Nazaj v zvezo z bivšim ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
hojla
no moja zgodba je takale: s fantom sva bila skupaj 3 leta in pol in zadne pol leta se je začelo krhati in tako sva šla narazen na mojo pobudo ker sem bila vsega naveličana in so me čustva minila. On je bil pa še noro zaljubljen vame! Tko sva šla na dosti grd način narazen, men se je potem malo obrnlo ker sem bla končno samska sem začela spet veliko žurat in tko. Z njim sva se slišala tako na par mescov malo in enkrat sva se po pol leta videla. zdej sem bila pa ravno v njegovih krajih in sem ga poklicala če lahko pridem na kavo, k mi je že dolgo časa govoril naj pridem in sva se videla in vse je bilo tko, sploh ne znam opisat, začela sem razmišlat o njemu zakaj nama ni ratalo, če lahko to popraviva in poskusiva še enkrat. aja od konca zveze je minilo eno leto. vidi se da ubistvu oba še nisva prebolela, jaz mogoče gledam na sliko bolj jasno ko sem oprostila neke zamere in on tudi ker sem vidla da mi je oprostil konec zveze in zdej nevem a mislite da se splača mogoče pogovorit in mogoče poskusit še enkrat s tem da bi poskusila odpraviti napake? al je taka zveza obsojena na propad že zdaj? ker skos o tem zdaj razmišljam in nevem al se splača sploh spustit v kaj takega al ne...
hvala za mnenje
no moja zgodba je takale: s fantom sva bila skupaj 3 leta in pol in zadne pol leta se je začelo krhati in tako sva šla narazen na mojo pobudo ker sem bila vsega naveličana in so me čustva minila. On je bil pa še noro zaljubljen vame! Tko sva šla na dosti grd način narazen, men se je potem malo obrnlo ker sem bla končno samska sem začela spet veliko žurat in tko. Z njim sva se slišala tako na par mescov malo in enkrat sva se po pol leta videla. zdej sem bila pa ravno v njegovih krajih in sem ga poklicala če lahko pridem na kavo, k mi je že dolgo časa govoril naj pridem in sva se videla in vse je bilo tko, sploh ne znam opisat, začela sem razmišlat o njemu zakaj nama ni ratalo, če lahko to popraviva in poskusiva še enkrat. aja od konca zveze je minilo eno leto. vidi se da ubistvu oba še nisva prebolela, jaz mogoče gledam na sliko bolj jasno ko sem oprostila neke zamere in on tudi ker sem vidla da mi je oprostil konec zveze in zdej nevem a mislite da se splača mogoče pogovorit in mogoče poskusit še enkrat s tem da bi poskusila odpraviti napake? al je taka zveza obsojena na propad že zdaj? ker skos o tem zdaj razmišljam in nevem al se splača sploh spustit v kaj takega al ne...
hvala za mnenje
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Jst ne bi.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
^^ no ja, nihče ti ne garantira uspeha in večnosti ob vstopu v nek odnos. Začnemo oz. nadaljujemo ga, ker v njem vidimo potencial in če ga ona dva vidita in sta za odnos pripravljena kaj narediti, je dejstvo, da sta že bila skupaj in se ni izšlo, zanemarljivo, ker sta zdaj v drugem času, z drugimi izkušnjami.
Me je pa zmotila utemeljitev avtorice, zakaj sta šla narazen - ker so čustva minila. Čustva so živa, rastejo in padajo, zaspijo in se zbujajo, v ljubezenskem odnosu pa sploh ... In ko si z nekom v zvezi, ni vse samo na podlagi čustev, ampak tudi odločitve in odnosa do te osebe na splošno - po več letih pa sploh!
Me je pa zmotila utemeljitev avtorice, zakaj sta šla narazen - ker so čustva minila. Čustva so živa, rastejo in padajo, zaspijo in se zbujajo, v ljubezenskem odnosu pa sploh ... In ko si z nekom v zvezi, ni vse samo na podlagi čustev, ampak tudi odločitve in odnosa do te osebe na splošno - po več letih pa sploh!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz tud ne bi.sleepyheadgirl napisal/-a:se je začelo krhati in tako sva šla narazen na mojo pobudo ker sem bila vsega naveličana in so me čustva minila.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
krogla napisal/-a:...je dejstvo, da sta že bila skupaj in se ni izšlo, zanemarljivo, ker sta zdaj v drugem času, z drugimi izkušnjami...
Isti argument - da sta to zdaj praktično druga človeka - bi jaz uporabila proti še enemu poskusu.
- krogla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2010
^^ sicer ne zagovarjam revolucionarnih osebnostnih sprememb oz. ne verjamem vanje, se mi pa zdi, da se ljudje hočeš nočeš (sploh v mladosti) vseeno 'spreminjamo' tekom osebnostnega zorenja in pridobivanja takih in drugačnih izkušenj. In morda si v osnovi dva dokaj dobro ustrezata, odnos pa se na neki točki ni izšel, ker sta npr. premalo vložila vanj, ker sta gojila neke zgrešene predstave o tem, kako naj bi bilo ipd. Povsem mogoče pa je, da do neke osebe še vedno ohraniš dozo zanimanja, na podlagi katere lahko nadaljuješ odnos - pod pogojem, da začneš in nadaljuješ drugače, z več truda, z bolj konstruktivnim reševanjem problemov, za kar pa je nujno, da oba najprej razčistita sama pri sebi.
Če zvezo obnavljata dva, ki sta se razšla v afektu in se je zdaj jeza pač polegla in bi spet želela nadaljevati, je to brezveze, ker se med njima ni nič spremenilo in bosta slej kot prej spet v fazi afekta - začaran krog. Če pa zadeve premisliš, se od njih oddaljiš in spoznaš, v čem je bil problem in vidiš, da ga lahko premagata, pa ne vidim razloga, zakaj bi se morala bivšega izogibati samo zato, ker je bivši. So takšni bivši in drugačni. So takšni, s katerimi bi bilo pogubno nadaljevati in morda je kje kakšen, s katerim se je zgodba končala zaradi najine neumnosti, mladosti, nezrelosti ... In tam se da za odnos marsikaj narediti.
Če zvezo obnavljata dva, ki sta se razšla v afektu in se je zdaj jeza pač polegla in bi spet želela nadaljevati, je to brezveze, ker se med njima ni nič spremenilo in bosta slej kot prej spet v fazi afekta - začaran krog. Če pa zadeve premisliš, se od njih oddaljiš in spoznaš, v čem je bil problem in vidiš, da ga lahko premagata, pa ne vidim razloga, zakaj bi se morala bivšega izogibati samo zato, ker je bivši. So takšni bivši in drugačni. So takšni, s katerimi bi bilo pogubno nadaljevati in morda je kje kakšen, s katerim se je zgodba končala zaradi najine neumnosti, mladosti, nezrelosti ... In tam se da za odnos marsikaj narediti.
-
sleepyheadgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
no ja ta čustva minila...tko sm se počutila v izadju je blo to da se je nabral dost stvari k so potem zameglile čustva in sm šele zdej ugotovila da se je to zgodil in ne da so me dejansko minila čustva.
glede reševanja problemov je pa tko minilo je celo leto odkar sva šla narazen in vsaj js vem kaj točno je blo narobe in kaj bi mogla spremenit če bi hotla da zveza uspe in niso zdej to neke ogromne spremembe v nama samo stvari da bi popestrila zvezo če bi šla nazaj skupaj ker je naju malo pokopala tudi rutina vsakdanjih stvari. je pa res da je ta afekt že zdavnaj minil in da sva oba kr dobr premislila kaj bi morala narediti skupaj drugače in kaj vsak pri sebi.
drugače pa hvala za odgovore !
glede reševanja problemov je pa tko minilo je celo leto odkar sva šla narazen in vsaj js vem kaj točno je blo narobe in kaj bi mogla spremenit če bi hotla da zveza uspe in niso zdej to neke ogromne spremembe v nama samo stvari da bi popestrila zvezo če bi šla nazaj skupaj ker je naju malo pokopala tudi rutina vsakdanjih stvari. je pa res da je ta afekt že zdavnaj minil in da sva oba kr dobr premislila kaj bi morala narediti skupaj drugače in kaj vsak pri sebi.
drugače pa hvala za odgovore !
-
undercover - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2009
če sta oba za. ... seveda.. zakaj pa ne
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:31, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
navada je železna srajca a si prepričana, da ga želiš nazaj in da so tvoja čustva pristna? v tem primeru go for it
ali pa je razlog, da se ti ne da več bit samska, pa bi samo rada nekoga ob sebi, in s tem mislim 'kogarkoli', ne nujno njega? je pa njega seveda lažje vzet, ker ga že poznaš, kot pa na novo vse vlagat in gradit? če gre za slednje, potem ti odsvetujem, da greš nazaj.
ali pa je razlog, da se ti ne da več bit samska, pa bi samo rada nekoga ob sebi, in s tem mislim 'kogarkoli', ne nujno njega? je pa njega seveda lažje vzet, ker ga že poznaš, kot pa na novo vse vlagat in gradit? če gre za slednje, potem ti odsvetujem, da greš nazaj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov