Moški mi ne prinesejo sreče

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 13. Sep. 2009 11:58

Mogoče morš mal zbit kriterije - al pa če nehaš namenoma iskat fante in se spraševat, kdaj boš našla takega, ki ti bo kul. Jah, takrat, ko pač boš.

Je pa neki. Zdi se mi, da o človeku že v prvem pogovoru ugotoviš, če je kul oseba ali ne. Kšne detajle (ali rad vara ali ne) ti pač ne bo povedal, lahko ga pa tud direkt vprašaš, če kadi, pije al karkol maš še od kriterijev. Če pač to počne, nimaš z njim kj delat. No, lahko ti pa povem, da sem jaz imela enga, ki ni ne kadil, ne pil, ne jedel mesa, je s 24 leti imel službo za nedoločen čas, je šel na svoje, ljubljenec staršev, dedkov, babic in kar je še teh... Pa je bil konec koncev kreten v neki popolnoma drugačni stvari :D

Ni vse, kar se sveti, zlato in vse, kar je zlato, se ne sveti.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 13. Sep. 2009 12:37

v kaksnem odnosu sta pa tvoja starsa? ali imata topel ljubec odnos? vzorci od doma tudi mocno vplivajo na naso izbiro partnerjev.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 13. Sep. 2009 12:46

red_rose napisal/-a:v kaksnem odnosu sta pa tvoja starsa? ali imata topel ljubec odnos? vzorci od doma tudi mocno vplivajo na naso izbiro partnerjev.

Naša dva se dobro štekata in tudi ati zna opravljat vsa hišna opravila, ki se jih je naučil sam.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Sep. 2009 12:56

Te popolnoma razumem. Sama sem končno začela z nekom navezovati stike, ki bi lahko bil za marsikatero popolen. Ampak mene že moti, da je precej oddaljen od mene, a on ima doma že svoje stanovanje, tako da vem, da namerava ostati tam-kaj ne bi, če imajo glih novo hišo. Moti me, da njihova družina vsako nedeljo gre k maši, medtem ko jaz zjutraj rajši malo poležim. Vse to me moti že zdaj pa njegovih sploh še ne poznam.

Glede pričakovanj, ki jih imajo fantje in njegovi prijatelji, starši,... od nas je pa precej razlike ali imaš 20 ali 30 let.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Sep. 2009 13:16

Razlika je v karakterju, ne v letih. Na tem forumu je precej punc, ki so vama po starosti blizu, pa bi se prvič, ko bi fantovi kolegi kritizirali njihovo gospodinjenje, najprej 5 minut valjale po tleh od smeha, potem bi jih pa vrgle ven, zaloputnile vrata za njimi in vse skupaj pozabile.

Saj verjetno se avtorica teme z mano (spet) ne bo strinjala, ampak iz več tem na forumu, ki so med seboj sicer relativno nepovezane, se da ustvarit precej jasno sliko o njej in njenem življenjskem stilu.
Orhideja1, brez zamere, ampak ti se moraš malo sprostit. Če bi morala ugibat, bi ti 50 let prisodila, ne pa 30. Zalivanje rož, skrb, da je kosilo točno ob 12ih, ukvarjanje s tem, kaj si okolica misli o tebi,... to so vse postranske zadeve. So pa to hkrati vrline, ki jih pri ženski iščejo tisti, ki v resnici rabijo gospodinjo, ne pa žene. Zato, ker so njihove mame tudi takšne svetnice.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Sep. 2009 13:26

Tukaj se tudi jaz ne bom strinjala s tabo. Jaz sem skoraj njenih let in vem, da že moji starši od mene drugo pričakujejo kot so pred 10 leti. Ampak pustiva to, ker mi ne težita.
Lahko rečem za svoje kolegice. Ena hodi s fantom že 7 let, njegovi so jo vedno razvajali nakar je rekla njena tašča, no zdaj pa dovolj, zdaj si pa toliko stara, da bi lahko začela odraslo razmišljat in delat. Nisi več otrok, da bi spala do 10 in kuhat se bo treba navadit.
Spet druga, že poročena. Je vse je bilo super dokler se nista poročila. Potem se je mož spremenil, rekel, da sedaj je žena in naj opravlja dolžnosti žene. Za 3 otroke popolnoma sama skrbi, on pa cele dneve dela. Jaz sem ji že večkrat rekla kaj ima od njega, a ona vedno, da otrok, denar, in da če se ne bom prilagajala moškemu, da bom vedno samska. Kosilo ob 12 - hvala bogu. Kolegica skoz jamra, da njena tašča skuha kosilo ob 3 popoldan, da jima ja nagaja, da ne moreta nikamor it potem, ker je popoldne že skozi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Sep. 2009 13:37

Ma dej no. Uboge ženske... v resnici pa navznoter skačejo od navdušenja, ker so lahko večne žrtve in tebi na kofetih jamrajo, kako so uboge. Sploh druga je šolski primer. Mož po poroki pokaže pravi obraz, ona se pa kljub temu pusti 3x napumpat, zato da lahko zdaj jamra, da mora za tri otroke sama skrbet. Ampak valjda,... jaz o tem nič ne vem, ker sem šele 22 stara, one imajo pa že izkušnje, ker jih je življenje teplo.

Poleg tega pa ti navajaš same primere popolnoma disfunkcionalnih zvez. A srečno partnerstvo pa ne obstaja? Seveda obstaja, samo tam ni prostora za tiranske tašče, ki bi diktirale urnik vstajanja in jedilnik.
Tam tudi pomivanje oken ne predstavlja nobene vrednote. A si že kdaj slišala moža iz (vsaj relativno) srečnega zakona reči, da se je z ženo zato poročil, ker tako brezhibno srajco zlika?

To je pa razlika med tistimi, ki se znajo postavit zase in tistimi, ki se celo življenje ukvarjajo s tem, kaj bodo rekli sosedje, starši in priženjena žlahta. Zato ker imajo vsi neka pričakovanja od tebe... pa kaj te boli kur**, kaj kdo pričakuje od tebe? Kaj pa oni zate naredijo? Razen tega, da zganjajo egoizem in te čustveno izsiljujejo? Kaj bo pa, ko boš imela otroke? A boš znala njih na prvo mesto postavit, a bodo takrat tudi starši in tašča glavni?
Pred seboj imaš še par desetletij življenja in to je to. Lahko jih porabiš za njih, lahko pa zase.
Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 13. Sep. 2009 14:03

jullia bravo.
speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 13. Sep. 2009 17:48

~NIA~ napisal/-a:
speaker1 napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:kadi, pije, izkorišča, po nepotrebnem zapravlja vse svoje prihodke in zahaja v dolgove, je duhovni obsedenec, nima nobenih ciljev, mu je pospravljeno stanovanje neznani pojem, nikamor noče it, je vedno vse po njegovo, ...

pri meni je vse obratno
-ne kadim
-ne pijem alkohola
-ne izkoriščam ljudi
-ne zapravljam denarja, kar tako vedno dobro premislm, kam bo šel
-nikoli ne zahajam v dolgove
-rad imam čistočo
-zelo rad kam grem (hribe, morje, ...)
-sem prijazen
-sem ubogljiv
-ciljev-dobit dobro službo, imet svoje stanovanje čez X leto "imet družino", potovat v tujino, ko bo čas za dopust.....
-zelo rad zahajam v naravo
samo škoda, ker sem gej (no ja nisem še z nobenim bil)

itd

če pa ne bi bil gej bi blo pa škoda ker si prijavljen na babji forum.. moškega, prijavljenega in sodelujočega v babjem klepetu si res ne predstavlam kot enga uredu dedca... :D

sej sem komi 2 mesca tle.
MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 13. Sep. 2009 18:28

Če pokomentiram samo naslov teme: Moški mi ne prinašajo sreče, bi rekla, da še dobro ... Uboge so ženske, ki jim srečo prinesejo šele in zgolj moški :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Sep. 2009 19:45

jullia_ napisal/-a:A si že kdaj slišala moža iz (vsaj relativno) srečnega zakona reči, da se je z ženo zato poročil, ker tako brezhibno srajco zlika?
:lach:

Sicer pa, že čisto zlajnano, ampak mora bit neki na tem: človek mora bit najprej zadovoljen sam s sabo in uživat v svoji družbi, da bo lahko še kdo drug.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Sep. 2009 21:27

jullia_ napisal/-a: Sploh druga je šolski primer. Mož po poroki pokaže pravi obraz, ona se pa kljub temu pusti 3x napumpat, zato da lahko zdaj jamra, da mora za tri otroke sama skrbet.

Ma kaj jamra. Ona je srečna, vsaj pravi tako in hoče še enega otroka :roll:
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Sep. 2009 21:30

jullia_ napisal/-a: A boš znala njih na prvo mesto postavit, a bodo takrat tudi starši in tašča glavni?

Če to name leti, si prosim preberi še enkrat moj post, ki ga komentiraš, ker jaz ne opisujem mojih staršev, ker so super in ne tašče, ker jo sploh nimam.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Sep. 2009 21:34

ana27 napisal/-a:Glede pričakovanj, ki jih imajo fantje in njegovi prijatelji, starši,... od nas je pa precej razlike ali imaš 20 ali 30 let.

ana27 napisal/-a:Tukaj se tudi jaz ne bom strinjala s tabo. Jaz sem skoraj njenih let in vem, da že moji starši od mene drugo pričakujejo kot so pred 10 leti. Ampak pustiva to, ker mi ne težita.

Na tole je letelo.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Sep. 2009 21:40

Ja pri teh letih se počasi pričakuje fant in otroci. Tako, da ne vem kaj je čudnega, če ima orhideja1 željo spoznat fanta, si uredit stanovanje. Men se to ne zdi čudno.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov