Naslanjanje na fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2008 14:04

Ali spadate med tiste, ki po določenem času, preživetem v resni zvezi, postanejo popolnoma nesposobne za življenje, ker se enostavno navadijo, da bo fant vedno vse zrihtal?

Temo odpiram, ker zadnje čase vedno pogosteje opažam ta fenomen. Določene ženske enostavno ne zmorejo več funkcionirat same. Vedno jih povsod vozijo fantje, kot da same ne bi imele izpita (oziroma ga včasih celo res nimajo), oni poiščejo neznane lokacije (ni čudno, da ženske slovimo po pomanjkanju orientacije), jim nosijo malico, rihtajo servis avtomobila, pečejo cdje z glasbo,...
To so sama vsakodnevna opravila, ki bi jih moral vsak odrasel človek bit sposoben sam zrihtat. Ampak zadnje čase srečujem punce, ki tega enostavno ne počnejo.
Razumem, da si partnerji med seboj pomagamo, ker se imamo radi. To tudi počnem :) Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.

In zdaj vprašanje: Ali se temu sploh lahko reče partnerska zveza, če en partner za drugega skrbi kot za majhnega otroka?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 10. Okt. 2008 14:18

v,...)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 10. Okt. 2008 14:23

Men ni to kar si naštela nič čudnega v partnerskem odnosu-da ti speče CD, pelje zamenjat gume na avtomobilu.. me pač počnemo v odnosu druge stvari, večkrat kokr naši fantje skuhamo kosilo, večerjo, operemo perilo in ga zlikamo, večkrat kej pospravmo in pobrišemo po stanovanju... To ne pomeni da zagovarjam stereotipe o tem kaj naj počnejo moški in kaj ženske, ampak vseen se mi zdi da so določena opravila bolj moška in določena bolj ženska. In če mi fant speče CD vzamem to kot lepo gesto, ne pa kot mojo nesposobnost da bi to nardila sama.
Men so bolj čudne tiste, ki 2 uri na dan ne zdržijo brez fanta, ki ga vozjo zraven na vse pijačke in zabave, ampak če jim tk paše tut ok-me ne moti dokler niso to moje prjatelce :D
Freedom is just another word for nothing left to lose..
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 10. Okt. 2008 14:26

eno je skrb za nekoga iz ljubezni... takrat ko dva skrbita drug za drugega, da si medsebojno pomagata, olajšata določene opravke in avtomatično s tem pripomoreta k temu, da imata več časa zase. jaz bom zmeraj poskrbela, da bo moj dragi imel dovolj novega spodnjega perila, poln hladilnik malenkosti, ki jih ima rad v kopalnici pa bo zmeraj tista kremica, ki mu naredi kožo tako gladko in gel, ki kroti nagajive laske, tako vem zanj, da bo zmeraj poskrbel, da bo moj laptop zmeraj brezhibno deloval, da bo avto vsak vikend opran in prav tako kdaj pa kdaj še kaj ostalega postorjenaga po hiši.
to pa še zdaleč ne pomeni, da sem odvisna od njega ali on od mene. sva našla pač svoje vloge v življenju in to zdaj uspešno laufa :)

ne podpiram pa "lenobe" deklic ki se 100% opirajo na svojega partnerja - menim celo, da slej ko prej to moškega odvrne, saj dekle tako hitro postane samo "privesek" - pol pa kmalu jokajo; "Ko bi le vedela zakaj me je pustil..."
:rolleyes:
Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 10. Okt. 2008 14:31

Meni je popolnoma logično, da mi moj zamenja gume na avtu, popravi računalnik in drugo ker to zna. Daleč od tega, da nebi vedela kam po pomoč. Ampak če on zna in mu ni težko narediti tega, zakaj pa ne! Hkrati mi je tudi logično, da operem njegove stvari, ker vem da s pralnim strojem ni ravno domač. Jaz sem vsekakor za delitev dela, nikakor pa ne za popolno odvisnost od njega.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Okt. 2008 14:34

ninja7, ti nisi razumela mojega vprašanja. Ne gre za drobne pozornosti, s katerimi nekomu kažeš svojo ljubezen. Gre za popolnoma vsakodnevne opravke, ki bi jih nekdo (vsaj pomoje) moral biti sposoben opravit sam, pa jih ne. In ne govorim o tem, da je on pozoren in ti spotoma kupi čokolado na pumpi, ampak o tem, da stvari počne, ker jih punca ne zmore/ne zna. In vprašanje je, kako bi potem sploh živela brez njega?

Evo čisto konkreten primer: Fant mora izpustit trening, da pelje punco na izpit na faks. Ona ima vozniško dovoljenje, ima avto in v končni fazi ima tudi možnost uporabe javnih prevoznih sredstev.
a) Ali to pomeni, da je vožnja eno izmed tistih bolj moških opravil, ona bo pa v zameno likala?
b) Ali je celo njeno življenje prepojeno z vlogo punce, da enostavno ne more za 3 ure pozabit na to, da je nekomu punca in bit samo študentka, ki gre pisat izpit?

Ne razumem tega, res ne.

In mimogrede, kul, če sta dva dogovorjena tako, da ona kuha in pospravlja. Ampak če to pomeni, da bo tip medtem ko nje ni jedel samo toast z marmelado in kupoval nove štunfe, ker umazanih ne bo znal oprat, je tudi on za moje pojme nesposoben za življenje.
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 10. Okt. 2008 14:39

ja dokler ti pomaga nekaj kar res ne znaš, in te pri tem nekaj novega nauči je kul..ampak da non stop skrbi zate kakor za otročička...jez bi popizdilaa če bi se to skos dogajalo
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 10. Okt. 2008 14:39

jullia_ napisal/-a:ninja7, ti nisi razumela mojega vprašanja. Ne gre za drobne pozornosti, s katerimi nekomu kažeš svojo ljubezen. Gre za popolnoma vsakodnevne opravke, ki bi jih nekdo (vsaj pomoje) moral biti sposoben opravit sam, pa jih ne. In ne govorim o tem, da je on pozoren in ti spotoma kupi čokolado na pumpi, ampak o tem, da stvari počne, ker jih punca ne zmore/ne zna. In vprašanje je, kako bi potem sploh živela brez njega?

Evo čisto konkreten primer: Fant mora izpustit trening, da pelje punco na izpit na faks. Ona ima vozniško dovoljenje, ima avto in v končni fazi ima tudi možnost uporabe javnih prevoznih sredstev.
a) Ali to pomeni, da je vožnja eno izmed tistih bolj moških opravil, ona bo pa v zameno likala?
b) Ali je celo njeno življenje prepojeno z vlogo punce, da enostavno ne more za 3 ure pozabit na to, da je nekomu punca in bit samo študentka, ki gre pisat izpit?

Ne razumem tega, res ne.

In mimogrede, kul, če sta dva dogovorjena tako, da ona kuha in pospravlja. Ampak če to pomeni, da bo tip medtem ko nje ni jedel samo toast z marmelado in kupoval nove štunfe, ker umazanih ne bo znal oprat, je tudi on za moje pojme nesposoben za življenje.

Jaz se s temle zgoraj napisanim čist strinjam in tudi sama takih žensk in tudi moških ne razumem.
Kaj pa če bi kdo od takih živel sam..kaj bi pač ne pral pa likal al pa ne imel zimskih gum. Take stvari moraš znat opravit al pa vedet kje poiskat pomoč recimo servis za popravilo računalnika.
Men je čist nedoumljivo, da bi nekdo delal vse namesto mene al pa jaz namesto nekoga, ker če bi bil tak moj fant bi ga prov hitr začela prezirat ker je potem to hujš kot otrok, ne pa samosotjen odrasel človek.
Uporabniški avatar
Ninja7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2008
Kraj: obala

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninja7 » 10. Okt. 2008 14:44

ja no če gledamo s tako drastičnega vidika, potem bom pa rekla takole (pa naj se sliši nesramno kolikor se hoče :bgdev: )

žalostno je, da so okoli punce, ki v 21. stoletju ne znajo poskrbet zase... pa neko emancipacijo smo hotele pa bog si ga vedi kaj še... osebno menim, da tista pupa, ki sama ni sposobna Živet , zame ni ženska... po moje sodi to v osnovno vzgojo - samostojnost, odgovornost, spoštovanje in ostalo kar spada zraven. če pa pride do izkoriščanja ker se ji zdi da je pač fantova dolžnost, da jo pedena spredaj in zadaj in se obenem sam nečemu odpoveduje... ...to se mi zdi pa skrajno nedopustno...
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Okt. 2008 14:50

bom priznala, da se kr pustim razvajat.ampak v splošnem vseeno zlo samostojna. najbrz zato, ker sem bla dolgo samska :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 10. Okt. 2008 14:50

Eno je lepa gesta, medsebojna pomoč, izkazovanje pozornosti...s tem je vse ok, dokler ženska ne začne mislt, da sploh ne bi zmogla več živet brez tipa in jo skor pobere, ko ga en dan ne vid in se sploh ne zna sama zamotit in kej narest brez njega. Pa tle mam v mislih bolj psihično odvisnost od partnerja, k človk enostavno ne zna več funkcionirat in razmišljat sam! Kaj nej rečem, kot da se mi take ženske (no pa tud tipi) prov smiljo, oz. se mi zdijo zlo patetične/i :roll:

Pa sj ni to sam v partnerskih odnosih, eni enostavno misljo, da ne zmorjo nč sami narest...mam sodelavko, ki non stop fehtar, če gre kdo z njo na wc, da ne bo šla sama, če gre kdo z njo v menzo, če gre kdo z njo v kadrovsko...Fak ane, bogi njen mož, pomojem mor zravn nje na wc-ju stat, da se ona lahko ***...sj veste kva!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 10. Okt. 2008 15:07

Mislim, da to ni ravno tako pogosto ...
V določeni meri se mi pa zdi čisto normalno - kot so že punce povedale. Pač delitev dela - kakor kakšnemu paru odgovarja. In ja, sploh starejša generacija je taka, da sta vsak zase čisto izgubljena - ona ne more v trgovino, ker ne zna vozit avta, on pa ne ve niti, kje je pralni stroj, kaj šele, da bi ga znal prižgat. Če jima tako paše ... v večini primerov se pa, ko je to nujno potrebno (bolezen, smrt) tudi znajdejo.

Jaz mirno priznam, da ne znam zamenjat žarnice na avtu. Torej prosim tipa ali očeta, če pa nobeden ni na voljo, grem na servis. Gume itak peljem menjat na servis (ja, do servisa pa znam pripeljat avto :wink: ) Vsak teden naredim s svojim avtom 600km, če pa ima on slučajno čas in voljo, sem pa prav srečna, da mi ni treba vozit.
Dovolj dolgo sem živela sama, da mislim, da se kar znajdem. Danes prav po žensko vreščim, če zagledam pajka in on uredi zadevo, ko sem živela sama, pa nisem klicala gasilcev, ampak sem se pač znašla. :D
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 10. Okt. 2008 15:18

Jaz in fant večinoma živiva skupaj. Ampak za svoj avto skrbim sama (menjava gum, žarnic, servis,..). Medtem, ko si on sam kupuje spodnje perilo (saj najbrž sam bolje ve od mene katerega rad nosi), kozmetiko,...
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2006
Kraj: sončna pega

Neprebrana objavaNapisal/-a psenica » 10. Okt. 2008 15:29

jullia_ napisal/-a:Evo čisto konkreten primer: Fant mora izpustit trening, da pelje punco na izpit na faks. Ona ima vozniško dovoljenje, ima avto in v končni fazi ima tudi možnost uporabe javnih prevoznih sredstev.

ta tvoj primer pa morem komentirat ;)
prav tole je letos naredil moj fant za mene. imela sem zelo težek in pomemben izpit, bila živčna razvalina in res nisem bila za vožnjo. pa sem ga prosila, če bi me peljal na izpit. mi drugače ni problem it na vlak al pa v drugačnih okoliščinah sami vozit, ampak takrat sem si ga želela zraven tudi kot moralno podporo.. in sem mu neizmerno hvaležna, da je šel z mano.
meni to ne deluje kot nesposobnost življenja brez njega..on je pač izpustil trening-itak so takrat bili kondicijski in če v celem mesecu izpusti 1 trening (imajo jih 6x na teden) ne bo zdaj konec sveta.

drugače se mi pa zdi, da je res odvisno kakšna je situacija..pri nama je tak, da neznane kraje vedno iščem jaz in je moj fant precej zgubljen, če je v kakšnem drugem kraju..nima take orientacije in če greva skupaj se avtomatsko zanaša na mene..kr pač ve, da jaz ne grem v neznano brez zemljevida :) gume mi pa na primer menjuje on.
malo sem se obesla na primere, ki jih navajaš, ampak se mi res ne zdi, da sva drug od drugega tako odvisna, da ne bi znala drugače živeti, saj se med tednom ponavadi ne videvama in se pač morava zanesti vsak nase.
je pa res, da tud jaz poznam nekaj punc, ki na vsako zabavo (tudi kavico, obisk) s sabo pripeljejo fanta pa magari ta sploh ni bil vabljen, kar se mi res zdi žalostno. :roll:
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 10. Okt. 2008 15:34

Ma jaz pa mislim da je vse odvisno od karakterja človeka.

Konkreten primer: Tri leta nazaj sem spadala med tiste ženske, ki ne vejo nič glede njihovega avta kot to, da ga grejo tankat al pa še to ne, k jim ga hodi tankat tip, ko sem imela prometno nesrečo mi je vse tip uštimal...popravilo, zavarovanje....., pa tudi kake take tehnične stvari je vse on zrihtal. Jaz ga za to nisem prosila, ker sem drugače dokaj samostojno bitje ki zna poskrbeti zase ampak on je to počel sam od sebe. Nikoli mu nisem rekla, da je treba avto peljat na tehnični in če ga lahko pelje on ampak je sam od sebe spremljal stanje kilometrov in ko ga je bilo treba peljati je kr vzel moj avto in ga peljal....in tako jaz do 26.leta nisem vedla, na koliko km moram delati servis, kje v mojem mestu so tehnični pregledi....

Sva šla narazen, sem dobila novega.....čisto druga pesem.....že v štartu mi je povedal, da on ni kot moj bivši in da se bom nekaterih stvari enostavno mogla naučiti.....in guess what...sem se jih...brez problema. Čeprav sem toliko let živela v ˝nevednosti˝zdaj sama peljem avto na tehnični, na servise, ko se imela nesrečo in ko mi je toča avto stolkla sem sama uštimala vse glede zavarovanja, sama menjam olje v avtu (mi je on pokazal kako se to naredi), sama si dolijem tekočino za vetrobransko steklo......vem da če bi bila z bivšim tega sigurno ne bi rabila delat ker mi je on to samoiniciativno uredil, zdaj si pa to urejam sama. Razen žarnico menjat :D to mi pa še vedno fant naredi ker je kr komplicirano to naredit na mojem avtu.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov