pač rodila) bi bila čisto navadna človeka kot mi vsi, ne neka posebna živalska vrsta in smisel lajfa... če se ti ne paše razmnoževat, se pač ne ne vidim nobene prikrajšanosti, če se ne odločiš za nekaj, česar sploh nočeš
Sicer je pa ta tema že čisto zašla s prvotnega izhodišča
Sicer je pa ta tema že čisto zašla s prvotnega izhodišča
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
dot napisal/-a:^^ Samo da ne boš potem pretiraval in mimo usekal pri vzgoji človeka z razvajanjem in nepostavljanjem zdravih meja
Tocno to situacijo imamo zdaj v razsirjeni familiji. Ker ni.kesa. za racune so se preselili k njeni mami, a huge avto "za vozicek in otroske zadeve" so kupili.takoj ko.je zanosila. Otrok.ma.pa.VSE mozne in nemozne igrace na svetu, topsit mini allstarkice, obleke take in.drugacne...
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov