Naj se trudim naprej ali naj končam? Je to egoistično?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Ajenreja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 12. 2010
Živjo..
tu sem nova in pridružila sem se, ker potrebujem vašo pomoč..
Dejstvo je, da že sama nevem kaj je prav in kaj ne, kaj si smem dovoliti..
Imam fanta, skupaj sva 4 mesece.. Za moje pojme je to doba, po kateri se zagotovo izkaže, ali bo zveza delovala ali ne... Mislila sem, da sem zaljubljena, pa sem se očitno zmotila.. Kakor kaže, nisem bila še nikoli prav zares zaljubljena, zato tudi nevem kako to izgleda...
Dejstvo je, da sem bila osamljena, in je bil ta fant prvi po dolgemdooolgem času. Saj ne da prej ne bi imela možnosti, le ni mi ugajalo biti z njimi..
Torej, v vsej svoji zaslepljenosti od nevemčesa, sem se takrat podala v zvezo.. začelo se je vredu.. oz. vsaj mislila sem, da bo vredu..kar mi pa še ni bilo všeč, bi pa tako ali tako lahko spremenila.. tako sem mislila in šla dalje. Pa vendar sem vedno znova odkrivala zadeve ki so me motila na njem.. od tega, da sam ne ve kdo je, da vedno rabi pomoč pri iskanju samega sebe.. kako naj JAZ njemu pomagam, ko pa še sama nevem točno kaj/kdo sem.. Vredu, kolikor vem, imamo moškega poleg vseh drugih podrobnosti predvsem zato, da imamo nekoga, na katerega se lahko zares zanesemo, za katerega vemo, da nam bo pomagal iz težav, nas bo nasmejal, ob katerem se bomo počutile sproščeno... In ko pomislim, kaj imam jaz od tega?? Pravzaprav ničesar.. pogovor nam sploh ne steče več, sploh ne najdeva skupne točke, karkoli počne, me začne živcirati... ZAKAJ SE TO DOGAJA??? Če si zaljubljen, tega praviloma naj nebi bilo..
Torej, to je res, če veš da "to ni to", zakaj bi se silil v nekaj za kar veš da se bo tako ali tako končalo.. po drugi strani pa.. Fant sploh ne opazi da ni vse vredu.. ko sem čudne volje, me vpraša če je kaj narobe, pa seveda odgovorim, da ni nič.. Pa vendar vsaka ženska ve, da bi rade, da nas še enkrat vpraša kaj je narobe, in iz nas potegne kar nas muči.. Fant pa je zadovoljen s tem, ko rečem da ni nič.. joooj. Sama od sebe takih stvari nemorem začet govorit... je to čudno? Sem čudna? Sploh nevem kaj naj naredim...
Problem je v tem, ker mi ni ničesar naredu, in bi bilo lažje nekoga zapustiti, če bi lahko bil nanj jezen.. tako pa ni nič takega. Le meni ne ugaja biti več z njim, živcira me ko me 'lupčka' po obrazu.. in to mi je tako prišlo v glavo, da se sploh ne morem več skoncentrirati in mu dati še ene šanse, da mi pokaže, da je lahko pravi zame..
Ali je to preveč egoistično? Za fanta izgleda kot da je še sveže zaljubljen.. vesčas mi govori, da me ima rad, koliko mu pomenim.. jaz pa na to kar ne morem odgovoriti enako...
In kar nevem... zdaj so prazniki.. bojim se dneva, ko bom spet z njim (čez tednom študirava vsak na svojem koncu..), ker nevem kako naj se obnašam.. naj ga zapustim? Naj se potrudim biti z njim še za praznike.. novo leto..
Oh, punce, fantje.. pomagajte. Zdaj pa res nevem več kaj naj naredim..
tu sem nova in pridružila sem se, ker potrebujem vašo pomoč..
Dejstvo je, da že sama nevem kaj je prav in kaj ne, kaj si smem dovoliti..
Imam fanta, skupaj sva 4 mesece.. Za moje pojme je to doba, po kateri se zagotovo izkaže, ali bo zveza delovala ali ne... Mislila sem, da sem zaljubljena, pa sem se očitno zmotila.. Kakor kaže, nisem bila še nikoli prav zares zaljubljena, zato tudi nevem kako to izgleda...
Dejstvo je, da sem bila osamljena, in je bil ta fant prvi po dolgemdooolgem času. Saj ne da prej ne bi imela možnosti, le ni mi ugajalo biti z njimi..
Torej, v vsej svoji zaslepljenosti od nevemčesa, sem se takrat podala v zvezo.. začelo se je vredu.. oz. vsaj mislila sem, da bo vredu..kar mi pa še ni bilo všeč, bi pa tako ali tako lahko spremenila.. tako sem mislila in šla dalje. Pa vendar sem vedno znova odkrivala zadeve ki so me motila na njem.. od tega, da sam ne ve kdo je, da vedno rabi pomoč pri iskanju samega sebe.. kako naj JAZ njemu pomagam, ko pa še sama nevem točno kaj/kdo sem.. Vredu, kolikor vem, imamo moškega poleg vseh drugih podrobnosti predvsem zato, da imamo nekoga, na katerega se lahko zares zanesemo, za katerega vemo, da nam bo pomagal iz težav, nas bo nasmejal, ob katerem se bomo počutile sproščeno... In ko pomislim, kaj imam jaz od tega?? Pravzaprav ničesar.. pogovor nam sploh ne steče več, sploh ne najdeva skupne točke, karkoli počne, me začne živcirati... ZAKAJ SE TO DOGAJA??? Če si zaljubljen, tega praviloma naj nebi bilo..
Torej, to je res, če veš da "to ni to", zakaj bi se silil v nekaj za kar veš da se bo tako ali tako končalo.. po drugi strani pa.. Fant sploh ne opazi da ni vse vredu.. ko sem čudne volje, me vpraša če je kaj narobe, pa seveda odgovorim, da ni nič.. Pa vendar vsaka ženska ve, da bi rade, da nas še enkrat vpraša kaj je narobe, in iz nas potegne kar nas muči.. Fant pa je zadovoljen s tem, ko rečem da ni nič.. joooj. Sama od sebe takih stvari nemorem začet govorit... je to čudno? Sem čudna? Sploh nevem kaj naj naredim...
Problem je v tem, ker mi ni ničesar naredu, in bi bilo lažje nekoga zapustiti, če bi lahko bil nanj jezen.. tako pa ni nič takega. Le meni ne ugaja biti več z njim, živcira me ko me 'lupčka' po obrazu.. in to mi je tako prišlo v glavo, da se sploh ne morem več skoncentrirati in mu dati še ene šanse, da mi pokaže, da je lahko pravi zame..
Ali je to preveč egoistično? Za fanta izgleda kot da je še sveže zaljubljen.. vesčas mi govori, da me ima rad, koliko mu pomenim.. jaz pa na to kar ne morem odgovoriti enako...
In kar nevem... zdaj so prazniki.. bojim se dneva, ko bom spet z njim (čez tednom študirava vsak na svojem koncu..), ker nevem kako naj se obnašam.. naj ga zapustim? Naj se potrudim biti z njim še za praznike.. novo leto..
Oh, punce, fantje.. pomagajte. Zdaj pa res nevem več kaj naj naredim..
Zadnjič spremenil Ajenreja, dne 22. Dec. 2010 21:17, skupaj popravljeno 1 krat.
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Faza zaljubljenosti je minila. Zdaj si pristala na realnih tleh in snela rožnata očala. Ugotovila si da pač nista za skupaj. Ne vem zakaj sploh razmišljaš o tem, da bi se z njim še videvala, če ti ne paše.
Breakfast is my religion! (The Mask)
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ajenreja napisal/-a:Imam fanta, skupaj sva 4 mesece.. Za moje pojme je to doba, po kateri se zagotovo izkaže, ali bo zveza delovala ali ne...,
Ne, niti slučajno.Še po več letih včasih ne veš,kaj šele po nekaj mesecih....
Ajenreja napisal/-a:me vpraša če je kaj narobe, pa seveda odgovorim, da ni nič.. Pa vendar vsaka ženska ve, da bi rade, da nas še enkrat vpraša kaj je narobe, in iz nas potegne kar nas muči..
Pa kaj misliš, da so tipi jasnovidni ali kaj?Če ne poveš, zanj pač ni problema.Jao, kompliciranje.
Po mojem mnenju ti do tega tipa pač ni več in če ti ni do njega ga pač pusti.Where's the big deal?Ne vem, zakaj bi bila z nekom v zvezi če te še lupčki motijo...
The world is as you are.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Mislim, da si ti preveč kompleksna oseba zanj in nista niti slučajno kompatibilna. Verjetno je res čaa, da en od vaju že enkrat na glas pove, kaj si misli. Če že po 4 mesecih ne moreš več zdržati z njim, potem res najbolje da takoj nehata.
- Ajenreja
- Sramežljivka
@she-devil
ja, očitno je res minila.. res si nisem predstavljala, da to lahko tako hiitro mine..
@emanuela
Ah.. ne, ne mislim da so jasnovidni.. očitno samo preveč pričakujem od njih.. so res le dobra družba pri večerji?? včasih še v to dvomim..
In tudi meni ni jasno, zakaj mi še lupčki ne pašejo.. kar živčna postanem.. očitno ga hočem že s tem odvrnit od sebe..
ja, očitno je res minila.. res si nisem predstavljala, da to lahko tako hiitro mine..
@emanuela
Ah.. ne, ne mislim da so jasnovidni.. očitno samo preveč pričakujem od njih.. so res le dobra družba pri večerji?? včasih še v to dvomim..
In tudi meni ni jasno, zakaj mi še lupčki ne pašejo.. kar živčna postanem.. očitno ga hočem že s tem odvrnit od sebe..
- Ajenreja
- Sramežljivka
UG84 napisal/-a:Mislim, da si ti preveč kompleksna oseba zanj in nista niti slučajno kompatibilna. Verjetno je res čaa, da en od vaju že enkrat na glas pove, kaj si misli. Če že po 4 mesecih ne moreš več zdržati z njim, potem res najbolje da takoj nehata.
Sem kompleksna oseba, ja.. šele zdaj vidim da občutno preveč.. Problem je v tem, ker vsako stvar tolikokrat premislim, tolikokrat premeljem, nakoncu pa še vedno počnem napačne stvari..
In sama sem tako trdno odločena da vem, da ni pravi.. pa še kar 'cincam' in meljem vse sorte stvari.. premišljujem koliko ga bom prizadela.. potem pa še to, kako naj mu to sploh omenim? Kako naj se tega lotim.. I'm totally lost.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Pred kratkim sem dala skozi zelo podobno situacijo - na prvi vtis je deloval res OK dečko (kar je res), ampak men enostavno ni "kliknilo" res bit z njim, pa sem se skušala prepričat, da sej pravzaprav ni nič takega, kar bi me lahko motilo...in to je blo tisto, kar mi ni blo jasno, isto sem si pravila: razumela bi, če bi me kej res tolk zelo iritiral glede njega, ampak enostavno mi ni bilo za bit z njim; pa sem, dokaj strahopetsko, priznam , mu dala to vedet in ..zdej sva nekako kolega.
Mi je ena fejst bejba tle na ZSju (:D) napisala "da se pri XY letih teh nekih kompromisnih zvez, kjer sicer ni nič narobe, ampak pretirano prav tudi ne, ne splača furat." -
Aja, še tole, če si smem drznit: ker omenjaš praznike..ne delaj sebi in njemu tega, za brezveze, da bi kao ostajala skupej, samo zato, da "ne boš sama čez praznike" - nima veze, rajši prekini, pa kaj če lih v tem času; lažje ti bo zdej, kot pa še, kaj pa vem, pol leta se delat, da ti je fajn, če ti pač ni.
Mi je ena fejst bejba tle na ZSju (:D) napisala "da se pri XY letih teh nekih kompromisnih zvez, kjer sicer ni nič narobe, ampak pretirano prav tudi ne, ne splača furat." -
Aja, še tole, če si smem drznit: ker omenjaš praznike..ne delaj sebi in njemu tega, za brezveze, da bi kao ostajala skupej, samo zato, da "ne boš sama čez praznike" - nima veze, rajši prekini, pa kaj če lih v tem času; lažje ti bo zdej, kot pa še, kaj pa vem, pol leta se delat, da ti je fajn, če ti pač ni.
- Ajenreja
- Sramežljivka
purple_rain napisal/-a: .. pa sem, dokaj strahopetsko, priznam , mu dala to vedet in ..zdej sva nekako kolega..
No in kako zgleda to.. strahopetsko priznanje?
hudiča.. sama mam občutek, da mi ne bo hudega če greva narazen.. bolj me skrbi kako bo on prenesu?
PLUS to, da bo zih reku da sem si to kr zmislna nekej, in nič premislna..
In to, za čez praznike.. to nism gledala na sebe.. bolj nanga.. sama bom že prežvela.. eno novo leto sama doma.. bom pa Mariota gledala. )
Po eni strani bi tej stvari rada čimhitreje prišla do dna... nemorem pustit tako kot je.. ohja.
-
purple_rain - Cosmopsiho
Eeemmm..nisem ponosna na to, ampak kar prek FB-ja (iskreno, kdo pa ima jajca nekomu v faco rečt "sori, ni mi do tebe več"?) - kaaaj, sej je on tud geek.Ajenreja napisal/-a:purple_rain napisal/-a: .. pa sem, dokaj strahopetsko, priznam , mu dala to vedet in ..zdej sva nekako kolega..
No in kako zgleda to.. strahopetsko priznanje?
Mah,..ja, razumem ta feeling, pri temle sem tud jz prvič prekinla z nekom in ni glih prijetno vedt, čeprov samo po 2 mesecih, da boš nekoga prizadel - ampak, ravno to nam "špila" v plus, ker pač, po tako kratkem času se še ne naredi neke strašne škode s tem, kot bi se po npr. 2 letih.
Skratka, naj te ne skrbi preveč (lepo pa, da ti ni čisto vseeno), s(m)o že hujše stvari doživeli.
- Mr. Nobody
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2010
purple_rain napisal/-a:- prek FB-ja
- iskreno, kdo pa ima jajca nekomu v faco rečt "sori, ni mi do tebe več"?
-
purple_rain - Cosmopsiho
Mr. Nobody, sej vem, se strinjam sicer..
..ampak, ti pogumnež, pa mi iskreno povej s kolikimi si preknil ti - in to "v živo".
..ampak, ti pogumnež, pa mi iskreno povej s kolikimi si preknil ti - in to "v živo".
- Ajenreja
- Sramežljivka
purple_rain napisal/-a: Eeemmm..nisem ponosna na to, ampak kar prek FB-ja (iskreno, kdo pa ima jajca nekomu v faco rečt "sori, ni mi do tebe več"?) - kaaaj, sej je on tud geek.
.. tudi jaz ''nimam jajc'' za to... enostavno ne bi mogla prenest njegove reakcije ko bi mu povedala.. Pač, bom mogla prevzet odgovornosti za svoja dejanja in vse..
me sicer rešuje.. al pa celo otežuje zadeva, da nism nič takega naredila, za kar bi lahko imela slabo vest.. prav tako tudi on ni nič takega naredu..
sem ugotovila, da pač na začetko mora vse ''štimat'', moreš bit pijan od zaljubljenosti.. verjamem da to obstaja, čeprav tega nisem še doživela..
Najboljša stvar foruma pa je, da lahko končno svoje misli ubesediš, pogledaš dejansko stanje, vidiš pri čem si, ugotoviš ali pretiravaš ali stvar potrebuje ukrepe..
Sicer res nevem točno, kako se bom stvari lotila, vendar vem, da bom naredila to v prid obema. Če pogledam matematično - oba bova bolj srečna samska, kot v zvezi, ki ni obojestransko enaka ..
- Mr. Nobody
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2010
emanuela napisal/-a:^^saj pa nista bila več let skupaj no....
Drugače pa ja, pusti ga takoj ko bo mogoče.Brezveze se silit v družbo in zvezo z nekom, do katerega ti ni več
Ma nima veze, zame osebno je to pod vsakim nivojem, nesprejemljivo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov