Naslanjanje na fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 17. Okt. 2008 12:07

Jaz se pa s takimi delitvami dela kot jih mnoge naštevate ne strinjam, saj se t.i. ženska dela opravljajo vsak dan, moška pa občasno. Da bi jaz cele dneve opravljala gospodinjska dela in bo tip dvignu rit samo, ko bo žarnico za zamenjat al peljat avto na servis, to pa ne.

Tudi jaz opažam, da veliko žensk živi fantovo življenje, nekateri najbrž iščejo takšne, je potem vse lažje. Sicer pa obstaja tudi obratna verzija, imam sorodnika, ki živi ženino življenje.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 17. Okt. 2008 14:21

Fanta imaš zato, ker ga imaš rada, ker ti je z njim lepo, ker se dopolnjujeta .. Kljub vsemu pa sta še vedno dve osebi, ki funkcionirata vsak za sebe. Zato ne vem, zakaj taka nesamostojnost pri nekaterih puncah. Če rabim prevoz uporabim kolo, bus, vlak .. odvisno od razdalje. Če bi rada zapekla cd, to naredim sama. Ko sva letos šla na morje, sem vse skupaj jaz organizirala. Ker pač poznam kraj in osebo, ki daje sobe v najem. In mi ni to problem. Če gre žarnica, jo zamenjam. Ne rabim za to cele vojske tipov. Sploh pa ne zastopim punc, ki same ne morejo na wc v šoli/službi? In potem cvili in jamra taka dolgo, da gre ena z njo. Tega ne bom nikol razumela.

Drugo pa je, kot je že napisala fun, da se pri fantu posvetuje glede nakupa avta in on z njo pred nakupom čevljev. To mi je čist normalno. In nič zato manj samostojno.
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 17. Okt. 2008 15:18

ljudje smo zato da si pomagamo. ni usak štručko vsega.. Midva imava oba izpit za avto, on ima avto, jaz ne (mam od mami če ga rabim..) Če sva skupaj (pri meni ali pri njemu) in če greva oba v isto zmer (šola..) me pelje.. Če greva vsak v drugo smer, grem jaz z vlakom/busom. .. Pa ko greva skupi vn, pa ponavad on pelje.. (uživa v vožnji.. + njegov avto je). Na računalniku znam večini stvari sama narest (če ne znam, uporabim strička googla..). Če mi pa še zmer ni jasn.. mi pa on pomaga, ker je bl štručko za take stvari :) Kar se pa tiče vsakodnevnih opravil ko sva skupi, si pomagava, da sva čim hitrej fertik, da se greva lah stiskat :) pač si pomagava.. če sva pa vsak posebi (doma), mi pa ni težko žarnce zamenat.. itd itd..
Že od mejhnga so me doma učil, da morm znat sama zase poskrbet..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Okt. 2008 16:20

Ma ene ste moje poste razumele čisto preveč ekstremno. Itak, da je vsak človek na enem področju boljši in na drugem slabši. In seveda je del partnerskega odnosa tudi medsebojna pomoč.
Govorila sem pa o stvareh, ki niso težke, niso zapletene in ne zahtevajo nobenih posebnih znanj in veščin. Včasih sicer paše, da te kdo malo pocrklja in te vsakdanje opravke zrihta namesto tebe, ampak načeloma naj bi pa to opravil človek sam.

V bistvu sem pa svoje stališče nekoliko spremenila, ker sem opazila, da se moški še raje pustijo tretirat kot otroci. Resno, kaj je s tem, da ve svojim tipom kupujete gate? 30 let star moški naj bi bil po vseh kriterijih sposoben sam izpolnjevat svoje vsakodnevne potrebe.
Povod za to mojo spremembo mnenja pa je bil post ene forumašice, ki je čisto skritizirala svojo znanko, ki pohaja okrog, tip pa doma nima kosila skuhanega.
Pri takšnem pogledu na partnersko razmerje ne jokat čez deset let, ko boste imele na grbi dva majhna otroka, zraven pa še moža, ki še zase ne bo sposoben skrbet, kaj šele da bi vam "pomagal" (Narekovaji so tu zato, ker se mi zdi izjava, da moški doma pomaga, smešna. On opravi svoj delež, ne pa pomaga ženi).
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 17. Okt. 2008 16:51

Ali spadate med tiste, ki po določenem času, preživetem v resni zvezi, postanejo popolnoma nesposobne za življenje, ker se enostavno navadijo, da bo fant vedno vse zrihtal?

Definitivno da ne. Daleč od tega. Tudi moje kolegice ki so že dalj časa v resni zvezi, bi rekle da ne...Bi prej rekla, da je to fenomen pund do 23. Mislm da je bla ena tema tuki k so punce pravle koko 1 dan ne zdržijo brez svojga tipa. Da je pogrešanje neznostno. Ne more bit bolj otročje kot to...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 17. Okt. 2008 19:17

jullia_, a govoriš o lolitinem priznanju o neki kolegici, ki gre naokoli, fant pa je doma brez kosila? :D Ob tem sem tudi sama pomislila, ali smo v srednjem veku ali kaj :lol:

Jaz imam sošolko, ki ne zna sama niti do stranišča. In na ustne izpite, katerih se boji kot hudič križa, prihaja s fantom, ki je zaposlen in vzame dopust, da z njo čaka 4 ure na hodniku. In potem ona pade izpit pa jo njen tip tolaži. Orgazmično :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Okt. 2008 19:38

MsN napisal/-a:jullia_, a govoriš o lolitinem priznanju o neki kolegici, ki gre naokoli, fant pa je doma brez kosila? :D

Ja. Takrat sem se zadržala, ker je v Priznam da... komentiranje prepovedano :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Okt. 2008 19:51

bejbika napisal/-a:ja in zato imamo temo Kako ga preboleti dolgo 440 strani, ker so vse tako samostojne ...
.

s temle se pa nebi strinjala.
Bolečina ob izgubi nima nobene veze s tem kako je ženska fizično odvisna od tipa.Ko nekoga izgubiš pač boli to da si ga izgubil, da je šel in da ga ni več ob tebi.In tle ni nobenih takih razlogov.ok, prav, če tebi za tvojim ni bilo hudo oziroma usaj javno tega nisi priznala, pač ne moreš sklepat da tud drugim ne bo.enim pač pomaga forum, drugim tek, tretjim čokolada.Vse pa druži enaka bolečina, pa če so samostojne al pa ne.
jst sm samostojna ful, pa priznam da bi prekleto jokala če bi ga izgubila (in tudi sem ko sem ga začasno)in tle ni nobene povezave s samostojnostjo.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 18. Okt. 2008 6:54

MsN napisal/-a:jullia_, a govoriš o lolitinem priznanju o neki kolegici, ki gre naokoli, fant pa je doma brez kosila? Ob tem sem tudi sama pomislila, ali smo v srednjem veku ali kaj

Joj, jaz sem se tudi spotaknila ob to! :D :D

Sicer pa mislim, da se ne naslanjam nanj, niti on name.
Tankam sama, za prevoz ga nikoli ne prosim (imam blizu javni prevoz ali avto od staršev), na računalništvo se sicer ne spoznam najbolj, še vedno pa veliko bolj kot on (in mu jaz iščem in zapečem muzko z neta), kupuje mi tudi ne stvari, ker se ne bi dobro počutila ipd. Potovanja pa v celoti organiziram sama, ker v tem uživam.

Priznam pa, da ne bi znala menjati počene gume na avtu (kar se mi zaenkrat še ni zgodilo, tok tok) ali raznih popravil po stanovanju (dobro, sem ne šteje menjava žarnice). Sem pa že peljala sama družinski avto na servis. :rofl:

Tudi on ne bi umrl od lakote, ker zna pripraviti nekaj preprostih jedi, prav tako si zlika srajco in zna vklopiti pralni stroj. :freude: Sem kar hvaležna njegovi mami, da ga je naučila. :D

Tudi psihično mislim da nisva odvisna en od drugega, ker se zgodi, da se kdaj po nekaj dni ne vidiva, pa ne zganjam/va panike.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 18. Okt. 2008 10:57

MsN napisal/-a:Jaz imam sošolko, ki ne zna sama niti do stranišča. In na ustne izpite, katerih se boji kot hudič križa, prihaja s fantom, ki je zaposlen in vzame dopust, da z njo čaka 4 ure na hodniku. In potem ona pade izpit pa jo njen tip tolaži. Orgazmično :roll:

tole je pa ekstremen primer ...če bi jest mojemu kej takega predlagala,bi me poslal v vrtec.tko da tud tale tip nima vse pošlihtan.

jest od svojega fanta nisem odvisna ne fizično in ne psihično (in tud on od mene ne) .to se mi zdi pomembno za zvezo. seveda mi kdaj on naredi uslugo in jaz njemu,ampak takeli primeri ki jih nekateri opisujete so pa res tu mač.če bi se kdaj zalotila,da se v vsem zanašam na fanta,bi se vprašala kaj je narobe z mano.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 18. Okt. 2008 11:17

jullia_ napisal/-a:
MsN napisal/-a:jullia_, a govoriš o lolitinem priznanju o neki kolegici, ki gre naokoli, fant pa je doma brez kosila? :D

Ja. Takrat sem se zadržala, ker je v Priznam da... komentiranje prepovedano :)

Ne vem zakaj moraš komentirat, če pa sploh ne poznaš celotne situacije?

Punca cele dneve preživi pri kolegici doma, al pa zapravlja (tudi njegov privarčevan denar za peluše :? ) al pa je v službi.Doma ne naredi nič.Ko prideš k njim imajo v kuhinji toliko umazane posode kot da bi za 10 ljudi kuhala.Da ne govorim o gori perila v kopalnici.In ne, nism mnenja da ženska skos kuha in pospravlja, ampak vsaj toliko da je doma čisto in skuhano.In ne mi govorit da je prou da je ženska po cele dneve pri kolegici in njen fant ki cele dneve gara (dela v gradbeništvu) ne dobi ko pride domov niti ene boge pašte skuhane.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Okt. 2008 11:36

Odloči se, a je punca cele dneve pri prijateljici, a ima ona tudi službo? Od začetka do konca posta si stanje dvakrat popolnoma drugače prikazala.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 18. Okt. 2008 11:37

Nism js nč drugače predstavla stanje.Ona ma službo in ko ni v službi non stop visi pri tej kolegici.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Okt. 2008 11:46

A vidiš, to službo si takrat sploh "pozabila" omenit :P
Ni dolžnost ženske, da doma skuha in pospravi, oba jesta in oba mečeta umazane nogavice v koš za perilo. In prav zanima me, če bi kdo žolč zlival nad tipom, ki bi igral košarko s prijateljem, namesto da bi doma punci makarone kuhal.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 18. Okt. 2008 12:09

Nč nism pozabla omenit.Dej si še 1x preberi.Nism napisala da bi mogla punca bit doma in kuhat fantu, ampak to je meni že tu mač, ker ona NIČ ne naredi doma.On pa dela dobesedno cele dneve.Če vi podpirate take stvari tut prau, ampak meni se ne zdi uredu da ženska razen ko ni v službi cele dneve visi pri kolegici al pa luta okoli, doma pa nič ne naredi.
In ni isto če gre tip popoldne na košarko in punca ki cele dneve preživi doma pri kolegici.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov