Naslanjanje na fanta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
keri napisal/-a:...že v štartu mi je povedal, da on ni kot moj bivši in da se bom nekaterih stvari enostavno mogla naučiti.....in guess what...sem se jih...brez problema. .
Ok, ti si že napol mehanik Nikomur ne očitam, če ne zna žarnice na avtomobilu zamenjat, ker je jst tudi ne Gre pa ravno za to, kar si ti v prvem stavku povedala. Na določene stvari sploh pomislila nisi, ker je tip to prevzel nase.
To je tisto, kar kritiziram, nesposobnost nekaj zrihtat. Kaj recimo naredit v primeru prometne nesreče? Lahko pokličeš policijo (če je potrebno) in AMZS, lahko pa jokaš v telefon fantu, naj za božjo voljo nekaj ukrene. A boste zdej spet rekle, da je to pač bolj moška domena? Ne bi rekla, telefoniranje gre ženskam po naravi kar dobro od rok
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
floribunda napisal/-a:bom priznala, da se kr pustim razvajat. ampak v splošnem vseeno zlo samostojna. najbrš zato, ker sem bla dolgo samska
^^
se podpišem
Dostx mi on hoče na vsak način kej postorit pa rečem, da bom sama, da bom vedla za drugič.
Drgač mava pa mi2 kr nekako zamenjane vloge: on je bil brez očeta tko d zna bl ženska opravila (likat, kuhat, prat...), jst sm pa doma rajš atiju pomagala, tko d znam belit, razne naprave inštalirat oz. prklučt, računalnik obvladam v nulo, kosit travo, barvat...
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
jaz se imam za povsem samostojno, gledano na splošno...
Glede avtoobilskih zadev sem se ogromno naučila od bivšega in je bil moj sedanji fant čist presenečen nad tem, kaj vse vem o avtih ,
glede zavarovanja, nakupa in menjave gum zrihtam vse sama, lani je blo hecno, ko sva oba kupovala gume, ampak se mu nisem pustila prepričat, da bi jih tudi zame naročila pri istem ponudniku kot zanj, ker sem jaz imela boljši občutek pri nakupu nekje drugje in sem zadevo tudi izpeljala po svoje, kar se je potem dejansko res izkazalo za boljšo izbiro od njegove, hehe
Mu pa zaupam menjavo olja & filtra pri mojmu avtu, ne vidim razloga, zakaj bi za to vozila avto na servis, če mi lahko fant to naredi doma oz. se sam ponudi.
Pri stvareh kot so recimo dopust in večji nakupi, pa mi on največkrat kar prepusti glavno besedo in izbiro, kar mi ni vedno všeč , ker imam občutek, da njegovo mnenje potem ni upoštevano, čeprav on pravi, da mu je všeč vse, kar je všeč meni in moram včasih prav vleči iz njega kakšno mnenje oz. da se opredeli za nekaj.
Kadar greva kam skupaj, ponavadi greva izmenično z mojim in njegovim avtom, prav tako vozim jaz oba avta in enako on, kuhava oba, posodo pomije on večkrat kot jaz LOL, nazadnje sem jaz posesala njegov avto in tako dalje... Ni pravila, skratka...
Glede avtoobilskih zadev sem se ogromno naučila od bivšega in je bil moj sedanji fant čist presenečen nad tem, kaj vse vem o avtih ,
glede zavarovanja, nakupa in menjave gum zrihtam vse sama, lani je blo hecno, ko sva oba kupovala gume, ampak se mu nisem pustila prepričat, da bi jih tudi zame naročila pri istem ponudniku kot zanj, ker sem jaz imela boljši občutek pri nakupu nekje drugje in sem zadevo tudi izpeljala po svoje, kar se je potem dejansko res izkazalo za boljšo izbiro od njegove, hehe
Mu pa zaupam menjavo olja & filtra pri mojmu avtu, ne vidim razloga, zakaj bi za to vozila avto na servis, če mi lahko fant to naredi doma oz. se sam ponudi.
Pri stvareh kot so recimo dopust in večji nakupi, pa mi on največkrat kar prepusti glavno besedo in izbiro, kar mi ni vedno všeč , ker imam občutek, da njegovo mnenje potem ni upoštevano, čeprav on pravi, da mu je všeč vse, kar je všeč meni in moram včasih prav vleči iz njega kakšno mnenje oz. da se opredeli za nekaj.
Kadar greva kam skupaj, ponavadi greva izmenično z mojim in njegovim avtom, prav tako vozim jaz oba avta in enako on, kuhava oba, posodo pomije on večkrat kot jaz LOL, nazadnje sem jaz posesala njegov avto in tako dalje... Ni pravila, skratka...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Zanimiva tema . . .
Ker jz nimam ( še ) izpita za auto, je ponavadi Moj tisti, ki me vozi okol, ko je nujno. Tud ko se mi zalomi pr italijanščini, mi vedno pride pomagat ( pa tud če spusti trening al pa kolega ), ker obvlada italijanščino u nulo in se obema zdi neumno, da bi si palčevala inštrukcije.
Je pa večinoma tako, da sm jz tista, ki njemu rihta to in to. Ko je še delu prek ŠS sm mu skor usak mesec skakala po avans. Ko mu je za kupovat kkšne kreme za roke, ker ma cele sfuk*ne od dela, šibam jz v DM/lekarno. Ta vikend mu delam prou poseben ročno izdelam koledar ( z dosti vložene ljubezni in truda, da bo res seksi ), da bo vedu kdaj ma kakšno predavanje itd., ker vem, da on sam si ne bo zapounu kaj šele zapisu niti pou. Mi ni težko, ker v tem uživam in mi tud odgovarja, ker sm tak tip, da raj nardim jz, da sm pol jz osebno zadovolna ( pa čeprou se ne gre za stvar, ki bi letela direktno name ) kot pa da je narejeno na pou.
Čepru . . . Ne vem kako bi se Moj znašu, če bi končala, ker ga zdej na nek način malo zavijam vato.
Ker jz nimam ( še ) izpita za auto, je ponavadi Moj tisti, ki me vozi okol, ko je nujno. Tud ko se mi zalomi pr italijanščini, mi vedno pride pomagat ( pa tud če spusti trening al pa kolega ), ker obvlada italijanščino u nulo in se obema zdi neumno, da bi si palčevala inštrukcije.
Je pa večinoma tako, da sm jz tista, ki njemu rihta to in to. Ko je še delu prek ŠS sm mu skor usak mesec skakala po avans. Ko mu je za kupovat kkšne kreme za roke, ker ma cele sfuk*ne od dela, šibam jz v DM/lekarno. Ta vikend mu delam prou poseben ročno izdelam koledar ( z dosti vložene ljubezni in truda, da bo res seksi ), da bo vedu kdaj ma kakšno predavanje itd., ker vem, da on sam si ne bo zapounu kaj šele zapisu niti pou. Mi ni težko, ker v tem uživam in mi tud odgovarja, ker sm tak tip, da raj nardim jz, da sm pol jz osebno zadovolna ( pa čeprou se ne gre za stvar, ki bi letela direktno name ) kot pa da je narejeno na pou.
Čepru . . . Ne vem kako bi se Moj znašu, če bi končala, ker ga zdej na nek način malo zavijam vato.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
vedno se zanašam samo nase. če imam fanta ali pa če ga nimam, storim tisto kar lahko, sama (kar pomeni, da če grem lahko sama po malco, si jo grem sama iskat, nevem zakaj bi nekoga drugega s tem obremenjevala). seveda je druga stvar, da rajši vidim, če gre fant z mano, da recimo ne hodim sama naokrog, ampak ne zato, ker ne bi nila sposobna, ampak zato, da mi ni dolgčas in ker mi je lepo, ko je bo meni.
seveda je druga stvar, če res nimaš časa ali pa recimo ne znaš skupi sestavit nove omare - logično da prosiš tistega, ki zna js pač ne čutim potrebe po znanju teh zadev, tiste tipične moške zadeve (šraufanje, sestavljanje, žaganje ...) rajši prepustim moškim. ne samo fantu, komurkoli, ki je na voljo.
enako je tudi s kolegi, nekateri se tako zanašjo na kolege, če nimajo partnerja. verjetno jim je živeti veliko lažje, tudi men bi kdaj pasal, da bi kdo kakšno stvar naredu namesto mene. ampak, tako ne moreš živet, ker ima potem nekdo drug delo s tabo. js enostavno ne morem mirno spat, če vem, da je nekdo obremenjen z mano 24 ur na dan.
seveda je druga stvar, če res nimaš časa ali pa recimo ne znaš skupi sestavit nove omare - logično da prosiš tistega, ki zna js pač ne čutim potrebe po znanju teh zadev, tiste tipične moške zadeve (šraufanje, sestavljanje, žaganje ...) rajši prepustim moškim. ne samo fantu, komurkoli, ki je na voljo.
enako je tudi s kolegi, nekateri se tako zanašjo na kolege, če nimajo partnerja. verjetno jim je živeti veliko lažje, tudi men bi kdaj pasal, da bi kdo kakšno stvar naredu namesto mene. ampak, tako ne moreš živet, ker ima potem nekdo drug delo s tabo. js enostavno ne morem mirno spat, če vem, da je nekdo obremenjen z mano 24 ur na dan.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Ali spadate med tiste, ki po določenem času, preživetem v resni zvezi, postanejo popolnoma nesposobne za življenje, ker se enostavno navadijo, da bo fant vedno vse zrihtal?
Ne, nikoli nisem spadala med take, ker se mi zdi neumno (razen ko je treba naredit kakšne zadeve glede mehanike in tega, ker tega se nisem učila, nikoli znala, ampak za to so tako ali tako serviserji, ki si jih lahko sama poiščem). Kaj pa, če grem z partnerjem narazen, a pol ne bom več sposobna opraviti vsega kar je treba počet vsak dan? To pri meni nikoli ni delovalo
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
~NIA~ napisal/-a:Sem zlo odvisna od njega v psihičnem smislu, fizično pa sploh ne..
Enako.
Res je, da on večkrat kam pelje, ampak je to zato, ker ima svoj avto, js pa si ga delim z mami. Če pa imam avto na razpolago, mi ga pa ni težko kamorkoli peljat, še rajši vidim če ne greva z njegovim. Glede servisou / malic / nakupovanj itd. se načeloma ne pošiljava okrog in take stvari oz. za svoje obveznosti poskrbi vsak zase. Včasih (res redko kdaj) mi reče, da naj v trgovini pogledam če imajo kakšne hlače / majco / karkolipačže, ampak to samo v primeru, da se js ravno takrat potikam po trgovincah.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
jullia_ napisal/-a:In ne govorim o tem, da je on pozoren in ti spotoma kupi čokolado na pumpi, ampak o tem, da stvari počne, ker jih punca ne zmore/ne zna. In vprašanje je, kako bi potem sploh živela brez njega?
Evo čisto konkreten primer: Fant mora izpustit trening, da pelje punco na izpit na faks. Ona ima vozniško dovoljenje, ima avto in v končni fazi ima tudi možnost uporabe javnih prevoznih sredstev.
a) Ali to pomeni, da je vožnja eno izmed tistih bolj moških opravil, ona bo pa v zameno likala?
b) Ali je celo njeno življenje prepojeno z vlogo punce, da enostavno ne more za 3 ure pozabit na to, da je nekomu punca in bit samo študentka, ki gre pisat izpit?
Ne razumem tega, res ne.
In mimogrede, kul, če sta dva dogovorjena tako, da ona kuha in pospravlja. Ampak če to pomeni, da bo tip medtem ko nje ni jedel samo toast z marmelado in kupoval nove štunfe, ker umazanih ne bo znal oprat, je tudi on za moje pojme nesposoben za življenje.
V tem postu praviš tako, v prvem pa si izpostavila tale primer:
Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.
Glej, a bi punca sploh morala znati kako se to naredi? Marsikatera (sicer neodvisna ženska) tega ne zna. So pač določene stvari, ki jih ženske ne delajo in tudi ne vidim razloga zakaj bi morale. Isto velja za moške, da nekaterih ženskih opravil ne počnejo. In ne vem kaj bi to bilo čudnega, sploh pa v zvezi? Strinjam se, da izpade čudno, če punca nekaj ve, pa vseeno hoče, da njen fant to naredi (npr. da jo nekam pelje, pa čeprav ima izpit za avto), pa še to ni nič takega, če se ta vzorec ne ponavlja nenehno. Da pa bi zdaj ženska mogla znati vse stvari o avtih ipd., da bi zato veljala za neodvisno... Takšen si lahko tudi brez določenih opravil.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Tamala_mrha napisal/-a:Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.
Glej, a bi punca sploh morala znati kako se to naredi? Marsikatera (sicer neodvisna ženska) tega ne zna. .
poznam enepar takih biserov, o katerih (pomoje) govori avtorica teme... Od kolega punca se je tako razvadila njegovega prevažanja okoli (govora je o parih kilometrih - od res bližnje okolice ljubljane do centra mesta), da kadar fant res res nima časa, pokliče njegovega prijatelja če jo pelje
mater ženska, sej maš avtobus!! ali pa kolo, ali pa noge!
jez poskušam ne delat tega, verjetno ti pa kšne stvari čist potiho avtomatično preidejo v navado in se zanašaš na fanta da bo zrihtal (ali naredil) namesto tebe.
Če česa ne znam narest, ali pa mi je zoprno narest, raje vidim da me nekdo spodbuja, me brcne v rit, mi daje podporo, mi pokaže, me nauči... Samo naj nikar ne dela namesto mene, ker bi se verjetno razvadila, pa sej nisem invalid.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
No, s tem se strinjam. Kar je preveč, je pa preveč. Bi me bilo sram klicati kolega od fanta, če me kam pelje (sploh če je blizu). Mogoče bi še razumela, če bi bila v kakšnem odročnem kraju, kjer bi bile bolj slabe avtobusne in druge povezave, ne pa iz enega dela Ljubljane do drugega.
-
Melani - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 9. 2007
ljudje smo družabna bitja, tudi zato, da si med seboj pomagamo, saj vsak ne zna vsega. Jaz recimo imam izpit za avto, se sama vozim v šolo in službo, ampak se vseeno on velikokrat javi da bi me rad pelal. Pa kadar grema skupaj kam, ponavadi vedno on pelje. on tudi peče cd z glasbo ali filmi, jaz pa napišem naslove to so res take malenkosti, drugače pa vsak skrbi zase. nevem kako pa bo, če boma kdaj skupaj živela
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Hm. Bom kr odkrita. Vse, oz. večino tehničnih stvari počne fant. Recimo skrbi za moj avto, peče cd, popravlja oz. štima računalnik ipd. Ampak to počne, ker je njemu v veselje mi to pomagat in ga jaz ne silim. Prav tako jaz njemu nevem, očistim čevlje, skuham, pospravim, pa kaj js vem kaj še vse. Mislim, da tu gre za vzajemnost, ne pa neko odvisnost. Za vse zgornje stvari znam poštelat tudi sama, dobro računalnika mogoče ne hehe .
Ampak zakaj bi vsak počel vse le za sebe, če si lahko vzajemno pomagava?
Ampak zakaj bi vsak počel vse le za sebe, če si lahko vzajemno pomagava?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jullia_ napisal/-a:Ali spadate med tiste, ki po določenem času, preživetem v resni zvezi, postanejo popolnoma nesposobne za življenje, ker se enostavno navadijo, da bo fant vedno vse zrihtal?
Temo odpiram, ker zadnje čase vedno pogosteje opažam ta fenomen. Določene ženske enostavno ne zmorejo več funkcionirat same. Vedno jih povsod vozijo fantje, kot da same ne bi imele izpita (oziroma ga včasih celo res nimajo), oni poiščejo neznane lokacije (ni čudno, da ženske slovimo po pomanjkanju orientacije), jim nosijo malico, rihtajo servis avtomobila, pečejo cdje z glasbo,...
če se najprej obregnem ob vožnjo.seveda me vozi fant.če greva kam me vozi, pride me iskat, pelje me domov, vozijo me tudi starši...Če pač nimaš izpita je pač tako, si pač odvisen dostkrat od drugih.
drgač pa se ne strinjam s tvojimi trditvami.sem samostojna ženska in sem večinoma jst tista ki v najini zvezi urejam stvari.Pečem cdje, kličem za servise in rezerviram datume, ko je kupoval avto sem jst poiskala use skupaj in vse urejala, orientirat se tudi znam dost dobr, malce mi tud ne nosi ker sva na dveh različnih koncih....skratka, poskrbim za vse sama.
sicer pa četudi fant bi počel kej od naštetega..Zakaj pa ne?
babe imajo čez druge stvari.
če bo kasneje ko bom mela jst avto, karkoli narobe z njim, oziroma bo treba karkoli postorit takega ki ni samo pripelješ-popravijo, bo seveda to storil on.Če mi na cesti poči guma bom klicala njega, če ne bo mogu pridt, fotr, če tud ta ne bo mogu pridt pa kolege.Mene ni sram v stiski poklicat nekoga, kot tudi se ne počutim zarad tega razvajeno al pa kej.Sam pač gum ne znam menjat, ne upam si neki sama na pamet in rajš pokličem koga.Mam pa take ljudi ob sebi, da nebi blo nobenmu težko ma tud v portorož pridt pa mi gumo zamenjat.no ampak v tem primeru bi že tam uhvatila koga da mi pomaga.
mislm, da je preveč delitve v smislu to more ženska, to more moški.obadva lahko delata vse.Jst želim, da se moj tudi navadi in prat dat in likat in prah pobrisat in vse, ker nikoli ne veš kaj se z mano zgodi da nebi mogla.in valda, so moška dela in so ženska, ampak mojemu ni težko poprijet za kakšno žensko, medtem kot tudi meni ne kšn šrauf zašraufat al pa kšn žebljček kam zabit.
treba se je pač znajdt in če se v življenju ne boš znajdu, pač, smola zate.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Aja, drugače pa ne hodim v skrajnosti. Mislim, da sem dovolj samostojna, ampak pri naju gre za vzajemnost.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov