Naslanjanje na fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Okt. 2008 10:29

Meni se zdi hujše, če je punca psihično odvisna od tipa, kot pa če je odvisna od njega tako, da bi poštima kaj na avtu, jo kdaj kam pelje itd.
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 11. Okt. 2008 11:18

Jaz si vse to razlagam nekak tkole.. take ženske nebi maral v svojem življenju, in ženska nebi smela imeti takšnega tipa.

Vsak mora imeti svoje, vsak svojo življensko neodvisno pot.
Samozavest, neodvisnost, .... potem je pa cajt, da se "najdeta" in nekak zaživita skupaj.

Lih učer sm biu v Ljubljani v enem lokalu, kjer so sedele 4 punce in predstavljale svoje zgodbe... očitno imajo vse 4 srečo, da imajo tko pridne, premožne in neumne tipe...

Kar na bruhanje mi je šlo.

p.s.: da ženske niso sposobne poskrbet za nekatere fizično tehnične stvari same,.. to je zgolj le stereotip.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 11. Okt. 2008 11:48

Mhm, psihično odvisna (oz. navezana) sm nekoč od nekoga že bla, čeprou se med samo zvezo tega seveda nism zavedala. Me je pa zadel, k sva šla narazn. In ko sm uspela prlezt skoz tisto grozljivo obdobje životarjenja, se spet začela smejat in živet, sm si prsegla, da si tega ne dovolm nikol več.

Kar se pa tiče prošenj "haniiiii, a bi ti meeeeen bla, bla, bla", sm pa (postala) precej skromna.

Seveda so stvari, k jih ne zmorem al pa ne znam sama, bodisi mi je področje preveč tuje (računalnik in njegove cvetke) bodisi zahteva od mene neki, kar še nikol nism počela in rabm nekoga, da mi zadevo predstau, razloži.

Svoje cajte pa nism mela tok problemou s tem, da nečesa ne bi znala al pa hotla, kt s tem, da mi je blo blazno nerodn, sm se bala, da si bom nardila kšno sramoto al pa da preprosto ne bom spelala zadeve tko, kt se (od mene) prčakuje. In je to poštimu prej omenjeni dečko, večinoma ga niti prost nism rabla, kr je biu neka čudna vrsta tipa (nadnarauno ustrežljiu in prjazn), k mi je nehote dajala potuho in me delala odvisnga (pa verjamem, da to ni biu ne njegou, ne moj namen).

Ko so pršl na sceno novi fantje, novi karakterji, so se začele spreminjat tut moje navade. Use bl sm se mogla znajdet sama in use mnjkrat sm prosila za pomoč (nekaterih dejansko niti nism upala).

In potem se je "zgodiu" zdejšni. Dečko, ki ve in zna use. Ni je stvari, k je ne bi znou, popravu, urediu, zrihtu, organiziru, spelu. Sprva se je zadeu lotevu sam, kasnej mi je kazu, kako nej se naslednjič s tem spoprimem jst, zdej "me vrže u vodo", sama moram splavat in se obdržat na gladini.
In ja, čeprou se mi je zdel "kruto" in mi je blo kdaj kr mal hudo (sploh kr sm bla na začetku deležna precejšnjega razvajanja), sm kmal spoznala, da je njegou način tisti pravi, medtem k me je prvi fant preveč crklau in pripomogu k razvoju takrat dokaj nesamozavestne boječke.

Se pa lahko pohvalm, da sm dost tehnični tip bejbe, rada šraufam, sestaulam, toučem, vrtam, ni mi panike met črnih (in polomlenih) nohtou od šmira, sama sestaulam take in drgačne elemente, sploh zadnje cajte me naudušujejo nepredvidljive situacije, u kerih spoznavam samo sebe (in veselo ugotaulam, da nism "kr tko" :D ) ... Zdej sm velka punca :P .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 11. Okt. 2008 13:13

hm.. pri meni in pri bivšem je blo prej obratno. vedno sem bla jaz tista ki sem mu pogledala, kdaj ima kak vlak (in včasih sem res že dobivala popizditis, ker je vedno čakal name, da sem mu vse preverila. res je težko v google vpisat "vozni red vlakov", ane?), našla sem mu kake podatke na netu, ga peljala, če je rabil prevoz. on je bil pa itak brez avta :D pa tudi na splošno jaz ta fenomen opažam skoraj bolj pogosto pri moških. lahko pa da samo jaz poznam bolj mevžaste fante, al kaj :)
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Okt. 2008 14:38

pri meni je tudi prej obratno :D dragi rad pusti, da včasih kaj pogledam za njega ali pa vskočim v pomoč "v zadnjem momentu". dostikrat mu je na nek način nerodno se nekaj dogovarjat z raznimi ljudmi (npr. frizerji, knjižničarkami..) in to prepusti meni. prav tako jaz dostikrat njega za kaj prosim, vendar nimam občutka, da tega noben od naju nebi zmogel sam.
od bivšega sem bila za moje pojme hudo psihično odvisna in res.. nikoli več.

meni je pravtako zaskrbljujoče tudi to, da nekatere same brez svojih fantov "ne znajo" it več v kino, na žur ali pa samo na pijačo in klepet. ne, brez dragega pa že ne.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Okt. 2008 17:59

Tamala_mrha napisal/-a:
Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.

Glej, a bi punca sploh morala znati kako se to naredi? Marsikatera (sicer neodvisna ženska) tega ne zna. So pač določene stvari, ki jih ženske ne delajo in tudi ne vidim razloga zakaj bi morale. Isto velja za moške, da nekaterih ženskih opravil ne počnejo. In ne vem kaj bi to bilo čudnega, sploh pa v zvezi? Strinjam se, da izpade čudno, če punca nekaj ve, pa vseeno hoče, da njen fant to naredi (npr. da jo nekam pelje, pa čeprav ima izpit za avto), pa še to ni nič takega, če se ta vzorec ne ponavlja nenehno. Da pa bi zdaj ženska mogla znati vse stvari o avtih ipd., da bi zato veljala za neodvisno... Takšen si lahko tudi brez določenih opravil.

Med peljati avto menjat gume in sam zamenjati gumo je velika razlika. Ok, če so vaši fantje po naključju vsi po vrsti mehaniki, potem štekam, da vam jih oni menjajo :) Večina ljudi pa vozi gume menjat na servis in res ne kupim argumenta, da je vožnja avtomobila na servis moško opravilo.

Ne vem no, meni se zdi res logično, da v primeru, da moram nekam it, poiščem želeno lokacijo in grem tja. Da si pogledam prospekte z mobiteli, vprašam fanta za mnenje o moji izbiri in grem potem sama sklenit pogodbo. Da v primeru hude lakote grem kupit malico in ne jamram fantu, naj me pride nafutrat. Zakaj? Zato ker naj bi te stvari odrasli ljudje počeli.

In tudi v primeru, da s tipom nehava, bom sicer imela probleme s tem, da ga bom pogrešala, s tem, kje za vraga imam žarnice spravljene, pa ne. Menjali mi jih bodo pa še vedno na servisu :)
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 11. Okt. 2008 18:01

Vsak mora biti najprej srečen kot samostojna oseba. Tisti, ki se preveč naslanja na svojega partnerja, preveč trpi, če gresta narazen!
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 11. Okt. 2008 18:02

Josephina napisal/-a:Meni se zdi hujše, če je punca psihično odvisna od tipa, kot pa če je odvisna od njega tako, da bi poštima kaj na avtu, jo kdaj kam pelje itd.

Rajši sem psihično odvisna od njega, kot pa "nesposobna" za čist običajne stvari. :D
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Okt. 2008 18:24

Sam so posledice veliko hujše, če si psihično odvisna od njega, kot pa da si odvisna samo za "običajne" stvari.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 11. Okt. 2008 18:28

Josephina napisal/-a:Sam so posledice veliko hujše, če si psihično odvisna od njega, kot pa da si odvisna samo za "običajne" stvari.

jullia_ napisal/-a:In tudi v primeru, da s tipom nehava, bom sicer imela probleme s tem, da ga bom pogrešala, s tem, kje za vraga imam žarnice spravljene, pa ne. Menjali mi jih bodo pa še vedno na servisu :)

Neki tazga ja. :)

Sej hudo ti je v vsakem primeru, če ga imaš rada - če si psihično navezana na njega al pa če trdiš da nisi oz. misliš da nisi. In pomoje ti je pol še težje, ker je prej za vse (prevoz, servisi, menjavanje gum, malica) skrbeu on, potem si pa kar naenkrat za vse sama.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Okt. 2008 18:34

Hehe, sori sam vrjam, da ko greš s tipom narazn, ti je res zadnja skrb, če boš znala zamnjat žarnice.
Punce, pa ki so preveč psihično navezane na svoje tipe, ne bodo znale funkcionirat brez njih. Ne bodo vedele kako naprej brez njega.
Pa da ne bo kakšnih nesporazumov, ker nič od tega ne leti nate, ampak govorim na splošno o puncah, ki so obsedene s tipi, ki so psihično odvisne od svojih tipov.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 11. Okt. 2008 18:46

Josephina napisal/-a:Punce, pa ki so preveč psihično navezane na svoje tipe, ne bodo znale funkcionirat brez njih. Ne bodo vedele kako naprej brez njega.

Sej enako lahko rečemo tut za tiste, ki so fizično odvisne od fanta. :D Skratka, prevelika odvisnost (pa naj bo to psihična ali fizična) ni okej. :P
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Okt. 2008 19:05

Samo lažji se je naučit nekih osnovnih sposobnosti, kot pa na novo zgradit samopodobo, samospoštovanje, zaupanje in se vzpostavit nek zrel in trden čustev odnost do sebe in drugih.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 11. Okt. 2008 19:09

To je pa čist odvisno od vsakega posameznika. :) Po recimo 5ih letih lahko že pozabiš vozit, če te je prej okrog prevažu samo fant. Od mami kolegica pri skoraj 40ih ne zna niti tankat. :stupid: In če take stvari znaš od prej, se potem lažje znajdeš ko si sam. Če pa nimaš pojma o pojmu, si pa itak prizadet ker sta šla narazen, pol ko se pa še zaveš da nič ne znaš, ker je prej vedno vse opravljal še fant ti je pa pomoje samo še bolj hudo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Okt. 2008 19:18

Josephina napisal/-a:Samo lažji se je naučit nekih osnovnih sposobnosti, kot pa na novo zgradit samopodobo, samospoštovanje, zaupanje in se vzpostavit nek zrel in trden čustev odnost do sebe in drugih.

Tukaj ni tema o čustveni odvisnosti. In to, da se je lažje naučit tankat kot pa ljubiti samega sebe ni noben argument v prid temu, da je prav, da vedno vlečeš tipa s seboj na pumpo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov