Naslanjanje na fanta

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Okt. 2008 19:20

Nikjer nisem napisala, damoraš vlečt tipa na pumpo. Čustveno zrel človek mora znati biti sam sebi dovolj in obvladati stvari, ki jih potrebuje za preživetje.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Okt. 2008 20:05

Poznam žensko, ki ni še nikoli tankala sama ... pa je samska. Pač malo utripa s trepalnicami na pumpi in prosi uslužbenca, da ji pomaga.
Obstaja veliko moških, ki so jim take "nemočne" bejbe zelo privlačne. No, jaz takih tipov ne privlačim, pa tudi oni mene ne. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
habibi7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a habibi7 » 11. Okt. 2008 22:02

Hm jaz tega ne jemljem na tak način, kot da on skrbi zame, če mi naredi nekaj.
Recimo v 95 % on vozi moj in svoj avto ko kam greva preprosto zato, ker neznansko uživa v vožnji. Poleg tega mi gre na živce njegovo obnašanje na sovoznikovem sedežu, ko ne ve kam bi dal tiste roke ker nima volana za držat, pa si jih tlač pod noge... po drugi strani sm pa jst namest garmina- zemljevid v roke in gremo... po celi Evropi sva šla, en druzga sva peljala če tko gledaš.
Gume mi zamenja on, zakaj ne, saj je med drugim tudi mehanik. Ravno tako mi prečekira olje, čeprav ga znam tud sama ker me je nauču.
Potem pa recimo jaz njega strižem, mu nardim kaj na računalniku, mu skuham kako specialiteto, rihtam dopuste, se menim v tujini.... mnogo je teh stvari.

Midva imava ful dobro pošlihtano, vsak je dober na svojih področjih in vsakodnevno oba prispevava, da vse deluje kot nama paše.
Noben od naju pa ne gleda na to, da bi recimo skrbel za drugega... in ja mala otroka sva pa včasih oba :D
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 11. Okt. 2008 22:18

Midva si pomagava tko kot si omenila v tem smislu da partnerji si pač pomagajo ker se majo radi.
Pač če je pozabil doma slučajno malico k je bil v službi pa če sm mela čas sm mu peljala, pa če je slučajno moral kam poklicat pa je bil ravno v službi pa če sm mela čas sm js poklicala pa mu zrihtala. Drugače pa vse sam uredi, če ni v službi.
Tut on zame nrdi dost stvari, če nimam js časa, če pa mam pa postorim vse sama.
Cdje si pečem sama, peljem se sama, ne kličem ga da me mora peljat nekam in da mora vse popustit isto minuto in prit pome....
Recimo v petk ko sm pršla na železniško postajo iz ljubljane sm ga klicala če pride pome, pa je rekel da nima časa da more na banko in sm se lepo vsedla na bus in šla domov...kein problem :)
Live your life like you want
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 12. Okt. 2008 10:13

Jaz se pa včasih pustim mal preveč razvajat, in pustim da me voz okol itd. :D (tut nimam svojga avta tko k on; ja, vem da obstaja javni prevoz, ampak če se že ponuja... :razz: )
Če mi gre s beciklom kaj narobe (npr da se guma predre, ketna dol pade) in hoče on popravt mu tut pustim da nimam potem čist črne roke. :D
Kar se tiče računalnikov: večino stvari si naredim sama (tako kot sem si mogla prej a ne), ampak ker je to njegovo področje in se s tem ukvarja že celo življenje mi včas tut on svetuje/popravi/izboljša kako stvar.
Če se ponuja da bo kej dobrga skuhal, pomil posodo, itd... zakaj pa ne? :P

Ojej zdej sm se pa kar mal zamisla nad sabo. :D

Sej jaz pa njemu pomagam tam kjer mam jaz več pojma.
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 12. Okt. 2008 10:25

Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.

Meni niti na misel ne pade da bi sama zamenjala gume.Pa to še ne pomeni da sem odvisna od tipa.Me zanima kolk žensk zna zamenjat gume.Sploh pa še moj fant ko ima za zamenjat gume mu to naredi mehanik.To se mi ne zdi nobeno merilo da je punca odvisna od tipa.
Glede drugih stvari pa nism niti najmanj odvisna od tipa.Vse kar rabim (večinoma stvari) si uredim sama in nikoli ne prosim tipa da naredi to namesto mene.Se pa tudi zgodi da ga kdaj prosim da mi zlowda kak film, komad, me kam pelje...ampapk js to ne štejem kot naslanjanje na tipa.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 12. Okt. 2008 12:36

kr.ena napisal/-a:Poznam žensko, ki ni še nikoli tankala sama ... pa je samska. Pač malo utripa s trepalnicami na pumpi in prosi uslužbenca, da ji pomaga.
Obstaja veliko moških, ki so jim take "nemočne" bejbe zelo privlačne. No, jaz takih tipov ne privlačim, pa tudi oni mene ne. :wink:

Po mojem so to taki, ki na nemoči žensk "pumpajo" svojo možatost in ego.
Ženska, ki ne zna nitit osnovnih stvari sama, deluje neinteligentno in potem smo zaradi takih tudi vse ostale "kure".
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Okt. 2008 13:43

lolitaa napisal/-a:
Tukaj govorim o situaciji, ko tip mora it punci dat zimske gume na avto, ker ona niti ne ve, kje se to sploh naredi.

Meni niti na misel ne pade da bi sama zamenjala gume.Pa to še ne pomeni da sem odvisna od tipa.Me zanima kolk žensk zna zamenjat gume.Sploh pa še moj fant ko ima za zamenjat gume mu to naredi mehanik.To se mi ne zdi nobeno merilo da je punca odvisna od tipa.

Zdej pa res ne vem več, a je moj stavek res tako nerazumljivo napisan? Čisto vse začnete bluzit o tem, da ne menjate same gum. Z "iti menjat gume" sem mislila na to, da se vsedeš v avto, pelješ do servisa, zapelješ na tiste plošče, ki avto dvignejo in pustiš, da ti mehanik zamenja gume. A je zdaj bolj jasno?
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 12. Okt. 2008 15:15

ženska napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Poznam žensko, ki ni še nikoli tankala sama ... pa je samska. Pač malo utripa s trepalnicami na pumpi in prosi uslužbenca, da ji pomaga.

Po mojem so to taki, ki na nemoči žensk "pumpajo" svojo možatost in ego.
Ženska, ki ne zna nitit osnovnih stvari sama, deluje neinteligentno in potem smo zaradi takih tudi vse ostale "kure".

Eh, zaradi določenih žensk, ki so v celoti nesamostojne in neumne, kot da bi imele zvezane roke (in noge, če že govorimo o razvažanju naokoli) pa res nismo vse ženske za v isti koš (to mislijo samo tisti tipi, ki so isto neumni kot takšne ženske in ne znajo drugega kot posploševati, ker so polni stereotipov). Za takšne neumne tipe pa mi je v končni fazi popolnoma vseeno, če so za njih vse ženske neumne kot kure. :wink:
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 12. Okt. 2008 15:21

Da, s tem pokažejo tudi svojo "omejenost". :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 12. Okt. 2008 15:57

No ja, meni je včasih tako prekleto všeč, ko se lahko naslonim (ne le fizično) nanj :freude: Ponavadi ne gre za neke usodne stvari, pogosto bolj za zadeve, ki jih obvladava oba, ampak jih v nekem trenutku pod okrilje prevzame on, mi naredi kakšno uslugo ali preprosto zna to in ono bolje - in evo, takrat se počutim tako zelo ponosno nanj (in nase, ker ga 'imam' :D ), zdi se mi pomembno, da se lahko glede določenih stvari 99 % zanesem nanj, da me pri tem ne razočara, da mi pričara en super dober občutek varnosti, ko za kaj poskrbi, prevzame nase, jaz pa naslonjena nanj vidim, da imam ob sebi človeka, ki ni kar neki lolek iz desete vasi za šestnajstimi bregovi, ampak človek, ob katerem si predstavljam prihodnost. In zaradi tega se ne počutim nič manj samostojne, kot se dojemam sicer. Zdi se mi, da imam kljub naju še vedno veliko sebe, da ogromno stvari, ki se tičejo zgolj in samo mene (faks, prosti čas ipd.) urejam sama in ne potrebujem še nekoga. V bistvu bi me zelo motilo, če bi vedno in povsod bila odvisna od njega - še bolj bi verjetno motilo njega, ker se mi ne zdi tip človeka, ki bi prenašal to, da bi bil kdo nanj prilepljen 24ur/dan in potreboval od njega to in ono.

Skratka, zadeve glede naslanjanja na partnerja naj bodo urejene tako, kot ugaja obema. Midva sva bolj na strani lastne neodvisnosti drug drugega, so pa stvari, ki jih enemu in drugemu ni težko narediti kot uslugo (jaz grem velikokrat v knjižnico in vzamem še kaj zanj, ker mi je to kul, on vozi na dolge proge, ker se jaz ne počutim ok na avtocesti ipd.) ali ker je bolj praktično - in tega ne dojemam kot odvisnost v kakršnem koli smislu.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 16. Okt. 2008 23:34

ja in zato imamo temo Kako ga preboleti dolgo 440 strani, ker so vse tako samostojne ...

pa ni vse o menjavi gum, pa o malici ... ampak dekleta enostavno živijo fantovo življenje. Dobesedno postanejo na vseh področjih odvisne od njega. In prijateljice se zanemarja, vidi se samo njega.
Ne vem, jst ne bi klicala partnerja v službo, da prleti domov, ker so mi v digitalcu crknle baterije.
Potem imamo izbiro kino predstav, odhod na počitnice, ki jih izbere on, druženje samo z njegovo družbo, ki naj bo kao postala tvoja, oblačenje po njegovem okusu ... ženske dobesedno postanejo tisto, kar on hoče.
In zato so nekatere veze resnično take kot bi bila v njej en odrasel in en otrok ... otrok pa postane tak, kot ga naučiš ...

zakaj bi delili dela na ženska in moška? meni je to neumno. Če zna kuhat, naj kuha, če rad pegla, hvala bogu ve, kje je likalnik.
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 16. Okt. 2008 23:43

Eh kot da bi sama to spisala...
Sicer pa Bejbi, kaj je boljše (ali pa hujš) kot pa klic v službo s predstavljeno tematiko "Lubiiii, ti k si vseved, kako nej zamenjam baterije v vibratorju?"

Ja, imajo moški svoje sanje (podrejene ženkice) katerih se sčasoma naveličajo (sledi jokanje v zgoraj 440-stranski omenjeni temi) in naletijo na žensko ki pa pač zna sama zamenjat žarnico, ter zamenjat akumulator v avtu. Bog ne daj, da sama popravi štromarijo in da pelje avto na servis. In potem so moški degradirani in so tiste že tako redke ženske, ki ne potrebujejo moškega za kakšno delo prec v slabi luči.

No ja, sej ve kar bodite odvisne od moških in se pustite razvajat... če se hočete počutit kot otrok za katerega vse starši naredijo.

To zame ni partnerska zveza, to je zame nesposobnost in neodraslost oz. vračanje v otroštvo ko so starši za vse poskrbeli.
(glede na to da avtorica sprašuje ali je to partnerska zveza)
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 17. Okt. 2008 0:30

Zveza ni tekmovanje za podrejenega in nadrejenega.. In meni se ne zdi, da je partner podrejen če mu pomagam naredit testo za pico, in prav tako se ne počutim podrejeno, če me kdaj kam pelje... In se mi zdi normalno, da jaz nekomu pomagam v stvareh, kjer sem boljša od njega, in prav tako me ni sram vprašat nekoga če česa ne vem. :P Meni se ne zdi čudno, da se npr pred nakupom računalnika oz avtomobila pozanimam pri fantu (kaj mi priporoča, zakaj je določen model boljši itd -ker pač vem, da je zelo razgledan na tem področju, ker se s tem več ukvarja; tako da načelom bolj pozna situacijo kot jaz...To še ne pomeni da jaz nimam pojma, pač pa da ga ima mogoče on mal več od mene.. torej bi blo kvečjemu neumno, da si nebi pomagala z njegovim znanjem samo zato da se nebi počutila podrejeno in manj vredno...)
In prav tako z veseljem svetujem kjer lahko; in se ne počutim nadrejeno, če me prosi da grem z njim nakupovat npr čevlje, ker ve da sem glede tega veliko bolj "na tekočem" kot on, ali pa če me prosi da naj mu pomagam pri kakšni seminarski...
Če se pustiš razvajat po mojem menju še ne pomeni, da si od nekoga odvisen.
A ni bistvo da se 2 dopolnjujeta?

Ne razumem pa punc ki živijo fantovo življenje in nimajo svoje hrbtenice. In res je tko, da si nekatere ne znajo niti prižgat računalnika in zamenjat žarnice brez tipa... to je res žalostno..
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 17. Okt. 2008 11:53

Pismo, jaz se ne morem spomnit nobenega takega primera, kjer bi ženska za vsak drekec klicala/potrebovala svojega tipa.. Pa težko si tudi predstavljam tako žensko..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov