na tleh..
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
jullia_ napisal/-a:Ne. Hotela sem povedat, da je nevarno za njuno zvezo, če se bosta preveč ukvarjala (sploh ona) z njegovim prejšnjim razmerjem in skozi stranska vrata na ta način spuščala v zvezo bivšo punco, ki pa tam nima kaj iskat.
Rad bi videl te zapise od blizu.
Jaz ne bi kar na hitro presojal o tem, kje ima kdo kaj iskati. To je tisto, kar je zares nevarno.
-
Boris - Kofetarica
Ja ja, pogovor zna biti hudimano težka stvar. Lahko se, bohnedaj, celo razjasni, kdo ima koga rad in kdo koga ne mara, kdo je komu všeč, kdo je za kaj kriv, kdo mora psihoterapevtu itd. To pa je že preveliko breme za ubogega Slovenceljna. Za ljubezen drugega je treba venomer tekmovati in niti slučajno (ne drznite si!) pustiti, da se za ljubezen do vas nekdo ODLOČI. Ne! Zato stran od pogovora z NEVARNIMI osebami. Te vas zelo ogrožajo. Lahko celo pokažejo vam samim, da ste bojazljivci, oziroma vaši podzavesti, nikakor pa ne zavesti, ki to odločno zanika. Mi smo močni in hrabri in se ne bojimo. Zato je ignoranca moč (pa čeprav iluzorna), ignoriranje pa sekira, s katero moramo MAHNITI po drugemu, da rešimo sebe pred lastnim strahom... samo da nam paše.
edit:
Kaj res priporočam?
Da se naučite med seboj komunicirati (če me bo kdo na kolenih prosil, bom dal še kak link o tem, sicer pa si tega ne smem privoščiti... nikoli dejansko ne vem, če kje naokoli slučajno ne vihra teta Nia in njene kolegice , ki jih kak link do strokovne literature preveč zmoti... iz usmiljenja tega potem nočem napraviti). In ne le tolažiti se, temveč dejansko reševati čustvene probleme. Direktno. Suniti blokado v sebi v abdomen, da se skozla ven.
edit:
Kaj res priporočam?
Da se naučite med seboj komunicirati (če me bo kdo na kolenih prosil, bom dal še kak link o tem, sicer pa si tega ne smem privoščiti... nikoli dejansko ne vem, če kje naokoli slučajno ne vihra teta Nia in njene kolegice , ki jih kak link do strokovne literature preveč zmoti... iz usmiljenja tega potem nočem napraviti). In ne le tolažiti se, temveč dejansko reševati čustvene probleme. Direktno. Suniti blokado v sebi v abdomen, da se skozla ven.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
v življenju maš tolko problemov,kot si jih narediš. problem pri tebi je,da ti preveč misliš na njegovo bivšo,ne on. tud jest sam bla na začetku zveze z mojim nesigurna vase in sem kar naprej premišljevala če nisem slabša od njegove bivše itd.,ampak sem spoznala da se je okrog tega čist brezveze sekirat ker nikamor ne prideš. oz., če s tem ne nehaš,se ti dejansko lahko zmeša,ker ti domišlija začne delat po svoje in lahko resno ogroziš svojo zvezo. res je,da sta začela na mal neroden način,ampak glej v prihodnost,ne preteklost.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
g00fy_qa napisal/-a:Jaz te razumem in vem, da ti samo odgovori v smislu 'pozabi bivšo, posveti se fantu, ne sekiraj se' ne bodo kaj dosti korisliti. Navsezadnje tudi nesamozavestnemu človeku ne moreš reči 'bodi samozavesten' in pričakovati, da bo problem rešen.
S tem se pa totalno strinjam. Tiste, ki niste ble nikoli v takem položaju razumevanja samega sebe in zaupanja sam vase, verjamte, da ne moreste vedet kako se počuti. Meni se približno sanja, ker sm bla tud sama neki časa takšna, da sm se na usakem koraku primerjala z biušimi od Mojga; brala njihove sletne strani, da vidm, če je kera kej pisala na njih, se žiucirala zarad slik, ki so ble posnete 2 leti nazaj preden je biu sploh z mano, grdo gledala usako... Ni najboljši občutek in tud težko se odnavadiš tega. Jz se morem še zdej kr krepko prislilit, da ne dela tega v takši meri kot sm nekoč. Počasi in počasi zmanjšujem in se zavedam, da to ne pomaga čisto nič. Nasprotno-sama sebe žiuciram. Ko enkrat to spoznaš sam pri sebi rečeš: dej, kaj si nora ?! Nehaj s tem!
Mislim, da isto bo z autorico teme; ko bo hotla nehat se žiucirat, bo nehala.
Pač na tole biušo ne more tolko uplivat, da ji reče, da nej neha, itd. Preprosto, če zaupaš v svojo zvezo ( tuki pa je velik poudarek, da moreš zaupat ! ), pol se ne obremenjuješ s tem oz. se na račun neke biuše, ki upa, da bo fant biu z njo še nasmejiš, kolko je naumna. Tole je res malo grdo, sam boljše, da se nasmejiš tako kot pa da se žiuciraš.
Kaj pa dejansko tvoj fant pravi na use skupaj alina.hh ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Boris, nismo vsi razsvetljeni in čustveno na tako visoki stopnji, kot ti. Popolna odkritost se mogoče že sliši fajn, v praksi pa temu niti ni tako. Vsaj pomoje ne, ker sem očitno precej bolj introvertirana od tebe in mislim, da je prav, da se človek z določenimi travmami spopade sam.
Če se malo oddaljim od konkretnega primera te teme, recimo, da imamo par, ki se ljubi in bivšo punco, ki želi fanta nazaj. Zdajšnja partnerja imata med seboj vse razčiščeno in tudi on je svoji bivši dal jasno vedet, da nima pri njem več kar praskat. Torej tu ni problem v iskrenosti, ker vsi trije točno vedo, kakšna situacija je.
Ampak, ali se ti ne zdi, da bivša tu prestopa neko mejo odnosa, če svojemu bivšemu fantu še vedno izpoveduje svojo ljubezen ob vsaki priliki? Meni namreč se.
Če se malo oddaljim od konkretnega primera te teme, recimo, da imamo par, ki se ljubi in bivšo punco, ki želi fanta nazaj. Zdajšnja partnerja imata med seboj vse razčiščeno in tudi on je svoji bivši dal jasno vedet, da nima pri njem več kar praskat. Torej tu ni problem v iskrenosti, ker vsi trije točno vedo, kakšna situacija je.
Ampak, ali se ti ne zdi, da bivša tu prestopa neko mejo odnosa, če svojemu bivšemu fantu še vedno izpoveduje svojo ljubezen ob vsaki priliki? Meni namreč se.
-
Boris - Kofetarica
jullia_ napisal/-a:Boris, nismo vsi razsvetljeni in čustveno na tako visoki stopnji, kot ti. Popolna odkritost se mogoče že sliši fajn, v praksi pa temu niti ni tako. Vsaj pomoje ne, ker sem očitno precej bolj introvertirana od tebe in mislim, da je prav, da se človek z določenimi travmami spopade sam.
Me veseli, da si opazila. In sem izredno navdušen nad teboj, kako previdno usmiljeno ravnaš z Nio.
Jaz sem nadpovprečno introvertiran mimogrede. To sem ugotovil ob preučevanju 8 znanih inteligenc. Svoja mladostniška leta sem pa sploh bil predvsem zatopljen v svoje misli in zelo malo komuniciral o svojih čustvih, kar me je kasneje teplo, zelo TEPLO. Sčasoma sem to spremenil in se je pokazalo kot izredno dobro, rešil sem veliko svojih težav.
Dam link, ali bo preveč, Nia?
-
Boris - Kofetarica
Za problem v tej temi je dobro razvijati emocionalno inteligenco, k tej sodi tudi uspešno komuniciranje, postavljanje svojih mej, sprejemanje kompromisov in konsenzov, vživljanje (empatija), podeljevanje in sprejemanje kritik, uspešno obvladovanje (ustrezno uporabljanje) svojih čustev... In emocionalno inteligenco lahko pridobi skoraj vsak. Verjamem da celo kak narcisek.
Tukaj je pa intrapersonalna opisana, ki ti lahko precej pomaga pri razvijanju emocionalne -
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_multiple_intelligences#Intrapersonal
edit:
P.S.: tudi v besedah Nie je nekaj resnice.
Tukaj je pa intrapersonalna opisana, ki ti lahko precej pomaga pri razvijanju emocionalne -
http://en.wikipedia.org/wiki/Theory_of_multiple_intelligences#Intrapersonal
edit:
P.S.: tudi v besedah Nie je nekaj resnice.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
jullia_ napisal/-a:Če se malo oddaljim od konkretnega primera te teme, recimo, da imamo par, ki se ljubi in bivšo punco, ki želi fanta nazaj. Zdajšnja partnerja imata med seboj vse razčiščeno in tudi on je svoji bivši dal jasno vedet, da nima pri njem več kar praskat. Torej tu ni problem v iskrenosti, ker vsi trije točno vedo, kakšna situacija je.
Kaj pa če je problem v tem, da ta moški ne pove dosti jasno da pa med njima ne bo nič več.
Glede na to, da s to žensko še vedno debatira preko msnja in kdo ve še na kakšen način.
Ženska poleg njega pa postaja živčna razvalina. Seveda je to problem te ženske, ki je poleg njega in problem njega. Kajti težko bosta gradila na odnosu, če je njegova izbranka čustveno načeta že do te mere, da je vsaka ki ga samo oplazi s pogledom potencialna nevarnost za njo.
Definitivno sem prepričanja, da se morata z izbrancem vsesti in pogovoriti kako in kaj in tu odkrita komunikacija ni odveč.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
Ok...malo razmislil. Naloga dečkota je ta, da svoji zdajšnji izbranki posveti dovolj pozornosti, da bo zaupala v njuno zvezo, da je dovolj trdna. Njegovi prejšnji, da pa jasno vedeti, da je zdajšnja na prvem mestu pri njem in ji kdaj reče tudi ne. Jaz osebno bi jo dal zelo na distanco in ne bi toliko debatiral z njo preko msnja.
Svoji zdajšnji bi pa posvetil dovolj pozornosti, da bi se počutila ljubljeno in zaželjeno in pomemben člen v njegovem čustvenem življenju.
Če bi imela trenutna izbranka še vedno probleme in čustvene izpade bi ji pa rekel, da se trudim po vsej moči in da naj mi sama pove kaj jo še teži...ampak seveda do meje normale. Kajti, če bi se pokazalo, da je to vse skupaj bolestno in presega vse meje zdravega razuma in da ima ženska zakoreninjene psihoze in travme bi ji pač moral predlagati, da se gre kam h kakšnemu psihoterapevtu...šel bi tudi z njo, kajti sigurno imam tudi jaz kakšno stvar za spucati in razčistiti in kaj lepšega kakor da to dve osebi ki sta si blizu storita.
Čeprav kolikor poznam psihiatrijo pošteno dvomim, da imajo toliko časa, da se posvetujejo in dejansko poglobijo do te mere, da človeku pomagajo.
Ponavadi pride človek k njim imajo neki kratek stik, da naredijo neko analizo človeka mu dajo tabletke, ki bo odpravila te skrbi ali travme in pokličejo naslednjega v vrsti.
Dejansko je pomanjkanje psihiatrov v Sloveniji in se utapljajo v delu.
Očitno smo Slovenci res bolan narod(verjamem tudi da ne edini)...in da je imel Rugelj prav.
Svoji zdajšnji bi pa posvetil dovolj pozornosti, da bi se počutila ljubljeno in zaželjeno in pomemben člen v njegovem čustvenem življenju.
Če bi imela trenutna izbranka še vedno probleme in čustvene izpade bi ji pa rekel, da se trudim po vsej moči in da naj mi sama pove kaj jo še teži...ampak seveda do meje normale. Kajti, če bi se pokazalo, da je to vse skupaj bolestno in presega vse meje zdravega razuma in da ima ženska zakoreninjene psihoze in travme bi ji pač moral predlagati, da se gre kam h kakšnemu psihoterapevtu...šel bi tudi z njo, kajti sigurno imam tudi jaz kakšno stvar za spucati in razčistiti in kaj lepšega kakor da to dve osebi ki sta si blizu storita.
Čeprav kolikor poznam psihiatrijo pošteno dvomim, da imajo toliko časa, da se posvetujejo in dejansko poglobijo do te mere, da človeku pomagajo.
Ponavadi pride človek k njim imajo neki kratek stik, da naredijo neko analizo človeka mu dajo tabletke, ki bo odpravila te skrbi ali travme in pokličejo naslednjega v vrsti.
Dejansko je pomanjkanje psihiatrov v Sloveniji in se utapljajo v delu.
Očitno smo Slovenci res bolan narod(verjamem tudi da ne edini)...in da je imel Rugelj prav.
-
Boris - Kofetarica
Spet je ryu10kyu opravil točno to, kar bi morali drugi.
Ne meči nam polena pod noge! Poreden poreden ryu10kyu.
Dobro opravljeno.
Ampak!
Ali bo alina.hh to po tvojih besedah znala prenseti v prakso? Kaj pa njen tip?
Njihov problem. Jih sploh zanima, kako ga naj rešujejo, če morda trenutno sploh niso sposobni? Se bodo potrudili in se usposobili, ali bodo poprosili Nio za kak recept, kako se na najhitrejši način človeka odjebe? Priročnik ignoriranja ala Nia ignorare tutto e tutti? Zelo brano, kmalu v založbah.
Ne meči nam polena pod noge! Poreden poreden ryu10kyu.
Dobro opravljeno.
Ampak!
Ali bo alina.hh to po tvojih besedah znala prenseti v prakso? Kaj pa njen tip?
Njihov problem. Jih sploh zanima, kako ga naj rešujejo, če morda trenutno sploh niso sposobni? Se bodo potrudili in se usposobili, ali bodo poprosili Nio za kak recept, kako se na najhitrejši način človeka odjebe? Priročnik ignoriranja ala Nia ignorare tutto e tutti? Zelo brano, kmalu v založbah.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
ryu10kyu, vse te predpostavke (iskren odnos med zdajšnjima partnerjema, korektnost tipa do svoje bivše) sem že vključila v primer, ki sem si ga popolnoma sama izmislila. Post, ki si ga citiral, namreč ni neposredno povezan s prvim postom te teme.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
jullia_ napisal/-a:ryu10kyu, vse te predpostavke (iskren odnos med zdajšnjima partnerjema, korektnost tipa do svoje bivše) sem že vključila v primer, ki sem si ga popolnoma sama izmislila. Post, ki si ga citiral, namreč ni neposredno povezan s prvim postom te teme.
Jaja..itak
Jaz sem samo povezal s tvojim postom...pač nadaljevanje mojih misli preko tvojega stavka. Ni bil moj prispevek namenjen negiranju tvojega posta ali misli.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov