Najraje sem z njim

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 19. Feb. 2012 23:22

Poznam en par, ki sta skupaj ze od srednje sole (zdaj sta v zgodnjih 30-ih), porocena 7 let. Ves cas sta skupaj in kamor gre en, gre drugi. Ce en ne more, tudi drugi obicajno ne gre. Moj moz ob sobotah obicajno organizira kosarko za kolege in ta kolega lahko pride samo kadar njegova zena dela. Ce je zena prosta, on ne gre igrat kosarke. Ona se obcasno druzi s svojo sestro, drugace pa se ne druzita on posebej z moskimi prijatelji in ona z zenskimi. S prijatelji se druzita samo v paru.

Pravita, da jima tako cisto ustreza in po 15 letih se se nista navelicala drug drugega. Nekateri se dobro pocutijo, ce so vecino casa obkrozeni z razlicnimi ljudmi in imajo veliko prijateljev, drugim bolj ustreza druzba ene ali parih oseb. Tako da ocitno so pari, ki lahko cisto normalno funkcionirajo dolga leta kljub temu, da ves cas ticijo skupaj. Vsakemu svoje.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 19. Feb. 2012 23:24

@ slovenc: primerjava s hrano tuki ni lih na mestu. so ljudje, ki jim paše tičat nonstop skupi.

je pa seveda odvisno zakaj tičijo skos skupi. v avtoričinem primeru se tudi meni dozdeva, da je tale njen skos z njo zaradi čiste bojazni, da mu ne pobegne - od tod tista nelagodnost, ko se je v topu nekaj pijancev sukalo okoli njej, čeprav sta stala skupaj... to se meni osebno ne zdi ravno vrhunec nekega odnosa. je pa punca še mlada. se bo še razvila, odkrivala svoje želje.. se pa lahko pojavi problem kasneje, ko bo recimo šla v službo in spoznala sodelavce (in bo njen hanibani mal nadzora zgubu).
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 19. Feb. 2012 23:48

dal sem primer kako se človek česa naveliča ko ima nečesa preveč.. ne pravim da je zdaj vse s hrano točno tako kot pri vezah :roll:

poglete si film The Shining.

EDIT: da me ne bo zdaj kak kreten obtožil da mislim da se bo to dejansko dogajal.. sam dober film ki mi je padel na pamet ob tem..
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 19. Feb. 2012 23:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Feb. 2012 23:49

me zanima, kakšen fetiš bi ti imel čez 10 let, če bi ti bila baba vsak dan poscana... :D :D :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 19. Feb. 2012 23:52

dobra misel :D najbrž bi se naveličal. drugač nisem za to da bi vsak dan to delala.. sem pa tja pač..
HelenaP
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a HelenaP » 20. Feb. 2012 16:49

No me veseli, da se je tema obrnila v pravo smer.

Sem pa rekla da moram mimogrede pokomentirati nekaj. In sicer ne da bi hotela se obremenjevati s tem a vendar sem rekla, da se moram glede tistega v Topu z njim dobro pogovoriti, ker sem se zaradi nekaterih postov malce zbala, da res ni slučajno zelo ljubosumen.

Skratka, sva se pogovorila in je rekel, da ni ljubosumen na tak način, da bi se bal da bi jaz komu ušla, ker mi zaupa. Bolj kot nezaupanje ga muči to, da če bi šla v kak klub, kjer je kak pijanec, da bi si kdo kljub mojemu upiranju dovolil preveč, kot so si takrat. Je rekel, da takrat je bil on zraven pa so si upali, kaj šele, če bi bila sama. Prišla sva do skupnega zaključka, da ga očitno bolj skrbi zame, kot pa da mi ne bi zaupal. Je izrazil bojazen, da se seveda malo tudi boji, da bo mimo prišel kak ... če ga citiram... 'seksi Fabio' in da se mu zdi popolnoma normalno, da se bojiš, da boš nekoga ki ga imaš rad izgubil ampak da to sam sklepa kot zdravo ljubosumje in da s tem ni obseden ali pa da bi bil to razlog, da bi bil rad z mano. Znova je poudaril da je razlog za skupno visenje skupaj preprosto samo zato ker mu moja družba najbolj ugaja in ker je z mano najbolj sproščen in je lahko to kar je. Da se mu ni treba pretvarjati.

Tako da ja, mislim, da sva solidno uredila tudi to in ovrgla sume okoli tega.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 20. Feb. 2012 22:24

fino da sta uredila :)

drugač tudi sam se na veliko izogibam krajev kjer bi se lahko kaj neprijetnega zgodilo. edino če se dobimo z nekaj prijatelji, da smo že sami neka družba, grem kam kjer je bolj živo. puncam je očitno precej težje saj ste bolj ranljive..

najbolje se je izogibati takih krajev, pa bo :) se pa to v glavnem pozno ponoči dogaja, čez dan ne verjamem da bi na takega pijanca naletela..
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 21. Feb. 2012 17:09

Prišla sva do skupnega zaključka, da ga očitno bolj skrbi zame, kot pa da mi ne bi zaupal. Je izrazil bojazen, da se seveda malo tudi boji, da bo mimo prišel kak ... če ga citiram... 'seksi Fabio' in da se mu zdi popolnoma normalno, da se bojiš, da boš nekoga ki ga imaš rad izgubil ampak da to sam sklepa kot zdravo ljubosumje in da s tem ni obseden ali pa da bi bil to razlog, da bi bil rad z mano

Ne vem, če sta me čisto prepričala...mislim "njega skrbi zate" je pomoje bolj švoh izgovor. Sej čez cesto greš tudi verjetno lahko sama, ne da bi te on za roko držal. Ampak če je vama kul, je tudi meni :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Feb. 2012 20:47

Meni se iz vidika, da naj bi ti fant pomagal premagati tvoje psiholške težave in strah pred samoto, ne zdi najbolj optimalno, da te obvladuje s "svarili", kaj se ti vse lahko zgodi, če boš naokrog hodila brez njega.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Mar. 2012 9:04

Saj na papirju se vse tole lepo bere, ker papir prenese vse, kajne? :wink: No, v tem primeru internet. A vseeno - si dejansko predstavljaš cel čas celo življenje preživljati skupaj samo s partnerjem? Najbolj trdne in uspešne zveze so tiste, kjer partnerja nista zavrgla svojega prejšnjega življenja. Meni se zdi skrajno dolgočasno, da ne rečem srhljivo, cele dneve viseti skupaj s partnerjem. To bi še mene začelo dušiti, pa sem drugače ena tistih žensk, ki rade pogosto vidijo partnerja (zdaj ga nimam že nekaj časa, govorim v primeru če oz. ko sem ga imela) in z njim počnejo skupaj še kaj drugega kot samo da spijo skupaj, gledajo tv ali gredo na pijačo.

Kolikor vama zdaj odgovarja takšen odnos, tolikor bo (vsaj enemu od vaju) kasneje najbrž šlo na živce, da si nenehno dihata za ovratnik. Nobeden me ne bo prepričal, da je to nekaj normalnega, četudi vama zdaj obema paše tako - temu delu čisto verjamem. Ne bo pa se izšlo na dolgi rok, ker smisel zveze ni posesivnost (tukaj mi boš verjetno nasprotovala, da v vajinem odnosu ni sledu o posesivnosti), pač pa ohranjanje prvin svojega socialnega življenja, hobijev, in neke zdrave mere svobode.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 30. Mar. 2012 22:05

sirova štručka napisal/-a:Punca, poskušaj se ti malo na svoje noge začet postavljat. Zdaj te tale fant drži, če gre zveza po gobe, kar je pri teh najstniških zvezah pogosto, ne vem kaj bo s teboj. Poleg tega je razumljivo, da če te prijateljice nekam povabijo, se ne vleče zraven fanta, če grejo same punce. Počasi te bojo nehale vabit, človek pa tudi prijatelje potrebuje, sploh glede na to, da ti je družina nekako že obrnila hrbet. Pa tudi, če greš ven, to še ni kurbarija.

se podpišem pod tole...
Uporabniški avatar
Nency
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nency » 01. Apr. 2012 22:52

Tamala_mrha napisal/-a:Kolikor vama zdaj odgovarja takšen odnos, tolikor bo (vsaj enemu od vaju) kasneje najbrž šlo na živce, da si nenehno dihata za ovratnik. Nobeden me ne bo prepričal, da je to nekaj normalnega, četudi vama zdaj obema paše tako - temu delu čisto verjamem. Ne bo pa se izšlo na dolgi rok, ker smisel zveze ni posesivnost (tukaj mi boš verjetno nasprotovala, da v vajinem odnosu ni sledu o posesivnosti), pač pa ohranjanje prvin svojega socialnega življenja, hobijev, in neke zdrave mere svobode.

Se podpišem pod tole. Punca ti pa si realno in iskreno postavi nekaj vprašanj. Pred vsem pa, zakaj si z njim; ker ti je pomagal prebroditi krizo; ker ga potrebuješ za tolažbo ; ker rabiš nekoga, ki je ob tebi; ker je edini, ki ti je pomagal ( ker misliš, da ti nihče drug nebi) ; skratka postavi si vprašanja, predvsem pa , razmišljal s svojo glavo - realno in dolgoročno....

Vse lepo ti želim, zapomni pa si ... ŽIVLJENJE JE RISANJE BREZ RADIRKE...
Še vedno lahko povemo, kar smo zamolčali, ne moremo pa več zamolčati, kar smo povedali.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Apr. 2012 9:31

Dva se ljubita, če sta sposobna živeti drug brez drugega, vendar sta se odločila živeti skupaj.

Tko da, že v prvi točki "padeta". Bolna si ti (ker ga potrebuješ, ne znaš biti 2srečna sama", si odvisna od njega - odvisna od odnosa) in bolan je on s svojimi sebičnimi poskusi prilaščanja in manipuliranja.

Trenutno vama paše, ker se potrebujeta (dva bolnika seveda). Ti potrebuješ nekoga, ki bo odgovoren za tvojo srečo in nesrečo, njegova posesivnost te hrani z iluzornim občutkom ljubezni. On pa potrebuje žensko, ki je boga, nesamostojna, ki ga "potrebuje", ker s tako lahko manipulira.

Imata podoben odnos kot "ženska ki preveč ljubi" vs. alkoholik. Ona ga ne bo zapustila, ker ga ljubi, hkrati pa ji bo pasala njegova odvisnost od nje. On bolan, ona steber. samo da je pri vama obratno, ti igraš žrtev (in se hraniš z njegovo pretirano skrbjo/zaščitništvom), on igra "mamo" (in se hrani s tvojo odvisnostjo od njega).

PA dober tek, problem bo nastal, ko bo en od vaju dozorel/ozdravel in vaju bo začel ta bolan odnos motiti.

Za tačetek pa lahko sprejmeš odgovornost za svojo srečo in življenje, namesto da le to prelagaš na fanta. Brez njega ne moreš, samo njega imaš....a-a. No go.

Ps za izraz mejna osebnost si že slišala?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 02. Apr. 2012 23:22

no, mene tudi nisi prepričala s izjavo da se on "boji zate", ne pa da ti ne zaupa. Kar je pod narekovaji je samo kamuflaža za to, da se boji da te ne izgubi, ker ne zaupa ne sebi in ne tebi.
Ne vem zakaj se obremenjuješ kaj si drugi mislijo o tem, da vidva skos skupi tičita. Pa bodita non-stop skupi, prej ali slej se bota naveličala. Drugače, pa če že sprašuješ, se mi ne zdi normalno da si skos skupi s partnerjem, da nikamor ne greš brez njega in da nimaš kolegic in prijateljic, ker se revček tako zelo "boji zate". Ampak, očitno mi vsi narobe mislimo in je cel svet narobe, samo vidva imata prav, right :eek:

Predvsem pa zajami zrak, izplavaj iz te obsedenosti, postavi sebe na prvo mesto, kajti trenutno ti je on number one!
Mislim, da ko se bosta razšla (če se bosta) boš še bolj na tleh kot si bila preden si ga spoznala, glede na napisano in tvojo psihično nestabilnost, bi se jz resno zamislila nad sabo in nad svojim življenjem.
In zakaj si odprla temo? Da ti rečemo da je normalno da z partnerjem še na WC hodiš ali kaj?

Čeprav si stara 20, on pa še več, se obnašata kot dva nezrela 16-letnika. Ampak, vsi se učimo iz svojih napak, no večina ljudi. Lahko ti zaželim samo srečo, kajti njo res potebuješ, da se ti izide po načrtih.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov