Najraje sem z njim
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- HelenaP
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 2. 2012
Namen teme ni bil dobivati nasvete, pač pa povprašati ljudi, zakaj je tako čudno, če sta dva raje več skupaj kot pa z drugimi. Ampak očitno je to svetovni fenomen.
Ni čudno potem, da ko pride otrok in obveznosti, ko ni časa za iti ven in si primoran cele dneve gledat eno in isto osebo, da gre toliko zvez po zlu. Ne vem kakšna ljubezen je potem to, da če ne greš parkrat na teden ven, da postaneš naveličan.
Kajti to je namen te teme, ker se čudim prav temu nerazumevanju. In tudi ne razumem zakaj bi si čez leta nekaj očitala, kar mi je v mladosti pasalo.
Ne sekiram se zaradi dejstva da sva skupaj. Sekiram se zaradi ljudi, ki ne razumejo, da obstajajo tudi ljudje, ki jim ta trenutek tako stanje paše. Takšne prijatelje sem namreč imela in namesto nekaj odobravanja sem dobila brco v rit. Pa ne da me moti kar drugi ljudje delajo ampak če meni nekaj ni všeč, to še ne pomeni, da se moram skregati s prijateljico in jo poslati v tri krasne, ker je nje pač to ok.
In še enkrat ti povem --- na začetku je bila pomoč, zdaj pa je tudi njegova želja. Preberi celoten tekst.
Ni čudno potem, da ko pride otrok in obveznosti, ko ni časa za iti ven in si primoran cele dneve gledat eno in isto osebo, da gre toliko zvez po zlu. Ne vem kakšna ljubezen je potem to, da če ne greš parkrat na teden ven, da postaneš naveličan.
Kajti to je namen te teme, ker se čudim prav temu nerazumevanju. In tudi ne razumem zakaj bi si čez leta nekaj očitala, kar mi je v mladosti pasalo.
Ne sekiram se zaradi dejstva da sva skupaj. Sekiram se zaradi ljudi, ki ne razumejo, da obstajajo tudi ljudje, ki jim ta trenutek tako stanje paše. Takšne prijatelje sem namreč imela in namesto nekaj odobravanja sem dobila brco v rit. Pa ne da me moti kar drugi ljudje delajo ampak če meni nekaj ni všeč, to še ne pomeni, da se moram skregati s prijateljico in jo poslati v tri krasne, ker je nje pač to ok.
In še enkrat ti povem --- na začetku je bila pomoč, zdaj pa je tudi njegova želja. Preberi celoten tekst.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Pa sej ravno to ti LZ hoče dopovedat (vsaj jz ga tko razumem) - za "zdravje" zveze in posameznika. Ja, razumemo, v začetku vsi želimo čim več časa preživet s tisto novo osebo, ko smo še tolk trčeni na njih, ampak na dolgi rok ("predružinsko" življenje, če smem tko rečt, ko sta samo 2) se pa tud meni ne zdi najbolj zdravo skoz skupaj bit, ker pač človek rabi tudi svoj čas, vzdrževati tudi druge prijateljske odnose, biti samozadosten in ne odvisen od partnerja...še preveč je zgodbic ala "zaradi njega sem ostala brez vseh/nekaterih prijateljev".HelenaP napisal/-a:Namen teme ni bil dobivati nasvete, pač pa povprašati ljudi, zakaj je tako čudno, če sta dva raje več skupaj kot pa z drugimi.
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
Mislim, da ti . tukaj ni nihče nič slabega rekel in da noben ne obsoja tebe in tvojega načina življenja pač pa ti vsak skuša po svoje dati nek dobronameren nasvet. Če ti v tem trenutku tako paše, se imaš lepo, prav, vsak ima pravico da živi po svoje samo, da ne škoduje drugim. Moj nasvet zate zdej bi bil, da paziš, da celotna situacija ne preraste v odvisnost, ker so po posledice lahko zelo hude. In tako kot pri vsaki odvisnosti je nato potrebno zdravljenje. Pa razmisli še če mogoče kej pogrešaš, pa o stvareh, ki te veselijo, da bi se še mal drugam usmerla
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
- HelenaP
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 2. 2012
To se mi zdi resnično grdo, da punca ali fant to reče... Saj si imela možnost da greš ven, te ni zapiral kot Fritzel ali karkoli je že bil un avstrijski idiot ali pač? Imaš možnost svobodne izbire, vsi jo imamo.
Tako da ja, midva bova že šla ven kadar nama bo sedlo. Če nama pa zdej paše bolj biti skup, pa ne vem kaj bi bilo s tem narobe. Ko ga pokličejo na nogomet, gre brez problema lahko, ko mene pokliče kolegica na kavo in čeprav jo poslušam ves čas se samo hvalit grem še vseeno ven. Sicer pa nimam potrebe. Niti on ne. Ne vem torej zakaj bi bilo torej to neko dušenje, kot ga vi opisujete oziroma kot jaz vas razumem. Potem če si nekaj želiš, in si to uresničuješ, je potem to narobe, ker bi bilo bolj moralno prav delat drugačno stvar.
Zato znova ponavljam, noben nikogar ne zateguje samo takšna je NAJINA trenutna želja in na žalost ponoči še vedno moja nuja.
Bolj kot da bi me skrbelo kaj takega, da bi mi kdaj očital ali pa da bi si sama, če mi tako trenutno sede me boli to, da dobivam v odgovore točno to - napačno interpretiranje in večno govorjenje, da se en drugega zategujeva, da sva drug z drugim iz principa ali pa kaj podobnega. Sva skupaj iz želje in z zagotovostjo lahko trdim za oba. O tem se pogovarjava, vedno se vprašava če si želiva karkoli drugače ampak zaenkrat potrebe po čem drugem iz njegovih ust še ni prišlo. In ne nimam noža na njegovem vratu.
Resnično boli samo to nerazumevanje. Zaradi katerega sem odprla to temo. Da bi mogoče komu, ki dela enako kot moji prijatelji meni povedala, da če hočeš biti z nekom, da to še ne pomeni, da se imava en drugega zaprtega kot psa. Pač pa da je to želja obeh, kljub možnosti, da lahko delava drugače.
In povsem razumem mišljenje, da je prav, da greš ven sam ali skupaj ker je to potreba človeka. Ne razumite me napak, da jaz ne podpiram tega. Podpiram. Ampak če trenutno nimaš želje, da bi bil več z prijatelji kot s fantom, se mi pa tudi ne zdi katastrofalna napaka, oziroma baw baw, katerega delajo ostali.
Tako da ja, midva bova že šla ven kadar nama bo sedlo. Če nama pa zdej paše bolj biti skup, pa ne vem kaj bi bilo s tem narobe. Ko ga pokličejo na nogomet, gre brez problema lahko, ko mene pokliče kolegica na kavo in čeprav jo poslušam ves čas se samo hvalit grem še vseeno ven. Sicer pa nimam potrebe. Niti on ne. Ne vem torej zakaj bi bilo torej to neko dušenje, kot ga vi opisujete oziroma kot jaz vas razumem. Potem če si nekaj želiš, in si to uresničuješ, je potem to narobe, ker bi bilo bolj moralno prav delat drugačno stvar.
Zato znova ponavljam, noben nikogar ne zateguje samo takšna je NAJINA trenutna želja in na žalost ponoči še vedno moja nuja.
Bolj kot da bi me skrbelo kaj takega, da bi mi kdaj očital ali pa da bi si sama, če mi tako trenutno sede me boli to, da dobivam v odgovore točno to - napačno interpretiranje in večno govorjenje, da se en drugega zategujeva, da sva drug z drugim iz principa ali pa kaj podobnega. Sva skupaj iz želje in z zagotovostjo lahko trdim za oba. O tem se pogovarjava, vedno se vprašava če si želiva karkoli drugače ampak zaenkrat potrebe po čem drugem iz njegovih ust še ni prišlo. In ne nimam noža na njegovem vratu.
Resnično boli samo to nerazumevanje. Zaradi katerega sem odprla to temo. Da bi mogoče komu, ki dela enako kot moji prijatelji meni povedala, da če hočeš biti z nekom, da to še ne pomeni, da se imava en drugega zaprtega kot psa. Pač pa da je to želja obeh, kljub možnosti, da lahko delava drugače.
In povsem razumem mišljenje, da je prav, da greš ven sam ali skupaj ker je to potreba človeka. Ne razumite me napak, da jaz ne podpiram tega. Podpiram. Ampak če trenutno nimaš želje, da bi bil več z prijatelji kot s fantom, se mi pa tudi ne zdi katastrofalna napaka, oziroma baw baw, katerega delajo ostali.
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
Taki odnosi ponavadi dokaj hitro propadejo. Na začetku seveda deluje, ker sta še oba sveže zaljubljena..ko pa ta zaljubljenost mine...vidva že vesta, bodi v rožicah
No, želim vama veliko sreče, naj traja čim dlje.
No, želim vama veliko sreče, naj traja čim dlje.
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
Jaz se na tvojem mestu nikakor ne bi obremenjevala z mnenji drugih. Niti sekunde
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
HelenaP napisal/-a:Namen teme ni bil dobivati nasvete, pač pa povprašati ljudi, zakaj je tako čudno, če sta dva raje več skupaj kot pa z drugimi. Ampak očitno je to svetovni fenomen.
Daleč od tega. Jaz sem v tem videla klasično najstniško romanco, do tega stvaka:
HelenaP napisal/-a:Pravzaprav sem jaz bolj tista, ki jo mika jit trenutno na karneval z bratovo punco, pa se trenutno sekira moj, da ne bom tam koga spoznala in da bi rad šel zraven
To daje vtis, kot da toliko časa preživlja s tabo, ker ga je strah, da boš brez njegove prisotnosti spoznala drugega in da bi to vodilo v kaj več. Nezaupanje torej. Velika črna luknja v odnosu.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
HelenaP napisal/-a:Kajti to je namen te teme, ker se čudim prav temu nerazumevanju.
Ne sekiram se zaradi dejstva da sva skupaj. Sekiram se zaradi ljudi, ki ne razumejo, da obstajajo tudi ljudje, ki jim ta trenutek tako stanje paše.
Moja cimra je ze ves teden zaprta s fantom v sobi. Kaksno je to za eno stanje, da ves teden cepis s fantom v sobi, da ne bi ponorel, ne vem. Vidim jih se na sprehod v kuhnji, pa to je tut vse!
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
^^ mogoče hodita čez okno ven
helena, napaka v tem da sta ves čas skupaj je, da najbrž bo tako da se bo eden od vaju drugega enostavno naveličal. zdaj že je želja, radost, ampak pojenja, če bosta predolgo časa preveč skupaj.
kot npr. jaz imam zelo rad pico, ampak če bi jo dolgo časa jedel vsak dan.. na koncu bi mi bilo slabo samo če bi pomislil nanjo. razumeš? zato jo poskusim jesti čim manj, da mi ostane vsaka nekaj posebnega
tako da, dobro da tudi ti hodiš malo ven seveda ne zdaj žuranje pa kurbanje, samo da greš ven na pijačo s kako prijateljico, kolegico, po opravkih v mestu, nakupih.. da ga lahko nekje pogrešaš in si potem vesela da ga spet vidiš
srečno
helena, napaka v tem da sta ves čas skupaj je, da najbrž bo tako da se bo eden od vaju drugega enostavno naveličal. zdaj že je želja, radost, ampak pojenja, če bosta predolgo časa preveč skupaj.
kot npr. jaz imam zelo rad pico, ampak če bi jo dolgo časa jedel vsak dan.. na koncu bi mi bilo slabo samo če bi pomislil nanjo. razumeš? zato jo poskusim jesti čim manj, da mi ostane vsaka nekaj posebnega
tako da, dobro da tudi ti hodiš malo ven seveda ne zdaj žuranje pa kurbanje, samo da greš ven na pijačo s kako prijateljico, kolegico, po opravkih v mestu, nakupih.. da ga lahko nekje pogrešaš in si potem vesela da ga spet vidiš
srečno
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov