Naslanjanje na fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 18. Okt. 2008 15:02

Je v redu zato ker je prvič to njun dom in se ti v njuno gospodinjstvo nimaš kaj vtikat, drugič, ker onadva že vesta kako mata v zvezi poštimano in se tudi tukaj nimaš kaj vtikat in tretjič ima njen fant roke, da pospravi, če ne želi živet v neredu, usta, da ji pove kaj ga moti in da jo končno tudi pusti, če ne bo mogu nič rešit.

Nekateri imajo drugačne prioritete in živijo drugače kot večina. Jaz sem skoraj obsedena s čistočo pa ji vseeno ne očitam, če raje pohaja kot čisti. Dokler ne bosta imela tako umazano, da se bo razvila kakšna epidemija me prav malo briga kaj imata doma. Najbrž si hotla povedat, da fant dela ves dan ona pa le 8 ur, ker drugače ne vidim razloga, da bi samo ona morala delat tudi doma.

lolitaa napisal/-a:In ni isto če gre tip popoldne na košarko in punca ki cele dneve preživi doma pri kolegici.

Zakaj?
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 18. Okt. 2008 15:40

Glej, js se ne vtikam v njuno življenje in nobenemu ne solim pameti kako je treba živet.Vem da je to njuno življenje, njun dom in njuna stvar kako živita.Js sem samo napisala da se mi ne zdi prou tko k ona dela, da je cele dneve ni nč doma in nč ne naredi.Me pa to sploh ne moti.Napisala pa sem samo da se mi njej tip smili ker on dela cele dneve in ona ni niti tolko fer da mu kej skuha glede na to da je cel dan ni doma in visi pr kolegici.Sicer pa so se drugi vtaknli v moj post, ki sploh ni bil v tej temi in js samo podam svoje mnenje.
Ni treba zdej delat iz tega ceu kažin če samo povem kaj si mislim.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 18. Okt. 2008 20:32

bejbika napisal/-a:ja in zato imamo temo Kako ga preboleti dolgo 440 strani, ker so vse tako samostojne ...

Najboljši stavek v tej temi :wink:
Mislim, da bi morala vsaka ženska imeti v glavi stvari postavljene tako, da bi se lahko naslednji dan zbudile in mirno živele naprej same, brez tipa. Takih pa je, vsaj sodeč po zgoraj omenjeni temi, očitno zelo malo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Okt. 2008 20:59

Shannon napisal/-a:
bejbika napisal/-a:ja in zato imamo temo Kako ga preboleti dolgo 440 strani, ker so vse tako samostojne ...

Najboljši stavek v tej temi :wink:
Mislim, da bi morala vsaka ženska imeti v glavi stvari postavljene tako, da bi se lahko naslednji dan zbudile in mirno živele naprej same, brez tipa. Takih pa je, vsaj sodeč po zgoraj omenjeni temi, očitno zelo malo.

Evo, jaz priznam, da bi s tem imela težave. Že zaradi te rutine, ki se je stvarila - kako poteka dan/teden, da vključuje tudi njega ipd. Če bi tole kar čez noč izpadlo, bi bila pač izgubljena. Upam, da ne predolgo.

Mi pa fant vedno pogosteje govori prav to - da moram postati bolj samostojna, sama zase, neodvisna od njega, da bom zmogla tudi, če njega kdaj ne bo. In, ko mi začne s čim takim, se mi zdi, kot da me že v naprej odslavlja :D :?
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 18. Okt. 2008 21:17

Morda te pa res :D malo heca :wink:
Ampak ima prav. A kje piše, da bosta čez npr pol leta sploh še skupaj? Tega ne moreš vedet. Ni to negativizem, samo realen pogled na svet. Veliko zvez razpade dobesedno čez noč in posledice so popolnoma raztreščena in začasno nefunkcionalna življenja takih žensk. To se lepo vidi v doooolgi temi Kako ga preboleti?
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 18. Okt. 2008 21:35

Shannon napisal/-a:Morda te pa res :D malo heca :wink:
Ampak ima prav. A kje piše, da bosta čez npr pol leta sploh še skupaj? Tega ne moreš vedet. Ni to negativizem, samo realen pogled na svet. Veliko zvez razpade dobesedno čez noč in posledice so popolnoma raztreščena in začasno nefunkcionalna življenja takih žensk. To se lepo vidi v doooolgi temi Kako ga preboleti?

Jap, se strinjam, ampak je težko kar preklopiti z razmišljanjem in navadami, če si prej x let menil tako, potem pa bi naj drugače. Je pa treba, da. Še preden je konec. Potem si že v riti, če ne znaš sam s sabo :lol:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 18. Okt. 2008 22:30

V kakršnikoli smeri pogledam - vedno bom trdila, da v pravi partnerski zvezi ni ednine, ampak je dvojina. Torej - meni osebno se nikakor ne zdi zdravo, da sta partnerja konstantno prilepljena drug na drugega in poznata le skupno življenje, ne poznata pa ločenega. V primeru zdravega odnosa je zaradi mene punca lahko brez prijateljic, prav tako fant brez kolegov, samo hudiča - znata pa naj upravljat vsak s svojim življenjem.

Sama zdaj vidim, kako je super, ko nisem tako navezana nanj, da ne bi mogla funkcionirat brez njega. Če bi zdaj prišlo do razhoda med nama, najbrž ne bi šla pisat v temo "tako ga pogrešam, kako ga preboleti?", bi ga pa zelo pogrešala, težko prebolela, ampak mislim pa, da ne bi prenehala dihat - živela bi naprej in to v zahvalo temu, da se tekom najine zveze nisem odpovedala svojemu življenju, z njim sem si ga... Samo popestrila?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2008 21:01

MsN napisal/-a:
Shannon napisal/-a:Morda te pa res :D malo heca :wink:

Jap, se strinjam, ampak je težko kar preklopiti z razmišljanjem in navadami, če si prej x let menil tako, potem pa bi naj drugače. Je pa treba, da. Še preden je konec. Potem si že v riti, če ne znaš sam s sabo :lol:

kako lahko sklepate po temi kako ga preboleti, da so bile vse tiste uporabnice, ki so tja pisale, odvisne od svojih moških?
Če je vam ravno, žal nekaterim ni.Odvisnost in neodvisnost pa tu nimata veze!
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 19. Okt. 2008 21:43

*purple* napisal/-a:če tebi za tvojim ni bilo hudo oziroma usaj javno tega nisi priznala

Ja, moj življenjski moto je, kot večini na forumu, da se skrivam za svojim nickom, živim navidezno popolno življenje, ne objokujem nikogar, čeprav že leto in pol vsak dan cmeram, ker ni več moj. :roll:

Ja, večina bejb na cosmu ne živi svojega življenja in so raje nesrečne z nekom (oprosti, če tebe tip konstantno razočara, prizadene, to ni srečna zveza ali pa ti ne dojameš kaj sploh sreča je) kot pa same.
Drugače pa, res na forum bom šla v tisto temo pisat kako sem prizadeta, da mi bodo lahko sotrpinke pošiljale zsje in po forumu pisale Sej bo vse u redu!
so sick!

če ti ne znaš živeti svojega lajfa oziroma nekoga nočeš izpustiti iz njega, pa čeprav sta že leto dni narazen, je to odvisnost.
Nekaj je izguba ljubljene osebe, ki umre, drugo je, da te tip pusti po treh mesecih, ker imaš eno kocino preveč na telesu.
In neodvisnih uporabnic je na forumu za preštet na prste ene roke.
Verjetno si uganila, da nisi med njimi ;)

Ja, sej ste samostojne, ker imate službo, ampak tukaj je samostojnost v partnerskem odnosu. Ko dojameš, kaj je ta samostojnost, potem boš tudi razumela moj post ;)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2008 22:05

uf, pa se je spet našla oseba, ki me sploh ne pozna, in bo trdila nekaj o čemer ne ve nič.Stalna praksa tukej gor :)

drugače pa, hja, načeloma te jst ne poznam in ne morem vedet kako prebolevaš.si pa pisala vedno v nekem negativnem smislu.verjamem pa da nisi bila tako ravnodušna kot se je navidez zdelo, v kolikor sta se imela rada.
sicer pa zdej nevem na kakšne primere ti ciljaš.V temi kako ga preboleti sem prebrala tisoč in en razlog za razpad zveze, tisoč vrst zvez, tisoč različnih ljudi in ne morem posplošit, da je oseba jokala za svojim, ker je z njim obsedena.Tvoj nasvet o nejoku za tipi, pač včasih ne gre skozi, ker smo ljudje precej različni med sabo in vsak na svoj način preboleva ljubezni in ostalo.Isto je recimo ko nekdo umre.Nekaterim bo hitro postalo vseeno, tretji se bodo sprijaznili da tako pač je, četrti pa tega nikoli ne bodo preboleli.Ampak niso zato slabiči, pač imajo taka čustva in nevem, usaj jst, lahko to čist normalno razumem.
Ok, se bi strinjala glede tistih ki so jih tipi precej prizadeli (varanje, nasilništvo, laži itn...) ampak nekatere so po parih letih zveze dobile mesič s petimi besedami in zveza je bila končana.In pač, trpijo.
in isto, nekaterim tisto, kar se tebi zdi bolano, pač pomaga.In nevem kaj bi bilo s tem narobe?Spet...Ljudje smo različni, usak čuti drugače, vsak ma svoj sistem glede česa. :wink:
In nevem po čem lahko sklepaš da jst glede na tematiko teme, sem odvisna od svojega fanta?
res sva imela težave,kdo jih pa nima?ampak stvari, ki jih opisuje tema, večinoma počnem sama, znajdem se sama in sama sem odvisna od sebe.
Njega imam pa seveda rada in rada sem z njim, uganeš, bolj kot s katerimkoli drugim.Zakaj?Ker je on edini, ki mi je vedno ob težkih trenutkih stal ob strani, ki je bil zraven, ki mi je pomagal, in držal ramo dokler je nisem več potrebovala.Namreč od zunanjih ljudi, se prej ni našel niti eden tak.Tako da, ne vidim razloga, zakaj bi take ljudi postavljala pred njega in si od njega utrgovala čas za njih?Ni pogojev in ni razloga.
jst mam pač drugačne prioritete.Nevem, če bi bilo drugače, če bi imela drugačne izkušnje z zunanjimi ljudmi bi mogoče bilo tudi danes drugače.Ampak žal, raje sem z njim kot s katerimkoli drugim, ki mi ne privošči sreče.In če to pomeni odvisnost...Prav, sem odvisna in odvisna z veseljem :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Okt. 2008 22:10

Ne gre za to, da človek ne bi smel jokat za propadlo zvezo. Ampak jokat eno leto za nekom, ki te je zavrgel in še upat, da kreten pride nazaj, to pa moraš priznat, da je ekstrem.
Ne obsojam tega, kritiziram pa. V naslovu tiste teme je namreč postavljeno vprašanje (Kako ga preboleti?), in vsakič ko si kdo drzne nanj odgovorit (Najprej se odloči, da sploh hočeš prebolet.), se nanj zlije bes vseh tistih, ki vpijejo, da to ni tako lahko. Itak, da ni lahko. Neznansko težko je. Mnogo lažje je vztrajat pri statusu quo in jokat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2008 22:18

jullia_ napisal/-a:Ne gre za to, da človek ne bi smel jokat za propadlo zvezo. Ampak jokat eno leto za nekom, ki te je zavrgel in še upat, da kreten pride nazaj, to pa moraš priznat, da je ekstrem.
Ne obsojam tega, kritiziram pa. V naslovu tiste teme je namreč postavljeno vprašanje (Kako ga preboleti?), in vsakič ko si kdo drzne nanj odgovorit (Najprej se odloči, da sploh hočeš prebolet.), se nanj zlije bes vseh tistih, ki vpijejo, da to ni tako lahko. Itak, da ni lahko. Neznansko težko je. Mnogo lažje je vztrajat pri statusu quo in jokat.

potemtakem bi bilo to posploševanje glede tiste teme, ker notr ne pišejo samo tiste ki eno leto prebolevajo takoimenovane kretene, ampak tudi ostale, ki so na frišno končale zvezo.
o prebolevanju pa kot sm rekla..vsak na svoj način...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Okt. 2008 9:52

fun napisal/-a:Če se pustiš razvajat po mojem menju še ne pomeni, da si od nekoga odvisen.
A ni bistvo da se 2 dopolnjujeta?

Se strinjam!
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 20. Okt. 2008 12:17

Hja eno je pustiti se razvajat v doloceni meji..drugo je pa se pustiti razvajat, oz. ze to izkoriscat... mislim da je malo parov, ki se dopoljnjujejo med seboj..vec je taksnih, ki eden izmed partnerjev zacne izkoriscat razvajanje drugega partnerja...sam pa pozabi, da bi lahko vracal koliko prejema... marsikatera punca potem pozabi(ko spozna fanta, ki ji nudi vse ali skoraj vse), da bi ostala samostojna in prej k slej zacne to izkoriscati, na taksen ali drugacen nacin... ces, sj bo on...ja tud take punce obstajajo...
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 22. Okt. 2008 18:41

Jaz za sebe moram priznati da sem (bila) zelo odvisna od zdaj že bivšega fanta, ampak me je on oz. njegov karakter popolnoma obrnil glede tega. Njegova miselnost je bila vedno v stilu "pomagaj si sama". Šele ko sem cela premražena in umazana jokala pred hišo ob počeni gumi na avtu je prišel zraven in mi pomagal. Enako je veljalo tako pri stvareh, ki sem jih lahko naredila sama, kot tudi pri tistih, ki jih nisem mogla, kar me je ful motilo. Razumem, da me je pripravil do tega da sem se sama nekam peljala, kljub temu da se mi ni dalo, ne razumem pa, da je npr. zahteval da sama menjam gumo na avtu, kljub temu da je fizično nisem mogla in je on to itak vedel. Pri njem sem zelo pogrešala to, da bi zame naredil kakšno uslugo..ampak sčasoma sem se tega čisto navadila, celo do te mere, da od zdajšnjega fanta ne samo nič ne pričakujem ampak si tudi nič ne pustim narediti, kar lahko naredim sama.
Po moje je potrebno najti neko zdravo mero medsebojnega popuščanja in "delanja uslug". Nič ni narobe s tem, da eden od partnerjev nekaj naredi za drugega, kljub temu da ta lahko stori to sam in obratno, vsekakor pa se ne strinjam s kako že bolestno fizično ali psihično odvisnostjo.
Houd de wereld tegen

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]